BT > Nyheter

Wednesday, 23 January, 16:28

BT - 22 okt 18 kl. 06:27

Borås skolor saknar gemensamma rutiner för källsorteringBorås stad har höga miljömål – men för grundskolan finns inga gemensamma rutiner för källsortering. På åtminstone två skolor försvann de svarta påsarna från klassrummen när det sparades på städningen tidigare i år..
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Borås, skolor, saknar, gemensamma, rutinerför , källsortering
BT - 25 feb 14 kl. 08:32

Uppdrag: Att göra Borås skolor bättre

– Rektorer gör fel saker.
Bo Drysén jobbar under ett år heltid med att förändra och förbättra Borås skolor. Bilden av den urförbannade mamman i barnfilmen Tsatsiki, morsan och polisen dyker upp när Bo Drysén berättar om sitt uppdrag.

BT - 23 okt 15 kl. 11:18

Live: Stärkt säkerhet på Borås skolor

Borås stad stärker säkerheten på Borås skolor..

BT - 01 apr 14 kl. 18:02

Kulturmiljoner till Borås skolor

Borås skolor tilldelades 2,2 miljoner kronor av Kulturrådet. Pengarna ingår i Skapande skola som är tänkt att stärka kulturens roll i lärandet. Sammanlagt delades 180 miljoner kronor ut i landet.

BT - 23 okt 15 kl. 17:32

Kvinna gripen för hoten mot Borås skolor

Polisen har gripit en 20-årig kvinna för hoten mot Borås skolor, uppger P4 Sjuhärad..

BT - 27 apr 16 kl. 17:47

Hotet som riskerar splittra Borås skolor

Ett A, B och C-lag bland lärarna innebär ett hot mot Borås skolor. Facket kräver istället en rejäl höjning för alla..

YLE - 08 nov 13 kl. 09:30

Evgenia bor bra men saknar finländska vänner

Det var jobbet som lockade Evgenia Kiseleva att lämna St Petersburg och slå sig ner i Vasa för drygt ett år sedan. För henne gällde det att byta till en helt ny kultur och ett helt nytt språk. - Pojkarna på avdelningen hjälpte mig med möblerna när jag flyttade.

BT - 12 nov 18 kl. 04:00

Borås skolor har en bra bit kvar att klättra

De senaste två åren har Borås rasat hundra placeringar i den årliga skolrankningen. Men nu är skolkommunen Borås på försiktig uppgång igen, även om det är lång väg kvar innan Borås har en av de bästa skolorna i landet..

BT - 23 aug 13 kl. 14:24

Bakläxa för Borås skolor

Alla elever i grundskolan Borås får inte likvärdig utbildning. Skillnaderna mellan skolorna är stora, både vad gäller kunskapsresultat och de förutsättningar som skolorna ger sina elever för att klara målen. Det slås fast av Skolinspektionen idag.

BT - 30 jul 16 kl. 04:40

Lärarsituationen i Borås skolor är akut

En lärare i Borås uttrycker förtvivlan över sin arbetssituation..

BT - 24 aug 16 kl. 04:00

Tiden är inne för att enas om Borås skolor

Läget har knappast varit bättre på mången god dag: Det är tid för politiken i Borås att vända blad om skolpolitiken, tid för att samla sig och enas om en radikal men enkel målsättning: Sveriges bästa grundskola..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Experten: "Den största guldchansen ryker"

Sveriges medaljchanser minskar drastiskt om Stina Nilsson missar VM. Hon var det största blågula hoppet, säger skidexperten Johanna Ojala. - Den största guldmedaljchansen ryker, säger hon.

BT - 30 minuter sedan

Metoo präglade pressetiken 2018

Rekordmånga anmälningar och en skog av fällningar, många relaterade till metoo. Ändå tycker Pressombudsmannen Ola Sigvardsson att den svenska pressen har ett starkt etiskt förhållningssätt. Totalt 620 anmälningar, flest hittills i nämndens historia, och 86 fällningar.

BT - 45 minuter sedan

Hööks anmäls – produkt innehöll farliga ämnen

I dagarna anmäldes Boråsföretaget Hööks för att ha sålt hjälmlampor med för höga halter bly. Trots att de slutade sälja produkterna efter en tillsägelse från Kemikalieinspektionen kan de nu riskera böter på över 50 000 kronor..

BT - 45 minuter sedan

EU: Säkerhetsrisk med försäljning av pass

EU-kommissionen varnar för att medlemsländer som säljer medborgarskap till förmögna personer kan få allvarliga konsekvenser för resten av EU. Enligt en rapport från kommissionen kan försäljningen, även om den inte är olaglig, innebära en risk för andra EU-länder.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Larm om brand i parkeringshus

Enligt ett larm från SOS Alarm vid 15.40 ska det brinna i ett parkeringshus i Borås..

BT - 1 timme sedan

Merkel: Reformera globala organisationer

För att återfå förtroendet för det globala finansiella systemet måste organisationer som Internationella valutafonden (IMF) och Världsbanken reformeras, slår Tysklands förbundskansler Angela Merkel fast i ett tal på Världsekonomiskt forums årsmöte i Davos, Schweiz.(TT).

BT - 1 timme sedan

C och L undanber sig nya "luftslottsmål"

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) vill diskutera ett nytt mål för arbetslösheten, nu när regeringen har övergett målet om lägst arbetslöshet i EU 2020. Men budgetkamraterna C och L är inte intresserade.(TT).

BT - 1 timme sedan

Haushofer – helt enkelt litteratur av god klass

Marlen Haushofer är sannolikt mest känd för romanen ”Väggen”. Nu föreligger den första samlingen av noveller på svenska och recensenten Maria Ehrenberg är tagen..

BT - 1 timme sedan

Gränspoliser slår larm till regeringen

Regeringen har förlängt de inre gränskontrollerna, med hänvisning till en förhöjd hotbild mot Sverige. Men enligt gränspoliser finns inte tillräckligt med resurser för att kunna fullfölja uppdraget - och situationen är så allvarlig att man nu slår larm till justitiedepartementet.(TT).

BT - 1 timme sedan

Gotland utan ström - igen

Hela Gotland har drabbats av ett strömavbrott, enligt energibolaget Geab. - Vi vet inte vad det beror på och kommer nu att starta upp vår reservkraft. Därefter får vi felsöka, säger Kalle Blomberg, tillförordnad elnätschef, till helagotland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.