Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 21 April, 00:52

Cornucopia - 21 okt 18 kl. 15:37

Infografik: Länen där fler än 4% röstade på MiljöpartietSveriges Radio rapporterar att Miljöpartiet nu varslat personal, bland annat på partiets kansli i Stockholm, på riksdagskansliet och i sju av Sveriges tjugo landsting, där partiet helt åkte ur. Vi ägnar en tanke åt dessa.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Miljöpartiet, Radio, Stockholm, Sveriges, Valmyndighetenmiljöpartiet, Sveriges Radio, Skåne, Götalands, Stockholms, Sverige, Excels

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Infografik, Länendär , fler, än4% , röstade, Miljöpartiet
EU-Parlamentet - 24 feb 14 kl. 15:39

Infografik - Värt att veta inför EU-valet

Nedräkningen har börjat när det är mindre än 100 dagar kvar till EU-valen. Den 22-25 maj går väljarna i EU till valurnorna för att välja de 751 nya Europaparlamentarikerna och därmed bestämma vilken riktning EU ska ta. Men när infaller valdagen?

EU-Parlamentet - 26 mar 14 kl. 12:36

Infografik - Studie: Så mycket är ”mer” Europa värt

Den europeiska ekonomin skulle få en rejäl injektion på 800 miljarder euro – motsvarande 6 procent av nuvarande BNP – om fler åtgärder vidtogs på EU-nivå. Det visar en ny studie genomförd av Europaparlamentet. Bara att skapa en digital inre marknad skulle generera 260 miljarder euro, vilket är mer än Danmarks beräknade BNP för 2014.

Dagensanalys.se - 21 feb 16 kl. 14:46

Generation Z’s sociala mediervanor på mobilen [infografik]

En ny studie från varumärkesbyrån Fluent tittar på mobilvanor hos generation Z, dvs. de som är födda från mitten till slutet av 90-talet och är mellan 17 och 20 år idag. Den här gruppen är intressant eftersom de oftare än andra multitaskar på fler skärmar och har mindre tålamod med dålig användarupplevelse.

EU-Parlamentet - 28 feb 17 kl. 15:49

Infografik - EU:s budget – så funkar den: Utgifter och intäkter per medlemsland

Hur mycket spenderar EU i Sverige och i Finland, och på vad? Hur mycket är det jämfört med andra medlemsländer? Och hur mycket bidrar Sverige med till den gemensamma budgeten?

EU-Parlamentet - 06 mar 15 kl. 10:28

Infografik - Kvinnor och utbildning: fler med examen, och fler deltidsjobb

Vid årets Internationella kvinnodagen, som firas den 8 mars, uppmärksammar Europaparlamentet utbildning som en väg att stärka kvinnor. Även om tillgång till utbildning inom EU är en grundläggande rättighet, till skillnad från i vissa utvecklingsländer, där flickor slåss för sin rätt till skolgång, finns fortfarande många problem. Kolla in vår nyhetsgrafik för att läsa mer om kvinnors utbildningsnivå i EU, och vilka jobbmöjligheter som finns.

Cornucopia - 17 sep 13 kl. 10:06

Fullt låtsaskrig runt Östersjön i höst

Så har krigsövningarna kring Fredens hav, Östersjön, dragit igång för hösten, med en tysk luftlandsättning runt Visby flygplats, med klara Midvintermörker-vibbar, samt tunga helikoptrar från fastlandet, rent av Malmen, med klar Midsommargryningkänsla. Schibsted/SvD uppmärksammar den samlade övningsverksamheten, men åker med Hitler och presenterar felaktig infografik och påstår att Sverige har 132 stridsvagnar - verkligheten är 42.
Källa: Okänd
Tyskarna har alltså kapat tråden och det blir inte någon bok med titeln Höstregn (nej, inte Höstdagjämning - böckerna heter ju inte Midsommarafton eller Vintersolstånd, dessutom har Försvarsmakten kapat den potentiella titeln Höstlöv via en faktiskt övning just nu).

Dagensanalys.se - 03 maj 16 kl. 13:00

Infograf: Millennials vill vara nördar – och de är svårare att nå än andra

De tycker att det coolt att vara nörd, är kulturellt engagerade och gärna först med nyheter och ny teknik. Men de är också svårare att nå och kräver mer av reklam än andra grupper. Detta enligt en undersökning av Imgur – kolla in grafen här!

Dagensanalys.se - 09 feb 16 kl. 10:17

6 verktyg som får dig att glömma Powerpoint – första hjälpen för att skapa snygga presentationer

Vad tänker du på när du hör ordet ”presentation”? Powerpoint? Du är inte ensam.

