DI > Ekonomi

Sunday, 18 November, 19:16

DI - 20 okt 18 kl. 17:47

Experten: Arlas ostflytt kan hyvla köpsuget rejältNär Arla flyttar produktionen av Boxholmsost så är det en i raden av flera matvarumärken som överger sin hemort. Draget riskerar att minska suget hos konsumenterna, enligt varumärksexperten Tony Apéria. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Arla, Boxholmsost, Tony Apéria

Dela artikeln

425 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experten, Arlas, ostflyttkan , hyvla, köpsugetrejält
YLE - 11 sep 13 kl. 13:38

?Efter 2014 kan vi inte hyvla mer?

Svenska skolorna i Vanda ska spara 40000 år 2014, hela bildningssektorn måste spara 1,4 miljoner. 2015 och 2016 förbereder sig skolorna och daghemmen på ännu större inbesparingar. Under hösten diskuterar Vandapolitikerna sparprogrammet för 2014.

DalaDemokraten - 03 apr 17 kl. 13:06

(S) i Dalarna: Sluta hyvla – ”Det luktar amerikanskt”

Ombuden vid Socialdemokraternas distriktskongress i Dalarna var eniga: Sluta hyvla, krävde de när de samlades i Säter den gångna helgen.
– En arbetsgivare som gör så är Coop, säger Liza Lundberg, kommunikations- och kampanjombudsman..

Sydsvenskan - 27 jan 15 kl. 12:17

Arlas prissänkning får kritik

Arlas prissänkning till svensk handel i januari var "onödig", enligt konkurrenten Falköpings mejeri.— Det var inget som de svenska livsmedelskedjorna krävde. Alla kedjor är tvärtom måna om att lyfta svenskt jordbruk.

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 15 kl. 12:17

Arlas prissänkning får kritik

Arlas prissänkning till svensk handel i januari var "onödig", enligt konkurrenten Falköpings mejeri.— Det var inget som de svenska livsmedelskedjorna krävde. Alla kedjor är tvärtom måna om att lyfta svenskt jordbruk.

ÖstersundsPosten - 11 aug 15 kl. 15:07

Arlas ordförande: "Det tuffaste året någonsin"

I förra veckan framförde Lantbrukarnas riksförbunds ordförande i Jämtlands län, Håkan Nilsson, kritik mot att Arlas affärsmetoder för närvarande inte gynnar jämtländska mjölkbönder. Nu svarar Arlas styrelseordförande Åke Hantoft..

Expressen - 01 dec 15 kl. 21:02

Arlas VD: "Alla kan naturligtvis göra fel"

Samtidigt som Arlas bönder gått på knäna och många har tvingats lägga ned sina verksamheter har Arla Sveriges ledning spenderat pengar på vidlyftig representation. Nu är Arlas vd Henri de Sauvage självkritisk och drar i gång ett besparingsprogram, skriver han själv i ett inlägg i tidningen Dagens Industri. – Alla kan naturligtvis göra fel.

SvD - 04 jul 16 kl. 21:00

Professor: ”Mjölkkrisen är inte Arlas fel”

Många av Arlas kritiker verkar felaktigt tro att Arlas uppgift är att hjälpa de svenska mjölkbönderna till högsta möjliga pris. Men varken Arla eller bönderna kan göra något åt priset – det är de svenska politikerna som måste agera, skriver professor Jerker Nilsson..

Expressen - 08 aug 16 kl. 17:00

Miljonregn över Arlas ledning

Arlas vd Henri de Sauvage Notling fick över en miljon kronor i bonus under förra året, uppger ATL. Uppgifterna kommer efter att Arlas ledning hamnande i blåsväder i våras efter en granskning av utsvävningar på medlemmarnas bekostnad..

Expressen - 08 aug 16 kl. 17:00

Miljonregn över Arlas toppar

Arlas vd Henri de Sauvage Nolting fick över en miljon kronor i bonus under förra året, uppger ATL. Uppgifterna kommer efter att Arlas ledning hamnande i blåsväder i våras efter en granskning av utsvävningar på medlemmarnas bekostnad..

Nya Wermlands Tidningen - 21 feb 11 kl. 07:30

Värmlandsmjölken till Arlas mejeri i Göteborg

Den mjölk som marknadsförs som Värmlandsmjölk kan komma att processas på Arlas mejeri i Göteborg. Efter nedläggningen av mejeriet i Karlstad har den processats i Falköping men nu kommer den att åka tur och retur till Göteborg i stället..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Danska succéförfattaren avslöjar meningen med livet

I hans romaner tänjs fiction, etik, konst och vardagsrealism i ett sällsamt gränsland. Nu kommer den danske succéförfattaren Kaspar Colling Nielsen ut på svenska för första gången..

DI - 30 minuter sedan

Stora Enso använder AI till juridiken

Sedan ett halvår använder Stora Enso artificiell intelligens för att upptäcka risker i kontrakt. ”Ambitionen är att frigöra tid för våra jurister”, säger Christian Swartling, jurist på det börsnoterade skogsbolaget..

DI - 1 timme sedan

Pensionsvåg ger jackpott för SAS – men pilotbrist hotar

Rekordstora pensionsavgångar bland piloter ger SAS möjlighet till stora besparingar då nyanställda får mindre än hälften i lön. Samtidigt väntar en dragkamp med konkurrenterna när världen står inför en pilotbrist..

DI - 1 timme sedan

Bryssel höjer insatsen – hotar Storbritannien med ny nota jättenota

På alla håll och kanter i det brittiska dramat om Storbritanniens EU-utträde ökar vapenskramlet. Dramatiska dagar väntar Theresa May inför EU-toppmötet om brexit nästa helg. .

DI - 1 timme sedan

Här är risken störst att bli blåst under Black Friday

En undersökning av prisjämförelsesajten Prisjakt visar vilka köp som medför störst risk att bli lurad under Black Friday – och för vilka varor som fyndchansen är störst. Det skriver Dagens Nyheter. .

DI - 2 timmar sedan

Fotboll i slowmotion fostrar äldre proffs

En slowmotion-version av världens största sport fostrar nya proffs på ålderns höst. Nu hakar svenska klubbar på den trendiga gåfotbollen, där målvakter, löpning och tacklingar är förbjudna, och träningarna avslutas med kaffe och kaka..

DI - 2 timmar sedan

Experterna överens om bopriserna: "Brukar inte krascha i ett vakuum"

Riksbanken bör ta det försiktigt, medan politikerna måste agera – och det snart. Det anser Di:s Bostadsråd som vill se skattereformer och krafttag från kommunerna..

DI - 2 timmar sedan

Blås av kulturkriget

Oppositionsledaren är stark i Sverige. Näst efter stats- och finansministern kan den posten vara den mäktigaste, om man sköter korten rätt. Han eller hon står i Aktuellt och skäller på regeringen och visar på ett bättre alternativ.

DI - 2 timmar sedan

Caroline Arehult i täten för nya Hemfosa

Efter ett helt arbetsliv inom Skanska klev Caroline Arehult i höst in som vd i Hemfosa. ”Jag kommer in i en väldigt spännande fas i bolaget.”.

DI - 3 timmar sedan

Oljebolaget ser kraftigt lägre tillväxt i efterfrågan på olja

Globala efterfrågetillväxten på olja kommer sjunka kraftigt nästa år till mindre än en miljon fat per dag, på grund av världsekonomins läge och handelskonflikten mellan Kina och USA. Det uppger österrikiska oljebolaget OMV, enligt Bloomberg News..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.