Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 20 November, 19:15

Cornucopia - 21 okt 18 kl. 15:37

Infografik: Länen där fler än 4% röstade på MiljöpartietSveriges Radio rapporterar att Miljöpartiet nu varslat personal, bland annat på partiets kansli i Stockholm, på riksdagskansliet och i sju av Sveriges tjugo landsting, där partiet helt åkte ur. Vi ägnar en tanke åt dessa.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Miljöpartiet, Radio, Stockholm, Sveriges, Valmyndighetenmiljöpartiet, Sveriges Radio, Skåne, Götalands, Stockholms, Sverige, Excels

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Infografik, Länendär , fler, än4% , röstade, Miljöpartiet
EU-Parlamentet - 24 feb 14 kl. 15:39

Infografik - Värt att veta inför EU-valet

Nedräkningen har börjat när det är mindre än 100 dagar kvar till EU-valen. Den 22-25 maj går väljarna i EU till valurnorna för att välja de 751 nya Europaparlamentarikerna och därmed bestämma vilken riktning EU ska ta. Men när infaller valdagen?

EU-Parlamentet - 26 mar 14 kl. 12:36

Infografik - Studie: Så mycket är ”mer” Europa värt

Den europeiska ekonomin skulle få en rejäl injektion på 800 miljarder euro – motsvarande 6 procent av nuvarande BNP – om fler åtgärder vidtogs på EU-nivå. Det visar en ny studie genomförd av Europaparlamentet. Bara att skapa en digital inre marknad skulle generera 260 miljarder euro, vilket är mer än Danmarks beräknade BNP för 2014.

Dagensanalys.se - 21 feb 16 kl. 14:46

Generation Z’s sociala mediervanor på mobilen [infografik]

En ny studie från varumärkesbyrån Fluent tittar på mobilvanor hos generation Z, dvs. de som är födda från mitten till slutet av 90-talet och är mellan 17 och 20 år idag. Den här gruppen är intressant eftersom de oftare än andra multitaskar på fler skärmar och har mindre tålamod med dålig användarupplevelse.

EU-Parlamentet - 28 feb 17 kl. 15:49

Infografik - EU:s budget – så funkar den: Utgifter och intäkter per medlemsland

Hur mycket spenderar EU i Sverige och i Finland, och på vad? Hur mycket är det jämfört med andra medlemsländer? Och hur mycket bidrar Sverige med till den gemensamma budgeten?

EU-Parlamentet - 06 mar 15 kl. 10:28

Infografik - Kvinnor och utbildning: fler med examen, och fler deltidsjobb

Vid årets Internationella kvinnodagen, som firas den 8 mars, uppmärksammar Europaparlamentet utbildning som en väg att stärka kvinnor. Även om tillgång till utbildning inom EU är en grundläggande rättighet, till skillnad från i vissa utvecklingsländer, där flickor slåss för sin rätt till skolgång, finns fortfarande många problem. Kolla in vår nyhetsgrafik för att läsa mer om kvinnors utbildningsnivå i EU, och vilka jobbmöjligheter som finns.

Cornucopia - 17 sep 13 kl. 10:06

Fullt låtsaskrig runt Östersjön i höst

Så har krigsövningarna kring Fredens hav, Östersjön, dragit igång för hösten, med en tysk luftlandsättning runt Visby flygplats, med klara Midvintermörker-vibbar, samt tunga helikoptrar från fastlandet, rent av Malmen, med klar Midsommargryningkänsla. Schibsted/SvD uppmärksammar den samlade övningsverksamheten, men åker med Hitler och presenterar felaktig infografik och påstår att Sverige har 132 stridsvagnar - verkligheten är 42.
Källa: Okänd
Tyskarna har alltså kapat tråden och det blir inte någon bok med titeln Höstregn (nej, inte Höstdagjämning - böckerna heter ju inte Midsommarafton eller Vintersolstånd, dessutom har Försvarsmakten kapat den potentiella titeln Höstlöv via en faktiskt övning just nu).

Dagensanalys.se - 03 maj 16 kl. 13:00

Infograf: Millennials vill vara nördar – och de är svårare att nå än andra

De tycker att det coolt att vara nörd, är kulturellt engagerade och gärna först med nyheter och ny teknik. Men de är också svårare att nå och kräver mer av reklam än andra grupper. Detta enligt en undersökning av Imgur – kolla in grafen här!

Dagensanalys.se - 09 feb 16 kl. 10:17

6 verktyg som får dig att glömma Powerpoint – första hjälpen för att skapa snygga presentationer

Vad tänker du på när du hör ordet ”presentation”? Powerpoint? Du är inte ensam.

