Dagen > Kultur

Monday, 12 November, 19:19

Liknande nyheter

Taggar: Tusentals svenskar, tågademot , slaveri
Dagen - 20 okt 18 kl. 17:45

Tusentals svenskar tågade mot slaveri

Hillsong Sweden manifesterade mot människohandel i åtta svenska städer.

Dagensanalys.se - 21 apr 17 kl. 13:55

Svenskar allt mer tveksamma till hur insamlad data används

Svenskar har de senaste åren blivit allt mer positivt inställda till att data samlas in när de surfar på nätet, men oron för att den insamlade datan ska användas felaktigt har samtidigt ökat markant. Företaget Intelligence Insight frågade för två år sedan människor om deras inställning till datainsamling. 2015 menade 60 % att datainsamlingen var negativ för dem, medan en ny undersökning av advokatfirman Lindahl, tillsammans med IAB och Sveriges Kommuner och Landsting, visar att siffran idag ligger på 54 %.

Dagens PS - 05 maj 18 kl. 08:05

Svenskar reser så in i Norden – långt

Mest erfarna långresenärerna, enligt ny rapport. Mer än hälften (54 procent) svarar i en undersökning av resesöksajten Momondo att de gett sig i väg på minst en långresa, vilket innebär att resan varat längre än en månad. Enligt rapporten är svenskarna mest benägna i Norden att vara på resande fot under en längre tid.

BT - 17 jan 15 kl. 16:01

Många svenskar välkomnar invandring

Svenskar är mest positiva till invandring i EU - både när det gäller från andra länder i EU och utanför unionen. - Vi är vana vid en stor invandring och ser positiva effekter av det, säger statsvetare Marie Demker.Eurobarometern visar att 72 procent av de tillfrågade svenskarna ser ganska eller mycket positivt på utomeuropeisk invandring.

BT - 16 apr 13 kl. 08:40

Svenskar i Boston berättar om kaoset

Flera svenskar bevittnade kaoset när minst tre dog och över 100 skadades i går under Boston Marathon. Svenska UD uppmanar svenskar som befinner sig i Boston att ta kontakt med anhöriga. - Det är viktigt att man lyssnar på och följer råd från de lokala myndigheterna.

DN - 16 dec 13 kl. 08:59

”Det är nutidens slaveri”

Sämre löner och villkor. Utländsk arbetskraft utsätts för social dumpning på den norska arbetsmarknaden. Även svenskar drabbas.

Sydsvenskan - 12 feb 15 kl. 16:12

Svenskar ses som bra bilförare

Svenska bilförare är de mest ansvarsfulla och trafiksäkra i Europa. I alla fall enligt 37 procent av cirka 10 000 tillfrågade européer i en undersökning gjord av det franska företaget Vinci. I andra änden av skalan finns italienarna, skriver franska nyhetsbyrån AFP.

Helsingborgs Dagblad - 12 feb 15 kl. 16:12

Svenskar ses som bra bilförare

Svenska bilförare är de mest ansvarsfulla och trafiksäkra i Europa. I alla fall enligt 37 procent av cirka 10 000 tillfrågade européer i en undersökning gjord av det franska företaget Vinci. I andra änden av skalan finns italienarna, skriver franska nyhetsbyrån AFP.

Dagens PS - 16 jun 17 kl. 07:25

Svenskar i dyr elfälla: ”Folk tänker inte på det”

Just nu betalar 600.000 svenskar överpris för sin el, skriver SvD Näringsliv. Enligt rådande regler följer ett elavtal inte med ett hushåll vid flytt.

BT - 17 jan 15 kl. 12:45

Svenskar välkomnar EU-invandring

Svenskarna är det folk inom Europeiska unionen som är mest positivt inställda till invandring, både från andra medlemsländer och från icke EU-länder, skriver nyhetssajten Europaportalen. I opinionsundersökningen Eurobarometern svarar 72 procent av de tillfrågade svenskarna att de ser ganska eller mycket positivt på utomeuropeisk invandring. Det är betydligt mer än de näst mest positiva länderna Kroatien och Spanien där knappt hälften, 48 procent, ser positivt på utomeuropeisk invandring.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 2 timmar sedan

"Lovsång och tillbedjan har blivit karaoke"

Amerikanske gästtalaren Malcolm Du Plessis utmanade under konferensen Lovsång 2018..

Dagen - 1 timme sedan

Volontärerna är kyrkans guld

Dagen mötte Andrea von Rotz och Ingalill Bertilsson bland 700 frivilligledare som deltog i pingströrelsens utbildning.

Dagen - 2 timmar sedan

De har gett ut över 900 sånger

25 år med lovsångsresursen Davids Hjärta, 75 utgivna svenska lovsångspaket och mer än 900 sånger. Helgens lovsångskonferens, den 15:e i ordningen, präglades av flera jubileer..

Dagen - 2 timmar sedan

Avicii-gudstjänst väcker stort intresse

Den specialgjorda mässan firas två gånger. Över tusen besökare väntas komma..

Dagen - 3 timmar sedan

Populärt gå på Avicii-gudstjänst

Den specialgjorda mässan firas två gånger på grund av det stora intresset..

Dagen - 3 timmar sedan

Kristet förlag gav bort böcker på new age-mässa

Stack ut i samling där det mesta kostade pengar..

Dagen - 4 timmar sedan

Fick hjälp från ovan med krubbutställning

Glittrande julkrubbor med ett högre syfte än att bjuda på ögongodis..

Dagen - 5 timmar sedan

Nya KDU-ordföranden: "Tala med SD i vissa frågor"

Martin Hallander avfärdar att KD och SD skulle befinna sig i samma konservativa block. Däremot tycker KDU:s nya ordförande att samtal borde kunna föras partierna emellan..

Dagen - 7 timmar sedan

"Vi behöver alla förböner vi kan få"

Svenskt kyrkoherdepar i Los Angeles vittnar om stor oro bland anhöriga..

Dagen - 8 timmar sedan

M vill bilda regering med KD

Ser dock mörkt ut för Kristerssons förslag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.