Kristianstadsbladet > Ekonomi

Friday, 16 November, 08:16

Kristianstadsbladet - 20 okt 18 kl. 12:55

Svensk elbil blir internationellDet skånska elbilsprojektet Uniti blir alltmer internationellt. Samtidigt står det klart att tidigare presenterade tidplaner varit för optimistiska. Nu är målet att kunna visa upp två färdiga bilmodeller i december 2019. - Vi har ägnat mycket tid åt att försöka hitta kapital i Sverige.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Uniti, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk elbilblir , internationell
BT - 08 aug 12 kl. 13:21

Elbil utan subventioner möjlig

Politikerna kan öppna en ny sund marknad för elbilar helt utan subventioner. Jag föreslår en ny fordonsklass för en särskild Citybil, CIB, en liten bil med plats för två personer och två ICA-kassar. Det räcker för 90 procent av alla stadsresor, skriver Sture Åström.

Cornucopia - 26 sep 17 kl. 17:04

Elbil eller pluginhybrid?

I frågan om elbil så finns alternativet pluginhybrid, som blir billigare på grund av mindre batterikapacitet, trots att den även har en förbränningsmotor. Men när är en pluginhybrid egentligen bäst? Det hela landar i en analys av det egna körsträckebeteendet.

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 15:01

Därför är det läge att gå över till elbil i höst

Nu i höst är det ett bra tillfälle att börja köra miljösmart. Det har aldrig varit så lönsamt och enkelt att gå över till eldrift som nu. Bättre räckvidd och det nya skattesystemet för bilar som har det lätt tungvrickande namnet Bonus Malus gör det extra fördelaktigt att köra elbil.

YLE - 01 dec 14 kl. 04:43

Att leva med elbil

Har du tillräckligt lång skarvsladd? Får du en stöt när du tvättar den? Sådant ovett får vi höra, vi som kör elbilar i dag.

Dagens PS - 19 apr 17 kl. 10:17

Historisk debut: Volvo bygger sin första elbil

Volvos första elbil ska byggas i fabriken i Luqiao i Kina och bygger på den mindre plattformen CMA – samma som används för kommande modell XC40, rapporterar flera medier på onsdagen efter vd Håkan Samuelssons avslöjande under bilsalongen i Shanghai i natt svensk tid. Det hela är en vändning då det tidigare talats om att biltillverkarens första elbil skulle bygga på den större plattformen SPA som främst används till 90-serien, skriver sajten Dina Pengar. Ambitionen är att den första bilen ska nå vägarna 2019.

Cornucopia - 20 maj 18 kl. 15:24

Imponerande räckvidd på elbil vid landsväg

Elbilars räckvidd verkar ofta titta på i motorvägssammanhang, men om man kör mycket gammal klassisk 70/90-landsväg (numera 60-70-80-90) är räckvidden extremt imponerande. Spontant känns det som att skillnaden i förbrukning är större i lägre hastigheter för en elbil än en fossilbil.
Bilen var laddad till 87% och rapporterar 671 km i räckvidd för landsvägskörning.

Cornucopia - 22 maj 18 kl. 09:15

Timmätning av elköp för elbil och solceller?

Med installerade solceller är elmätaren utbytt mot en timmätare, vilket gör att man kan ha maximalt rörligt elpris, prissatt och mätt per timme. Med solceller under högtaxa morgon och dagtid, samt elbilsladdning nattetid är min tanke att elkostnaderna kan sänkas rejält.
Fjortonde maj, med elbilsladdning nattetid och solkraftproduktion dagtid.

Sydsvenskan - 03 sep 11 kl. 06:30

En elbil vinner igen?

Arkivfoto: Ulf Jarevik
Bilmodellerna som finns med på första kandidatlistan till Årets bil 2012.
De sista röstsedlarna från oss i juryn, 59 motorjournalister från 23 ­europeiska länder, ska öppnas live i entréhallen på Palexpo.
På den första kandidatlistan finns 37 bilar.

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 12 kl. 08:33

Beväpnad nioåring stal elbil

Nioåringen drog fram sitt vapen, ropade "den är skarpladdad" och så stal han en kommunal elbil. I 30?35 kilometer i timmen?

