DN > Ekonomi

Friday, 16 November, 08:44

DN - 20 okt 18 kl. 10:35

Regeringen instämmer i Trumps kritik – vill stoppa KinapaketenKinapaketens dagar på den amerikanska marknaden är räknade. President Trump har meddelat att USA lämnar Världspostföreningen och drar sig ur de portoavtal som Wish och andra e-handlare har utnyttjat. – Sakligt sett är vi överens med USA, säger ansvarig minister Peter Eriksson (MP) till DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Trumps, Kinapaketen, Trump, USA, Världspostföreningen, Wish, Peter Eriksson, DN

Dela artikeln

161 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, instämmeri , Trumps, kritikvill , stoppa, Kinapaketen
Helsingborgs Dagblad - 18 sep 17 kl. 18:30

Min mening: Instämmer i kritiken

Ilmar Reepalus utredning ”Ordning och Reda i välfärden” har fått mycket kritik. Inte minst förslaget om vinsttak har sågats av alla relevanta remissinstanser. Vi instämmer i denna kritik, skriver tre borgerliga Landskronapolitiker..

BT - 29 aug 18 kl. 18:24

Kommunalråden instämmer i kritiken - ny förskola på gång

Marks två kommunalråd Tomas Johansson (M) och Lisa Dahlberg (S) instämmer i Anders Lindals kritik. Nu ser en ny förskola ut att vara på gång. – Vi satte ner foten i förra veckan och meddelade barn- och utbildningsnämnden att de omgående måste beställa en ny förskola i Skene, säger Tomas Johansson..

Cornucopia - 09 maj 16 kl. 18:18

Almega instämmer i att lägre tillväxt väntas

Almega instämmer i dagens nya prognos och konjunkturrapport att Sveriges ekonomi är på väg att bromsa in. Man skyller på flaskhalsar i tillgången till arbetskraft, vilket gör att tillväxten saktar ner.
Några prognoser kring svensk ekonomisk tillväxt, som procent på kalenderjusterad BNP.

Trelleborgs Allehanda - 09 aug 16 kl. 03:00

Instämmer i kritik mot krogar

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

"Jag instämmer i kritiken mot Karlstad Airports styrelse"

– Man är kritisk mot att styrelsen brustit i rutiner och ansvar. Jag instämmer i det, säger kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M)..

Dagens PS - 03 mar 17 kl. 08:25

Regeringen backar efter Spotify-kritik

Spotify har krävt en lagändring som stoppar avvisningarna av företagets talanger i Sverige och nu får den svenska musiktjänsten gehör från regeringen. ”Vi måste ändra regelverket, för det här är inga bra regler. Möjligen finns det något sätt vi skulle kunna gå dem till mötes på i den delen också”, säger justie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) till Ekot i Sveriges radio och tillägger att ett lagförslag ska presenteras i vår.

DN - 22 maj 14 kl. 07:05

Regeringen stämmer EU-kommissionen

Den svenska regeringen stämmer EU-kommissionen för att fördröja arbetet mot hormon­störande ämnen. Beslutet fattas på regeringssammanträdet i dag, torsdag. Det är första gången på tio år som regeringen ger sig på EU:s högsta ledning på det här sättet..

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 09:28

Regeringen stämmer EU-kommissionen


Den svenska regeringen stämmer EU-kommissionen för att den fördröjer arbetet mot hormonstörande ämnen, skriver Dagens Nyheter. - Kommissionen stoppar och fördröjer arbetet med att fasa ut hormonstörande ämnen. Det är oerhört allvarligt, säger miljöminister Lena Ek (C) till tidningen.

BT - 22 maj 14 kl. 09:28

Regeringen stämmer EU-kommissionen

Den svenska regeringen stämmer EU-kommissionen för att den fördröjer arbetet mot hormonstörande ämnen, skriver Dagens Nyheter. - Kommissionen stoppar och fördröjer arbetet med att fasa ut hormonstörande ämnen. Det är oerhört allvarligt, säger miljöminister Lena Ek (C) till tidningen.

