DN > Utrikes

Tuesday, 20 November, 18:16

DN - 2018-10-21 07:00:00

”Jag är Amerikas hopp – och presidentens mardröm””Jag är Amerikas hopp och presidentens mardröm”, säger det 35-åriga politiska stjärnskottet Ilhan Omar, som kan bli en av USA:s första kvinnliga muslimska kongressledamöter för demokraterna.  Runtom i hela USA kandiderar hundratals unga, kvinnliga kandidater med minoritetsbakgrund till representanthuset. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Amerikas, Ilhan Omar, USA

Dela artikeln

3368 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag är Amerikas, hoppoch , presidentens, mardröm
YLE - 06 dec 16 kl. 17:58

Festen på presidentens slott har inletts

Självständighetsfesten på presidentens slott i Helsingfors har inletts. President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio har bjudit in ungefär 1 800 personer för att fira Finlands 99-årsdag. Presidentens maka Jenni Haukio.

SmålandsPosten - 26 sep 13 kl. 06:49

Hopp och förtvivlan efter nedläggningsbeskedet

Dagen efter nedläggningsbeskedet var stämningen på Konga Bruk låg. De anställda pendlar mellan hopp och förtvivlan ­samtidigt som de undrar hur det värsta egentligen kunde hända.
Personalen på Konga Bruk slits mellan frustration, oro och framtidstro.

Regeringen - 18 maj 17 kl. 15:52

Överenskommelse med Amerikas Förenta Stater angående ömsesidigt erkännande av passagerarfartygscertifikat

Stockholm den 13 maj 1921 och Washington den 28 maj 1921. Sedan Kungl. Majit genom kungörelse den 13 maj 1921 funnit §ott beträffande passagerarfartyg, som förer Amerikas Förenta taters flagga och besöker svensk hamn, förordna, att av vederbörande myndighet i hemlandet för fartyget utfärdad handling, motsvarande passagerarfartygscertifikat enligt svensk lagstiftning, skall äga enahanda giltighet, som om den av svensk myndighet utfärdats, har Amerikas Förenta Staters handelsminister genom kungörelse den 28 maj 1921 förordnat, att beträffande passagerarfartyg, som förer svensk flagga och besöker hamn i Amerikas Förenta Stater, skall gälla motsvarande förmån i fråga om för detsamma av vederbörande svenska myndighet utfärdat passagerarfartygscertifikat..

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 14:50

Nytt hopp för Mjällby

Foto: BJÖRN LINDGREN / TT
De hade kniven mot strupen och fick en mardrömsstart mot Halmstad. Då reste sig Mjällby AIF och lämnade nedflyttningsplatsen. ”Superviktigt och superskönt”, säger matchvinnaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson.

Sydsvenskan - 06 jul 13 kl. 06:30

Signaler som ger hopp

Han hade inte behövt göra det, Hassan Rouhani, Irans nyvalde och milt konservative president. Han hade inte behövt tala om att universiteten inte ska vara könssegregerade, att regimen inte ska lägga sig i människors privatliv och att tillgången till internet ska underlättas. Han hade inte behövt kritisera statstelevisionen för att visa födelsen av en panda i Kina istället för iranska arbetares protest på grund av utebliven lön.

Expressen - 12 jun 14 kl. 20:39

Hopp hopp, hurra! Så firar Bush stora dagen

Förre USA-presidenten George Bush, 90, lever fortfarande på hoppet. För fem år sedan, när han fyllde 85 år, bestämde han sig för att göra ännu ett fallskärmshopp när han skulle fylla 90. Det gjorde han på torsdagen – och dunsade i marken så att det såg vådligt ut.

Expressen - 01 jul 17 kl. 00:48

USA-ambassadör om Trumps journalist-påhopp: "Nytt lågvattenmärke"

På torsdagen gick Donald Trump till attack mot två NBC-journalister via Twitter.Han anklagade en av dem för att vara "psyko" och en för att "ha lågt IQ".Nu har före detta USA-ambassadören, svägerska till ena journalisten, kommenterat presidentens påhopp i ett mejl till Dagens Nyheter.

