UNT > Kultur

Monday, 19 November, 13:08

Liknande nyheter

Taggar: Fattigdomunder , lupp
BT - 11 apr 14 kl. 09:07

Fattigdom är aldrig relativ

Det våras ute, förvisso, men bilden från i vintras känns fortfarande aktuell. Utanför Akademibokhandeln på Österlånggatan låg bara en liten lapp kvar av den tiggare som suttit där under dagen. Textad med välvillig hand berättade den något om sådant vi normalt inte konfronteras med i Sverige – absolut fattigdom.

Alliansfritt Sverige - 03 mar 12 kl. 12:00

Reinfeldts lösning på ökande fattigdom: ny definition av fattigdom


KREATIVT. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) möts av EU-statistik som sätter Sverige i mindre charmig dager. Och Reinfeldts svar blir instinktivt att ifrågasätta måttet - inte problemet.

Supermiljöbloggen - 10 nov 15 kl. 18:06

Klimat-smart utveckling räddar hundra miljoner människor från fattigdom

Idag lever över 1,2 miljarder människor i extrem fattigdom. Det varmare klimatet förväntas leda till att siffran ökar med hundra miljoner till 2030. Med en klimat-smart utveckling kan vi vända trenden, menar författarna till en ny rapport från Världsbanksgruppen.

Supermiljöbloggen - 01 aug 16 kl. 10:50

”Att bekämpa fattigdom är också att bekämpa hunger, att förebygga konflikter och minska ojämlikheter”

Johan Hultberg, riksdagsledamot och Moderaternas miljöpolitiska talesperson, om FN:s globala mål för hållbar utveckling, och vad man själv kan göra för att bidra till att målen ska kunna nås. Världens länder enades förra året under FN:s flagg om 17 globala mål för hållbar utveckling. Sammanlagt finns 169 olika delmål, och siktet är inställt på att nå dem senast år 2030.

Kristianstadsbladet - 17 feb 11 kl. 09:02

Att lyfta sig ur fattigdom


Bröd hölls symboliskt upp vid revolutionen i Egypten, när folket vann över en korrupt envåldshärskare. "Jorden tillhandahåller tillräckligt för var mans behov, men inte för var mans girighet", sa Mahatma Gandhi, indisk politiker (1869-1948).

Sedan Indien blev självständigt för sextio år sedan har dess befolkning tredubblats.

Nyheter 24 - 09 feb 12 kl. 20:42

En av fyra ungdomar inom EU riskerar att hamna i fattigdom


Nästan en fjärdedel av EU:s unga befolkning riskerar att hamna i fattigdom eller bli socialt utsatta, det visar nyligen släppt EU-statistik. Studien visar att över 115 miljoner européer lever i hushåll med mindre inkomst än vad som anses vara gränsen för fattigdom, i hushåll med stor avsaknad av materiella ting (som till exempel värmeelement) eller där de vuxna arbetar mindre än 20 procent av deras totala arbetsförmåga, det skriver EU Observer.Fattigdomen är särskild utbredd bland ungdomar under 17 år och hela 27 procent av EU:s ungdomar lever redan i, eller riskerar att hamna i, fattigdom.

Trelleborgs Allehanda - 06 dec 12 kl. 13:46

Något färre barn i fattigdom

Rädda Barnens nya årsrapport om barnfattigdom visar att färre barn i Trelleborg lever i ekonomisk utsatthet. Men antalet är fortfarande högre här, jämfört med landets genomsnitt.
Siffrorna i rapporten är inte dagsaktuella men visar att antalet fattiga barn i Sverige sjönk under 2010 med 0,3 procentenheter jämfört med 2009.

HBL - 20 nov 13 kl. 11:46

Svårt att ta sig ur fattigdom

Fattigdomen i Finland är allt mer bestående och perioderna av fattigdom allt längre. Det framgår av en undersökning. Efter depressionen på 1990-talet var i synnerhet pensionärer, arbetslösa och lågutbildade som var utsatta för fattigdom.

Barometern - 14 aug 14 kl. 08:03

Fattigdom kan inte förbjudas

I en valrörelse är det ofrånkomligt att alla personliga utspel ställs mot partiernas hållning. Att den moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnussons förslag om tiggeri­förbud, framfört på Dagens Nyheters debattsida, föranledde tal om en ”spricka inom Moderaterna” var således ingen ­överraskning.
Om utspelet alltså var ogenomtänkt som valtaktik betraktat, hade det dock samtidigt sitt berättigande i att ett aktuellt problem påtalades.

Barometern - 14 aug 14 kl. 08:03

Fattigdom kan inte förbjudas

I en valrörelse är det ofrånkomligt att alla personliga utspel ställs mot partiernas hållning. Att den moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnussons förslag om tiggeriförbud, framfört på Dagens Nyheters debattsida, föranledde tal om en ”spricka inom Moderaterna” var således ingen överraskning. Om utspelet alltså var ogenomtänkt som valtaktik betraktat, hade det dock samtidigt sitt berättigande i att ett aktuellt problem påtalades.

YLE - 09 dec 16 kl. 13:39

26 miljoner barn i Europa hotas av fattigdom

Över 26 miljoner barn i EU-länder och Island och Norge hotas av fattigdom och social marginalisering, visar en färsk rapport från organisationen Rädda barnen. Barn i olika länder i Europa berättar att de bland annat måste gå hungriga till skolan, att de bekymrar sig om sina föräldrars problem med att betala hyran och att de måste ge upp sina drömmar. Barnen berättar också om att de vintertid blir tvungna att bo i kalla bostäder, gå i skolor som är kalla och att de inte har råd med skolböcker.

Fler nyheter från UNT

UNT - 6 timmar sedan

Mord i parti och minut

Vår omvärld må te sig hur skrämmande som helst, behovet av att läsa om onda gärningar i litterär form består..

UNT - 18 timmar sedan

Snart slocknar Uppsala

På söndagskvällen, klockan 23, avslutas ljusfestivalen "Allt ljus på Uppsala"..

UNT - 22 timmar sedan

"Odla er styrka, studenter!"

Universitet bör vara trygga platser fria från våld och trakasserier..

UNT - Igår: 13:00

Entusiastisk barnteater om rädsla

UNT:s Loretto Villalobos har suttit med under premiären av Hurra vad jag är rädd, en föreställning för barn mellan tre till fem år på Uppsala Stadsteater..

UNT - Igår: 11:00

Till minnet av Jan Johansson

På lördagskvällen hölls en konsert med Jan Johanssons musik på UKK..

UNT - Igår: 20:44

Så bra är "Det sjunde inseglet"

Hugo Hansén och Fredrik Benke Rydman har förvandlat Ingmar Bergmans ”Det sjunde inseglet” till en räcka dansanta bilder..

UNT - I förrgår: 11:26

Närproducerad variation från Open Mind

På fredagskvällen spelade tre Uppsalaband på Katalin..

UNT - I förrgår: 06:00

En magisk Murakami

Haruki Murakami återvänder till gamla bekanta teman och motiv i nya romanen "Mordet på kommendören"..

UNT - 16 nov 18 kl. 10:36

Lekfull spelglädje

Spelglädje och lekfullhet präglade mycket av stjärngitarristen Mike Sterns konsert på Katalin..

UNT - 15 nov 18 kl. 17:00

Stillsam roman om mödrar som svek

Fjolårets nobelpristagare i litteratur var en fullfjädrad författare redan som debutant..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.