Sydsvenskan > Inrikes

Saturday, 19 January, 16:33

Liknande nyheter

Taggar: Brandmannens, agerande, fullt, begripligt
UNT - 30 nov 18 kl. 16:00

Fullt begripligt av C och L

Budgeten och regeringsförhandlingarna är två sidor av samma mynt..

Kristianstadsbladet - 12 jul 12 kl. 15:30

Allt blir begripligt

Den som reser i Turkiet påträffar överallt en outtalad lögn som ligger alldeles under ytan, men som just därför gör sig paradoxalt påmind: förnekelsen av folkmordet på armenierna.
Lundahistorikern Klas-Göran Karlsson har nu publicerat en gedigen bok i ämnet. Katastrofen 1915 är nämligen en av de stora gränssättande händelserna under seklet, en som det tog armenierna själva 50 år att öppet tala om och det internationella samfundet än längre.

Kristianstadsbladet - 12 aug 14 kl. 08:05

SD-ordförandes agerande mot partikamrater

När det gällde SD, så trodde undertecknad att det var en kamratlig harmoni och anda inom partiet. Men den bilden förändrades radikalt, efter att ha läst artikeln i Kristianstadsbladet angående Niclas Nilssons agerande mot sina sex namngivna partikamrater.
Det ska bli mycket intressant att få höra Niclas Nilssons svar på sitt vidriga agerande, och då menar jag inte bara denna handling att smutskasta sina partivänner utan också skicka ett sms till en av de berörda, där han ordagrant skriver följande: Till X: ”Har du ingen skam i kroppen!

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 15 kl. 18:29

Hellre coolt än begripligt

Jag lyssnar på kommunstyrelsens ordförande, moderaten Peter Danielsson, när han pratar om framtiden. Jag får lära mig en del saker; bland annat att Helsingborgs framtid handlar om unga kreatörer. Han pratar fort och engagerat inför en intresserad publik.

Nya Wermlands Tidningen - 19 nov 13 kl. 22:15

"APU:s agerande kan öka grogrunden för tjuvjakt"

Reaktionerna har varit många på artikeln om organisationen APU och deras fynd av fällor i områden med vargrevir i Västvärmland. – Bilen visar en fullt laglig rävfälla. APU:s agerande ger motsatt effekt och leder i stället till ökad grogrund för tjuvjakt, säger Gunnar Glöersen, Jägareförbundet..

Skånskan - 11 nov 16 kl. 05:00

Grands agerande väcker frågor

ERWP.fif(1)OPINION För en vecka sedan höll Sverigedemokraterna stor middag på Grand Hotel. Partiet är som bekant inte ett parti i mängden, utan härrör tydligt ur rasistiska rörelser.

DN - 28 apr 17 kl. 14:54

Fullt förtroende för psykologiprofessorn Sven Å Christianson

Först Quick-affären, nu Kevinfallet. Sven Å Christianson kritiseras återigen för sitt agerande under en polisutredning. Arbetsgivaren, Stockholms universitet, har dock fullt förtroende för psykologiprofessorn..

Skånskan - 11 jul 18 kl. 04:00

Staten ska be­tala fullt ut

De kom­muner som ställde upp när det kom särskilt många flyk­tingar till Sverige, un­der 2015 och 2016, sam­ti­digt som andra inte tog emot någ­ra flyk­tingar alls, drabbas nu av statens snål­het.
Att det ofta gäller små kom­muner med svag ekonomi gör statens agerande än mer upp­rö­ran­de. De som följde stats­rådens väd­jan­den om att ha en öp­pen och ge­ne­rös at­ti­tyd straffas nu istäl­let för att be­lönas.

SmålandsPosten - 24 okt 13 kl. 07:17

Om konsten att skriva begripligt

I värmländska Torsby anslog kommunen nyligen 350 000 kronor för att politiker och tjänstemän ska lära sig att skriva så att medborgarna förstår. ? Det händer titt som tätt att folk inte begriper vad vi skriver, sa Håkan Laack (S), kommunalråd i Torsby till P 4 Värmland.

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 09:30

Lars-Göran Wibergs agerande ifrågasätts

Foto: Tommy Svensson
Patrik Jönsson (SD), gruppledare, har skickat en fråga till Lars-Göran Wiberg (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen och styrelseordförande i Hibab, där han undrar om Wiberg befunnit sig i en jävssituation när kommunala utvecklingsbolaget Hibab genomförde ett ”svävande förvärv” av Läreda Mekans lokaler i Hässleholm.
– Jag väljer att skydda mina källor, men jag har fått uppgifter att det föreligger vänskapsförhållande privat mellan parter i affären, säger Patrik Jönsson.– Jag kan inte bevisa det, men det är en viktig fråga som jag vill utreda.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 minuter sedan

Wendy Williams tar hälsopaus från show

Pratshowvärden Wendy Williams kommer att ta en "nödvändig och förlängd paus" från The Wendy Williams show till följd av sitt hälsotillstånd. Den amerikanska tv-profilen har publicerat ett uttalande på Twitter där det framgår att hon behöver läggas in på.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Man åtalas för skjuten tjäder på fel jaktmark

Mannen var inte på sin jaktmark. Men när han fick syn på fyra tjädertuppar klev han ur bilen med sitt kulvapen och sköt en av dem. Nu åtalas han för jaktbrott, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Säsongen över för Färjestads JVM-stjärna

Säsongen är över för Färjestads JVM-stjärna Fabian Zetterlund. Forwarden behöver operera en knäskada. "Nya magnetkameraundersökningar har visat på en förändring i knät", säger Mattias Hell, medicinskt ansvarig i Färjestad, till SHL-klubbens hemsida.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Här ska ätbar trädgård och innovativ odling växa fram

Stort projekt i Alnarp ska rusta inför framtidens klimatförändringar..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Knivrånades på Malmö FF-biljetter

En Malmö FF-supporter rånades på sina matchbiljetter i Malmö på lördagsförmiddagen efter att ha köat hela natten, rapporterar Kvällsposten. Två gärningsmän ska ha hotat mannen med kniv efter att han kommit ut med sina nyinköpta biljetter till den komman.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

I år vill vi resa med lätt samvete

Hållbara resor i fokus – läs experternas bästa tips..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nödlandning av mindre flygplan vid Rögle

Ett mindre flygplan har nödlandat vid Rögle..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Grammis, utlandsturnéer och skivsläpp – musikfamiljen från Malmö gillar att jobba ihop

"Man kan vara mycket ärligare med familjemedlemmar.".

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Beckham stänger dörren helt för Spice Girls

Senare i år åker Spice Girls på stor återföreningsturné. Men den här gången som en kvartett, utan Victoria Beckham. Och den som väntar på att "Posh Spice" ska ändra sig eller kanske överraska med gästinhopp på turnén väntar förgäves.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Postnord vill höja portot efter rekordtapp

Antalet brev som skickades via Postnord i Sverige sjönk rekordmycket under andra halvan av 2018. – Vi har aldrig haft en större minskning av brevvolymerna än under andra halvåret, både som andel av volymerna och i absoluta tal, säger Postnords kommunika.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.