Dagensanalys.se - 11 apr 16 kl. 16:00

Mobilen tar upp 50 procent av ungas tid

Enligt en ny undersökning kring vårt mobilanvändande och dess påverkan på andra plattformar visar att de mellan 16-24 redan i år kommer spendera lika mycket tid vid mobilen som vid exempelvis datorn – en siffra som bedöms öka under de kommande åren. GlobalWebIndex, som står bakom undersökningen, tror att om denna trend fortsätter som kommer mobilen att stå för mer internetanvändande än alla andra plattformar tillsammans år 2019! Rätt imponerande.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Ryssland överväger skrota sitt hangarfartyg - finns ingen torrdocka

Kreml-godkända Isvestija rapporterar att Ryssland nu överväger att skrota sitt skadade hangarfartyg Amiral Kuznetsov, som skadades när den enda ryska torrdockan i Murmansk som kunde ta skeppet och de stora robotslagkryssarna i Orlan-klassen totalhavererade i höstas. Fartyget saknar bland annat propellrar, som inte kan monteras tillbaka utan en enorm torrdocka.
Robotslagkryssaren RFS Peter den Store och kärnvapenubåten RFS Dimitrij Donskoj på redden vid Kronstadt utanför S:t Petersburg i Leningrads militärområde.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Uppföljning ränteplaceringar - stora skillnader mellan förvaltare och fonder

Dags för en kort uppföljning av tidigare ränteplaceringar av likvider för att diversifiera bort från kronan. Ska man summera så känns det anekdotiskt som utfallet skiljer mer mellan förvaltare och fonder inom ränteplaceringar än inom aktier.
Aktuellt läge.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Risk för torka i år igen? Hur klarar jordbruket ett år till?

Anekdotiskt är det redan torrare ute i markerna i år än det var förra året. Här i Sveriges regnigaste område har det inte kommit en droppe sedan 27:e mars, och inget riktigt regn sedan den 17:e mars. Dock menar SMHI att nulägesbilden för vatten per 15:e april är normal, men det råder risk för gräs- och skogsbrand.

Cornucopia - Igår: 15:16

Fredagsmys: Game of Whisky

Dags för lite fredagsmys. Och nu när Game of Thrones-hysterin har kopplat sitt grepp om västvärlden, så blir det ju extra müsigt med Game of Whisky så här på fredagseftermiddagen.
A Game of Whisky.

Cornucopia - Igår: 12:47

Prepping: "Värt sin vikt i guld" - hygienprepping

"Det enda som är värt sin viktig i guld, är guld." - FerfalSå vad är det som kommer skilja armageddon från civilisationen, när den där totala samhällskollapsen (som aldrig) inträffar slår till. Är det alla vapenägare, som står i vartenda gatuhörn och försöker växla till sig något av värde mot sina tonvis med ammunition de preppat?

Cornucopia - Igår: 09:09

När infördes alla dessa lov i skolan?

Just nu är det den kristna högtiden påsk och därför är det påsklov denna eller nästa vecka i skolorna runt om i landet. Men när infördes alla dessa lov man numera har i skolan?
Universitetet i Wien från vinterns föreläsning får väl illustrera detta.

Cornucopia - I förrgår: 15:39

Bostadspriserna svagt upp i mars

"Nu vänder det!"Mars månads bostadsprisstatistik från Valueguard visar på svagt stigande priser säsongsmässigt. Mars har historiskt varit en stark månad för bostadspriserna, men även om de steg var det under medel, och således svagt.

Cornucopia - I förrgår: 11:04

Nytt börsrekord för totalavkastningsindex

Stockholmsbörsens totalavkastningsindex SIXPRX, dvs med återinvesterade utdelningar, har slagit börsrekord igår och idag.
Dagschart OMXSPI. Jag har ingen feed med SIXPRX eller SIXRX.

Cornucopia - I förrgår: 07:57

Fossilgaskraftverk i Malmö stängs - elbrist hotar

På grund av regeringens skattehöjningar på fossilkraftverk har E.On beslutat att stänga fossilgaskraftveärmeverket Heleneholmsverket i Malmö. Detta kan leda till elbrist i Malmö och Skåne vintertid, och sannolikt även elnätkapacitetsbrist när Malmö måste ha mer elkraft utifrån.

Cornucopia - 17 apr 19 kl. 20:35

USA finansierar fortsatt stöd för glidbomber på Gripen

USA:s försvarsdepartement ("Pentagon") har gett Boeing ett kontrakt på 65 MUSD för att fortsatt stödja glidbomben GBU-39/B åt svenska Försvarsmaktens Gripen-plan. Glidbomben fyller delvis det gap som lämnades när Sverige skrotade den yttäckande Bombkapsel 90.
En glidbomb är ett avståndsvapen, som inte behöver ytterligare stöd från fällande flygförare utan tar sig till sitt mål på egen hand (eng standoff weapon).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.