Kristianstadsbladet - 10 maj 13 kl. 10:41

Drömmen blev en mardröm

Foto: Peter Åklundh

Drömmen om den första guldfesten på 60 år förvandlades till en mardröm. På matchens sista skott i matchens absolut sista sekund sköt Magnus Persson SM-guldet till HK Drott. I en match som IFK ägt.

Expressen - 25 nov 13 kl. 07:22

Tror på OS-start – efter mardrömssäsongerna

BRUKSVALLARNA. Charlotte Kalla vann igen. Men Sveriges storstjärna dömer ut sina egna chanser i OS-sprinten.

Expressen - 25 maj 14 kl. 08:44

Norska stjärnan: "Det har varit en mardröm"

Den norska skidskyttestjärnan Synnøve Solemdal var ett stort OS-hopp. Men 25-åringen fick säsongen förstörd av körtelfeber – och har fortfarande inte hämtat sig. – Det har varit en mardröm, säger hon till VG..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Flera dödade i explosion i Kabul

Minst 40 människor har dödats i en explosion i Afghanistans huvudstad Kabul, rapporterar flera medier..

DN - 7 timmar sedan

Italien ska beslagta fartyg som hjälper flyktingar

Italiens regering har på tisdagen beslutat att beslagta ”Aquarius” som bland andra Läkare utan gränser använt för att hjälpa flyktingar på Medelhavet. Den formella orsaken ska vara misstänkta smittor ombord..

DN - 10 timmar sedan

Ivanka Trump har utfört offentligt arbete på privat mejladress

Presidentens rådgivare Ivanka Trump skickade hundratals mejl till Vita huset-personal från sin privata adress, i strid mot reglerna för offentliga handlingar, avslöjar Washington Post. Det är samma agerande Hillary Clinton utretts för och som ledde till Donald Trumps mest kända kampanjbudskap: ”Lock her up!”..

DN - 10 timmar sedan

Poliser vill ha bonus – stormade parlament

Poliser och soldater har stormat parlamentet och slagit sönder fönster och möbler i Papua Nya Guineas huvudstad Port Moresby i protest mot obetalda bonusar. .

DN - 12 timmar sedan

Bolsonaro slänger ut kubanska läkare

RIO DE JANEIRO.  Brasiliens kommande president Jair Bolsonaro slänger ut de kubanska läkare som räddat landet undan vårdpersonalbrist. Det gör att patienterna på landsbygden blir utan läkare, eftersom inhemska läkare bara vill arbeta i storstäderna..

DN - 19 timmar sedan

”Hoppet står nu till Europa sedan USA har trätt tillbaka”

Som liten pojke såg Thomas Buergenthal röken som vällde fram ur krematoriernas skorstenar i Auschwitz och kände den kväljande lukten av de brinnande kropparna. Efter en lång karriär som människorättsjurist tilldelas han på tisdagen Stockholm Human Rights Award. – Med Trump som president står nu hoppet till Europa att träda in i USA:s ställe, säger han till DN..

DN - 22 timmar sedan

Tyskland inför inreseförbud för 18 saudier

Tyskland utfärdar ett inreseförbud till Schengenområdet för 18 saudiarabiska medborgare på grund av deras misstänkta inblandning i mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi..

DN - 23 timmar sedan

Soldaten som flydde berättar om livet i Nordkorea

Den nordkoreanska soldat som under förra året flydde över den demilitariserade zonen till Sydkorea har för första gången intervjuats av medier. Under flykten sköts mannen av sina tidigare kollegor, något som han nu kommenterar.  – Jag hade gjort samma sak, säger han till japanska tidningen Sankei.

DN - Igår: 17:45

Erik Ohlsson: Trycket ökar men saudiske kungen fortsätter att tiga om mordet

Saudiarabiens kung Salman framträdde på måndagen offentligt för första gången sedan mordet på den kritiske saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Kungen sade dock inte ett ord om Khashoggis död. Samtidigt inför ledande EU-länder sanktioner mot saudiska medborgare, och i USA är trycket hårt på president Donald Trump att agera mot Saudiarabiens kungahus..

DN - Igår: 15:26

Rättegång i Hongkong sätter yttrandefriheten på prov

Hur demokratiskt är egentligen Hongkong? En rättegång som inleddes på måndagen ställer frågan på sin spets. Åtalade är ledarna för ”paraplyrevolutionen” som för fyra år sedan krävde ökade rättigheter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.