DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 07:17

DI - 21 okt 18 kl. 16:30

En politik för 2020-taletSverige och Bayern är lika som bär. 1000 år gamla kungariken, svartsjuka nationalstater, fattiga jordbruksekonomier som sent och plötsligt industrialiseras med tung orientering mot fordon, en dominerande stad, en dominerande morgontidning, en familj som är finare än alla andra och ett parti som är större och mäktiga än alla andra tillsammans..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bayern

Dela artikeln

247 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En politikför , 2020-talet
YLE - 05 okt 15 kl. 07:47

Automatmetron blir inte av på 2020-talet

Metron kommer inte att automatiseras under de kommande femton åren. Istället föreslås fler bussar och en ny metrolinje från Hagalund till Finno. Det här slås fast i en utredning som gjorts av Helsingforsregionens trafik, Helsingfors trafikverk och Esbo stad.

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 09:27

Hur planerar S klara 2020 - talet?

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Alliansen har genomfört reformer för att stärka Sverige långsiktigt i arbetslinjens namn. Sverige rustades för 2020-talet. Debattskribenten Anette Åkesson (M) tycker att den nya regeringen borde ge besked om hur man långsiktigt tänker klara finansieringen.

DN - 27 okt 11 kl. 00:50

?Sverige blir jämställt redan under 2020-talet?

Dags för omvärdering. Vi forskare och andra har ofta konstaterat att jämställdhetsarbetet går trögt ? att de stora skillnaderna mellan män och kvinnor kommer att bestå.

SR - 24 nov 14 kl. 05:50

Elbolagen: Alla reaktorer kvar till 2020-talet

Miljöpartiet tror att Regeringens förslag kommer driva energibolagen till att stänga kärnkraftreaktorer inom fyra år. Men kraftbolagen har motsatt syn och menar att reaktorerna kan fortsätta in på 2020-talet..

YLE - 14 aug 14 kl. 11:55

På 2020-talet konkurrerar behöriga lärare om jobben

Nyheten om att Åbo Akademi tar initiativ till en klasslärarutbildning i Helsingfors möts med försiktig hoppfullhet på linjen för svensk dagvård och utbildning vid Helsingfors stad. Utbildningen skulle ordnas i samarbete med Helsingfors universitet och enligt initiativet skulle den starta hösten 2016. - Vi är såklart förväntansfulla.

Cornucopia - 07 sep 17 kl. 15:56

Försvarsmaktens perspektivstudie: Ökade anslag och Nato behövs för svenskt försvar efter 2020

Försvarsmakten har i dagarna levererat en delrapport om sin stora perspektivstudie om svenskt försvar efter år 2020 fram till år 2035. Utan ökade anslag kommer svensk försvarsförmåga minska. Försvarsmakten understryker både ett behov av 2% av BNP till försvaret samt Natomedlemskap ("traktatsbundna försvarsgarantier" med "bi- och multilateral operationsplanering") för att trovärdigt krigsavhållande svenskt försvar.

HBL - 29 jan 15 kl. 23:01

Åland på väg mot 2020-talet

Stor samsyn om riktlinjerna för Ålands utveckling, men det kan bli problem när principerna ska konkretiseras.Lagen om Ålands självstyrelse har omarbetats två gånger sedan den trädde i kraft 1922 och båda gångerna har Ålands rättigheter utökats.
Nu är det dags för en ny revision, Ålandskommittén som tillsattes 2013 med president Tarja Halonen som ordförande gav sitt första delbetänkande den här veckan.

YLE - 13 nov 17 kl. 07:08

HBL: Peter Vesterbacka vill ha tunnel till Tallinn redan under 2020-talet

Med pengar och teknik från Kina vill Vesterbacka få tunneln klar på fem år efter att arbetet inleds, och arbetet vill han att inleds nästa år..

YLE - 20 apr 18 kl. 14:20

Arkitekter skapar jättehall för 2020-talet i Åbo

Centret ska kombinera evenemangsföretagsamhet, familjeturism, upplevelser och idrott. På bangården i Åbo byggs ett upplevelsecenter, sportarena och hotell..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Veckan hotar slå hål på börsglädjen – siffrorna som avgör

Osäkerheten om den ekonomisk-politiska utvecklingen i världen är på historiskt höga nivåer.   Det gör det extra viktigt när alla från verkstadsbolag till centralbanker och konjunkturbedömare i veckan ska titta in i sina spåkulor.  .

DI - 30 minuter sedan

Kinas investeringar steg 5,9 procent

Kinas investeringar i fabriker, vägar och andra fasta tillgångar i städer steg 5,9 procent under perioden januari till december jämfört med samma period 2017. .

DI - 30 minuter sedan

Kinas detaljhandel lyfte i december

Detaljhandeln i Kina ökade med 8,2 procent under december, jämfört med motsvarande månad föregående år. .

DI - 30 minuter sedan

Kinas BNP upp 1,5 procent fjärde kvartalet

Kinas BNP ökade 1,5 procent under fjärde kvartalet jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal ett år tidigare steg BNP 6,4 procent..

DI - 30 minuter sedan

Kinas industriproduktion upp 5,7 procent

Kinas industriproduktion ökade 5,7 procent under december, jämfört med motsvarande månad föregående år. .

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Uppåt i Asien – trots trögt Kina

Börserna i Asien inledde handelsveckan i dur. Dämpade kinesiska tillväxtsiffror övertrumfades av optimism om en möjlig lösning på handelskonflikten mellan Kina och USA.  .

DI - 1 timme sedan

Davos-topparna är rikare än någonsin

Ambani, Gates, Zuckerberg och ett tiotal andra medlemmar i World Economic Forum har sett sin förmögenhet växa med sammanlagt 175 miljarder dollar sedan 2009. Samtidigt har ekonomin för de allra fattigaste varken ökat eller minskat, skriver Bloomberg. .

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Dollarn handlas högre

Amerikanska statspappersräntor fortsatte att stiga något efter den svenska marknadens stängning på fredagen, dollarn handlades samtidigt något högre mot andra större valutor..

DI - 1 timme sedan

Näringslivet tar över på toppmötet i Davos

Efter att ha överskuggats av supermaktens ledare de senaste åren blir det näringslivet i fokus på årets toppmöte i Davos. Flera av de tyngsta politikerna har tvingats boka av sina resor till Davos för att ta hand om kriser på hemmaplan..

DI - 1 timme sedan

Sydkoreas export sjunker

Sydkoreas export sjönk med 14,6 procent under de första 20 dagarna i januari jämfört med samma period året före..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.