DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 02:52

DI - 21 okt 18 kl. 09:13

Skrotar miljardinvestering efter SD:s lyftLångt gångna planer på en ny fabrik i den skånska kommunen Klippan skulle skapa 500 nya jobb och krävde en investering på 1,7 miljarder kronor. Men nu väljer entreprenören Darko Pervan att skrota planerna – eftersom SD fick över 30 procent av rösterna i kommunen. Det skriver Veckans affärer..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SD, Klippan, Darko Pervan, Veckans

Dela artikeln

2943 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skrotar, miljardinvesteringefter , SD:s, lyft
Länstidningen i Jämtland - 27 maj 17 kl. 20:00

Stort lyft förväntas i spåren av storsatsning på Inlandsbanan

Planerna på en miljardinvestering av Inlandsbanan öppnar för rejäla lyft av persontrafiken och besöksmål, i spåren av att den rustas upp för konkurrenskraftig godstrafik..

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 15 kl. 14:59

Satsning på gas blir ett miljölyft

Företaget Charkprodukter i Billesholm har tagit ett stort kliv mot ett miljövänligare samhälle. Någon gång i maj eller juni skrotar man oljepannan för att fortsättningsvis satsa helt på natur- och biogas..

Kristianstadsbladet - 15 okt 11 kl. 16:30

Få motsättningar i Folkpartiet

FP-ledaren Jan Björklund och hela ledningen i partiet omvaldes enhälligt på landsmötet.
? I den här tiden får man i min bransch vara glad åt att få den här ovationen, sade Björklund i sitt tacktal med hänvisning till turbulensen i andra partier.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Trendbrott under granen – nu öppnar Svensson plånboken

Svenskarna storsatsar på julfirandet och väntas i år öka sin julbudget med 16 procent. Ökningen är ett tecken på låga räntor och låg inflation, men också på en större vilja att köpa rättvisemärkta och miljövänliga varor. .

DI - 4 timmar sedan

Gaps resultat i linje med förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:69 dollar för det tredje kvartalet (augusti-oktober) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 4 timmar sedan

Apple och oljan rasade på ännu en mörk börsdag

New York-börsernas rekyl sedan oktoberbotten är i princip utraderad efter en dag där Apples och oljans ras drog till sig uppmärksamhet..

DI - 5 timmar sedan

Danske Bank stäms av utländska aktieägare efter kursraset

En grupp utländska investerare förbereder en stämning i dansk domstol efter att Danske Banks aktiekurs packat ihop som en följd av penningtvättskandalen..

DI - 5 timmar sedan

NP3:s vd har köpt aktier för drygt 400.000 kronor

Andreas Nelvig, som är vd i NP3 Fastigheter, har den 20 november köpt 7.000 aktier i bolaget för totalt 419.650 kronor.

DI - 5 timmar sedan

Allt uslare utsikter för brexitavtalet

Franska och spanska sista-minuten-krav hotar att ytterligare minska chanserna för brexitavtalet i det brittiska parlamentet. På onsdagen ska premiärminister Theresa May träffa EU-basen Jean-Claude Juncker inför toppmötet på söndag..

DI - 5 timmar sedan

Eltel-ledamot köper aktier för 289.000 kronor

Följer ordförandens exempel: Håkan Dahlström, styrelseledamot i Eltel sedan i fjol, har köpt 20.000 aktier i bolaget på kursen 14,46 för 289.000 kronor..

DI - 5 timmar sedan

Trump får mothugg av demokratisk senator om Saudistöd

Senatorn Dianne Feinstein, demokrat, kritiserar presidentens uttalande om fortsatt goda relationer till Saudiarabien och manar till sanktioner..

DI - 5 timmar sedan

SBAB: Ingves räknar fel – så hög blir boräntan

Stefan Ingves & Co räknar med en för hög normalränta och kommer att tvingas backa, spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. Så hög blir framtidens normala boränta, enligt hans analys..

DI - 6 timmar sedan

Oljefonden fortsätter storhandla fastigheter

Den norska oljefonden köper läkemedelsbolaget Sanofis huvudkontor i Paris, efter att tidigare i höstas ha köpt Amazons Londonkontor. Därmed tar man ett steg närmare Sobi, där den norska fonden är storägare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.