Dagensanalys.se - 11 apr 16 kl. 16:00

Mobilen tar upp 50 procent av ungas tid

Enligt en ny undersökning kring vårt mobilanvändande och dess påverkan på andra plattformar visar att de mellan 16-24 redan i år kommer spendera lika mycket tid vid mobilen som vid exempelvis datorn – en siffra som bedöms öka under de kommande åren. GlobalWebIndex, som står bakom undersökningen, tror att om denna trend fortsätter som kommer mobilen att stå för mer internetanvändande än alla andra plattformar tillsammans år 2019! Rätt imponerande.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

"Självkörande bilar tar jobben"

Intill förbannelsen får man ständigt höra från ludditerna och teknofoberna att utveckling, förbättringar och förenklingar  av människors vardag är av ondo och det var bättre förr före automatisering av repetetiva sysslor påbörjades med konstbevattning för 3-4000 år sedan. Ett sådant handlar om självkörande bilar. Lustigt nog då att det tar det två dagar att byta vindrutan på en bil med självkörningskameror, på grund av kalibreringsbehovet.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Är skattefinansieringen början på slutet för SR och SVT?

SVT/SR-reportern: "H ..."Intervjuoffret: "Jag betalar din lön. Här är det jag som ställer frågorna.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Dödskors i OMXS30 - ner genom stödet

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 utlöste precis preliminärt ett dödskors, samtidigt som man med kraft trillade ner genom stödområdet. Nästan fyra års börsuppgång är nu borta i storbolagsindexet.
Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Även SEB och Danske Bank: Svensk ekonomi och BNP krymper

SEB och Danske Bank ansluter sig nu till Nordea och menar att svensk ekonomi och BNP krympte under tredje kvartalet. Anledningarna stavas fallande bostadspriser med fallande hushållskonsumtion och tillhörande fallande byggande, samt minskad produktion när industrin börjar arbeta av sina lager.
Danske Bank i huvudstadaen.

Cornucopia - Igår: 17:39

BREAKING: Få betalt 250:- kronor för att låtsas vara intresserad av Oscar Properties lägenheter i Nacka

Via en sajt för sk mystery shoppers erbjuds nu 250:- SEK i ersättning om man gör en intresseanmälan till Oscar Properties Brf Fabrikören och Brf No 4, bägge i Nacka. Man ska också gå på visningen och låtsas vara intresserad av lägenheten. Samtidigt skvallrar de så kallade preferensaktierna i bolaget för att marknaden ser en konkursrisk i bolaget.

Cornucopia - Igår: 16:46

Icke-inflationen: Höga hyreshöjningar 3+ procent hos kommunala bostadsbolag

Icke-inflationen fortsätter med sina Sverigesegrar. Exempelvis vill det kommunala bostadsbolaget Marks Bostad AB i Marks kommun 2019 höja hyrorna med 3.54% för att få kostnadstäckning.

Cornucopia - Igår: 12:58

NCC förhandlar om varsel i Stockholm - 20% kan få gå inom husbyggande

Facktidningen Byggnadsarbetaren skriver att NCC nu förhandlar om att varsla 130 anställda inom bostadsbyggande i Stockholmsområdet. Bolaget har inte fått in tillräckligt med nya projekt på den svagare bostadsmarknaden.
Veckochart NCC-B.

Cornucopia - Igår: 11:09

Nordea: Hushållen räntekänsligare än allmänt känt - risk för prisras på bostäder - tio år för svensk ekonomi att återhämta sig

Nordea skriver i en färsk analys att hushållen är känsligare för ränteutvecklingen än vad som är allmänt känt i en form av stresstest banken gjort. Risken för fallande bostadspriser är hög skriver Nordea, som menar att det kan ta tio år för svensk ekonomi och arbetsmarknad att återhämta sig om bostadspriserna faller 20%.
Det ser mörkt ut när man ser ner på Stockholm från Himlen.

Cornucopia - Igår: 10:22

Nybyggnation av lägenheter rasar

Nybyggnation av lägenheter i flerbostadshus ("lägenheter") fortsätter att rasa rapporterar SCB nu på morgonen. Effekten av att nybyggda lägenheter blir allt mer svårsålda börjar märkas på allvar i form av uppskjutna projekt och färre byggstarter. Det färdigställs dock fortfarande lägenheter i samma takt som tidigare, så marknaden fortsätter att översvämmas av färdiga lägenheter och prisfallet på nya lägenheter lär bestå minst ett år till.

Cornucopia - Igår: 09:16

VARNING: Mycket allvarlig säkerhetsbrist - Google-konton kan helt tas över via mobiloperatörerna

En mycket allvarlig säkerhetsbrist har identifierats när det gäller Google-kontons tvåfaktorsautenticering. På grund av de svenska mobiloperatörernas slappa rutiner kan utomstående vidarekoppla en persons mobiltelefon, och den vägen via kontoåterställning helt ta över ett Google-konto. Det är en form av social hacking.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.