UNT - 22 maj 14 kl. 09:28

Regeringen stämmer EU-kommissionen

Den svenska regeringen stämmer EU-kommissionen för att den fördröjer arbetet mot hormonstörande ämnen, skriver Dagens Nyheter. "Det är oerhört allvarligt", säger miljöminister Lena Ek (C) till tidningen.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Tomma lokaler kostar Postnord 30 miljoner

Postnords huvudkontor ”Arken” i Solna har blivit för stort för bolaget och en tredjedel av byggnaden står tom. Man har inte lyckats hitta någon ny hyresgäst till de tomma lokalerna som kostar företaget över 30 miljoner kronor om året i hyra, skriver Dagens Industri..

DN - 9 timmar sedan

Facebook: Vi har stoppat 1,5 miljarder trollkonton

Efter hård kritik för att inte ha gjort tillräckligt för att stoppa hat och hot säger Facebook på torsdagen att man tagit bort mer än en miljard bluffkonton och ingripit mot miljoner bilder och inlägg..

DN - 10 timmar sedan

Tusk: EU berett på att Brexit inte blir av

Ordföranden för Europeiska rådet Donald Tusk sa på torsdagen att EU är förberett på att skriva under det slutliga avtalet med Storbritannien den 25 november. Men han konstaterade också att det kan sluta med att Storbritannien inte lämnar EU..

DN - 12 timmar sedan

Facebook och andra appar – detta kommer de åt i din mobil

Känns det okej att Facebook-appen kan läsa dina sms? Flera av de mest populära mobilapparna begär tillgång till långt mer av telefonen än bara kameran och gps.  Här är några av de mest populära apparna och vad de kommer åt i din Androidmobil eller Iphone..

DN - 16 timmar sedan

Åtalsbeslut om folkrättsbrott mot Lundin närmar sig

Förundersökningen mot Lundin Petroleums ordförande och vd avseende folkrättsbrott i Sudan är klar. Men ett eventuellt åtal kommer dröja till våren. ”Företaget gjorde allt i sin makt för att främja fred”, skriver bolagstopparna som nekar till brott i ett brev..

DN - 17 timmar sedan

Torbjörn Pettersson: USA redo att avslöja sin strategi mot Kinas inflytande

USA förbereder sig för att låta världen veta hur deras nya strategi i Asien och Stilla havet ska motverka Kinas inflytande. Vicepresidenten Mike Pence väntas hålla ett avgörande tal vid ett ekonomiskt toppmöte i Papua Nya Guinea på söndag. Det sker när det pågående handelskriget mellan länderna liknats vid Kalla kriget och utgången av det är oklar..

DN - 17 timmar sedan

Pia Gripenberg: Det här är EU och Storbritannien överens om

Brexitavtalet ska ersätta Storbritanniens 45-åriga relation med Europeiska unionen. Syftet med det 585-sidor långa avtalet är en ordnad skilsmässa.  Vad betyder avtalet för svenskar i Storbritannien, för freden i Nordirland och vad händer om parterna blir oense om avtalet?

DN - 19 timmar sedan

C och L tvekar att utmana regeringens budget

Det väntar budgetstrid i riksdagen om några veckor. Både Moderaterna och Kristdemokraterna planerar för att utmana övergångsregeringen med egna budgetmotioner. M och KD har stöd från Sverigedemokraterna men Centern och Liberalerna tvekar..

DN - 20 timmar sedan

Svenska regeringen kommer att rösta ja till Brexitavtal

Den svenska regeringen kommer att rösta för Brexitavtalet. Men om det brittiska parlamentet röstar emot avtalet så blir det ingen omförhandling.  – Då blir det ett ”no-deal”, säger EU-minister Ann Linde och menar att Storbritannien lämnar EU utan ett avtal..

DN - 20 timmar sedan

Så slog torkan mot julgransodlarna

Först om några år slår granbristen till. Det är plantorna i år som kommer ta stryk. – De nya träden, som har blivit planterade hösten 2017 och 2018 har lidit mycket av torkan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.