DI > Ekonomi

Sunday, 18 November, 22:03

DI - 20 okt 18 kl. 19:16

Miljöhoten engagerar vandrande kronprinsessa: "Vi måste skärpa oss"Kronprinsessan Victoria har inlett sin egen version av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Under några år ska hon vandra genom landets alla landskap. Hon är djupt oroad över de klimatförändringar hon ser. ”Det här är den planet vi har. Den måste vi ta vara på”, säger hon.
Läs mer på DI
Läs mer om:
Victoria, Nils Holgerssons, Sverige, Weekend, Blekinge, Dalsland

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöhoten, engagerar, vandrande, kronprinsessaVi måste , skärpaoss
Expressen - 06 jun 18 kl. 11:54

Hästen – ett av de största miljöhoten

Hästar kan vara riktiga miljöbovar.Söndertrampade hagar bidrar till övergödning av sjöar och vattendrag, ett av de största hoten för vattenmiljön.– Vi har förstått att det kan bero på hästar, säger Gunilla Lindgren på länsstyrelsen i Uppsala..

Trelleborgs Allehanda - 03 jan 13 kl. 06:30

Fler bilar och mer bilåkande trots miljöhoten

Foto: Tom Wall
Trots miljö- och klimathoten ökar bara bilåkandet. I Sverige som helhet och i Trelleborg. Det visar siffror som tekniska förvaltningen tagit fram.

UNT - 18 apr 17 kl. 07:01

Unga oroliga för miljöhoten

Ungdomar är väl insatta i dagens miljöproblematik, men tror snarare på miljökollaps än en hållbar framtid, visar ny forskning från Uppsala Universitet..

Sydsvenskan - 17 okt 17 kl. 06:30

Nu ska de mest miljöfarliga vraken utanför Skåne saneras för kvarts miljard

Om tio år ska de 30 största miljöhoten på havets botten vara uppe..

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 17 kl. 06:30

Nu ska de mest miljöfarliga vraken utanför Skåne saneras för kvarts miljard

Om tio år ska de 30 största miljöhoten på havets botten vara uppe..

Blekinge Läns tidning - 15 dec 15 kl. 12:59

Miljön engagerar

SR - 02 aug 17 kl. 06:30

Bara miljöerna engagerar i "Valerian"

När Luc Besson gör sci fi-action av franska seriealbum blir resultatet "Valerian and the city of a thousand planets" fullt av charmiga rymdmiljöer men platta relationer..

YLE - 08 nov 17 kl. 09:31

Äntligen ska giftgroparna vid Finska Viken städas upp – ett av de största miljöhoten försvinner kanske inom några år

Efter år av fåfänga försök till samarbete för att förhindra giftiga utsläpp i östra Finska viken har Ryssland och Finland kommit överens om att sanera problemavfallsanläggningen Krasnyj bor..

YLE - 17 feb 16 kl. 14:46

Påskfastan engagerar allt fler

Det blir vanligare att folk deltar i den kristna fastan. En orsak är att många vill visa solidaritet i en orättvis värld. Birgitta Udd fastade för första gången för tio år sedan.

Skånskan - 06 apr 16 kl. 14:00

Vandrande föreläsare

sydost Jan Ainali, 39 år, anländer till Simrishamn i dag. Det är den andra anhalten på hans vandring som startade i Ystad och slutar i Stockholm i juni.
– Jag är som en vandrande föreläsare, säger han.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Uppgifter: Amazon bygger en hemmarobot i smyg

Omfattande anställningar av teknisk personal har återigen väckt liv i spekulationerna om att Amazon planerar att utveckla en robot för hemmabruk. .

DI - 1 timme sedan

Republikanen Scott vann Floridas senatsval

Floridas avgående guvernör, republikanen Rick Scott, har utropats som segrare i delstatens senatsval. Efter den elektroniska omräkningen skiljer bara 12.600 röster, eller 0,15 procent, mellan Scott och den sittande demokratiske senatorn Bill Nelson..

DI - 1 timme sedan

Gallerigrundaren: ”Ett bra fotografi ska ge energi”

6 frågor till... Nette Johansson, grundare av The Photo Gallery som firar 5-årsjubileum med en pop-up-utställning i Göteborg..

DI - 1 timme sedan

Spänn fast dig – nu väntar tvära börskast

Ökade kurssvängningar, brexitfrossa, oljeprisras och bleka kapitalmarknadsdagar. Börsveckan som gick bjöd på mestadels dåliga nyheter och det är upplagt för fortsatt stora kast den närmaste tiden..

DI - 2 timmar sedan

Dubbel matglädje när Portal växer

Håller Portal i Stockholm, som utsågs till Årets affärskrog av Di Weekend för två år sedan, stilen? Svaret är ett rungande ja. Med en nyinvigd bardel är nu njutningen ännu större.

DI - 2 timmar sedan

FI:s regler låser in bolånekunder

DEBATT. Det skärpta amorteringskravet infördes av Finansinspektionen i mars 2018. Antalet månatliga bolåneansökningar hos oss, där kunder vill byta bolånebank från annan bank till SBAB, har minskat väsentligt under 2018 jämfört med 2017, skriver Klas Danielsson, vd för SBAB..

DI - 3 timmar sedan

Danska succéförfattaren avslöjar meningen med livet

I hans romaner tänjs fiction, etik, konst och vardagsrealism i ett sällsamt gränsland. Nu kommer den danske succéförfattaren Kaspar Colling Nielsen ut på svenska för första gången..

DI - 3 timmar sedan

Stora Enso använder AI till juridiken

Sedan ett halvår använder Stora Enso artificiell intelligens för att upptäcka risker i kontrakt. ”Ambitionen är att frigöra tid för våra jurister”, säger Christian Swartling, jurist på det börsnoterade skogsbolaget..

DI - 3 timmar sedan

Pensionsvåg ger jackpott för SAS – men pilotbrist hotar

Rekordstora pensionsavgångar bland piloter ger SAS möjlighet till stora besparingar då nyanställda får mindre än hälften i lön. Samtidigt väntar en dragkamp med konkurrenterna när världen står inför en pilotbrist..

DI - 4 timmar sedan

Bryssel höjer insatsen – hotar Storbritannien med ny nota jättenota

På alla håll och kanter i det brittiska dramat om Storbritanniens EU-utträde ökar vapenskramlet. Dramatiska dagar väntar Theresa May inför EU-toppmötet om brexit nästa helg. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.