DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 13:00

DI - 21 okt 18 kl. 16:30

En politik för 2020-taletSverige och Bayern är lika som bär. 1000 år gamla kungariken, svartsjuka nationalstater, fattiga jordbruksekonomier som sent och plötsligt industrialiseras med tung orientering mot fordon, en dominerande stad, en dominerande morgontidning, en familj som är finare än alla andra och ett parti som är större och mäktiga än alla andra tillsammans..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bayern

Dela artikeln

247 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En politikför , 2020-talet
YLE - 05 okt 15 kl. 07:47

Automatmetron blir inte av på 2020-talet

Metron kommer inte att automatiseras under de kommande femton åren. Istället föreslås fler bussar och en ny metrolinje från Hagalund till Finno. Det här slås fast i en utredning som gjorts av Helsingforsregionens trafik, Helsingfors trafikverk och Esbo stad.

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 09:27

Hur planerar S klara 2020 - talet?

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Alliansen har genomfört reformer för att stärka Sverige långsiktigt i arbetslinjens namn. Sverige rustades för 2020-talet. Debattskribenten Anette Åkesson (M) tycker att den nya regeringen borde ge besked om hur man långsiktigt tänker klara finansieringen.

DN - 27 okt 11 kl. 00:50

?Sverige blir jämställt redan under 2020-talet?

Dags för omvärdering. Vi forskare och andra har ofta konstaterat att jämställdhetsarbetet går trögt ? att de stora skillnaderna mellan män och kvinnor kommer att bestå.

SR - 24 nov 14 kl. 05:50

Elbolagen: Alla reaktorer kvar till 2020-talet

Miljöpartiet tror att Regeringens förslag kommer driva energibolagen till att stänga kärnkraftreaktorer inom fyra år. Men kraftbolagen har motsatt syn och menar att reaktorerna kan fortsätta in på 2020-talet..

YLE - 14 aug 14 kl. 11:55

På 2020-talet konkurrerar behöriga lärare om jobben

Nyheten om att Åbo Akademi tar initiativ till en klasslärarutbildning i Helsingfors möts med försiktig hoppfullhet på linjen för svensk dagvård och utbildning vid Helsingfors stad. Utbildningen skulle ordnas i samarbete med Helsingfors universitet och enligt initiativet skulle den starta hösten 2016. - Vi är såklart förväntansfulla.

Cornucopia - 07 sep 17 kl. 15:56

Försvarsmaktens perspektivstudie: Ökade anslag och Nato behövs för svenskt försvar efter 2020

Försvarsmakten har i dagarna levererat en delrapport om sin stora perspektivstudie om svenskt försvar efter år 2020 fram till år 2035. Utan ökade anslag kommer svensk försvarsförmåga minska. Försvarsmakten understryker både ett behov av 2% av BNP till försvaret samt Natomedlemskap ("traktatsbundna försvarsgarantier" med "bi- och multilateral operationsplanering") för att trovärdigt krigsavhållande svenskt försvar.

HBL - 29 jan 15 kl. 23:01

Åland på väg mot 2020-talet

Stor samsyn om riktlinjerna för Ålands utveckling, men det kan bli problem när principerna ska konkretiseras.Lagen om Ålands självstyrelse har omarbetats två gånger sedan den trädde i kraft 1922 och båda gångerna har Ålands rättigheter utökats.
Nu är det dags för en ny revision, Ålandskommittén som tillsattes 2013 med president Tarja Halonen som ordförande gav sitt första delbetänkande den här veckan.

YLE - 13 nov 17 kl. 07:08

HBL: Peter Vesterbacka vill ha tunnel till Tallinn redan under 2020-talet

Med pengar och teknik från Kina vill Vesterbacka få tunneln klar på fem år efter att arbetet inleds, och arbetet vill han att inleds nästa år..

YLE - 20 apr 18 kl. 14:20

Arkitekter skapar jättehall för 2020-talet i Åbo

Centret ska kombinera evenemangsföretagsamhet, familjeturism, upplevelser och idrott. På bangården i Åbo byggs ett upplevelsecenter, sportarena och hotell..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Anders Rantén greppar ordförandeklubban i Terranet igen

Terranets styrelse har på måndagen valt styrelseledamoten och den tidigare styrelseordföranden Anders Rantén till ny styrelseordförande. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Magdalena Andersson: Upp till nästa regering att ändra i eventuell alliansbudget

En ny regering skulle kunna riva upp delar av en alliansbudget under 2019, om riksdagen röstar igenom en sådan i december. Det sade finansminister Magdalena Andersson till journalister på väg in till eurogruppens möte på måndagen..

DI - 45 minuter sedan

Stena Sessan har köpt aktier för 16,5 miljoner i Scandic Hotels

Scandic Hotels storägare Stena Sessan har den 14-15 november köpt drygt 206.000 aktier i hotellkedjan för omkring 16,5 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 45 minuter sedan

EU-länderna stödjer brexitavtal men oense om framtida handelsavtal

De 27 EU-länderna stödjer det framförhandlade utträdesavtalet mellan EU och Storbritannien. Men de är mindre ense om den framtida handelsrelationen mellan EU och Storbritannien..

DI - 1 timme sedan

Möjlighet att investera i ett bolag som utvecklat en produkt vilken kan bidra till minskat antal självmord

Emotra har utvecklat en metod – EDOR® – som genom test av reaktivitetsmönster upptäcker särskild sårbarhet för självmordshandlingar hos deprimerade patienter. Bolaget har för tillfället patent i Sverige och Japan, och väntar på besked från Patentmyndigheter i EU, USA och Kanada. I mars 2017 gick Bolaget i mål med en multicenterstudie, EUDOR-A, med fler än 1500 deltagande patienter..

DI - 1 timme sedan

Styrelseordförande ökar innehavet i Semcon

Tore Bertilsson har den 16 november köpt 3 000 stycken aktier i Semcon där han är styrelseordförande. Aktierna köptes till kursen 49,85 kronor per aktie, till ett totalt pris av 149 550 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 1 timme sedan

Biogaias styrelsetopp säljer aktier för 1,6 miljoner kronor

Peter Rothschild har den 16 november sålt 4.700 stycken aktier i bioteknikbolaget Biogaia där han är styrelseordförande. .

DI - 1 timme sedan

Aktien gick stark efter Di:s köpråd – men slutet blev snopet

För ett år sedan lockades vi av bemanningsföretagets generösa utdelning, samtidigt hoppades vi på högre lönsamhet framöver. Så blev det inte. I juni kom istället ett bud på bolaget.

DI - 1 timme sedan

Metallvärdens styrelse vill genomföra företrädesemission på 10 miljoner kronor

Metallåtervinningsbolaget Metallvärdens styrelse föreslår att en extra bolagsstämma den 5 december godkänner en företrädesemission på drygt 10 miljoner kronor. Det framgår av kallelsen till stämman..

DI - 1 timme sedan

Danske Bank uppges ha erbjudit visselblåsare pengar för att hålla tyst

Danske Bank erbjöd visselblåsaren Howard Wilkinson pengar, i form av ett avgångsvederlag, för att hålla tyst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.