BT > Nyheter

Friday, 16 November, 08:24

BT - 22 okt 18 kl. 06:29

Nyhetsbar debatterar hemliga föreningar– Det är inte positivt för unga människor att det finns så starka hemliga nätverk. Gymnasiechef Catrine Berglund är med och debatterar ordenssällskap och hemliga föreningar i höstens Nyhetsbar..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Catrine Berglund, Nyhetsbar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyhetsbar, debatterar, hemliga, föreningar
BT - 09 nov 18 kl. 09:26

Granskning visar: Skolpersonal med i hemliga föreningar

Teknologföreningen som delar ut stipendier på Sven Eriksonsgymnasiet har nära koppling till hemliga sammanslutningar på skolan. Det är en av slutsatserna i den kartläggning av elevföreningar som presenterades på fredagen..

YLE - 23 feb 14 kl. 23:05

Miljoner i hemliga stiftelsestöd

Finlandssvenska stiftelser delar ut över tio miljoner euro utan insyn. Yle Nyheters granskning av stiftelsernas öppenhet visar att flera av dem bryter mot god stiftelsepraxis och branschens rekommendationer om transparens. För att testa hur öppna stiftelserna och fonderna är i sin öppenhet gick vi igenom vilka uppgfter de lämnar ut på sina webbplatser och i de offentliga bokslut som de årligen överlämnar till Patent- och registerstyrelsen.

YLE - 26 apr 16 kl. 11:28

Nya, hemliga planer på fotbollshall i Borgå

En hemlig privat instans har meddelat att den vill delta i byggandet av en övertryckshall i Borgå. Idrottsföreningarna FCFJ och Butchers planerar en hall i Kokon. Nu finns ett nytt alternativ.

BT - 03 sep 18 kl. 09:42

Efter kritik mot sexism och hemliga sällskap – elevföreningar synas

Elevföreningarna på två gymnasieskolor i Borås ska kartläggas av CKS, Centrum för kunskap och säkerhet..

YLE - 20 nov 16 kl. 14:48

"Hur kan en korsning kosta 10 miljoner?" Nya kommundebatter blomstrar på Facebook

Facebookgruppen Lohjalaiset har blivit Lojos viktigaste diskussionskanal. Kommunens tjänstemän bör därför delta i diskussionen där, säger stadsdirektören. Men kollegan i Raseborg ser ingen idé med att delta i diskussioner på Facebook där han tycker det handlar mera om känslor än om fakta.

YLE - 16 jul 15 kl. 05:04

Kan groda stoppa jättestenbrottet i Ingå?

Rudus planerar ett jättestenbrott i Ingå men myndigheterna anser att det är mycket som kan gå fel, bland annat med de hemliga oljecisternerna. En groda kan också få en avgörande betydelse. Företaget Rudus vill krossa berg, krossa och återvinna betong och gammal asfalt som senare kan användas som byggnadsmaterial för vägar på sammanlagt 390 hektar i Joddböle i Ingå.

Supermiljöbloggen - 06 nov 16 kl. 15:10

Här kan du engagera dig i miljökampen!

Aldrig har miljöfrågorna varit så viktiga som nu. Många kan säkert känna igen sig i känslan av att vilja engagera sig, men att det kan vara svårt att veta exakt var och hur man går tillväga. Voíla, Supermiljöbloggen kommer till undsättning!

Alliansfritt Sverige - 20 jun 14 kl. 14:36

Efter att ha förhalat öppenhet i partibidrasfrågan öppnar Ask för att inskränka föreningsfriheten

Så här har Socialdemokraterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Donation från LO, som beslutats i demokratisk ordning och skett helt öppet Egna intäkter i form av lotterier Så här har Moderaterna skött sin finansiering sedan urminnes tider: Mörka miljoner från okända finansiärer Nu vill justitieminister Beatrice Ask, som själv stått i riksdagens talarstol och talat osanning om Moderaternas finansiering, stoppa LO:s donationer till Socialdemokraterna. ”det är lite märkligt att man mer eller mindre utan att medlemmen känner till det bidrar till en verksamhet som medlemmen kanske inte gillar”, säger hon till Dagens Nyheter. Är man medlem i en förening händer det ibland att föreningen lägger pengar på saker man inte gillar, men besluten fattas i demo

YLE - 21 maj 17 kl. 08:00

Filippinska sjukskötare utan rättigheter

Filippinska sjukskötare utan rättigheter Många har tvingats till olagliga avtal eller krävts på pengar Flera hundra filippinska sjukskötare har rekryterats till Finland för att sköta äldre på privata vårdhem. Men deras universitetsutbildning godkänns inte i Finland, och därför arbetar de med enklare uppgifter än de skulle ha kompetens för. Många skötare har dessutom tvingats till olagliga avtal.

