DI > Ekonomi

Sunday, 20 January, 18:38

DI - 20 okt 18 kl. 19:16

Miljöhoten engagerar vandrande kronprinsessa: "Vi måste skärpa oss"Kronprinsessan Victoria har inlett sin egen version av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Under några år ska hon vandra genom landets alla landskap. Hon är djupt oroad över de klimatförändringar hon ser. ”Det här är den planet vi har. Den måste vi ta vara på”, säger hon.
Läs mer på DI
Läs mer om:
Victoria, Nils Holgerssons, Sverige, Weekend, Blekinge, Dalsland

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöhoten, engagerar, vandrande, kronprinsessaVi måste , skärpaoss
Expressen - 06 jun 18 kl. 11:54

Hästen – ett av de största miljöhoten

Hästar kan vara riktiga miljöbovar.Söndertrampade hagar bidrar till övergödning av sjöar och vattendrag, ett av de största hoten för vattenmiljön.– Vi har förstått att det kan bero på hästar, säger Gunilla Lindgren på länsstyrelsen i Uppsala..

Trelleborgs Allehanda - 03 jan 13 kl. 06:30

Fler bilar och mer bilåkande trots miljöhoten

Foto: Tom Wall
Trots miljö- och klimathoten ökar bara bilåkandet. I Sverige som helhet och i Trelleborg. Det visar siffror som tekniska förvaltningen tagit fram.

UNT - 18 apr 17 kl. 07:01

Unga oroliga för miljöhoten

Ungdomar är väl insatta i dagens miljöproblematik, men tror snarare på miljökollaps än en hållbar framtid, visar ny forskning från Uppsala Universitet..

Sydsvenskan - 17 okt 17 kl. 06:30

Nu ska de mest miljöfarliga vraken utanför Skåne saneras för kvarts miljard

Om tio år ska de 30 största miljöhoten på havets botten vara uppe..

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 17 kl. 06:30

Nu ska de mest miljöfarliga vraken utanför Skåne saneras för kvarts miljard

Om tio år ska de 30 största miljöhoten på havets botten vara uppe..

SVT - 16 jan 19 kl. 21:44

Miljöriskerna hotar världsekonomin

Miljöhoten dominerar bland de risker som världsekonomin står inför. Det visar årets rapport över de globala riskerna som World Economic Forum, WEF, publicerar. Den risk som har högst sannolikhet att inträffa enligt experterna är extrema väderförhållanden och farligast är hotet från massförstörelsevapen..

Blekinge Läns tidning - 15 dec 15 kl. 12:59

Miljön engagerar

SR - 02 aug 17 kl. 06:30

Bara miljöerna engagerar i "Valerian"

När Luc Besson gör sci fi-action av franska seriealbum blir resultatet "Valerian and the city of a thousand planets" fullt av charmiga rymdmiljöer men platta relationer..

YLE - 08 nov 17 kl. 09:31

Äntligen ska giftgroparna vid Finska Viken städas upp – ett av de största miljöhoten försvinner kanske inom några år

Efter år av fåfänga försök till samarbete för att förhindra giftiga utsläpp i östra Finska viken har Ryssland och Finland kommit överens om att sanera problemavfallsanläggningen Krasnyj bor..

YLE - 17 feb 16 kl. 14:46

Påskfastan engagerar allt fler

Det blir vanligare att folk deltar i den kristna fastan. En orsak är att många vill visa solidaritet i en orättvis värld. Birgitta Udd fastade för första gången för tio år sedan.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

USA kan inte isolera Kina – den spända relationen kommer forma århundradet

Relationerna mellan USA och Kina håller på att stöpas om i grunden. De ekonomiska och säkerhetspolitiska konsekvenserna lär bli omfattande och Sverige gör klokt i att följa utvecklingen noggrant, skriver Zebulon Carlander, säkerhetspolitisk sekreterare på Fria Moderata Studentförbundet..

DI - 30 minuter sedan

Vd:ns svar till Wallenberg: ”Drabbar kvinnorna hårdast”

Jacob Wallenberg hävdar att entreprenörskapet i Sverige är uselt. Nu kommenterar Danske Banks Sverige-vd uttalandet genom att lyfta fram de som drabbas hårdast av situationen: kvinnliga entreprenörer. .

DI - 1 timme sedan

Cristina Stenbeck om avhoppet: ”Ett nytt kapitel i mitt liv”

Beskedet att Kinneviks huvudägare Cristina Stenbeck lämnar bolagets styrelse chockade många i fredags. För Dagens industri berättar Cristina Stenbeck om beslutet och om framtiden som fri investerare. ”Det är dags för ett nytt kapital för mig.

DI - 2 timmar sedan

Chefsekonomen: Därför är bunden ränta lägre än rörlig

Flera banker erbjuder just nu en lägre bunden ränta än den rörliga. Danske bank går längst med sin bundna tvååring som klår i stort sett alla konkurrenters rörliga räntor.  ”Nu väljer allt fler att binda.

DI - 3 timmar sedan

Rätt fokus för vår tid

Under måndagen kommer statsminister Stefan Löfven att läsa upp sin regeringsförklaring. Den är en triumf för honom. Han har nått sitt strategiska mål i en uppgörelse som splittrar de traditionella motståndarna.

DI - 4 timmar sedan

Veckans aktie: Kall efter kursrusningen – då blir den köpvärd

Ett välskött bolag med många kvaliteter: bra historik, höga vinstmarginaler och goda tillväxtutsikter.  Den höga värderingen gör dock aktiekursen sårbar för minsta besvikelse och det därför är det klokt att avvakta med att köpa medicinteknikbolaget. .

DI - 5 timmar sedan

Från pompa i Versailles slott till fallen hjälte

Hyllningarna av Carlos Ghosn gick långt utanför affärslivet. Han var seriehjälte, frimärke, olympisk fackelbärare och presidentämne, levde kungligt och hyrde in sig på Versailles för sitt bröllop. Här är historien om bilkungen som tvingats från sin tron och in i en ouppvärmd fängelsecell i Tokyo..

DI - 5 timmar sedan

De är nu bilvärldens stora

I bilindustrin dansar de stora elefanterna och vissa bildirektörer har nått stjärnstatus. Med Carlos Ghosn ute ur leken – vilka är de mäktigaste i branschen? Där finns mest män, men också en kvinna..

DI - 6 timmar sedan

Novisen blev slipad juvelerare: ”Så föddes min affärsidé”

Victor Halvarsson har med sitt e-handelsföretag Vanbruun brutit ny mark i den traditionsbundna juvelerarbranschen i Sverige. Men entreprenörsresan började med ett helt privat ärende. ”När jag själv letade förlovningsring såg jag en lucka i marknaden och så föddes min affärsidé.

DI - 6 timmar sedan

Sense Talents – rekryteringsföretaget inom kommunikation, marknad och media – förvärvas av Jurek!

Jurek Rekrytering & Bemanning AB gör sitt andra förvärv inom loppet av sex månader. Sense Talents, specialiserade på rekrytering, search och hyrlösningar inom kommunikation, marknad och media, är sedan årsskiftet en del av Jurek..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.