DN > Ekonomi

Sunday, 18 November, 11:34

DN - 20 okt 18 kl. 12:21

”Pessimisterna styr på marknaden i dag”Trots goda omsättningar i de tredje kvartalsrapporterna faller Stockholmsbörsen.  Den kommande veckan släpper flera svenska och amerikanska bolag sina rapporter, vilket analytikerna hoppas ska få investerare att våga mer.  – Pessimister styr marknaden, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Joakim Bornold, Nordnet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pessimisterna, styr, marknadeni , dag
Affärsvärlden - 10 jan 13 kl. 07:15

Räntebesked styr marknaden

Torsdagen är en fullspäckad makrodag med bland annat räntebesked från både ECB och Bank of England..

YLE - 01 jun 17 kl. 10:00

Tuovi vill ha lön som alla andra - flitpengen är några euro per dag

Tuovi Mannström tjänar några euro i timmen. Hon jobbar för en så kallad flitpeng, eller arbetsersättning som den officiella termen lyder. Efter 15 år inom olika stödjobb ifrågasätter hon flitpengen.

YLE - 01 jun 17 kl. 10:00

Tuovi Mannström vill ha lön som alla andra - flitpengen är några euro per dag

Tuovi Mannström tjänar några euro i timmen. Hon jobbar för en så kallad flitpeng, eller arbetsersättning som den officiella termen lyder. Efter 15 år inom olika stödjobb ifrågasätter hon flitpengen.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 16:29

Finansmarknaden styr över Italien

Efter det italienska parlamentsvalet och sega regeringsförhandlingar var det tänkt att Giuseppe Conte skulle bilda regering för en koalition mellan Lega Nord och Femstjärnerörelsen. Bägge partierna har extrema drag och står för en löftespolitik som inte framstår som riktigt realistisk. Men utpekandet av juristprofessorn Conte sågs som en garant för att det skulle bli en ansvarskännande regering.

BT - 28 jun 11 kl. 09:31

Boråsares teknik styr elmotorer

Mitt i Mölndals elektronikkluster ligger ett Boråsföretag i snabb utveckling. Registrerat i Borås, huvudägt av boråsare. Nu tas steget ut i världen, även om produkterna redan finns där.

Nerikes Allehanda - 02 maj 16 kl. 05:15

”Marknaden” löser inga orättvisor

Ingen kommer undan politiken sjöng Marie Bergman för snart 40 år sedan, men den frasen är lika aktuell i dag för alla påverkas på ett eller annat sätt. Nu, i budgettider, ägnar sig media åt att försöka redovisa vilka som tjänar respektive förlorar på olika politiska förslag. Men denna så kallade granskning är oftast så förenklad att det inte skapas någon helhetsbild av vad partierna vill åstadkomma.

SN - 26 apr 13 kl. 15:08

Marknaden styr - därför skiljer lönerna

Det är mycket stora skillnader i lön mellan yrkesgrupper som värderas lika. Det visar lönekartläggningen i Nyköpings kommun. - Marknaden styr, säger Ingrid Lindbom, personalchef i Nyköpings kommun..

Sydsvenskan - 29 mar 11 kl. 06:30

Känslorna styr oss i det dolda

Foto: Hussein El-alawi
I många yrken spelar intuition en viktig roll. Många fattar också stora, privata beslut baserade på magkänsla.
Känslorna styr oss i det dolda Situation 1: Du är företagsledare och intervjuar en person för en anställning.

SvD - 13 jul 15 kl. 12:28

Boprisrallyt nästan utplånar pessimisterna

Trots exceptionellt ränteläge, tror så mycket som 75 procent av hushållen på stigande bostadspriser under det kommande året. För sjätte månaden i rad är det högtryck i SEB:s boprisindikator när pessimisterna är så få..

Expressen - 04 jun 16 kl. 23:29

Nordström: De viftar bort pessimisterna

LOS ANGELES. De har oddsen emot sig, men San Jose Sharks viftar bort pessimisterna. Efter två bortaförluster i Pittsburgh vänder nu finalserien om Stanley Cup västerut till Kalifornien och Sharks har två hemmamatcher.

Fler nyheter från DN

DN - 17 timmar sedan

Stjärnmäklarens miljoner hamnar utomlands – helt lagligt upplägg

Erik Olsson har ett utländskt moderbolag dit vinsterna från verksamheten i Sverige samlas i. Enligt de senaste fyra årsredovisningar har 24 miljoner i utdelning överförts dit. Allt är lagligt och stjärnmäklaren säger sig inte tjäna på det.

DN - Igår: 20:36

Många föräldrar sparar till barnens bostad

Sex av tio föräldrar sparar antingen själva eller genom någon annan till barnens första boende, visar en ny Sifoundersökning. Men många lägger inte undan pengar alls..

DN - Igår: 20:02

Allt fler väljer att binda bolåneräntan

Riksbankens planerade räntehöjning har fått bolånetagarna att binda sina bolåneräntor.  – Det är större intresse än vanligt, säger Anna Sundblad, presschef på Danske Bank i Sverige. .

DN - Igår: 15:47

Amazon gick om Google inom leveranser av smarta högtalare

De globala leveranserna av smarta högtalare växte på årsbasis med 173 procent till 19,7 miljoner enheter under det tredje kvartalet. Det visar siffror från analysföretaget Canalys..

DN - Igår: 13:27

Centerpartiet lägger egen budgetmotion

Centerpartiet kommer att lägga en egen budgetmotion, meddelar partiet.  Även Liberalerna meddelade tidigare i dag att de inte vill se en gemensam alliansmotion. .

DN - I förrgår: 09:44

Riksbanken ser klimatrisker för svensk penningpolitik

Klimatförändringarna kan leda till en mer oberäknelig inflation och nya faror i det finansiella systemet. Det är risker som Riksbanken behöver ta hänsyn till, skriver bankens forskare i en ny rapport..

DN - I förrgår: 09:40

Motaktion mot köphetsen på Black Friday

Varannan svensk väntas handla på Black Friday, enligt Svensk handel. Samtidigt växer en motrörelse mot ökad konsumtion.  – Det är ett sätt att försöka få människor att köpa mer än de behöver, säger Karin Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen..

DN - I förrgår: 08:05

Tomma lokaler kostar Postnord 30 miljoner

Postnords huvudkontor ”Arken” i Solna har blivit för stort för bolaget och en tredjedel av byggnaden står tom. Man har inte lyckats hitta någon ny hyresgäst till de tomma lokalerna som kostar företaget över 30 miljoner kronor om året i hyra, skriver Dagens Industri..

DN - I förrgår: 22:56

Facebook: Vi har stoppat 1,5 miljarder trollkonton

Efter hård kritik för att inte ha gjort tillräckligt för att stoppa hat och hot säger Facebook på torsdagen att man tagit bort mer än en miljard bluffkonton och ingripit mot miljoner bilder och inlägg..

DN - I förrgår: 22:07

Tusk: EU berett på att Brexit inte blir av

Ordföranden för Europeiska rådet Donald Tusk sa på torsdagen att EU är förberett på att skriva under det slutliga avtalet med Storbritannien den 25 november. Men han konstaterade också att det kan sluta med att Storbritannien inte lämnar EU..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.