Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 19 January, 01:46

Cornucopia - 21 okt 18 kl. 15:37

Infografik: Länen där fler än 4% röstade på MiljöpartietSveriges Radio rapporterar att Miljöpartiet nu varslat personal, bland annat på partiets kansli i Stockholm, på riksdagskansliet och i sju av Sveriges tjugo landsting, där partiet helt åkte ur. Vi ägnar en tanke åt dessa.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Miljöpartiet, Radio, Stockholm, Sveriges, Valmyndighetenmiljöpartiet, Sveriges Radio, Skåne, Götalands, Stockholms, Sverige, Excels

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Infografik, Länendär , fler, än4% , röstade, Miljöpartiet
EU-Parlamentet - 24 feb 14 kl. 15:39

Infografik - Värt att veta inför EU-valet

Nedräkningen har börjat när det är mindre än 100 dagar kvar till EU-valen. Den 22-25 maj går väljarna i EU till valurnorna för att välja de 751 nya Europaparlamentarikerna och därmed bestämma vilken riktning EU ska ta. Men när infaller valdagen?

EU-Parlamentet - 26 mar 14 kl. 12:36

Infografik - Studie: Så mycket är ”mer” Europa värt

Den europeiska ekonomin skulle få en rejäl injektion på 800 miljarder euro – motsvarande 6 procent av nuvarande BNP – om fler åtgärder vidtogs på EU-nivå. Det visar en ny studie genomförd av Europaparlamentet. Bara att skapa en digital inre marknad skulle generera 260 miljarder euro, vilket är mer än Danmarks beräknade BNP för 2014.

Dagensanalys.se - 21 feb 16 kl. 14:46

Generation Z’s sociala mediervanor på mobilen [infografik]

En ny studie från varumärkesbyrån Fluent tittar på mobilvanor hos generation Z, dvs. de som är födda från mitten till slutet av 90-talet och är mellan 17 och 20 år idag. Den här gruppen är intressant eftersom de oftare än andra multitaskar på fler skärmar och har mindre tålamod med dålig användarupplevelse.

EU-Parlamentet - 28 feb 17 kl. 15:49

Infografik - EU:s budget – så funkar den: Utgifter och intäkter per medlemsland

Hur mycket spenderar EU i Sverige och i Finland, och på vad? Hur mycket är det jämfört med andra medlemsländer? Och hur mycket bidrar Sverige med till den gemensamma budgeten?

EU-Parlamentet - 06 mar 15 kl. 10:28

Infografik - Kvinnor och utbildning: fler med examen, och fler deltidsjobb

Vid årets Internationella kvinnodagen, som firas den 8 mars, uppmärksammar Europaparlamentet utbildning som en väg att stärka kvinnor. Även om tillgång till utbildning inom EU är en grundläggande rättighet, till skillnad från i vissa utvecklingsländer, där flickor slåss för sin rätt till skolgång, finns fortfarande många problem. Kolla in vår nyhetsgrafik för att läsa mer om kvinnors utbildningsnivå i EU, och vilka jobbmöjligheter som finns.

Cornucopia - 17 sep 13 kl. 10:06

Fullt låtsaskrig runt Östersjön i höst

Så har krigsövningarna kring Fredens hav, Östersjön, dragit igång för hösten, med en tysk luftlandsättning runt Visby flygplats, med klara Midvintermörker-vibbar, samt tunga helikoptrar från fastlandet, rent av Malmen, med klar Midsommargryningkänsla. Schibsted/SvD uppmärksammar den samlade övningsverksamheten, men åker med Hitler och presenterar felaktig infografik och påstår att Sverige har 132 stridsvagnar - verkligheten är 42.
Källa: Okänd
Tyskarna har alltså kapat tråden och det blir inte någon bok med titeln Höstregn (nej, inte Höstdagjämning - böckerna heter ju inte Midsommarafton eller Vintersolstånd, dessutom har Försvarsmakten kapat den potentiella titeln Höstlöv via en faktiskt övning just nu).

Dagensanalys.se - 03 maj 16 kl. 13:00

Infograf: Millennials vill vara nördar – och de är svårare att nå än andra

De tycker att det coolt att vara nörd, är kulturellt engagerade och gärna först med nyheter och ny teknik. Men de är också svårare att nå och kräver mer av reklam än andra grupper. Detta enligt en undersökning av Imgur – kolla in grafen här!

Dagensanalys.se - 09 feb 16 kl. 10:17

6 verktyg som får dig att glömma Powerpoint – första hjälpen för att skapa snygga presentationer

Vad tänker du på när du hör ordet ”presentation”? Powerpoint? Du är inte ensam.

