UNT > Kultur

Sunday, 20 January, 19:01

Liknande nyheter

Taggar: Fattigdomunder , lupp
BT - 11 apr 14 kl. 09:07

Fattigdom är aldrig relativ

Det våras ute, förvisso, men bilden från i vintras känns fortfarande aktuell. Utanför Akademibokhandeln på Österlånggatan låg bara en liten lapp kvar av den tiggare som suttit där under dagen. Textad med välvillig hand berättade den något om sådant vi normalt inte konfronteras med i Sverige – absolut fattigdom.

Alliansfritt Sverige - 03 mar 12 kl. 12:00

Reinfeldts lösning på ökande fattigdom: ny definition av fattigdom


KREATIVT. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) möts av EU-statistik som sätter Sverige i mindre charmig dager. Och Reinfeldts svar blir instinktivt att ifrågasätta måttet - inte problemet.

Supermiljöbloggen - 10 nov 15 kl. 18:06

Klimat-smart utveckling räddar hundra miljoner människor från fattigdom

Idag lever över 1,2 miljarder människor i extrem fattigdom. Det varmare klimatet förväntas leda till att siffran ökar med hundra miljoner till 2030. Med en klimat-smart utveckling kan vi vända trenden, menar författarna till en ny rapport från Världsbanksgruppen.

Supermiljöbloggen - 01 aug 16 kl. 10:50

”Att bekämpa fattigdom är också att bekämpa hunger, att förebygga konflikter och minska ojämlikheter”

Johan Hultberg, riksdagsledamot och Moderaternas miljöpolitiska talesperson, om FN:s globala mål för hållbar utveckling, och vad man själv kan göra för att bidra till att målen ska kunna nås. Världens länder enades förra året under FN:s flagg om 17 globala mål för hållbar utveckling. Sammanlagt finns 169 olika delmål, och siktet är inställt på att nå dem senast år 2030.

Kristianstadsbladet - 17 feb 11 kl. 09:02

Att lyfta sig ur fattigdom


Bröd hölls symboliskt upp vid revolutionen i Egypten, när folket vann över en korrupt envåldshärskare. "Jorden tillhandahåller tillräckligt för var mans behov, men inte för var mans girighet", sa Mahatma Gandhi, indisk politiker (1869-1948).

Sedan Indien blev självständigt för sextio år sedan har dess befolkning tredubblats.

Nyheter 24 - 09 feb 12 kl. 20:42

En av fyra ungdomar inom EU riskerar att hamna i fattigdom


Nästan en fjärdedel av EU:s unga befolkning riskerar att hamna i fattigdom eller bli socialt utsatta, det visar nyligen släppt EU-statistik. Studien visar att över 115 miljoner européer lever i hushåll med mindre inkomst än vad som anses vara gränsen för fattigdom, i hushåll med stor avsaknad av materiella ting (som till exempel värmeelement) eller där de vuxna arbetar mindre än 20 procent av deras totala arbetsförmåga, det skriver EU Observer.Fattigdomen är särskild utbredd bland ungdomar under 17 år och hela 27 procent av EU:s ungdomar lever redan i, eller riskerar att hamna i, fattigdom.

Trelleborgs Allehanda - 06 dec 12 kl. 13:46

Något färre barn i fattigdom

Rädda Barnens nya årsrapport om barnfattigdom visar att färre barn i Trelleborg lever i ekonomisk utsatthet. Men antalet är fortfarande högre här, jämfört med landets genomsnitt.
Siffrorna i rapporten är inte dagsaktuella men visar att antalet fattiga barn i Sverige sjönk under 2010 med 0,3 procentenheter jämfört med 2009.

HBL - 20 nov 13 kl. 11:46

Svårt att ta sig ur fattigdom

Fattigdomen i Finland är allt mer bestående och perioderna av fattigdom allt längre. Det framgår av en undersökning. Efter depressionen på 1990-talet var i synnerhet pensionärer, arbetslösa och lågutbildade som var utsatta för fattigdom.

Barometern - 14 aug 14 kl. 08:03

Fattigdom kan inte förbjudas

I en valrörelse är det ofrånkomligt att alla personliga utspel ställs mot partiernas hållning. Att den moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnussons förslag om tiggeri­förbud, framfört på Dagens Nyheters debattsida, föranledde tal om en ”spricka inom Moderaterna” var således ingen ­överraskning.
Om utspelet alltså var ogenomtänkt som valtaktik betraktat, hade det dock samtidigt sitt berättigande i att ett aktuellt problem påtalades.

Barometern - 14 aug 14 kl. 08:03

Fattigdom kan inte förbjudas

I en valrörelse är det ofrånkomligt att alla personliga utspel ställs mot partiernas hållning. Att den moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnussons förslag om tiggeriförbud, framfört på Dagens Nyheters debattsida, föranledde tal om en ”spricka inom Moderaterna” var således ingen överraskning. Om utspelet alltså var ogenomtänkt som valtaktik betraktat, hade det dock samtidigt sitt berättigande i att ett aktuellt problem påtalades.

YLE - 09 dec 16 kl. 13:39

26 miljoner barn i Europa hotas av fattigdom

Över 26 miljoner barn i EU-länder och Island och Norge hotas av fattigdom och social marginalisering, visar en färsk rapport från organisationen Rädda barnen. Barn i olika länder i Europa berättar att de bland annat måste gå hungriga till skolan, att de bekymrar sig om sina föräldrars problem med att betala hyran och att de måste ge upp sina drömmar. Barnen berättar också om att de vintertid blir tvungna att bo i kalla bostäder, gå i skolor som är kalla och att de inte har råd med skolböcker.

Fler nyheter från UNT

UNT - 4 timmar sedan

Uppsalageolog i händelsernas centrum

Intriger, krig och avgörande arkeologiska fynd..

UNT - 7 timmar sedan

Sparar bästa låtarna till sist

En entusiastisk publik fyllde konserthuset för att höra den afghanske sångaren Dawood Sarkhosh..

UNT - Igår: 13:00

Den siste att ställa ut i Tierp

Han är den sista konstnären att få visa sin konst i utställningslokalen på biblioteket i Tierp..

UNT - Igår: 11:08

Retorisk figur stal showen

Ida Wiklund är en svensk vispopartist från Örbyhus som inte tycks ha någon brådska med musikkarriären..

UNT - Igår: 07:00

Språkligt starkt om jakten på sig själv

Dramatikern Sasha Marianna Salzmanns debutroman ”Utom sig” är uppseendeväckande..

UNT - Igår: 07:00

Löftesrikt av Uppsalakonstnär

Färgen och själva måleriet är både ­material och motiv i Sofie Stenbergs sympatiska utställning i Å-huset i Uppsala, skriver Cristina Karlstam..

UNT - I förrgår: 15:00

Bilder från ett scenliv

Staffan Westerberg är känd för sina tv-program och teaterpjäser med dockor..

UNT - I förrgår: 13:57

Olsson om Frostensons sorti: Väldigt lycklig

Ledamoten Katarina Frostensons lämnar sin stol i Svenska Akademien..

UNT - I förrgår: 12:13

Klart: Katarina Frostenson lämnar Akademien

Ledamoten Katarina Frostensons lämnar sin stol i Svenska Akademien..

UNT - 16 jan 19 kl. 19:19

Filmrecension: Glass

Grattis alla som har väntat i 19 år för att få se upplösningen av M Night Shyamalans superhjältetrilogi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.