DN > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 21:34

DN - 20 okt 18 kl. 12:21

”Pessimisterna styr på marknaden i dag”Trots goda omsättningar i de tredje kvartalsrapporterna faller Stockholmsbörsen.  Den kommande veckan släpper flera svenska och amerikanska bolag sina rapporter, vilket analytikerna hoppas ska få investerare att våga mer.  – Pessimister styr marknaden, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Joakim Bornold, Nordnet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pessimisterna, styr, marknadeni , dag
Affärsvärlden - 10 jan 13 kl. 07:15

Räntebesked styr marknaden

Torsdagen är en fullspäckad makrodag med bland annat räntebesked från både ECB och Bank of England..

YLE - 01 jun 17 kl. 10:00

Tuovi vill ha lön som alla andra - flitpengen är några euro per dag

Tuovi Mannström tjänar några euro i timmen. Hon jobbar för en så kallad flitpeng, eller arbetsersättning som den officiella termen lyder. Efter 15 år inom olika stödjobb ifrågasätter hon flitpengen.

YLE - 01 jun 17 kl. 10:00

Tuovi Mannström vill ha lön som alla andra - flitpengen är några euro per dag

Tuovi Mannström tjänar några euro i timmen. Hon jobbar för en så kallad flitpeng, eller arbetsersättning som den officiella termen lyder. Efter 15 år inom olika stödjobb ifrågasätter hon flitpengen.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 16:29

Finansmarknaden styr över Italien

Efter det italienska parlamentsvalet och sega regeringsförhandlingar var det tänkt att Giuseppe Conte skulle bilda regering för en koalition mellan Lega Nord och Femstjärnerörelsen. Bägge partierna har extrema drag och står för en löftespolitik som inte framstår som riktigt realistisk. Men utpekandet av juristprofessorn Conte sågs som en garant för att det skulle bli en ansvarskännande regering.

BT - 28 jun 11 kl. 09:31

Boråsares teknik styr elmotorer

Mitt i Mölndals elektronikkluster ligger ett Boråsföretag i snabb utveckling. Registrerat i Borås, huvudägt av boråsare. Nu tas steget ut i världen, även om produkterna redan finns där.

Nerikes Allehanda - 02 maj 16 kl. 05:15

”Marknaden” löser inga orättvisor

Ingen kommer undan politiken sjöng Marie Bergman för snart 40 år sedan, men den frasen är lika aktuell i dag för alla påverkas på ett eller annat sätt. Nu, i budgettider, ägnar sig media åt att försöka redovisa vilka som tjänar respektive förlorar på olika politiska förslag. Men denna så kallade granskning är oftast så förenklad att det inte skapas någon helhetsbild av vad partierna vill åstadkomma.

SN - 26 apr 13 kl. 15:08

Marknaden styr - därför skiljer lönerna

Det är mycket stora skillnader i lön mellan yrkesgrupper som värderas lika. Det visar lönekartläggningen i Nyköpings kommun. - Marknaden styr, säger Ingrid Lindbom, personalchef i Nyköpings kommun..

Sydsvenskan - 29 mar 11 kl. 06:30

Känslorna styr oss i det dolda

Foto: Hussein El-alawi
I många yrken spelar intuition en viktig roll. Många fattar också stora, privata beslut baserade på magkänsla.
Känslorna styr oss i det dolda Situation 1: Du är företagsledare och intervjuar en person för en anställning.

SvD - 13 jul 15 kl. 12:28

Boprisrallyt nästan utplånar pessimisterna

Trots exceptionellt ränteläge, tror så mycket som 75 procent av hushållen på stigande bostadspriser under det kommande året. För sjätte månaden i rad är det högtryck i SEB:s boprisindikator när pessimisterna är så få..

Expressen - 04 jun 16 kl. 23:29

Nordström: De viftar bort pessimisterna

LOS ANGELES. De har oddsen emot sig, men San Jose Sharks viftar bort pessimisterna. Efter två bortaförluster i Pittsburgh vänder nu finalserien om Stanley Cup västerut till Kalifornien och Sharks har två hemmamatcher.

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

DN - 10 jan 19 kl. 09:19

Grupptalan mot Danske Bank för penningtvätt

En amerikansk pensionsfond har lämnat in en gruppstämning mot Danske Bank och fyra av dess toppchefer för att ha underlåtit att ha informerat om den gigantiska penningtvättskandalen som briserade på allvar i fjol..

DN - 09 jan 19 kl. 14:36

Huvudmisstänkt i pensionshärva gripen

En svensk affärsman som är huvudmisstänkt i pensionshärvan kring Falcon Funds har gripits av brittisk polis..

DN - 09 jan 19 kl. 14:26

Färre flög med SAS i december

SAS följer trenden och tappar passagerare i decembersiffrorna. Trots det, och det faktum att planen är långt ifrån fulla, lyckas de hålla lönsamheten. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:23

Mötet om handelskriget avslutat – försiktig optimism

Kina och USA avslutade efter en extra dag av förhandlingar på onsdagen samtalen i Peking om hur handelskriget mellan länderna ska lösas. Kina tycks till stor del uppfyllt kraven från USA på att öka importen av amerikanska varor, medan mer strukturella frågor fortfarande väntar på mer detaljerade lösningar..

DN - 08 jan 19 kl. 13:52

En familjekombi som känns härligt lagom

På väg hem från Göteborg och ett besök på Volvofabriken slår det mig: Att köra nya Kia Ceed är som att köra Volvos förra generation av V60. På ett sätt är det ett väldigt bra betyg. Och en slags garanti för framgång i bilhallarna..

DN - 08 jan 19 kl. 13:13

Uber planerar för börsnotering i år

Ubers planer på en börsnotering 2019 ligger fast, trots senare tids börsturbulens.  Det uppger nättaxitjänstens vd Dara Khosrowshahi i en intervju i Wall Street Journal. .

DN - 07 jan 19 kl. 16:05

Taxiförbundet pekar ut Uber för skattefusk

Taxiförbundet lät säkerhetsföretag granska konkurrenten. Uber tar uppgifterna på allvar..

DN - 07 jan 19 kl. 09:08

Iran vill stryka nollor i fallande valuta

Irans centralbank föreslår att fyra nollor stryks från landets valuta rial, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Irna. Orsaken är att valutan har rasat kraftigt, under 2018 gick värdet ned med över 60 procent..

DN - 06 jan 19 kl. 13:24

Därför är PFAS omstritt

De senaste åren har högfluorerade ämnen, även kallat PFAS, varit ett hett ämne inom kosmetikabranschen. När sex sminkproducenter fasar ut ämnesgruppen ur produktionen väcker det frågor. Vad är PFAS egentligen?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.