Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 18 November, 21:33

Liknande nyheter

Taggar: Satsning, naturreservatblev , kalhygge
SmålandsPosten - 10 timmar sedan

Draknästet Förarm i Åsnen nytt naturreservat

Ön Förarm i Åsnen är länets senaste naturreservat. På ön där man vill bevara skog och bidra till ett rikt fågelliv levde enligt sägnen en drake som ruvade på en dold skatt..

Västerbottens Folkblad - 16 jun 11 kl. 13:41

Kalhygge brinner i Hällnäs

HÄLLNÄS Det har börjat brinna i ett kalhygge nära före detta sanatoriet i Hällnäs. HÄLLNÄS Det har börjat brinna i ett kalhygge nära före detta sanatoriet i Hällnäs. Brandförsvaret i Vindeln har larmats till platsen, ytan som brinner är stor ?

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 06:30

Växterna frodas på Dryports kalhygge

Foto: Annica Jönsson
Det var tänkt som en torrhamn. Numer är det bara ett kalhygge. En mark där växterna frodas och hallonsnåren börjar breda ut sig, visar forne biologiläraren Ole Tryggeson.

Supermiljöbloggen - 27 nov 16 kl. 14:36

Nio nya naturreservat i Västernorrland

Sammanlagt skyddas 884 hektar, varav 510 hektar består av produktiv skogsmark. Länsstyrelsen i Västernorrland meddelade i veckan att man beslutat om att inrätta nio nya naturreservat i länet. Syftet är att säkra länets mest unika naturområden.

YA - 04 nov 13 kl. 10:25

Sjöbo får snart sitt 15:e naturreservat

Foto: Anette Sjöstrand
Elva sorters fladdermöss, naturbeten som använts i hundratals år, sumpskogar, fåglar och grodor. Det finns många anledningar till att Assmåsabetet föreslås bli Sjöbo kommuns 15:e naturreservat.
Det är ett tämligen okänt litet smultronställe som länsstyrelsen fått upp ögonen för och nu vill göra till naturreservat.

Magazin24 - 03 aug 11 kl. 15:33

Brinnande kalhygge

Larmet inkom vid klockan 15.30 på onsdagen. Ett kalhygge brinner ute i Flicksta, Munktorp.

Barometern - 23 jul 13 kl. 12:09

Brand på kalhygge

En brand bröt på tisdagsförmiddagen ut på ett kalhygge några kilometer norr om Misterhult i Oskarshamns kommun. Räddningstjänsten från Simpvarp och Oskarshamn är just nu på plats. Det blåser kraftigt och spridningsrisken är stor.

NSD - 28 aug 13 kl. 21:19

Långvarig brand på kalhygge

En brand rasar i ett kalhygge Vahtanvaara utanför Kiruna..

Alliansfritt Sverige - 16 apr 14 kl. 07:12

Ankersjö lovade tre naturreservat i Stockholm. Grattis – ni får ett halvt! Kanske

Miljöborgarrådet och vän av bloggen Per Ankersjö (C) lovade att göra tre nya naturreservat av Älvsjöskogen, Årstaskogen, och Kyrkhamn i Stockholm. Dessa skulle få skydd mot exploatering lovade Ankersjö, men än har inget hänt. Exempelvis är Älvsjöskogen en omtyckt pärla som är både välbesökt och älskat grönområde i Stockholm.

BT - 24 apr 14 kl. 12:42

Just nu: Kalhygge brinner i Bollebygd

Det brinner på ett kalhygge i höjd med Olsfors. Branden har uppstått på en 20x20 meters yta. Räddningstjänsten är på väg till skogsbranden.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Zverev fick revansch på världsettan

I gruppspelet fick han storstryk. I finalen fick Alexander Zverev, 21, sin revansch mot världsettan Novak Djokovic – och tog därmed hem hela ATP-slutspelet. – Just nu kan jag inte beskriva det.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Bangers inkastade i två olika lokaler i Malmö

På söndagskvällen kastades två bangers in i två olika lokaler i Malmö..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Klistrig vägbeläggning stoppade Trafikverket

Den senaste tiden har det varit stora problem med asfaltsbeläggningen på väg 66 mellan Ludvika och Smedjebacken. Asfalt, som blivit till en seg gegga, har fastnat i bildäck. Flera bilister har vittnat om att de har fått sina däck helt förstörda.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Macron: Europa bör bli global maktspelare

Frankrikes president Emmanuel Macron vill i gemensam kraftansamling med grannlandet Tyskland skapa ett starkare Europa. Enligt Macron bör kontinenten utvecklas en stabil global maktspelare. Macron presenterade sin vision inför den tyska förbundsdagen vi.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Domare stoppar publicering om mord

En brasiliansk domare stoppar tv-kanalen Globo från att publicera ytterligare material från utredningen om mordet på människorättsaktvisten och vänsterpolitikern Marielle Franco i Rio de Janeiro. Enligt domaren kan publiceringar avslöja uppgifter om vit.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Tyska företag tror på sämre handel med USA

Nästan hälften av företagen i Tyskland, 44 procent, förväntar sig att handelsrelationerna mellan EU och USA kommer försämras ytterligare. Det kommer troligen leda till en fortsatt dämpad vilja till nya investeringar, skriver den tyska tidningen RND och.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Jordskred i Vietnam: "Sprang för våra liv"

Översvämningar och jordskred har skördat minst tolv människors liv i centrala Vietnam. Hundratals soldater har satts in för att röja upp bland raserade byar och blockerade vägar, uppger myndigheterna. Kraftiga regn har härjat i provinsen Khanh Hoa under.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Death and Vanilla är större i London än i Malmö

"Vi står med ryggen mot Stockholm och tittar ut mot kontinenten", säger Malmötrion..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Så kan Lunds nya handelskvarter se ut

Det kan vara ett vågspel med en galleria, säger nämndspolitiker..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Från pianissimofiness till brutala bleckplumpar

Carlhåkan Larsén ser La Traviata på Malmö Opera..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.