DI > Ekonomi

Saturday, 19 January, 01:43

DI - 20 okt 18 kl. 13:08

Succéfonden oprövad i krisSällan har så många haft så lite koll på en så stor fond. Statens förvalsalternativ Såfa-fonden fortsätter att leverera och förvaltar nu nästan 500 miljarder kronor. Men fonden har ännu inte provats i en kraftig börsnedgång. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Såfa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Succéfonden, oprövadi , kris
Skånskan - 01 mar 16 kl. 13:00

Carl Engström gör succé i Malbas

BASKET Malbas värvning av Carl Engström visade sig bli ett lyckat drag.
– Han har varit helt fantastisk, säger Henrik Svensson om landslagscenterns debutsäsong.Den 24-årige Ystadsonen värvades från de svenska mästarna Södertälje Kings förra sommaren.

Skånskan - 01 mar 16 kl. 14:00

Carl Engström gör succé i Malbas

BASKET Malbas värvning av Carl Engström visade sig bli ett lyckat drag.
– Han har varit helt fantastisk, säger Henrik Svensson om landslagscenterns debutsäsong.Den 24-årige Ystadsonen värvades från de svenska mästarna Södertälje Kings förra sommaren.

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 16 kl. 17:31

Lagerquist vill vidare efter EM-succén

Handbolls-EM har bjudit på ett spektakulärt svenskt genombrott. Anna Lagerquist kan mycket väl ha försvarat sig till en internationell karriär. – Det är väldigt motiverande och kul att spela på den här nivån, säger hon.

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 10:56

Första AP-fonden kommenterar kollapsen i Starbreeze

Utöver de sparare som direktäger aktien har även bolagets haveri drabbat fondsparare. Främst har andelsägarna i Swedbank Robur Ny Teknik påverkats negativt, och Starbreeze portföljvikt i fonden har i och med kursnedgången minskat från drygt 1,1 till drygt 0,1 procent av portföljvärdet, enligt data från Morningstar. Men det inträffade får även en indirekt påverkan på svenska folket som helhet då statliga Första AP-fonden, som förvaltar en del av kapitalet i det svenska inkomstpensionssystemet, investerat cirka 700 miljoner kronor i Starbreeze.

Kristianstadsbladet - 02 apr 13 kl. 09:23

Ebbinges chansning slutade i succé

Foto: Tom Wall
Det var den viktigaste matchen i klubbens historia. Då gamblade Lennarth Ebbinge och slängde in oprövade 17-åringen Cecilia Johnell mellan stolparna. Resultatet?

Sydsvenskan - 16 jan 12 kl. 01:30

Avdrag för välgörenhet ingen succé

Skatteverket har bara fått ett tjugotal ansökningar från hjälporganisationer som vill göra gåvor avdragsgilla för givaren. Enligt Sydsvenskans sonderingar tänker många organisationer inte ens söka. - Det är onödigt krångligt, säger Per Westberg på Unicef Sverige.

Trelleborgs Allehanda - 10 okt 14 kl. 13:48

Durmaz: Trivs riktigt bra centralt

På kanten eller centralt?Jimmy Durmaz succéinsats mot Ryssland har gett Erik Hamrén en del att fundera över. - Jag trivs riktigt bra centralt, säger mittfältaren.

Kristianstadsbladet - 10 okt 14 kl. 13:48

Durmaz: Trivs riktigt bra centralt

På kanten eller centralt?Jimmy Durmaz succéinsats mot Ryssland har gett Erik Hamrén en del att fundera över. - Jag trivs riktigt bra centralt, säger mittfältaren.

Kristianstadsbladet - 15 feb 14 kl. 10:00

"Det är outforskad mark för oss alla"

Foto: Tommy Svensson
”Kom följ med oss till folkparken, minns hur det var en gång.” Det är första strofen i en nyskriven låt som inleder föreställningen ”I folkparkernas tjänst”. En underhållningsshow där Wizex trampar upp en oprövad väg.

SmålandsPosten - 12 jun 14 kl. 08:38

Spelet som bryter alla konventioner

Mobilspelet Monument valley bryter med så många spelkonventioner att det inte borde ha blivit någon större succé. Ändå är det ett av vårens mest omtalade mobilspel. Så här gick det till.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Vann fajten mot läkemedelsjätte

Läkemedelsbolaget Orexo tog steget från Uppsala till USA, men hamnade i en långdragen tvist med en av de internationella jättarna.   "Det har varit en ökenvandring", säger Orexos vd Nikolaj Sørensen..

DI - 3 timmar sedan

Hamnstrejken dyr affär för industribolagen: ”Förluster i miljonbelopp”

Under fredagen utsåg Medlingsinstitutet tre medlare som ska lösa den mångåriga konflikten mellan Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar. Den väntade strejken börjar på onsdag och innefattar 63 hamnar i hela Sverige.  “En hamn som är stängd under en dag leder snabbt till förluster i miljonbelopp”, säger Mattias Dahl, vd för Sveriges hamnar.

DI - 3 timmar sedan

Kurserna på Wall Street steg för fjärde dagen i följd

USA-börserna avslutade veckan positivt och steg för fjärde dagen i följd. Investerarna gläds åt allt fler tecken på att handelsrelationerna mellan Kina och USA är på väg att lätta. För Teslas aktieägare var det däremot en tung dag..

DI - 4 timmar sedan

Taxijätten Cabonline skriver ned goodwill

Cabonline, som driver Sveriges största taxirörelse under flera varumärken och eventuellt är på väg till börsen, skriver ner goodwill på 155 miljoner kronor relaterat till verksamheten i Finland. .

DI - 4 timmar sedan

Näringslivet: Upp till bevis för Stefan Löfven

Näringslivet drar en lättnadens suck över att valresultatet ger Sverige en regering. Och Stefan Löfvens högersväng välkomnas.  ”Det är en stor dag”, säger Jan-Olof Jacke som är vd i Svenskt Näringsliv.

DI - 4 timmar sedan

LISTA: Nya regeringens viktigaste reformer för näringslivet

Här är fyrpartiregeringens viktigaste reformer för näringslivet att hålla koll på.  (Om ej annat sägs saknas tidsplan.) .

DI - 4 timmar sedan

SvD erfar: Scanias notering närmar sig – kan bli Stockholmsbörsen

Scanias börsnotering rycker allt närmare. Enligt SvD Näringsliv ska ägaren Volkswagen ha bjudit in investerare till kapitalmarknadsdag i London för att presentera lastvagnsbolaget. .

DI - 4 timmar sedan

Trump ska träffa Kim Jong-Un i februari

Donald Trump kommer att träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i slutet av februari. .

DI - 5 timmar sedan

Analyshus sänker förväntningar på Husqvarna – men spår medvind från väder

Kepler Cheuvreux har sänkt sina vinstförväntningar på Husqvarna för de kommande två åren, men ser fortsatt bra uppsida i aktien och upprepar köp. .

DI - 5 timmar sedan

Hon vill få fondförvaltare att prata mer om känslor

Den mer nervösa börshandeln sedan i höstas är här för att stanna, det är bara att vänja sig.  "Och förvaltare som erkänner sina rädslor fattar bättre beslut", säger Emily Haisley, maknadspsykolog på fondjätten Black Rock..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.