BT > Nyheter

Friday, 26 April, 06:03

BT - 21 okt 18 kl. 12:27

Nya elefantolyckor i Sri LankaEn elefant har dödats och en skadats allvarligt i en tågolycka vid Ambanpola, omkring 15 mil norr om Sri Lankas huvudstad Colombo. De var på väg över spåret när de kolliderade med ett framrusande nattåg på väg mot staden Jaffna.(TT).
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sri Lanka, Ambanpola, Sri Lankas, Colombo, Jaffna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya elefantolyckori , Sri, Lanka
Nyhetskanalen - 22 mar 12 kl. 19:08

FN kräver att Sri Lanka utreder krigsbrott i kriget mot tamilska gerillan

FN kräver att Sri Lanka går till botten med anklagelserna om krigsbrott begångna av militären i slutskedet av kriget mot den tamilska gerillan. Men Sri Lanka avvisar kritiken. FN:s människorättsråd UNHRC i Geneve uppmanande på torsdagen i sin resolution Sri Lanka att på "ett trovärdigt sätt undersöka" uppgifter om krigsbrotten begångna 2009.

Kristianstadsbladet - 03 dec 13 kl. 15:19

Sri Lanka anklagas för krigsbrott


Säkerhetsstyrkor i Sri Lanka avrättade kallblodigt 17 hjälparbetare i en massaker i april 2006. Anklagelsen kom på tisdagen från franska hjälporganisationen Aktion mot hunger (ACF), som säger sig ha bevis för krigsbrotten."I ett av de mest avskyvärda brott som någonsin utförts mot humanitär personal radades de 17 hjälparbetarna upp, tvingades ner på sina knän och sköts var och en i huvudet", uppger ACF.

BT - 03 dec 13 kl. 15:21

Sri Lanka anklagas för krigsbrott

Säkerhetsstyrkor i Sri Lanka avrättade kallblodigt 17 hjälparbetare i en massaker i april 2006. Anklagelsen kom på tisdagen från franska hjälporganisationen Aktion mot hunger (ACF), som säger sig ha bevis för krigsbrotten. "I ett av de mest avskyvärda brott som någonsin utförts mot humanitär personal radades de 17 hjälparbetarna upp, tvingades ner på sina knän och sköts var och en i huvudet", uppger ACF.

Helsingborgs Dagblad - 27 nov 15 kl. 16:07

Sri Lanka ber Saudiarabien om nåd

Sri Lanka vädjar till Saudiarabien att benåda en lankesisk hushållerska, som dömts till döden genom stening av en saudisk domstol. Den 45-åriga kvinnan ska ha erkännt att hon varit otrogen mot sin man när hon arbetade i Saudiarabiens huvudstad Riyad.Hennes älskare, även han en lankesisk gästarbetare, dömdes till 100 piskrapp då han inte är gift.

Sydsvenskan - 27 nov 15 kl. 16:07

Sri Lanka ber Saudiarabien om nåd

Sri Lanka vädjar till Saudiarabien att benåda en lankesisk hushållerska, som dömts till döden genom stening av en saudisk domstol. Den 45-åriga kvinnan ska ha erkännt att hon varit otrogen mot sin man när hon arbetade i Saudiarabiens huvudstad Riyad.Hennes älskare, även han en lankesisk gästarbetare, dömdes till 100 piskrapp då han inte är gift.

Sydsvenskan - 14 mar 16 kl. 08:12

Stort strömavbrott släckte Sri Lanka

Under sju timmar sänkte sig mörkret över Sri Lanka, som under söndagen drabbades av det värsta strömavbrottet på 20 år. Nu har soldater skickats ut för att skydda elstationer medan myndigheter utreder om sabotage kan ligga bakom explosionen i en viktig elcentral utanför Colombo.Reparationsarbetet har pågått under natten och nu är strömmen tillbaka på många håll i Sri Lanka.

BT - 26 nov 14 kl. 15:23

Elefant dödade två i Sri Lanka

En vild elefant har stormat in i staden Anuradhapura i Sri Lanka och trampat ihjäl två män i närheten av buddhismens heliga träd Sri Maha Bodhi, uppger invånare och polis. Elefanten rusade i gryningen förbi president Mahinda Rajapakses residens i staden innan den sprang in i en cyklist och en åskådare i närheten av trädet. - Det är mycket ovanligt att en vild elefant kommer in i staden så här, säger en boende.

