BT > Nyheter

Thursday, 25 April, 11:59

BT - 22 okt 18 kl. 06:29

Nyhetsbar debatterar hemliga föreningar– Det är inte positivt för unga människor att det finns så starka hemliga nätverk. Gymnasiechef Catrine Berglund är med och debatterar ordenssällskap och hemliga föreningar i höstens Nyhetsbar..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Catrine Berglund, Nyhetsbar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyhetsbar, debatterar, hemliga, föreningar
BT - 09 nov 18 kl. 09:26

Granskning visar: Skolpersonal med i hemliga föreningar

Teknologföreningen som delar ut stipendier på Sven Eriksonsgymnasiet har nära koppling till hemliga sammanslutningar på skolan. Det är en av slutsatserna i den kartläggning av elevföreningar som presenterades på fredagen..

BT - 23 mar 19 kl. 07:36

Motdraget efter granskningen av hemliga föreningar

Två AR-medlemmar begär ut mängder av kommunala dokument med anknytning till Sven Eriksonsgymnasiet. Gymnasiechef Catrine Berglund ser männens agerande som en motattack för att Borås stad har reagerat mot det hemliga sällskapet..

YLE - 23 feb 14 kl. 23:05

Miljoner i hemliga stiftelsestöd

Finlandssvenska stiftelser delar ut över tio miljoner euro utan insyn. Yle Nyheters granskning av stiftelsernas öppenhet visar att flera av dem bryter mot god stiftelsepraxis och branschens rekommendationer om transparens. För att testa hur öppna stiftelserna och fonderna är i sin öppenhet gick vi igenom vilka uppgfter de lämnar ut på sina webbplatser och i de offentliga bokslut som de årligen överlämnar till Patent- och registerstyrelsen.

YLE - 26 apr 16 kl. 11:28

Nya, hemliga planer på fotbollshall i Borgå

En hemlig privat instans har meddelat att den vill delta i byggandet av en övertryckshall i Borgå. Idrottsföreningarna FCFJ och Butchers planerar en hall i Kokon. Nu finns ett nytt alternativ.

Skånskan - 06 mar 19 kl. 04:30

Slår larm: Hemliga uppgifter låg synliga

HÄSSLEHOLM Omsorgsförvaltningen i Hässleholm har slagit larm till Datainspektionen om att lösenord står i klartext i datorernas loggfiler.
Missen har sannolikt drabbat flera kommuner med samma systemleverantör.Det är ett tekniskt fel i systemet som enligt kommunen medfört att lösenord står i klartext i loggfilerna.

BT - 03 sep 18 kl. 09:42

Efter kritik mot sexism och hemliga sällskap – elevföreningar synas

Elevföreningarna på två gymnasieskolor i Borås ska kartläggas av CKS, Centrum för kunskap och säkerhet..

YLE - 20 nov 16 kl. 14:48

"Hur kan en korsning kosta 10 miljoner?" Nya kommundebatter blomstrar på Facebook

Facebookgruppen Lohjalaiset har blivit Lojos viktigaste diskussionskanal. Kommunens tjänstemän bör därför delta i diskussionen där, säger stadsdirektören. Men kollegan i Raseborg ser ingen idé med att delta i diskussioner på Facebook där han tycker det handlar mera om känslor än om fakta.

YLE - 16 jul 15 kl. 05:04

Kan groda stoppa jättestenbrottet i Ingå?

Rudus planerar ett jättestenbrott i Ingå men myndigheterna anser att det är mycket som kan gå fel, bland annat med de hemliga oljecisternerna. En groda kan också få en avgörande betydelse. Företaget Rudus vill krossa berg, krossa och återvinna betong och gammal asfalt som senare kan användas som byggnadsmaterial för vägar på sammanlagt 390 hektar i Joddböle i Ingå.

Supermiljöbloggen - 06 nov 16 kl. 15:10

Här kan du engagera dig i miljökampen!

Aldrig har miljöfrågorna varit så viktiga som nu. Många kan säkert känna igen sig i känslan av att vilja engagera sig, men att det kan vara svårt att veta exakt var och hur man går tillväga. Voíla, Supermiljöbloggen kommer till undsättning!

Alliansfritt Sverige - 20 jun 14 kl. 14:36

Efter att ha förhalat öppenhet i partibidrasfrågan öppnar Ask för att inskränka föreningsfriheten

Så här har Socialdemokraterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Donation från LO, som beslutats i demokratisk ordning och skett helt öppet Egna intäkter i form av lotterier Så här har Moderaterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Mörka miljoner från okända finansiärer Nu vill justitieminister Beatrice Ask, som själv stått i riksdagens talarstol och talat osanning om Moderaternas finansiering, stoppa LO:s donationer till Socialdemokraterna. ”det är lite märkligt att man mer eller mindre utan att medlemmen känner till det bidrar till en verksamhet som medlemmen kanske inte gillar”, säger hon till Dagens Nyheter. Är man medlem i en förening händer det ibland att föreningen lägger pengar på saker man inte gillar, men besluten fattas i demo

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Myndigheten om framtidens skogsnäring: ”Det börjar bli bråttom att agera”

Att inte ta hänsyn till jordmånen och att sätta gran på tallmark är något som man på Skogsstyrelsen nu ser som en allt mer akut fråga för att värna om skogsnäringens framtid. – Läget kommer bara bli allvarligare om vi inte börjar tänka om snart, säger skogskonsulenten Ronny Fihn..

BT - 1 timme sedan

Ministern: ”Skogsägaren bär själv ett stort eget ansvar”

Att lagstifta för att få skogsägare att inte sätta gran på sina tallmarker anser landsbygdsministern Jennie Nilsson (S) inte vara lösningen på problemet. ”Regeringen följer den här frågan mycket noga” svarar hon BT..

BT - 3 timmar sedan

Youtubestjärnan går till botten med spelmissbruket

När Youtube-komikern Carl Déman berättar om sitt spelberoende träder en alldaglig men viktig historia fram. Joel Sjöö läser en bok om ett alldeles för vanligt livsöde..

BT - 3 timmar sedan

Katter och människor i New York-noveller

Sedan Kristen Roupenians novell ”Cat people” publicerades i New York Times i slutet på 2017 har den gjort viral succé. Inte för inte intar den också en central plats i hennes debutbok ”You know you want it” som nu översatts till svenska av Amanda Svensson och talande nog givits titeln ”Kattmänniska”. Kulturskribenten och kattägaren Kristian Fredén har läst, imponerats och konfunderats..

BT - 4 timmar sedan

CSN-härvan: Hotar stoppa studielån för läkarstudenter

CSN hotar att strypa möjligheten till studiemedel för alla svenska studenter vid det omskrivna Medical University i Sofia. Orsaken är att universitetet vägrar att svara på frågor om vilka som faktiskt pluggar där..

BT - 5 timmar sedan

JUST NU: Larm om trafikolycka i Sjuhärad

En trafikolycka ska ha inträffat på Hultaforsvägen i Bollebygds kommun under torsdags förmiddagen..

BT - 5 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

I Borås har en man gripits för misshandel. Runt om i landet brinner det fortsatt och räddningstjänsterna hoppas på gynnsammare väder framöver..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.