Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 20 November, 19:24

Cornucopia - 21 okt 18 kl. 10:13

Känner du dig trygg ensam till fots nattetid i staden och vidtar du säkerhetsåtgärder?En kort undersökning redan nu på morgonkvisten. En del säger sig uppleva otrygghet när de rör sig ensamma i våra städer.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Södermalm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kännerdu dig , trygg, ensamtill , fots, nattetidi , staden och vidtar du säkerhetsåtgärder
News55 - 07 nov 16 kl. 10:57

Hasse känner sig ensam på boendet: “Det är tomt här”

 – När man hör personalen gå här ute, kan de inte bara titta in och se hur jag har det. Det behövs ju bara fyra fem minuter, men så blir det nästan aldrig.       LÄS MER: Ensamhet och oro bland många äldre Mer än hälften känner sig ensamma Det säger Hasse, som egentligen heter något annat, till P4 Örebro.

News55 - 07 nov 16 kl. 10:57

Hasse känner sig ensam på äldreboendet: “Det är tomt hela dagarna”

 – När man hör personalen gå här ute, kan de inte bara titta in och se hur jag har det. Det behövs ju bara fyra fem minuter, men så blir det nästan aldrig. Det säger Hasse, som egentligen heter något annat, till P4 Örebro.

Expressen - 16 mar 15 kl. 15:55

Bruce Jenner: "Man känner sig ensam"

Bruce Jenners könskorrigering närmar sig. Men trots stödet från sin familj är inte livet det bästa för honom. – Det blir svårt ibland, du vet, när man känner sig ensam, säger Jenner enligt Female First..

Posh24 - 22 nov 12 kl. 12:35

Justin Bieber: "Jag känner mig ensam och har knappt några vänner!"

Justin Bieber må ha miljoner fans över hela jorden, men nu erkänner tonårsstjärnan att han känner sig väldigt ensam emellanåt. "Jag har dagar när jag bara känner mig nedstämd och ensam", berättar han i en intervju med Oprah Winfrey. Han förklarar också att hans livsstil får honom att känns sig ensam, och att den har tvingat honom till att ha endast ett par få nära vänner: "Jag har tre nära vänner som jag flyger in ibland för att få träffa, eller chattar med eller ringer, men jag menar, det är allt".

Expressen - 08 feb 14 kl. 22:10

Fredrikssons rädsla: "Känner mig ensam"

För första gången på 14 år ska Marie Fredriksson den 19 februari ge sig ut på soloturné. För Sveriges Radio berättar sångerskan nu om vägen tillbaka efter sin hjärntumör och om scenrädslan som är betydligt större än under tiden med Roxette. – Då hade jag ett enormt stöd av Per.

Expressen - 25 okt 14 kl. 21:16

Smail: Jag känner mig ensam, innerst inne

Smail Alihodzic var bara 10 år gammal när han såg en kvinna dö – då lovade han sig själv att alltid hjälpa människor i nöd. I morgondagens Expressen publiceras en stor intervju med "Paradise hotel"-stjärnan. – Även om jag har många människor runtomkring sig känner jag mig ensam, innerst inne.

SVT - 17 jun 18 kl. 09:15

Louise känner sig ensam på sommaren: ”Folk ska vara så jäkla lyckade på sommaren”

Sommaren är tid för sol, bad och grillkvällar med vännerna. Men inte för alla. För Louise Flinck, 45, är midsommarafton sommarens första stressmoment.

ÖstersundsPosten - 30 jan 15 kl. 11:22

Inte trygg

Sitter just och lyssnar på Karlavagnen i P4. En kvinna berättar att hon kan ringa trygghetslarm når hon känner sig ensam..

Posh24 - 14 feb 14 kl. 08:19

Taylor Swift ensam och ledsen: "Känner sig odejtbar!"

Taylor Swift känner sig ensam efter att ha varit singel en längre tid. Sångerskan har dejtat till och från, men inget har lett till ett förhållande. Nu gråter hon ut hos vänner, och säger att hon känner sig "odejtbar".