YLE - 18 mar 14 kl. 08:39

Ungdomsfullmäktige och folkomröstningar ökar demokratin

Sjunkande valdeltagande är den största utmaningen för den finländska demokratin. Flera kommunala folkomröstningar, invånarinitiativ och obligatoriska ungdomsfullmäktigen ska däremot stärka demokratin, konstateras i Statsrådets redogörelse Öppen delaktighet på lika villkor. Flera internationella jämförelser visar att Finland hör till de främsta demokratierna i världen - ändå är valdeltagandet lågt.

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Krunegård och Bryant till P3 Guld

P3 Guld fyller på med en rad nya artister. Nu är det klart att tungviktarna Markus Krunegård och Miriam Bryant ska uppträda tillsammans på galan. "Jag är svinpepp på att uppträda på P3 Guld igen och denna gången känns det ännu roligare för att jag får göra det tillsammans med Markus!

BT - 15 minuter sedan

Nytt musikpris ska lyfta unga blåsmusiker

Unga och lovande blåsmusiker och slagverkare har fått ett eget pris. Den nya tävlingen Blåsmusikpriset har instiftats för att lyfta skickliga musiker tidigt i karriären. Bakom initiativet står Kungliga Musikaliska Akademien och Nätverket för professionell blåsmusik.

BT - 15 minuter sedan

Rohingyer gripna vid Myanmars kust

Myanmariska myndigheter har frihetsberövat 106 människor vars båt stoppats utanför landets största stad Rangoon. Det kan vara ett tecken på en ny flyktingvåg via havet. Det är oklart varför migranterna gripits, men de misstänks tillhöra den statslösa muslimska minoritetsgruppen rohingya.

BT - 30 minuter sedan

Skanska bygger höghus i Göteborg

Skanska investerar 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Göteborg. Själva byggkontraktet för det 36 våningar höga huset är värt 1,5 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Bygget beräknas vara klart i mars 2022.

BT - 30 minuter sedan

Transport åkte på konferens för 600 000

Tolv ledande företrädare för fackförbundet Transport har åkt på en internationell kongress i Singapore för 600 000 kronor, skriver Aftonbladet. Deltagarna åkte i business class, vilket enligt tidningen kostade 25 000 kronor per person.(TT).

BT - 45 minuter sedan

Stor om låttolkningarna: "Värsta upplevelsen"

Charlotte Perrelli och Christer Sjögren tolkar hiphop? Nu är det dags för den hyllade rapparen Stors dag i "Så mycket bättre" - och han själv är nöjd med sina kollegors insatser. - Det var grymt, värsta upplevelsen faktiskt, säger han.

BT - 45 minuter sedan

Talmannen: Trodde vi skulle kommit längre

Riksdagens talman Andreas Norlén säger att arbetet med att få till stånd en ny regering går långsammare än vad han trodde det skulle gå.(TT).

BT - 1 timme sedan

Tomma lokaler kostar Postnord 30 miljoner

Postnords huvudkontor "Arken" i Solna har blivit för stort för bolaget och en tredjedel av byggnaden står tom. Man har inte lyckats hitta någon ny hyresgäst till de tomma lokalerna som kostar företaget över 30 miljoner kronor om året i hyra, skriver Dagens Industri.(TT).

BT - 1 timme sedan

Barnfamilj hotades och rånades i sitt hem

Beväpnade rånare knackade på hos en barnfamilj i Jakobsberg norr om Stockholm natten till fredagen, rapporterar Aftonbladet. - När de öppnade dörren blev de hotade och en beväpnad gärningsman tilltvingade sig bilnyckeln, säger Ellinor Torpare, vakthavande befäl hos polisen, till tidningen.(TT).

BT - 1 timme sedan

Robin Bengtsson och Moncho släpper jullåtar

I dag släpps flera helt nya jullåtar - bland annat från Melodifestivalbekanta Robin Bengtsson och Moncho. Bengtsson, som vann Melodifestivalen 2017, ger ut "Never born to love" som beskrivs som en dyster kärlekshistoria.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.