SVT > Utrikes

Monday, 18 February, 13:32

SVT - 20 okt 18 kl. 07:48

Afghanistan mot val i våldets skuggaHundratals har dödats eller skadats i valrelaterat våld och sex kandidater har mördats under de senaste sex månaderna. I dag hålls det val i Afghanistan – ett val kantat av våld med en talibanrörelse som svurit att sabotera processen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Afghanistan

Dela artikeln

322 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Afghanistanmot , vali , våldets, skugga
Aftonbladet - 04 apr 14 kl. 13:41

Små chanser till demokratiskt val i våldets skugga

Västvärlden hoppas kunna lämna Afghanistan med gott samvete.

Sydsvenskan - 25 feb 11 kl. 06:30

Val i krisens skugga

Idag är det allmänna val i den ekonomiska krisens Irland. Många irländare är minst sagt förbannade. Sydsvenskan har frågat varför de är så arga och om de tänker rösta.

UNT - 15 jun 12 kl. 10:19

Franskt val i grekisk skugga

I skuggan av valet i Grekland avgör fransmännen på söndag vilka som ska få sitta i parlamentets underhus, nationalförsamlingen. Nationella Frontens ledare Marine Le Pen slåss för att komma in i parlamentet. (TT).

SmålandsPosten - 23 apr 17 kl. 14:18

Franskt val i terrorns skugga

Terrorhotet ligger som en våt filt över Frankrike, som i dag genomför första omgången av sitt presidentval. Två vallokaler i Besançon fick stängas sedan ett stulet fordon lämnats övergivet med motorn på i närheten. Händelsen var dock inte terrorrelaterad och vallokalerna har öppnat igen..

YLE - 09 apr 15 kl. 11:00

Humorgruppen KAJ: Vaal e val?

Riksdagsvalet är på väg. Men vilka är partierna egentligen och vad står de för om man måste förklara det på en par rader och några dåliga rim? Humorgruppen KAJ reder ut politiken med en kuplett om riksdagsvalet 2015.

UNT - 08 jul 12 kl. 16:20

Miljoner till våldets Afghanistan

Afghanistan får inte hamna "i tumult" när de utländska styrkorna lämnar landet nästa år. Därför gav deltagarna i söndagens givarkonferens i Tokyo 16 miljarder dollar till det sargade landet..

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 12 kl. 16:48

Miljarder till våldets Afghanistan

Afghanistan får inte hamna "i tumult" när de utländska styrkorna lämnar landet nästa år. Därför gav deltagarna i söndagens givarkonferens i Tokyo 16 miljarder dollar till det sargade landet..

SvD - 04 okt 16 kl. 14:43

Fem bortglömda krig i världens mediala skugga

Knappt 150 väpnade konflikter pågår i världen. Vissa av dem, som i Syrien och Afghanistan, skapar rubriker. Andra konflikter pågår i medial skugga.

Sydsvenskan - 01 aug 13 kl. 06:30

Hansson hade solen i ögonen och när han satte upp händerna för att skugga ögonen slog Rossi till. Den här gången var han inte bedövad av vin och öl. Han var nykter och snabb och stark.

Kapitel 34Den bleka septembersolen lyckades inte värma männen som i den tidiga morgonen kom cyklande från slitna hyreskaserner runt om i staden. Likt ett lämmeltåg slussades de mot klaffbrons trånga gatt och vidare mot varvsgrinden. Buttra kommentarer och ilskna rop hördes på fabriksgården när männen gjorde sig redo för ännu en lång och slitsam arbetsvecka.

YA - 11 mar 14 kl. 14:25

Att släppa in hatet är ditt eget val

Måndag förmiddag, och trots att vårsolen visar Ystad från sin vackraste sida känns det som att jag just fått ett kallt uppvaknande.
Helgen har varit förlorad i barnsjukans tecken, med kräk och svabbande och vakande. Som livet med småkryp kan vara ibland.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Förorenat flodvatten hotar stora barriärrevet

Stora utflöden av förorenat flodvatten hotar stora barriärrevet utanför Australiens nordöstra kust. Massiva skyfall har drabbat delstaten Queensland vilket lett till att regionens floder svämmat över och nu för enorma mängder slam ut i havet..

SVT - 1 timme sedan

Brexit och antisemitism splittrar Labour

Mitt i ett allt osäkrare brexitläge skakas oppositionspartiet Labour av ett jätteavhopp. Sju ledamöter går sin egen väg efter kritik mot partiets hantering av brexit och antisemitism..

SVT - 11 timmar sedan

Norsk helikopter saknad

En helikopter med en kvinna och en man ombord har anmälts saknad i Norge..

SVT - 17 timmar sedan

Kinesisk affärsman bekräftar: Hade möte med Gui Minhais dotter

En av de kinesiska affärsmän som ska ha varit med på mötet om Gui Minhai som Sveriges Kinaambassadör anordnade bekräftar nu för Ekot att han har träffat den fängslade förläggarens dotter, Angela Gui. Han är dock förtegen om vad som hände på mötet..

SVT - 19 timmar sedan

Följ med SVT:s team under deras första dag i Nordkorea

SVT:s team, reporter Ulrika Bergsten och fotograf Nicolai Zelmani, är på plats i Nordkorea, ett land som vanligtvis är stängt för journalister. Under besöket får de följa ett uppgjort schema och de har hela tiden sällskap av en guide..

SVT - 20 timmar sedan

Nyckelvittne åtalas för Catalán-mord

Ett tidigare nyckelvittne har åtalats för mordet på den svenska FN-medarbetaren Zaida Catalán vid en militärdomstol i Kongo-Kinshasa. En utredning tyder på att den före detta milisledaren var betydligt mer inblandad i mordet än vad han tidigare uppgett..

SVT - Igår: 10:14

UD ändrar sin version om Gui Minhai-mötet: ”Behöver förtydliga”

Utrikesminister Margot Wallström har varit tydlig med att utrikesdepartementet inte kände till det hemliga möte mellan Gui Minhais dotter och kinesiska affärsmän, som arrangerades av svenska Kina-ambassadören Anna Lindstedt. Men nu ändrar UD sin version. .

SVT - Igår: 07:07

Trumps vädjan till Europa: Ta tillbaka 800 IS-krigare 

USA:s president Donald Trump uppmanar Storbritannien, Frankrike, Tyskland och andra europeiska allierade att ställa 800 IS-krigare inför rätta. Annars kan de komma att släppas, varnar presidenten. .

SVT - Igår: 03:16

Sverige kallar hem ambassadör: ”Ska ses som en markering”

Sverige kallar hem sin ambassadör i Guatemala. I ett pressmeddelande, som publicerades under natten mot söndagen, skriver utrikesminister Margot Wallström att det ska ses som ”en markering mot Guatemala”..

SVT - Igår: 22:45

En död efter att jordskred rammat villa i Norge

En person omkom när ett jordskred rammade ett bostadshus i Orkdal i Trøndelag i Norge på lördagseftermiddagen. Enligt polisen befann sig två personer i huset när skredet inträffade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.