BT > Nyheter

Wednesday, 23 January, 14:28

BT - 22 okt 18 kl. 06:29

Nyhetsbar debatterar hemliga föreningar– Det är inte positivt för unga människor att det finns så starka hemliga nätverk. Gymnasiechef Catrine Berglund är med och debatterar ordenssällskap och hemliga föreningar i höstens Nyhetsbar..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Catrine Berglund, Nyhetsbar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyhetsbar, debatterar, hemliga, föreningar
BT - 09 nov 18 kl. 09:26

Granskning visar: Skolpersonal med i hemliga föreningar

Teknologföreningen som delar ut stipendier på Sven Eriksonsgymnasiet har nära koppling till hemliga sammanslutningar på skolan. Det är en av slutsatserna i den kartläggning av elevföreningar som presenterades på fredagen..

YLE - 23 feb 14 kl. 23:05

Miljoner i hemliga stiftelsestöd

Finlandssvenska stiftelser delar ut över tio miljoner euro utan insyn. Yle Nyheters granskning av stiftelsernas öppenhet visar att flera av dem bryter mot god stiftelsepraxis och branschens rekommendationer om transparens. För att testa hur öppna stiftelserna och fonderna är i sin öppenhet gick vi igenom vilka uppgfter de lämnar ut på sina webbplatser och i de offentliga bokslut som de årligen överlämnar till Patent- och registerstyrelsen.

YLE - 26 apr 16 kl. 11:28

Nya, hemliga planer på fotbollshall i Borgå

En hemlig privat instans har meddelat att den vill delta i byggandet av en övertryckshall i Borgå. Idrottsföreningarna FCFJ och Butchers planerar en hall i Kokon. Nu finns ett nytt alternativ.

BT - 03 sep 18 kl. 09:42

Efter kritik mot sexism och hemliga sällskap – elevföreningar synas

Elevföreningarna på två gymnasieskolor i Borås ska kartläggas av CKS, Centrum för kunskap och säkerhet..

YLE - 20 nov 16 kl. 14:48

"Hur kan en korsning kosta 10 miljoner?" Nya kommundebatter blomstrar på Facebook

Facebookgruppen Lohjalaiset har blivit Lojos viktigaste diskussionskanal. Kommunens tjänstemän bör därför delta i diskussionen där, säger stadsdirektören. Men kollegan i Raseborg ser ingen idé med att delta i diskussioner på Facebook där han tycker det handlar mera om känslor än om fakta.

YLE - 16 jul 15 kl. 05:04

Kan groda stoppa jättestenbrottet i Ingå?

Rudus planerar ett jättestenbrott i Ingå men myndigheterna anser att det är mycket som kan gå fel, bland annat med de hemliga oljecisternerna. En groda kan också få en avgörande betydelse. Företaget Rudus vill krossa berg, krossa och återvinna betong och gammal asfalt som senare kan användas som byggnadsmaterial för vägar på sammanlagt 390 hektar i Joddböle i Ingå.

Supermiljöbloggen - 06 nov 16 kl. 15:10

Här kan du engagera dig i miljökampen!

Aldrig har miljöfrågorna varit så viktiga som nu. Många kan säkert känna igen sig i känslan av att vilja engagera sig, men att det kan vara svårt att veta exakt var och hur man går tillväga. Voíla, Supermiljöbloggen kommer till undsättning!

Alliansfritt Sverige - 20 jun 14 kl. 14:36

Efter att ha förhalat öppenhet i partibidrasfrågan öppnar Ask för att inskränka föreningsfriheten

Så här har Socialdemokraterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Donation från LO, som beslutats i demokratisk ordning och skett helt öppet Egna intäkter i form av lotterier Så här har Moderaterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Mörka miljoner från okända finansiärer Nu vill justitieminister Beatrice Ask, som själv stått i riksdagens talarstol och talat osanning om Moderaternas finansiering, stoppa LO:s donationer till Socialdemokraterna. ”det är lite märkligt att man mer eller mindre utan att medlemmen känner till det bidrar till en verksamhet som medlemmen kanske inte gillar”, säger hon till Dagens Nyheter. Är man medlem i en förening händer det ibland att föreningen lägger pengar på saker man inte gillar, men besluten fattas i demo