BT - 26 nov 14 kl. 16:05

Elefant dödade två i Sri Lanka

En vild elefant har stormat in i staden Anuradhapura i Sri Lanka och trampat ihjäl två män. Olyckan skedde i närheten av buddhismens heliga träd Sri Maha Bodhi, uppger invånare och polis. Elefanten rusade i gryningen förbi president Mahinda Rajapakses residens i staden innan den sprang in i en cyklist och en åskådare i närheten av trädet.

BT - 08 jan 15 kl. 12:59

Jämnt presidentval i Sri Lanka

Invånarna i Sri Lanka lägger sina röster i valurnorna i vad som spås bli det jämnaste presidentvalet på årtionden. I valet kandiderar sittande presidenten Mahinda Rajapaksa mot regeringsavhopparen Maithripala Sirisena. En västerländsk diplomat beskriver valet på torsdagen, som spås bli jämnt, som ett mellan en "djävul man känner" och "okänd ängel".

BT - 13 jan 15 kl. 09:21

Påven predikar försoning i Sri Lanka

Fred och försoning var huvudteman när påven Franciskus inledde en Asienresa genom att tala till välkomstdelegationen på Colombos flygplats på tisdagen. - Det stora arbetet med återuppbyggnad måste innefatta förbättringar av infrastruktur och materiella behov, men också och ännu viktigare måste det främja mänsklig värdighet, respekt för de mänskliga rättigheterna och det fulla inkluderandet av varje människa i samhället.På flygplatsen fanns bland andra Sri Lankas nye president Maithripala Sirisena.

Sydsvenskan - 05 apr 15 kl. 16:16

Sri Lanka stärker band med Pakistan

Sri Lankas president Maithripala Sirisena, som lovat att återupprätta landets band med världssamfundet, är på besök i Pakistan. Besöket kommer inte långt efter att den relativt nytillträdde Sirisena varit på visit hos Pakistans ärkefiende Indien.Pakistan och Sri Lanka har länge haft goda relationer, inte minst under inbördeskriget i Sri Lanka då Pakistan stöttade regeringen med försvarsmateriel i kampen mot separatistgerillan Tamilska tigrarna.

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Tips om du drabbas av flygstrejk

Inställd resa, hotell som inte går att boka om och extra utgifter – vilka krav kan du som konsument ställa på flygbolaget om du drabbas av flygstrejk?.

BT - 1 timme sedan

Boråsföretaget rör om i trött tapetbransch: ”Nu är kunden mogen”

Rebel walls är det otraditionella tapetföretaget som spridit sig till väggar världen över med hjälp av en enda tryckmaskin och utan marknadsföringsbudget..

BT - 1 timme sedan

Säkerheten högprioriterad i nya skolan – så påverkas eleverna

Det blir få ingångar i den nya Lyckeskolan och alla elever kommer att få taggar som bara går till det egna hemområdet. – Det har varit jätteviktigt med säkerheten. Allt förändrades med skolattacken i Trollhättan.

BT - 1 timme sedan

SAS-piloter går i strejk

Strejken är ett faktum efter att samtalen mellan SAS och flygbolagets piloter inte nått någon lösning. Nu ställs ytterligare ett hundratal avgångar in..

BT - 1 timme sedan

Krogguiden: En renässans för 80-talet?

Är namnet på Restaurang Renässans symtomatiskt? När man läser menyn känns det lite grann som att resa tillbaka i tiden..

BT - 2 timmar sedan

Mörka krafter marscherar på första maj

Många tycks fortfarande leva med den direkt felaktiga uppfattningen att kommunism skulle vara en fin ideologi, skriver unga liberaler..

BT - 2 timmar sedan

M borde satsa mer på moral

Efter ett antal piruetter och bortförklaringar om sina bostads- och bidragsaffärer har riksdagsledamoten för Sörmland, Erik Bengtzboe, insett att det inte håller att fortsätta på samma linje. Därför var det välkommet att den före detta Muf-ordföranden tog beslutet att lämna riksdagen. .

BT - 5 timmar sedan

Ewa har doktorerat om hiv

Som sjuksköterska på infektionsmottagningen träffade Ewa Carlsson Lalloo personer som lever med hiv. Hon började forska och har nu doktorerat om sexualitet hos kvinnor som lever med hiv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.