DI > Ekonomi

Thursday, 25 April, 19:49

DI - 20 okt 18 kl. 17:47

Experten: Arlas ostflytt kan hyvla köpsuget rejältNär Arla flyttar produktionen av Boxholmsost så är det en i raden av flera matvarumärken som överger sin hemort. Draget riskerar att minska suget hos konsumenterna, enligt varumärksexperten Tony Apéria. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Arla, Boxholmsost, Tony Apéria

Dela artikeln

425 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experten, Arlas, ostflyttkan , hyvla, köpsugetrejält
YLE - 11 sep 13 kl. 13:38

?Efter 2014 kan vi inte hyvla mer?

Svenska skolorna i Vanda ska spara 40000 år 2014, hela bildningssektorn måste spara 1,4 miljoner. 2015 och 2016 förbereder sig skolorna och daghemmen på ännu större inbesparingar. Under hösten diskuterar Vandapolitikerna sparprogrammet för 2014.

DalaDemokraten - 03 apr 17 kl. 13:06

(S) i Dalarna: Sluta hyvla – ”Det luktar amerikanskt”

Ombuden vid Socialdemokraternas distriktskongress i Dalarna var eniga: Sluta hyvla, krävde de när de samlades i Säter den gångna helgen.
– En arbetsgivare som gör så är Coop, säger Liza Lundberg, kommunikations- och kampanjombudsman..

GöteborgsPosten - 29 jan 19 kl. 05:10

Sluta hyvla i planerna för nya bostäder i Göteborg

I Göteborg råder rekordlång kö för att få en bostad. Allra störst är behovet av lägenheter i centrala lägen. Då håller det inte att hyvla bort bostäder i de alltför få nya detaljplaner som tas fram och bygga i perifera lägen, skriver Yimby Göteborg..

Sydsvenskan - 27 jan 15 kl. 12:17

Arlas prissänkning får kritik

Arlas prissänkning till svensk handel i januari var "onödig", enligt konkurrenten Falköpings mejeri.— Det var inget som de svenska livsmedelskedjorna krävde. Alla kedjor är tvärtom måna om att lyfta svenskt jordbruk.

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 15 kl. 12:17

Arlas prissänkning får kritik

Arlas prissänkning till svensk handel i januari var "onödig", enligt konkurrenten Falköpings mejeri.— Det var inget som de svenska livsmedelskedjorna krävde. Alla kedjor är tvärtom måna om att lyfta svenskt jordbruk.

ÖstersundsPosten - 11 aug 15 kl. 15:07

Arlas ordförande: "Det tuffaste året någonsin"

I förra veckan framförde Lantbrukarnas riksförbunds ordförande i Jämtlands län, Håkan Nilsson, kritik mot att Arlas affärsmetoder för närvarande inte gynnar jämtländska mjölkbönder. Nu svarar Arlas styrelseordförande Åke Hantoft..

Expressen - 01 dec 15 kl. 21:02

Arlas VD: "Alla kan naturligtvis göra fel"

Samtidigt som Arlas bönder gått på knäna och många har tvingats lägga ned sina verksamheter har Arla Sveriges ledning spenderat pengar på vidlyftig representation. Nu är Arlas vd Henri de Sauvage självkritisk och drar i gång ett besparingsprogram, skriver han själv i ett inlägg i tidningen Dagens Industri. – Alla kan naturligtvis göra fel.

SvD - 04 jul 16 kl. 21:00

Professor: ”Mjölkkrisen är inte Arlas fel”

Många av Arlas kritiker verkar felaktigt tro att Arlas uppgift är att hjälpa de svenska mjölkbönderna till högsta möjliga pris. Men varken Arla eller bönderna kan göra något åt priset – det är de svenska politikerna som måste agera, skriver professor Jerker Nilsson..

Expressen - 08 aug 16 kl. 17:00

Miljonregn över Arlas ledning

Arlas vd Henri de Sauvage Notling fick över en miljon kronor i bonus under förra året, uppger ATL. Uppgifterna kommer efter att Arlas ledning hamnande i blåsväder i våras efter en granskning av utsvävningar på medlemmarnas bekostnad..

Expressen - 08 aug 16 kl. 17:00

Miljonregn över Arlas toppar

Arlas vd Henri de Sauvage Nolting fick över en miljon kronor i bonus under förra året, uppger ATL. Uppgifterna kommer efter att Arlas ledning hamnande i blåsväder i våras efter en granskning av utsvävningar på medlemmarnas bekostnad..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Facket måste bejaka flygets omvandling

LEDARE. Det vilar en förbannelse över SAS. Med jämna mellanrum är det något av bolagets många fackföreningar som varslar om strejk.

DI - 15 minuter sedan

Ta lärdom från New York - inför fristående lärarutbildningar för akademiker

Att klaga på lärarutbildningen har blivit en svensk tradition. Under de senaste fyra decennierna har såväl lärare, fackförbund, politiker som myndigheter regelbundet framfört kritik mot utbildningarna..

DI - 15 minuter sedan

Volati har återköpt 1 miljon egna aktier

Industrigruppen Volati har under torsdagen gjort ett återköp av 1.000.000 egna stamaktier till kursen 44:83 kronor per aktie.

DI - 30 minuter sedan

Kabelbrott sänkte Clas Ohlsons webbutik

Prylkedjan Clas Ohlsons webbutik låg under stora delar av torsdagen nere på grund av ett kabelbrott. ”Avbrottet uppkom vid åttatiden på morgonen idag och är nu avhjälpt”, säger Niklas Carlsson, kommunikationschef på Clas Ohlson, till Di. .

DI - 45 minuter sedan

Dödstalet i Sri Lanka skrivs ner till 253

Runt 253 människor miste livet i helgens bombattacker i Sri Lanka, lyder ett uttalande från landets hälsodepartement. Det rapporterar brittiska BBC..

DI - 1 timme sedan

Grannyran uteblir vid prisade vinbaren

Folii är en prisbelönt vinbar på Södermalm i Stockholm. Nu har ägarna till vinbaren, Béatrice Becher och Jonas Sandberg, expanderat med en restaurang i grannlokalen, Voisine, det vill säga granne på franska. Därmed har man renodlat verksamheten med vinbar i en lokal och restaurangverksamhet i en annan..

DI - 1 timme sedan

Nya chefen backar från Bonnesen – medger brister

Swedbank medger nu - nästan, i alla fall - att det har funnits brister i bankens arbete mot penningtvätt, och utlovar bättring.  Den tillförordnade vd:n Anders Karlsson bekräftar samtidigt att Swedbank utreds i USA..

DI - 1 timme sedan

Ljusglimten räcker inte – dystra siffrorna dominerar

Torsdagens ljusglimt från Konjunkturinstitutet räcker inte. För att optimisterna i Riksbanken och bland börsanalytikerna ska få rätt krävs att den närmaste tidens siffror går åt rätt håll..

DI - 1 timme sedan

Röd dag på Nordenbörserna – Nokia rasade

De nordiska börserna rörde sig nedåt på torsdagen efter ännu en rapporttung handelsdag. Det nordiska samlingsindexet Vinx 30 sjönk 0,6 procent till nivån 958..

DI - 1 timme sedan

Nedåt på Europabörserna – livsmedelskedja rasade

Europabörserna utvecklades svagt nedåt under torsdagen. Det europeiska samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,2 procent. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.