TA - 02 okt 13 kl. 07:31

Elbil i topp i Norge


Volvo, Toyota och VW är alla akterseglade. I Norge toppar en renodlad elbil försäljningsstatistiken, Tesla S såldes under september i 616 exemplar.Den norska bilmarknaden går som tåget, upp 9,3 procent i september i år jämfört med samma månad förra året.

Kristianstadsbladet - 02 okt 13 kl. 07:31

Elbil i topp i Norge


Volvo, Toyota och VW är alla akterseglade. I Norge toppar en renodlad elbil försäljningsstatistiken, Tesla S såldes under september i 616 exemplar.Den norska bilmarknaden går som tåget, upp 9,3 procent i september i år jämfört med samma månad förra året.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tomma lokaler kostar Postnord 30 miljoner

Postnords huvudkontor "Arken" i Solna har blivit för stort för bolaget och en tredjedel av byggnaden står tom. Man har inte lyckats hitta någon ny hyresgäst till de tomma lokalerna som kostar företaget över 30 miljoner kronor om året i hyra, skriver Dagens Industri.(TT).

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Mest nedåt på Asiens ledande börser

Tokyobörsen öppnade nedåt på fredagen. Nikkei 225-index var ned med 0,5 procent vid lunchtid, samtidigt som det bredare Topixindex tappat 0,6 procent. Hongkongbörsen tappade under första handelsminuterna, då många handlare valde att hämta hem vinster från torsdagens uppgång.

Kristianstadsbladet - 9 timmar sedan

ABB överväger affär med asiatiska företag

Den svensk-schweiziska industrikoncernen ABB samtalar med japanska Hitachi och Mitsubishi om att sälja hela eller delar av sin kraftnätsdivision Power Grids, uppger källor. Förhandlingar ska även pågå med det kinesiska statliga energibolaget State Grid.(TT).

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Hopp om handelsfred lyfte Wall Street

USA-börserna vände uppåt på torsdagen efter fem dagars nedgång på raken. Orsaken var bland annat uppgifter i Financial Times om att USA tänker frysa ytterligare tullattacker gentemot Kina, ett besked som gav investerarna hopp om en lösning på det efterhängsna handelsbråket.(TT).

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

NYT: Facebooks lobbyister vilseledde i krisen

Facebook försökte länge dölja hur mycket man visste om ryska påverkansförsök, skriver New York Times. När kritiken var som störst anlitade nätjätten lobbyfirmor som kallade motståndare antisemiter - eller lade skuld på miljardären George Soros.(TT).

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Nya metoder ska skynda på bredbandssatsning

Bredbandsutbyggnaden på landsbygden går långsamt. Nu föreslår Trafikverket alternativa platser och tekniker för kabeldragning - för att skynda på processen och nå regeringens mål. Regeringens bredbandstrategi innebär att hela landet ska ha tillgång till snabbt bredband 2025.

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Åtal rycker närmare mot Lundintoppar

Lundin Petroleums ordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter skriver ett öppet brev till sina kunder efter att ett eventuellt krigsbrottsåtal mot dem kommit ett steg närmare.(TT).

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Mindre optimism kring svensk export

Svenska exportföretags optimism har svalnat något, visar senaste exportchefsindex (EMI) för fjärde kvartalet. Nedgången från 59,9 till 57,4 innebär andra kvartalet i rad med en nedgång. Framförallt handlar det om en mera bister syn på nuläget, där delindex sjönk med 4,5 enheter från 63,5 till 59,0.

Kristianstadsbladet - 22 timmar sedan

Börsen vänder upp

Stockholmsbörsen vände upp när torsdagshandeln inleddes. Även de ledande Europabörserna steg. Flera av gårdagens förlorare, verkstadsjättarna, finns bland morgonens vinnaraktier.

Kristianstadsbladet - 23 timmar sedan

Protesterna stoppade inte argentinsk budget

Under stora protester klubbade Argentinas senat igenom en åtstramningsbudget anpassad efter Internationella valutafondens (IMF) krav för att landet ska få ett räddningspaket på 56 miljarder dollar.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.