Alingsås tidning - 23 jun 16 kl. 06:00

En grupp för nya vänner

Alingsåsaren Mikael Ingebäck vill att ingen ska behöva känna sig ensam. Därför har han startat Facebookgruppen Hitta nya kompisar i Alingsås.
– Många tycker det är ett bra initiativ, säger Mikael Ingebäck.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

"Självkörande bilar tar jobben"

Intill förbannelsen får man ständigt höra från ludditerna och teknofoberna att utveckling, förbättringar och förenklingar  av människors vardag är av ondo och det var bättre förr före automatisering av repetetiva sysslor påbörjades med konstbevattning för 3-4000 år sedan. Ett sådant handlar om självkörande bilar. Lustigt nog då att det tar det två dagar att byta vindrutan på en bil med självkörningskameror, på grund av kalibreringsbehovet.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Är skattefinansieringen början på slutet för SR och SVT?

SVT/SR-reportern: "H ..."Intervjuoffret: "Jag betalar din lön. Här är det jag som ställer frågorna.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Dödskors i OMXS30 - ner genom stödet

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 utlöste precis preliminärt ett dödskors, samtidigt som man med kraft trillade ner genom stödområdet. Nästan fyra års börsuppgång är nu borta i storbolagsindexet.
Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Även SEB och Danske Bank: Svensk ekonomi och BNP krymper

SEB och Danske Bank ansluter sig nu till Nordea och menar att svensk ekonomi och BNP krympte under tredje kvartalet. Anledningarna stavas fallande bostadspriser med fallande hushållskonsumtion och tillhörande fallande byggande, samt minskad produktion när industrin börjar arbeta av sina lager.
Danske Bank i huvudstadaen.

Cornucopia - Igår: 17:39

BREAKING: Få betalt 250:- kronor för att låtsas vara intresserad av Oscar Properties lägenheter i Nacka

Via en sajt för sk mystery shoppers erbjuds nu 250:- SEK i ersättning om man gör en intresseanmälan till Oscar Properties Brf Fabrikören och Brf No 4, bägge i Nacka. Man ska också gå på visningen och låtsas vara intresserad av lägenheten. Samtidigt skvallrar de så kallade preferensaktierna i bolaget för att marknaden ser en konkursrisk i bolaget.

Cornucopia - Igår: 16:46

Icke-inflationen: Höga hyreshöjningar 3+ procent hos kommunala bostadsbolag

Icke-inflationen fortsätter med sina Sverigesegrar. Exempelvis vill det kommunala bostadsbolaget Marks Bostad AB i Marks kommun 2019 höja hyrorna med 3.54% för att få kostnadstäckning.

Cornucopia - Igår: 12:58

NCC förhandlar om varsel i Stockholm - 20% kan få gå inom husbyggande

Facktidningen Byggnadsarbetaren skriver att NCC nu förhandlar om att varsla 130 anställda inom bostadsbyggande i Stockholmsområdet. Bolaget har inte fått in tillräckligt med nya projekt på den svagare bostadsmarknaden.
Veckochart NCC-B.

Cornucopia - Igår: 11:09

Nordea: Hushållen räntekänsligare än allmänt känt - risk för prisras på bostäder - tio år för svensk ekonomi att återhämta sig

Nordea skriver i en färsk analys att hushållen är känsligare för ränteutvecklingen än vad som är allmänt känt i en form av stresstest banken gjort. Risken för fallande bostadspriser är hög skriver Nordea, som menar att det kan ta tio år för svensk ekonomi och arbetsmarknad att återhämta sig om bostadspriserna faller 20%.
Det ser mörkt ut när man ser ner på Stockholm från Himlen.

Cornucopia - Igår: 10:22

Nybyggnation av lägenheter rasar

Nybyggnation av lägenheter i flerbostadshus ("lägenheter") fortsätter att rasa rapporterar SCB nu på morgonen. Effekten av att nybyggda lägenheter blir allt mer svårsålda börjar märkas på allvar i form av uppskjutna projekt och färre byggstarter. Det färdigställs dock fortfarande lägenheter i samma takt som tidigare, så marknaden fortsätter att översvämmas av färdiga lägenheter och prisfallet på nya lägenheter lär bestå minst ett år till.

Cornucopia - Igår: 09:16

VARNING: Mycket allvarlig säkerhetsbrist - Google-konton kan helt tas över via mobiloperatörerna

En mycket allvarlig säkerhetsbrist har identifierats när det gäller Google-kontons tvåfaktorsautenticering. På grund av de svenska mobiloperatörernas slappa rutiner kan utomstående vidarekoppla en persons mobiltelefon, och den vägen via kontoåterställning helt ta över ett Google-konto. Det är en form av social hacking.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.