Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 18 November, 22:05

Liknande nyheter

Taggar: Hon efterlyserbättre , mensskydd, utvecklarsjälv en ny , produkt
Helsingborgs Dagblad - 20 okt 18 kl. 11:00

Hon efterlyser bättre mensskydd – utvecklar själv en ny produkt

Lundastudenten Ingrid Odlén: ”Jag är inte ensam om att känna som jag gör”.

Supermiljöbloggen - 24 apr 18 kl. 13:14

Finns det miljögifter i mensskydd?

Vad händer med det tillsynsprojekt som Kemikalieinspektionen skulle genomföra under 2017 om kemikalier i mensskydd? Efter påtryckningar från bland andra Sveriges Konsumenter under 2016 fick Kemikalieinspektionen i uppdrag av regeringen att undersöka kemikalier och giftiga ämnen i mensskyddsprodukter under 2017. Planen var att rapporten skulle komma ut under våren 2018, men förväntas nu publiceras under sommaren.

Dagensanalys.se - 07 sep 16 kl. 10:12

Schibsted samlar produkt- och teknikutvecklingen

Schibsted samlar produkt- och teknikutvecklingen i de norska och svenska mediehusen, däribland Aftonbladet och Omni och senare i år SvD, i en ny koncernövergripande organisation. Målet är att skapa högklassiga produkter och plattformar som stärker konkurrenskraften och tryggar framtiden för koncernens digitala publikationer.
– För att kunna bedriva oberoende, undersökande journalistik med bibehållen integritet i en digital värld krävs en förenad och samstämmig insats i alla våra olika varumärken, säger Rolv Erik Ryssdal, CEO, Schibsted Media Group.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

7 fakta som visar varför mensskydd borde vara gratis

1. Mens är det mest naturliga en kan ha, inte ska man straffas för det. Man har ju inte valt att ha mens precis.

YLE - 07 dec 15 kl. 08:10

Gömd bilindustri i Pojo utvecklar superfordon

Först placerades superelbilen Toroidion Pojo på världskartan. Sedan visar det sig att också ett supermilitärfordon tillverkats ett stenkast ifrån Toroidion. Också supermetallen exote tillverkas här.

Alingsås tidning - 15 apr 16 kl. 17:17

Så utvecklar du en idé

Lyssna inte på alla råd. Det tipset fick mässbesökarna av Josefin Damm, vd för Presscice, när Almi pratade innovationsidéer på Vårgårdamässan.
Almi Företagspartner hjälper privatpersoner och företag som vill ha rådgivning kring nya idéer.

Nyteknik - 16 maj 18 kl. 06:00

Minut utvecklar hemlarm som har koll utan kamera

33-LISTAN. Det började som en produkt för Airbnb-värdar, men utvecklades till en betydligt bredare lösning än så. Malmöbolaget utvecklar ett smart larm håller koll på vad som händer i hemmet..

SN - 29 okt 15 kl. 05:00

Gratis mensskydd till folket

Hälsa Under en livstid blöder en kvinna ungefär 160 liter blod, och spenderar då 70 000 kronor på bindor, tamponger, trosskydd.Vi vill att alla kvinnor ska få ett gratis kit med mensskydd för att underlätta den jobbiga veckan i månaden.Vi har blivit äldre, vi har börjat förstå hur dyra vissa saker är och hur viktiga de är samtidigt.

Länstidningen i Jämtland - 30 jan 16 kl. 17:30

Gratis mensskydd för elever – men bara i akuta situationer

En elev i Berg skrev i slutet av 2015 till kommunen och föreslog att det borde finnas gratis mensskydd i skolorna. Flickan som lämnade in förslaget berättar att hon får lägga cirka 50 kronor i månaden på mensskydd och att hon gärna skulle lägga pengarna på något annat..

Expressen - 20 jan 18 kl. 20:03

Här får unga tjejer mensskydd gratis: "Alla var rörande överens"

Nu ska unga tjejer i Åkersberga få mensskydd gratis i skolor och på ungdomsmottagningen. Det beslutades efter att kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) gjort ett besök hos en gymnasieklass i kommunen – med ett för henne förvånande resultat.– Alla var rörande överens att det var orättvist att tjejer måste betala för mensskydd.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Zverev fick revansch på världsettan

I gruppspelet fick han storstryk. I finalen fick Alexander Zverev, 21, sin revansch mot världsettan Novak Djokovic – och tog därmed hem hela ATP-slutspelet. – Just nu kan jag inte beskriva det.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bangers inkastade i två olika lokaler i Malmö

På söndagskvällen kastades två bangers in i två olika lokaler i Malmö..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Klistrig vägbeläggning stoppade Trafikverket

Den senaste tiden har det varit stora problem med asfaltsbeläggningen på väg 66 mellan Ludvika och Smedjebacken. Asfalt, som blivit till en seg gegga, har fastnat i bildäck. Flera bilister har vittnat om att de har fått sina däck helt förstörda.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Macron: Europa bör bli global maktspelare

Frankrikes president Emmanuel Macron vill i gemensam kraftansamling med grannlandet Tyskland skapa ett starkare Europa. Enligt Macron bör kontinenten utvecklas en stabil global maktspelare. Macron presenterade sin vision inför den tyska förbundsdagen vi.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Domare stoppar publicering om mord

En brasiliansk domare stoppar tv-kanalen Globo från att publicera ytterligare material från utredningen om mordet på människorättsaktvisten och vänsterpolitikern Marielle Franco i Rio de Janeiro. Enligt domaren kan publiceringar avslöja uppgifter om vit.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Tyska företag tror på sämre handel med USA

Nästan hälften av företagen i Tyskland, 44 procent, förväntar sig att handelsrelationerna mellan EU och USA kommer försämras ytterligare. Det kommer troligen leda till en fortsatt dämpad vilja till nya investeringar, skriver den tyska tidningen RND och.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Jordskred i Vietnam: "Sprang för våra liv"

Översvämningar och jordskred har skördat minst tolv människors liv i centrala Vietnam. Hundratals soldater har satts in för att röja upp bland raserade byar och blockerade vägar, uppger myndigheterna. Kraftiga regn har härjat i provinsen Khanh Hoa under.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Death and Vanilla är större i London än i Malmö

"Vi står med ryggen mot Stockholm och tittar ut mot kontinenten", säger Malmötrion..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Så kan Lunds nya handelskvarter se ut

Det kan vara ett vågspel med en galleria, säger nämndspolitiker..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Från pianissimofiness till brutala bleckplumpar

Carlhåkan Larsén ser La Traviata på Malmö Opera..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.