Dagensanalys.se - 11 apr 16 kl. 16:00

Mobilen tar upp 50 procent av ungas tid

Enligt en ny undersökning kring vårt mobilanvändande och dess påverkan på andra plattformar visar att de mellan 16-24 redan i år kommer spendera lika mycket tid vid mobilen som vid exempelvis datorn – en siffra som bedöms öka under de kommande åren. GlobalWebIndex, som står bakom undersökningen, tror att om denna trend fortsätter som kommer mobilen att stå för mer internetanvändande än alla andra plattformar tillsammans år 2019! Rätt imponerande.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Fredagsmys: Wien

Dags för lite fredagsmys. På grund av resa, föreläsning, jobb, den obligatoriska löprundan etc, så får det bli ett kortare fredagsmys med lite foton från den forna imperiestaden Wien. En stad med storslagen arkitektur och breda esplanader som får London att gå att gömma sig och möjligen Paris att skämmas lite.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Sverige har fått en statsminister igen

Sverige har så fått en riktig statsminister igen, då avgångsministern Stefan Löfven (S) valdes till statsminister och regeringsbildare igen. Den 21:e januari kommer vi få se hans regeringsbildning och vilka ministrar som utses.
Han är tillbaka.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Läsarfråga: Hyra eller köpa bostad igen efter hoppat av bubblan?

En läsare säljer nu sin villa efter att på en vecka fixat en hyresrätt med förstahandskontrakt. Hyresrätten är dock en nödlösning av killgissningsvis så kallade vanliga orsaker, och läsaren vill nu ha förslag på vad vederbörande ska göra sen.
Bostäder i Lomma har inget med inlägget att göra.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Föreläser på univeritetet i Wien

Jag föreläser med start strax på universitetet i Wien, men återkommer med blogginlägg senare under dagen.
Korvstånd bredvid Sigmund Freud-parken. Korv.

Cornucopia - Igår: 16:17

Strömhopp från MP - av Kreml-apologeter

Efter uppgörelsen S-C-L-MP hoppar nu tre framträdande miljöpartister av partiet. Ett välkommet besked, då det handlar om Kreml-apologeter som under den defensiva försvarsövningen Aurora deltog i det Kremlstödjande "fredslägret på Åland", och är kända motståndare till såväl den defensiva ömsesidiga försvarsorganisationen för Västs demoktratier, NATO, liksom Sveriges samarbetsavtal med Nato och våra demokratiska grannar.
Huvudbonad från Miljöpartiet och enligt uppgift fredslägret på Gotland.

Cornucopia - Igår: 13:51

Fallet - nästa roman av Lars Wilderäng

"Spännande som fan, otroligt bra. "Falling Down" möter sorglig svensk socialrealism.” - Mats S (som har en fantastisk egen technothriller på gång - Bomb nummer tretton)”Jag imponeras återigen av bredden på ditt författarskap.

Cornucopia - Igår: 10:10

Avanza vinstvarnar - faller hårt på börsen

Avanza vinstvarnade idag i en annars icke uppseendeväckande bokslutkommuniké. Aktien faller hårt på beskedet om risk för något högre ökade kostnader än tidigare prognosticerat framöver.
Dagschart Avanza-aktien.

Cornucopia - Igår: 07:07

Dålig demokratisyn hos S och V - redovisa er överenskommelse

Hemliga överenskommelser mellan folkvalda riksdagspartier hör inte hemma i svensk demokrati, och säger en del om inblandade partiers demokratisyn. Regeringsbildande överenskommelser ska redovisas för svenska folket, det är de folkvaldas förbannade skyldighet mot väljarkåren i ett öppet demokratiskt samhälle.
Kan någon ringa 112?

Cornucopia - I förrgår: 16:23

Fortsatt inflation över målet - inga tecken på räntesäkning

Riksbankens inflationsindikator, SCB:s KPIF låg på 2.2% i december och ger inget stöd för en räntesänkning. Samtidigt skenar nu matpriserna för kommunerna, Ingves säger i SR att han vet att krisen på grund av hushållens skuldbubbla kommer, och vice ordförande Skingsley kallar regeringsuppgörelsen för marginellt expansiv och ger inget skäl till att justera räntebanan.

Cornucopia - I förrgår: 14:43

Försvarsmakten: Ett lv-kompani per brigad

Försvarsmakten har nu gett officiella svar på hur brigadluftvärnet med robot 90 och robot 70 ska se ut. Det blir ett luftvärnskompani per brigad. Lösningen är en övergångslösning och 90/70 ska ersättas längre fram.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.