Sydsvenskan > Inrikes

Monday, 12 November, 19:49

Liknande nyheter

Taggar: Brandmannens, agerande, fullt, begripligt
Kristianstadsbladet - 12 jul 12 kl. 15:30

Allt blir begripligt

Den som reser i Turkiet påträffar överallt en outtalad lögn som ligger alldeles under ytan, men som just därför gör sig paradoxalt påmind: förnekelsen av folkmordet på armenierna.
Lundahistorikern Klas-Göran Karlsson har nu publicerat en gedigen bok i ämnet. Katastrofen 1915 är nämligen en av de stora gränssättande händelserna under seklet, en som det tog armenierna själva 50 år att öppet tala om och det internationella samfundet än längre.

Kristianstadsbladet - 12 aug 14 kl. 08:05

SD-ordförandes agerande mot partikamrater

När det gällde SD, så trodde undertecknad att det var en kamratlig harmoni och anda inom partiet. Men den bilden förändrades radikalt, efter att ha läst artikeln i Kristianstadsbladet angående Niclas Nilssons agerande mot sina sex namngivna partikamrater.
Det ska bli mycket intressant att få höra Niclas Nilssons svar på sitt vidriga agerande, och då menar jag inte bara denna handling att smutskasta sina partivänner utan också skicka ett sms till en av de berörda, där han ordagrant skriver följande: Till X: ”Har du ingen skam i kroppen!

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 15 kl. 18:29

Hellre coolt än begripligt

Jag lyssnar på kommunstyrelsens ordförande, moderaten Peter Danielsson, när han pratar om framtiden. Jag får lära mig en del saker; bland annat att Helsingborgs framtid handlar om unga kreatörer. Han pratar fort och engagerat inför en intresserad publik.

Nya Wermlands Tidningen - 19 nov 13 kl. 22:15

"APU:s agerande kan öka grogrunden för tjuvjakt"

Reaktionerna har varit många på artikeln om organisationen APU och deras fynd av fällor i områden med vargrevir i Västvärmland. – Bilen visar en fullt laglig rävfälla. APU:s agerande ger motsatt effekt och leder i stället till ökad grogrund för tjuvjakt, säger Gunnar Glöersen, Jägareförbundet..

Skånskan - 11 nov 16 kl. 05:00

Grands agerande väcker frågor

ERWP.fif(1)OPINION För en vecka sedan höll Sverigedemokraterna stor middag på Grand Hotel. Partiet är som bekant inte ett parti i mängden, utan härrör tydligt ur rasistiska rörelser.

DN - 28 apr 17 kl. 14:54

Fullt förtroende för psykologiprofessorn Sven Å Christianson

Först Quick-affären, nu Kevinfallet. Sven Å Christianson kritiseras återigen för sitt agerande under en polisutredning. Arbetsgivaren, Stockholms universitet, har dock fullt förtroende för psykologiprofessorn..

Skånskan - 11 jul 18 kl. 04:00

Staten ska be­tala fullt ut

De kom­muner som ställde upp när det kom särskilt många flyk­tingar till Sverige, un­der 2015 och 2016, sam­ti­digt som andra inte tog emot någ­ra flyk­tingar alls, drabbas nu av statens snål­het.
Att det ofta gäller små kom­muner med svag ekonomi gör statens agerande än mer upp­rö­ran­de. De som följde stats­rådens väd­jan­den om att ha en öp­pen och ge­ne­rös at­ti­tyd straffas nu istäl­let för att be­lönas.

SmålandsPosten - 24 okt 13 kl. 07:17

Om konsten att skriva begripligt

I värmländska Torsby anslog kommunen nyligen 350 000 kronor för att politiker och tjänstemän ska lära sig att skriva så att medborgarna förstår. ? Det händer titt som tätt att folk inte begriper vad vi skriver, sa Håkan Laack (S), kommunalråd i Torsby till P 4 Värmland.

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 09:30

Lars-Göran Wibergs agerande ifrågasätts

Foto: Tommy Svensson
Patrik Jönsson (SD), gruppledare, har skickat en fråga till Lars-Göran Wiberg (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen och styrelseordförande i Hibab, där han undrar om Wiberg befunnit sig i en jävssituation när kommunala utvecklingsbolaget Hibab genomförde ett ”svävande förvärv” av Läreda Mekans lokaler i Hässleholm.
– Jag väljer att skydda mina källor, men jag har fått uppgifter att det föreligger vänskapsförhållande privat mellan parter i affären, säger Patrik Jönsson.– Jag kan inte bevisa det, men det är en viktig fråga som jag vill utreda.

Sydsvenskan - 04 nov 15 kl. 16:54

Fullt av beröm i Carina Nilssons mejlbox

Malmös socialkommunalråd Carina Nilsson (S) får massor av beröm från allmänheten för sitt agerande vid tömningen av migrantlägret på Sorgenfri.
"Vilken respekt du väckt!" heter det i ett mejl..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Blixtinkallade Svanberg: ”Lite överraskad blir man ju”

Förra MFF-talangen redo att ta ännu ett kliv i fotbollskarriären..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ändå rimligt att rösta nej till Kristersson.

Utsikter saknas för att värna liberala kärnvärden..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Trögt för MFF:s motståndare i Europa - tredje raka oavgjorda

Loris Karius inte ens med bland tre målvakter i Besiktas trupp..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Brevet till Frostenson räddade Akademien

Resolutionen till Katarina Frostenson räddade Svenska Akademien från fullständig upplösning. Men för att komma vidare krävs en extremt diplomatisk balansgång. Nu har Akademien gett en extern kraft i uppdrag att hålla i utredningen om sekretessbrott.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Frågetecknen bekymrar inte Andersson

Albin Ekdal och Sebastian Larsson dras med känningar och är just nu två frågetecken inför Nations League-avslutningen. Men förbundskapten Janne Andersson känner ändå sig lugn. – Jag har ganska bra hopp om båda, säger han.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Uppgifter: Spelar historisk match inför VM

Sverige är sedan en tid klart för sommarens fotboll-VM, och enligt Aftonbladet börjar fler detaljer kring uppladdningen komma på plats. Enligt uppgifter till tidningen kommer Blågult att spela en träningsmatch mot världstvåan Tyskland i vår. För damland.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Universitetssjukhus åter i stabsläge

Det råder på nytt stabsläge på Akademiska sjukhuset i Uppsala och övriga Region Uppsala, rapporterar lokala medier. Vid lunchtid upptäckte personal på Akademiska sjukhuset att de inte längre kunde komma in i journalsystemet Cosmic och därmed inte kunde.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Förtalsåtalade 19-åringen: Min uppfattning är att en fuckgirl är en populär tjej

Utsåg en skolkamrat till årets fuckgirl på balen – hävdar att han inte velat kränka..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

AIK krävs på pengar för förstört gräs

AIK:s firande av sitt SM-guld fick stora konsekvenser för hemmalaget Kalmar FF. I den vilda glädjen gick delar av bortaläktaren sönder och gräsmattan är till stora delar förstörd. Tusentals glada bortasupportrar stormade planen när klubbens första guld.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Streisand och del Toro vill rädda kultfilm

Hollywoodstjärnorna Barbra Streisand och Guillermo del Toro finns bland de över 40 000 personer som skrivit under ett upprop för att rädda den amerikanska strömningstjänsten Filmstruck. Tjänsten har funnits sedan 2016 och fokuserar på ovanliga kult- och.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.