DI > Ekonomi

Friday, 18 January, 10:53

DI - 22 okt 18 kl. 06:05

Varannan förvaltad fond är sämre än slumpenHälften av de aktivt förvaltade Sverigefonderna slår börsindex under perioder på mellan ett till fem år. På lång sikt får tre av fyra Sverigefonder stryk av index. Global- och Europafondförvaltare har ännu svårare att överträffa index..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverigefonderna, Sverigefonder, Europafondförvaltare

Dela artikeln

233 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varannan, förvaltad, fondär sämre , än, slumpen
Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 20:37

Replik:"Myter om riskkapitalbolag"

Det är bra att riskkapitalbolagens ökade intresse för välfärdssektorn diskuteras. Men debatten måste grunda sig på fakta, skriver Marie Reinius, VD för Svenska riskkapitalföreningen.
I ett debattinlägg under Aktuella frågor (14.

Sydsvenskan - 18 feb 12 kl. 06:30

130 och helfräsch

Virginia Woolfs lättsamma sida framträder­ tydligt i "Orlando", som nu kommer i en ­nyutgåva. Karin Nykvist har läst om. Orlando.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 10:30

Premiepensionen engagerar få


Varannan svensk vet inte var hans premiepension är placerad. Sju av tio anser sig för okunniga för att kunna välja fond och fyra av tio skulle helst vilja slippa välja över huvud taget, visar en undersökning från Sjunde AP-fonden.Enligt AP-fonden bidrar den låga kunskapsnivån och bristen på engagemang till att det finns en marknad för aggressivt telefonsåld pensionsförvaltning som skrämmer till att tro att inaktivitet har katastrofala konsekvenser på pensionen..

DI - 27 maj 13 kl. 10:40

Svenskarna struntar i premiepensionen

Varannan svensk vet inte var hans premiepension är placerad. Sju av tio anser sig för okunniga för att kunna välja fond och fyra av tio skulle helst vilja slippa välja över huvud taget, visar en undersökning från Sjunde AP-fonden..

YLE - 04 apr 17 kl. 07:44

EU-stöd ger Malaxbor ny paviljong

Åminne danspaviljong i Malax har varit en samlingsplats för traktens invånare i 50 år. Nu byggs paviljongen om från grunden med stöd av bland annat EU. Ifjol fick föreningen Åminne folkpark så kallad Leader- finansiering för att renovera danspaviljongen.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Löfven: "Det är historiskt"

Socialdemokraternas Stefan Löfven är åter Sveriges statsminister. "Sverige får en handlingskraftig regering som inte är beroende av SD", säger han..

DI - 5 minuter sedan

Lööf och Sjöstedt har olika bilder av nya regeringens politik

Centerpartiet och Vänsterpartiet valde båda att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Men de ger helt olika bild av den politik som Socialdemokraterna kommer att lägga fram. .

DI - 15 minuter sedan

Hållbara transporter i fokus för ny regering

”Det är glädjande att politiken satsar vidare på att göra transportsektorn mer hållbar - det är helt i linje med Preems vision att vara ledande i omställningen mot ett hållbart samhälle”. Det säger Preems vd Petter Holland, med anledning av den nya regeringsbildningen..

DI - 15 minuter sedan

Brittiska detaljhandelsförsäljningen sjönk mer än väntat i december

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 0,9 procent mellan november och december. Analytikerna hade räknat med en minskning om 0,8 procent i månadstakt. Novemberförsäljningen revideras också ned något..

DI - 15 minuter sedan

Kinneviks vd: Stenbecks engagemang orubbat - "ett telefonsamtal bort från mig"

Kinneviks vd Georgi Ganev tonar ned betydelsen av att största ägaren Cristina Stenbeck lämnar styrelsen. Hennes engagemang i bolaget är orubbat, hävdar han. "Hon är ett telefonsamtal bort från mig", säger han..

DI - 15 minuter sedan

Södra sänker inköpspriset på timmer – ser konjunkturavmattning

Skogsbolaget Södra sänker sina inköpspriser för gran- och talltimmer. Bolaget ser samtidigt en fortsatt hlg efterfrågan på biobränsle och höjer inköpspriset på bränsleved. .

DI - 30 minuter sedan

Löfven håller pressträff

Riksdagen har valt Stefan Löfven till statsminister. Följ Di TV:s direktsändning..

DI - 30 minuter sedan

Talmannen håller pressträff

Talmannen håller pressträff efter att Stefan Löfven valts till statsminister..

DI - 45 minuter sedan

Rekar: Carnegie sänker Leovegas till behåll, aktien backar

Carnegie sänker sin rekommendation för Leo Vegas till behåll från köp. Riktkursen sänks till 42 från 45 kronor. .

DI - 45 minuter sedan

Cevian tror att Ericssons affärsområde Networks kan nå en marginal över 20 procent

Ericssons storägare Cevian Capital tror att bolagets affärsområde Networks kan nå en rörelsemarginal "på 20, och bortom 20" procent. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.