YLE - 21 maj 17 kl. 08:00

Filippinska sjukskötare utan rättigheter

Filippinska sjukskötare utan rättigheter Många har tvingats till olagliga avtal eller krävts på pengar Flera hundra filippinska sjukskötare har rekryterats till Finland för att sköta äldre på privata vårdhem. Men deras universitetsutbildning godkänns inte i Finland, och därför arbetar de med enklare uppgifter än de skulle ha kompetens för. Många skötare har dessutom tvingats till olagliga avtal.

YLE - 18 mar 14 kl. 08:39

Ungdomsfullmäktige och folkomröstningar ökar demokratin

Sjunkande valdeltagande är den största utmaningen för den finländska demokratin. Flera kommunala folkomröstningar, invånarinitiativ och obligatoriska ungdomsfullmäktigen ska däremot stärka demokratin, konstateras i Statsrådets redogörelse Öppen delaktighet på lika villkor. Flera internationella jämförelser visar att Finland hör till de främsta demokratierna i världen - ändå är valdeltagandet lågt.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

Biltillverkaren Volvo Cars, helägt av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group, återkallar 219 000 dieselbilar tillverkade 2015–2016. – Det går att tolka som att tillverkaren har ett fungerande produktsäkerhetsarbete, säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på Motormännen, till TT..

BT - 1 timme sedan

Hållbart alternativ: ”Plastdebatten som pågår gynnar vår bransch”

Plastens vara eller icke vara diskuteras flitigt. Det öppnar upp för mer hållbara alternativ. – Vi upplever att plastdebatten som pågår gynnar vår bransch, säger Thommy Enqvist på kartongföretaget TK Pac..

BT - 45 minuter sedan

Fitch: Skuldberg gör stater sårbara

Det stora och snabbt växande offentliga skuldberget i världen kan skapa budget- och betalningsproblem när det globala ränteläget stiger, varnar ratinginstitutet Fitch Ratings i en färsk rapport.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Här årets majblomma

Nu presenteras 2019 års majblomma, som går i färgerna grönt och vitt. .

BT - 45 minuter sedan

Larmet avblåst på Landvetter flygplats

Landvetter flygplats är åter i full drift. Larmet som kom in strax före 13 är avblåst. - Det var någon som lämnat en trasig väska till en städare.

BT - 45 minuter sedan

Falco Güldenpfennig tar plats i kulturnämnden: ”Kronan på verket”

Största nyheten i den nya kulturnämnden efter valet är att kristdemokraten Falco Güldenpfennig har blivit förste vice ordförande. – Ett hedersamt uppdrag som är kronan på verket för mig, tycker han..

BT - 30 minuter sedan

Vinstfall för Kimberly-Clark

Den amerikanska papperstillverkaren Kimberly-Clark, storkonkurrent till svenska Essity, redovisar en vinst på 411 miljoner dollar för fjärde kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 617 miljoner dollar ett år tidigare.(TT).

BT - 30 minuter sedan

JUST NU: Interna brandlarmet i Pallashuset har gått av enligt SOS

Enligt inringare till SOS Alarm har brandlarmet gått av i Pallashuset. Larmet ska komma från H&M enligt de första uppgifterna..

BT - 1 timme sedan

JUST NU: Landvetters flygplats utryms – efter misstänkt väska

Ankomsthallen på Landvetter flygplats utanför Göteborg har utrymts..

BT - 1 timme sedan

Risk för isras stänger Öresundsbron

Strax före klockan 13 på onsdagen fick Öresundsbron stängas för biltrafik i båda riktningarna. Detta då det fanns risk för fallande is. Tekniker ska undersöka bron för att se när den kan öppnas igen, men initialt fanns ingen prognos för när den åter kan öppnas för trafik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.