Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 19 November, 12:07

Liknande nyheter

Taggar: Anpassa, vårdentill dem som har , störst, medicinska, behov
Sydsvenskan - 20 okt 18 kl. 04:00

”Anpassa vården till dem som har störst medicinska behov.”

Herman Holm, överläkare i psykiatri i Malmö..

DN - 03 jan 14 kl. 00:40

”Akutvården måste klara också sköra åldringar”

Växande behov. Många äldre åker in och ut på akutavdelningarna utan att få den medicinska bedömning de behöver med sina komplexa behov. För många leder det till en ond cirkel av lidande.

Skånskan - 11 nov 18 kl. 15:43

Kämpar vidare för Grynmalaregården

Lund Kampen för att rädda förskolan Grynmalaregården från rivning fortsätter.– Att riva vore ett stort misstag från ett arkitektoniskt och kulturhistoriskt perspektiv och även att förstöra ett viktigt barndomsminne för generationer av Lundabor, säger Arianna Benigno, länsombud för Svenska Byggnadsvårdsföreningen som engagerat sig i frågan. Byggnadsnämnden har tagit ett inriktningsbeslut för området vid Grynmalaregatan och Lilla Tvärgatan som innebär att Grynmalaregården rivs, liksom förskolan Tvärflöjten, och ersätts med en ny förskola.

Kristianstadsbladet - 02 maj 13 kl. 09:08

Äldrevården blir betydligt dyrare

Foto: Sandra Henningsson
Kristianstad måste nu skaka fram runt 40 miljoner extra till äldreomsorgen. Nya och hårdare regler betyder att kommunen måste nyanställa mellan 40 och 60 personer.
Efter att brister i äldreomsorgen framkommit blir det nu hårdare krav.

YA - 11 jul 13 kl. 04:00

Vårda helheten i sjukvården

Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX
Sjukvården i Skåne måste utvecklas. En konsekvens kan bli att vissa får längre till planerad sjukvård.
Det är ett genuint dilemma.

SmålandsPosten - 16 jul 13 kl. 06:11

Mer mänsklig kontakt i vården

?Landstingsrådet Lena Karlsson anser att man kan förebygga stroke, förmaksflimmer med mera genom att använda smart teknik. Jag anser i stället att man bör undvika trådlös teknik som jag menar kan orsaka bland annat hjärtflimmer och stroke.

YLE - 13 apr 16 kl. 19:12

Lagförändring aktuell trots HFD:s beslut om postutdelning i skärgården

Trots att Högsta förvaltningsdomstolen gav skärgårdsbor rätt att få posten utdelad varje dag vill kommunikationsministeriet nu luckra upp skyldigheten genom en lagförändring i postlagen. Det är fel att tumma på public service, säger riksdagsledamot Stefan Wallin (SFP). HFD slog fast att posten måste delas ut också till holmar i de fall som en förbindelsebåt kan ta sig till bryggan.

YLE - 18 okt 16 kl. 05:18

Nu börjar man om på Lagmansgården i Pedersöre

På Lagmansgården i Pedersöre gör man en omstart sedan det blev klart att skolhemmet får fortsätta. Nu målar man om i entrévåningen och både elever och personal är glada över att få fortsätta tillsammans. - Det är skönt.

BT - 13 mar 14 kl. 13:41

Utveckla den palliativa vården

Sedan länge har det funnits en bristande samverkan mellan regionens och kommunernas ?insatser för dem som befinner sig i livets slutskede. Patienter förflyttas mellan olika enheter gång på gång.

News55 - 29 nov 17 kl. 11:06

Fredrik Reinfeldt: Jobba längre och trygga välfärden

News55 har tidigare rapporterat om den förhandling som nu pågår inom Pensionsgruppen om huruvida gränsen för när man får gå i pension ska höjas eller inte. Någon som redan 2012 konstaterade att pensionsåldern för framtidens pensionärer kan komma att bli 75 var Sveriges dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt, ett påstående som han i dag står fast vid, det rapporterar Expressen. – Jag tror att det återspeglar en förändring i samhället som bygger på att vi är friskare och lever längre.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Åtalad IOK-ledamot lämnar uppdrag

IOK-ledamoten shejk Ahmad al-Fahad al-Sabah lämnar tillfälligt sina uppdrag i den olympiska rörelsen efter att ha åtalats för förfalskning i Schweiz. Shejk Ahmad, som leder IOK:s solidaritetskommission, säger att han stiger åt sidan under utredningen so.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Renaults vd har gripits – aktien rasar

Aktien i Renault faller kraftigt efter uppgifterna om att vd:n Carlos Ghosn har gripits enligt japanska tidningen Yomiuri. Aktien hade vid lunchtid rasat drygt 14 procent på Paris-börsen efter att under hela förmiddagen retirerat på uppgifter om att Gho.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bill Burr till Stockholm Waterfront

Komikern Bill Burr kommer till Stockholm i vår. Burr ligger bland annat bakom "The Monday morning podcast" och är aktuell med Netflixkomedin "F is for family". Den 1 maj uppträder komikern med en 90 minuter lång show på Stockholm Waterfront.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Ljög om livstidsdömd – kan bli fall för HD

Kan man fällas för skyddande av brottsling om man ljuger om en brottsling som redan är dömd? Det vill Riksåklagaren (RÅ) att Högsta domstolen ska reda ut. RÅ har därför överklagat den friande hovrättsdomen mot en kvinna som gett ett falskt alibi åt en a.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Föreläsning om empati på S:t Lukas

Vårdläraren Ulla Lundström har skrivit boken ”Vad är empati?”.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Sju unga fast i narkotikakontroller i Åstorp

Ovanligt stor polisnärvaro på fredagskvällen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ministers stöd minskar risken för nyval

Israels utbildningsminister Naftali Bennett meddelar att hans parti drar tillbaka sina politiska krav tills vidare, bland annat kravet om posten som försvarsminister. Därmed tar premiärminister Netanyahus regering ett litet steg ifrån ett eventuellt nyv.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bäddat för bråk på kemvapenmöte i Haag

Det är upplagt för konflikt mellan stormakterna då Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) inleder en tvåveckorskonferens i Haag. Sedan i juni har OPCW mandat att lägga skulden för kemvapenattacker på enskilda aktörer – något som fått Rysslan.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bostadsrättsordförande i Malmö döms för mutbrott

En tidigare bostadsrättsordförande i Malmö döms till fängelse i ett år och tre månader för att ha tagit emot mutor. "Den dömde har varit ordförande i bostadsrättsföreningen och har genom att ta emot kontanter och lyxbetonade mutor till ett högt värde al.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Frustration hos Apples leverantörer

Osäkerhet när det gäller efterfrågan på Apples produkter skapar irritation hos teknikjättens underleverantörer som har svårt att förutse behovet av komponenter. De senaste veckorna har Apple dragit ner på sina produktionsorder för alla tre Iphone-modell.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.