DI > Ekonomi

Thursday, 18 April, 16:53

Liknande nyheter

Taggar: Varannan, förvaltad, fondär sämre , än, slumpen
Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 20:37

Replik:"Myter om riskkapitalbolag"

Det är bra att riskkapitalbolagens ökade intresse för välfärdssektorn diskuteras. Men debatten måste grunda sig på fakta, skriver Marie Reinius, VD för Svenska riskkapitalföreningen.
I ett debattinlägg under Aktuella frågor (14.

Sydsvenskan - 18 feb 12 kl. 06:30

130 och helfräsch

Virginia Woolfs lättsamma sida framträder­ tydligt i "Orlando", som nu kommer i en ­nyutgåva. Karin Nykvist har läst om. Orlando.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 10:30

Premiepensionen engagerar få


Varannan svensk vet inte var hans premiepension är placerad. Sju av tio anser sig för okunniga för att kunna välja fond och fyra av tio skulle helst vilja slippa välja över huvud taget, visar en undersökning från Sjunde AP-fonden.Enligt AP-fonden bidrar den låga kunskapsnivån och bristen på engagemang till att det finns en marknad för aggressivt telefonsåld pensionsförvaltning som skrämmer till att tro att inaktivitet har katastrofala konsekvenser på pensionen..

DI - 27 maj 13 kl. 10:40

Svenskarna struntar i premiepensionen

Varannan svensk vet inte var hans premiepension är placerad. Sju av tio anser sig för okunniga för att kunna välja fond och fyra av tio skulle helst vilja slippa välja över huvud taget, visar en undersökning från Sjunde AP-fonden..

YLE - 04 apr 17 kl. 07:44

EU-stöd ger Malaxbor ny paviljong

Åminne danspaviljong i Malax har varit en samlingsplats för traktens invånare i 50 år. Nu byggs paviljongen om från grunden med stöd av bland annat EU. Ifjol fick föreningen Åminne folkpark så kallad Leader- finansiering för att renovera danspaviljongen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Analyspodden: Två flugor i en smäll för Lundberg

Handelsbankens inställda avsättning till personalstiftelsen Oktogonen innebär att storägaren Fredrik Lundberg slår två flugor i en smäll. Han ökar nämligen sin makt och minskar också risken, konstaterar Di:s analytiker Ulf Petersson i veckans Analyspodden..

DI - 30 minuter sedan

USA:s ledande indikatorer i linje med förväntningarna

USA:s ledande indikatorer steg 0,4 procent i mars, jämfört med månaden före. Analytikerna hade spått att de ledande indikatorerna skulle ha stigit 0,4 procent jämfört med månaden före, enligt Reuters prognosenkät. I januari steg de ledande indikatorerna 0,2 procent.

DI - 30 minuter sedan

Sandvik-vd:n: ”Viktigt att vara på tårna och ha örat mot rälsen”

Sandviks delårsrapport frälste börsen. En nöjd, fortsatt optimistisk men alert vd Björn Rosengren skissar nu på bolagets nya mål. För Di berättar han hur han tänker.

DI - 30 minuter sedan

Förvirring kring M-topps boenden - åklagare utreder

Det råder oklarheter om var Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson, Erik Bengtzboe, egentligen bor. Likaså om han har rätt till den omfattande ersättning han fått från riksdagen för sitt dubbla boende, har Aftonbladet kunnat visa. Nu inleder åklagare en förutredning av fallet..

DI - 45 minuter sedan

Marijuanaaffär för 32 miljarder - aktien rusar

Kanadensiska marijuanabolaget Canopy Growth köper branschkollegan, amerikanska Acreage Holding. Prislappen uppgår till 3,4 miljarder dollar, eller närmare 32 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

USA: Ryssland försökte påverka det amerikanska valet

Ryska medborgare försökte påverka det amerikanska valet 2016, men särskilde utredaren Robert Muellers utredning kom fram till att det inte skedde i samröre med amerikaner. .

DI - 1 timme sedan

Regeringen vill ha kemikalieskatt på kläder

Regeringen vill ha en särskild skatt på skadliga kemikalier i kläder och skor. En särskild utredare ska ta fram förslag för hur en sådan skatt kan bli verklighet..

DI - 1 timme sedan

USA-börserna öppnar svagt upp

PMI-data gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri men USA-börserna öppnade ändå svagt upp. Breda S&P 500 var upp 0,15 procent. Dow Jones industriindex öppnade på plus 0,17 procent och Nasdaqs kompositindex var upp 0,01 procent..

DI - 1 timme sedan

Första AP-fondens utredning klar: Inget fel med lyxresan

Di kunde i höstas avslöja att personer från Första AP-fondens ledning och styrelse åkt på flera lyxresor som de lät staten betala.  Efter Di:s granskning tillsatte styrelsen en utredning som nu har släppts. .

DI - 1 timme sedan

Små rörelser väntas när Wall Street öppnar

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri. New York-börserna såg därmed ut att inleda handeln med marginella indexrörelser..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.