Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 January, 21:21

Expressen - 21 okt 18 kl. 23:22

Larmet: Hotade kan få sin adress röjdSveriges hyres- och arrendenämnden larmar nu till justitiedepartementet om att personer med skyddad identitet riskerar att avslöjas, rapporterar Sveriges Radio.Skyddet för personer med skyddad identitet är helt enkelt sämre hos hyres- och arrendenämnderna än hos andra myndigheter och domstolar.Nu begär de en översyn av reglarna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sveriges Radio

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmet, Hotadekan , sin , adress, röjd
Sydsvenskan - 15 feb 11 kl. 06:30

Räddad adress

Londons lilla The 100 Club, i popmytologin på nivå med New Yorks nerlagda CBGB"s, är räddad. 20?000 ?

SR - 21 okt 18 kl. 15:58

Hotade personer riskerar att få sin adress avslöjad

Brister i sekretesskyddet gör att personer med skyddad identitet riskerar att få sin adress avslöjad hos hyres- och arrendenämnderna i landet..

Magazin24 - 30 jan 12 kl. 19:53

Friåkare hotade skjuta taxichaufför

Två män är misstänka för olaga hot och bedrägligt beteende efter en taxitur på lördagseftermiddagen. De två männen hade beställt taxi i Västerås för vidare färd till en adress i Surahammar. När de var framme vid sitt mål vägrade de betala 238 kronor för taxiresan.

SmålandsPosten - 06 jun 13 kl. 09:15

23-åring gripen - hotade granne med kniv

Grannar i en trappuppgång i Alvesta hamnade i bråk under onsdagskvällen.
En av dem greps senare misstänkt för försök till misshandel med kniv. Polisen larmades vid 22-tiden på onsdagskvällen till en adress på Järnvägsgatan i Alvesta.

SmålandsPosten - 06 jun 13 kl. 09:15

23-åring gripen ? hotade granne med kniv

Grannar i en trappuppgång i Alvesta hamnade i bråk under onsdagskvällen. En av dem greps senare misstänkt för försök till misshandel med kniv. Polisen larmades vid 22-tiden på onsdagskvällen till en adress på Järnvägsgatan i Alvesta.

UT - 14 dec 13 kl. 13:24

Hotade sambo och sparkade polis

En man i 20-årsåldern sitter anhållen efter en händelse i går då han hotade sin sambo till livet och därefter sparkade den polisman som skulle gripa honom. Det var vid 21-tiden på fredagskvällen som polisen larmades till en adress i Ulricehamn. En kvinna berättade att hennes sambo hade hotat att döda henne.

Nyan - 05 jun 15 kl. 18:36

En person hotade grannar i Finström

Tidigt på fredagens morgonen begärdes polisen till en adress i Finström, där en person hotade andra boende. Polisen grep personen ifråga för att förhindra fortsatt brottslig verksamhet. Under brottsplatsundersökning upptäcktes att personen ifråga kunde misstänkas för ytterligare fem brott.

Sydsvenskan - 30 jun 15 kl. 15:19

Förbättrat skydd föreslås för hotade

Skyddet för hotade och förföljda personer ska stärkas, föreslår en statlig utredning som nu lämnat sitt betänkande.Idag kan personer som behöver skyddade uppgifter kvarskrivas på sin gamla adress. Framöver föreslås kvarskrivningen ersättas med skyddad folkbokföring, som innefattar ett mer systematiskt skydd.

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 15 kl. 15:19

Förbättrat skydd föreslås för hotade

Skyddet för hotade och förföljda personer ska stärkas, föreslår en statlig utredning som nu lämnat sitt betänkande.Idag kan personer som behöver skyddade uppgifter kvarskrivas på sin gamla adress. Framöver föreslås kvarskrivningen ersättas med skyddad folkbokföring, som innefattar ett mer systematiskt skydd.

Nerikes Allehanda - 16 maj 16 kl. 12:19

Tre blev hotade till livet

Det var bråkigt vid en adress i Guldsmedshyttan i lördags kväll. Personer blev hotade till livet och senare upptäcktes skadegörelse på bilar..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Flera skjutna utanför bank i Florida

Flera personer har blivit skjutna utanför en bank i Florida, det skriver CNN på Twitter. .

Expressen - 15 minuter sedan

Polisens vädjan: Sluta fotografera vid olyckor

Mobiltelefoner har blivit ett stort problem i olyckssammanhang.Privatpersoner prioriterar ofta att dokumentera olyckorna med sina mobilkameror – i stället för att larma SOS.– Det är olämpligt och respektlöst, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 30 minuter sedan

Martina och ponnyn Molly har varit vänner – i 24 år

På sin sjuårsdag fick Martina Nelje sig en överraskning av sin morfar som hon sent skulle glömma.I år fyller Molly 40 och är samma envisa häst som för 24 år sedan.– Hon gör lite som hon vill, säger Martina Nelje..

Expressen - 30 minuter sedan

Polarkylan drar ned över landet i helgen

I helgen blir det bister kyla i delar av landet.Samtidigt hotar ett lågtryck som kan ställa till med snökaos i de sydligaste landskapen.– Den riktig kalla polarluften kommer att dra ned norrifrån, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 1 timme sedan

Parkeringsvakter påkörda – förda till sjukhus

Parkeringsvakterna arbetade med att få bort en felparkerad bil i Södertälje. En man satt i bilen - och mitt i deras arbete började han köra därifrån. "När han blev hindrad körde han på de tre parkeringsvakterna och åkte sedan i väg", skriver polisen på sin hemsida.

Expressen - 1 timme sedan

Jämställdhetsministern utesluter inte kvotering

I onsdagens "Bara Politik" i Expressen TV säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) att kvotering kan bli ett viktigt redskap – om könsobalansen i bolagsstyrelserna blir kvar. – Om man harvar på under lång tid och inte kommer någonstans med strukturerna så tycker jag man ska vara öppen för kvotering, säger hon.   .

Expressen - 1 timme sedan

Ett ton kebabkött låg oskyddat i skåpbil

När gränspolisen stoppade och kontrollerade en skåpbil vid Öresundsbron upptäcktes ett ton omärkt och oskyddat kött som skulle användas till kebab, skriver Sydsvenskan..

Expressen - 1 timme sedan

Emil, 6, sköts av rånare – polisen vädjar om hjälp

Morgan ”Molle” Blomberg försvann kort efter han uteslutits ur Hells Angels, Ulrika Åkesson hittades strypts till döds i sitt hem och Emil, 6, sköts av rånare.I Sydsverige utreds 130 ouppklarade mord.Nu vädjar polisen till allmänheten om nya tips och ny information..

Expressen - 1 timme sedan

Motståndarna till muren är inte längre överens

Demokraternas ledare säger att de inte har något intresse av att ha en överenskommelse med Donald Trump i nedläggningen av regeringen. Inte så länge det handlar om att ge mer pengar för byggandet av muren mot Mexiko..

Expressen - 1 timme sedan

Anna Ekströms svar – efter kritiken från skolexperterna

Tre skolexperter riktar kritik mot skolreformerna i det så kallade januariavtalet. I kvällens ”Bara Politik” i Expressen TV försvarar den nyutsedda utbildningsministern Anna Ekström avtalets förslag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.