DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 03:07

DI - 22 okt 18 kl. 06:05

Varannan förvaltad fond är sämre än slumpenHälften av de aktivt förvaltade Sverigefonderna slår börsindex under perioder på mellan ett till fem år. På lång sikt får tre av fyra Sverigefonder stryk av index. Global- och Europafondförvaltare har ännu svårare att överträffa index..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverigefonderna, Sverigefonder, Europafondförvaltare

Dela artikeln

233 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varannan, förvaltad, fondär sämre , än, slumpen
Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 20:37

Replik:"Myter om riskkapitalbolag"

Det är bra att riskkapitalbolagens ökade intresse för välfärdssektorn diskuteras. Men debatten måste grunda sig på fakta, skriver Marie Reinius, VD för Svenska riskkapitalföreningen.
I ett debattinlägg under Aktuella frågor (14.

Sydsvenskan - 18 feb 12 kl. 06:30

130 och helfräsch

Virginia Woolfs lättsamma sida framträder­ tydligt i "Orlando", som nu kommer i en ­nyutgåva. Karin Nykvist har läst om. Orlando.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 10:30

Premiepensionen engagerar få


Varannan svensk vet inte var hans premiepension är placerad. Sju av tio anser sig för okunniga för att kunna välja fond och fyra av tio skulle helst vilja slippa välja över huvud taget, visar en undersökning från Sjunde AP-fonden.Enligt AP-fonden bidrar den låga kunskapsnivån och bristen på engagemang till att det finns en marknad för aggressivt telefonsåld pensionsförvaltning som skrämmer till att tro att inaktivitet har katastrofala konsekvenser på pensionen..

DI - 27 maj 13 kl. 10:40

Svenskarna struntar i premiepensionen

Varannan svensk vet inte var hans premiepension är placerad. Sju av tio anser sig för okunniga för att kunna välja fond och fyra av tio skulle helst vilja slippa välja över huvud taget, visar en undersökning från Sjunde AP-fonden..

YLE - 04 apr 17 kl. 07:44

EU-stöd ger Malaxbor ny paviljong

Åminne danspaviljong i Malax har varit en samlingsplats för traktens invånare i 50 år. Nu byggs paviljongen om från grunden med stöd av bland annat EU. Ifjol fick föreningen Åminne folkpark så kallad Leader- finansiering för att renovera danspaviljongen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Trendbrott under granen – nu öppnar Svensson plånboken

Svenskarna storsatsar på julfirandet och väntas i år öka sin julbudget med 16 procent. Ökningen är ett tecken på låga räntor och låg inflation, men också på en större vilja att köpa rättvisemärkta och miljövänliga varor. .

DI - 4 timmar sedan

Gaps resultat i linje med förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:69 dollar för det tredje kvartalet (augusti-oktober) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 5 timmar sedan

Apple och oljan rasade på ännu en mörk börsdag

New York-börsernas rekyl sedan oktoberbotten är i princip utraderad efter en dag där Apples och oljans ras drog till sig uppmärksamhet..

DI - 5 timmar sedan

Danske Bank stäms av utländska aktieägare efter kursraset

En grupp utländska investerare förbereder en stämning i dansk domstol efter att Danske Banks aktiekurs packat ihop som en följd av penningtvättskandalen..

DI - 5 timmar sedan

NP3:s vd har köpt aktier för drygt 400.000 kronor

Andreas Nelvig, som är vd i NP3 Fastigheter, har den 20 november köpt 7.000 aktier i bolaget för totalt 419.650 kronor.

DI - 5 timmar sedan

Allt uslare utsikter för brexitavtalet

Franska och spanska sista-minuten-krav hotar att ytterligare minska chanserna för brexitavtalet i det brittiska parlamentet. På onsdagen ska premiärminister Theresa May träffa EU-basen Jean-Claude Juncker inför toppmötet på söndag..

DI - 5 timmar sedan

Eltel-ledamot köper aktier för 289.000 kronor

Följer ordförandens exempel: Håkan Dahlström, styrelseledamot i Eltel sedan i fjol, har köpt 20.000 aktier i bolaget på kursen 14,46 för 289.000 kronor..

DI - 6 timmar sedan

Trump får mothugg av demokratisk senator om Saudistöd

Senatorn Dianne Feinstein, demokrat, kritiserar presidentens uttalande om fortsatt goda relationer till Saudiarabien och manar till sanktioner..

DI - 6 timmar sedan

SBAB: Ingves räknar fel – så hög blir boräntan

Stefan Ingves & Co räknar med en för hög normalränta och kommer att tvingas backa, spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. Så hög blir framtidens normala boränta, enligt hans analys..

DI - 6 timmar sedan

Oljefonden fortsätter storhandla fastigheter

Den norska oljefonden köper läkemedelsbolaget Sanofis huvudkontor i Paris, efter att tidigare i höstas ha köpt Amazons Londonkontor. Därmed tar man ett steg närmare Sobi, där den norska fonden är storägare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.