DI > Ekonomi

Saturday, 19 January, 13:09

DI - 20 okt 18 kl. 17:47

Experten: Arlas ostflytt kan hyvla köpsuget rejältNär Arla flyttar produktionen av Boxholmsost så är det en i raden av flera matvarumärken som överger sin hemort. Draget riskerar att minska suget hos konsumenterna, enligt varumärksexperten Tony Apéria. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Arla, Boxholmsost, Tony Apéria

Dela artikeln

425 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experten, Arlas, ostflyttkan , hyvla, köpsugetrejält
YLE - 11 sep 13 kl. 13:38

?Efter 2014 kan vi inte hyvla mer?

Svenska skolorna i Vanda ska spara 40000 år 2014, hela bildningssektorn måste spara 1,4 miljoner. 2015 och 2016 förbereder sig skolorna och daghemmen på ännu större inbesparingar. Under hösten diskuterar Vandapolitikerna sparprogrammet för 2014.

DalaDemokraten - 03 apr 17 kl. 13:06

(S) i Dalarna: Sluta hyvla – ”Det luktar amerikanskt”

Ombuden vid Socialdemokraternas distriktskongress i Dalarna var eniga: Sluta hyvla, krävde de när de samlades i Säter den gångna helgen.
– En arbetsgivare som gör så är Coop, säger Liza Lundberg, kommunikations- och kampanjombudsman..

Sydsvenskan - 27 jan 15 kl. 12:17

Arlas prissänkning får kritik

Arlas prissänkning till svensk handel i januari var "onödig", enligt konkurrenten Falköpings mejeri.— Det var inget som de svenska livsmedelskedjorna krävde. Alla kedjor är tvärtom måna om att lyfta svenskt jordbruk.

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 15 kl. 12:17

Arlas prissänkning får kritik

Arlas prissänkning till svensk handel i januari var "onödig", enligt konkurrenten Falköpings mejeri.— Det var inget som de svenska livsmedelskedjorna krävde. Alla kedjor är tvärtom måna om att lyfta svenskt jordbruk.

ÖstersundsPosten - 11 aug 15 kl. 15:07

Arlas ordförande: "Det tuffaste året någonsin"

I förra veckan framförde Lantbrukarnas riksförbunds ordförande i Jämtlands län, Håkan Nilsson, kritik mot att Arlas affärsmetoder för närvarande inte gynnar jämtländska mjölkbönder. Nu svarar Arlas styrelseordförande Åke Hantoft..

Expressen - 01 dec 15 kl. 21:02

Arlas VD: "Alla kan naturligtvis göra fel"

Samtidigt som Arlas bönder gått på knäna och många har tvingats lägga ned sina verksamheter har Arla Sveriges ledning spenderat pengar på vidlyftig representation. Nu är Arlas vd Henri de Sauvage självkritisk och drar i gång ett besparingsprogram, skriver han själv i ett inlägg i tidningen Dagens Industri. – Alla kan naturligtvis göra fel.

SvD - 04 jul 16 kl. 21:00

Professor: ”Mjölkkrisen är inte Arlas fel”

Många av Arlas kritiker verkar felaktigt tro att Arlas uppgift är att hjälpa de svenska mjölkbönderna till högsta möjliga pris. Men varken Arla eller bönderna kan göra något åt priset – det är de svenska politikerna som måste agera, skriver professor Jerker Nilsson..

Expressen - 08 aug 16 kl. 17:00

Miljonregn över Arlas ledning

Arlas vd Henri de Sauvage Notling fick över en miljon kronor i bonus under förra året, uppger ATL. Uppgifterna kommer efter att Arlas ledning hamnande i blåsväder i våras efter en granskning av utsvävningar på medlemmarnas bekostnad..

Expressen - 08 aug 16 kl. 17:00

Miljonregn över Arlas toppar

Arlas vd Henri de Sauvage Nolting fick över en miljon kronor i bonus under förra året, uppger ATL. Uppgifterna kommer efter att Arlas ledning hamnande i blåsväder i våras efter en granskning av utsvävningar på medlemmarnas bekostnad..

Nya Wermlands Tidningen - 21 feb 11 kl. 07:30

Värmlandsmjölken till Arlas mejeri i Göteborg

Den mjölk som marknadsförs som Värmlandsmjölk kan komma att processas på Arlas mejeri i Göteborg. Efter nedläggningen av mejeriet i Karlstad har den processats i Falköping men nu kommer den att åka tur och retur till Göteborg i stället..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Recession och handelskrig är världens vd:ars största skräck

Världens vd:ar oroar sig över en ny recession, men amerikanerna sitter lugnare i båten. En ny undersökning visar att rädslan för att en recession sker under 2019 är störst i Asien och Latinamerika, medan USA endast rankar problemet på en tredjeplats..

DI - 30 minuter sedan

Medlarsamtal har startat i hamnkonflikten

Medlarna i den pågående hamnkonflikten har inlett samtal med parterna – fyra dagar innan konfliktåtgärderna sätts in..

DI - 1 timme sedan

Friskare framtid ger nya kostnader

En rad nya behandlingsmetoder är på väg att förändra hur vi framöver kommer att kunna behandla sjukdomar. "Vi står inför ett paradigmskifte", säger Johan Brun, senior medicinsk rådgivare på branschorganisationen Lif..

DI - 1 timme sedan

Hifi-klubben stänger butik – växlar upp e-handeln: "Vi måste följa med tiden"

Ljud- och bildkedjan Hifi-klubben stänger en butik i Stockholm och ökar i stället sin närvaro på internet, skriver branschtidningen Market. Under året ska bolaget även bygga ut sin B2B-försäljning.  .

DI - 1 timme sedan

Efter oljeprisraset: Saudisk satsning på turism i motvind

Den över 2000-åriga ökenstaden i Al-Ula förbereds för att bli juvelen i kronan när Saudiarabien försöker ge sig in i turistbranschen. Men landets internationellt skamfilade rykte kan sätta käppar i hjulet för kronprins Mohammed bin Salmans planer på att hitta nya inkomster i oljekrisens spår..

DI - 1 timme sedan

Ferraris nya suv - favoritmonster med plats för familjen

En Ferrari för fyra – Di Weekends Carl-Johan Lejland har testkört GTC4Lusso. Jodå, även Ferrari ska lansera en suv. 2022 ska den helt nya modellen Purosangue visas upp.

DI - 2 timmar sedan

Trump lovar stor nyhet om nedstängningen

USA:s president Donald Trump antyder att det eventuellt snart kan komma en lösning på den pågående nedstängningen av delar av statsapparaten i USA, eller åtminstone någon form av förändring..

DI - 2 timmar sedan

UD fortsatt tyst om Nordkoreasamtal

Utrikesdepartementet behåller locket på om det hemliga mötet mellan Nordkorea och USA i Sverige. ”Jag kan inte gå in på mer detaljer”, säger Buster Mirow Emitslöf, presskommunikatör på UD..

DI - 2 timmar sedan

Uppgifter: EU säger nej till Siemens och Alstoms fusion

EU:s konkurrensmyndigheter säger nej till tyska konglomeratbjässen Siemens och franska Alstoms planerade fusion av sina tågverksamheter. Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor. Tanken var att det nya sammanslagna bolaget skulle ta upp kampen med Kina.

DI - 2 timmar sedan

Regeringen preppar för hård brexit

Regeringen vill stifta tillfälliga lagar för att mildra de omedelbara effekterna av en så kallad hård brexit, det vill säga om Storbritannien kraschar ut ur EU utan ett avtal del 29 mars..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.