SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 22 April, 21:59

SmålandsPosten - 20 okt 18 kl. 02:32

Krav på transparens i utredningenVita huset i Washington beklagar i ett uttalande Saudiarabiens besked om att journalisten Jamal Khashoggi dödats på det Saudiska konsulatet i Istanbul. FN:s generalsekreterare António Guterres är "djupt bekymrad" över beskedet.(TT).
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Washington, Saudiarabiens, Jamal Khashoggi, Saudiska, Istanbul, António Guterres

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, transparensi , utredningen
Supermiljöbloggen - 24 apr 18 kl. 08:00

Slutet för ”Made In” – modeindustrin måste leverera högre krav

Det är fem år sedan fabriken på Rana Plaza i Bangladesh kollapsade och dödade 1138 textilarbetare. Det vill Fashion Revolution-rörelsen uppmärksamma genom att ta fram en helt ny ursprungsmärkning som informerar om hela plaggets ursprung - från bomullsfrö till färdigt plagg. Genom att hålla liv i frågan vill de driva på förändringen mot en mer hållbar modeindustri och se till att en incident som Rana Plaza aldrig händer igen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Nya krav kan försena bygge

MALMÖ Politikerna var först inte eniga om att bygga skola och sporthall just här. Nu är miljöförvaltningen och serviceförvaltningen oeniga om i vilken omfattning som markundersökningarna ska göras.
Enligt Stadsfastigheter kan miljöförvaltningens nya krav innebära en försening av projektet.

HBL - 14 maj 13 kl. 17:44

Beslut om garantiavtal kan leda till större transparens

De rättslärda kom redan i fjol våras med skarp kritik mot Finansministeriets beslut att hemlighålla stora delar av avtalet. De ansåg att det inte fanns godtagbara skäl för förfarandet.Högsta förvaltningsdomstolens beslut om att garantiavtalet mellan Finland och Grekland är offentligt nästan i sin helhet är både betydelsefullt och principiellt viktigt.

DI - 12 jun 18 kl. 21:23

Toppchefernas löner ökar långt mer än de anställdas - EU kräver ökad transparens

Lönerna till svenska börsbolags-vd:ar ökade med 6,7 procent 2017 - klart mer än avtalsrörelsens riktmärke för arbetarlöneökningar. Ökad transparens inklusive motivering av varför lönerna ökar snabbare i ledningen än på golvet är dock på väg, enligt nya EU-krav..

Dagens Media - 22 jan 19 kl. 13:30

"Ställ större krav på transparens hos mediebyråerna"

REPLIK. Att 87 procent av beslutsfattarna inom marknadsföring är oroliga för bristande transparens hos mediebyråerna kan man absolut tolka som ett trist underbetyg för mediebyråbranschen. Dessutom ett antagande om ren ohederlighet, skriver Staffan Hultén på RAM i svar på Stefan Mahlstein..

DN - 18 maj 18 kl. 12:57

Socialministern kritisk till utredningen: Viktigt med transparens

Socialminister Annika Strandhäll (S) ser allvarligt på felen i utredningen som ligger till grund för att centralisera större delar av svensk sjukvård. Om att BCG agerat inofficiell rådgivare säger hon: – Självklart är det viktigt att det är transparent vilka som har deltagit i arbetet. Det är utredarens ansvar att så sker..

Dagensanalys.se - 13 okt 17 kl. 14:20

Transparens – det stora samtalsämnet på dmexco

Det har länge debatterats vilket globalt event som är viktigast att delta på för den som jobbar inom adtech, Dmexco i Köln eller Cannes Lions? Tyska Dmexco har vuxit för varje år och gradvis dragit till sig allt fler internationella besökare, först från resten av kontinentaleuropa, därefter Storbritannien, USA och i år också Asien och Stillahavsregionen. Antalet besökare dippade visserligen från 48 000 till 40 000 i år, främst eftersom man valde att inte längre dela ut gratisbiljetter.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lokala krav på byggen stoppas

Det ska bli billigare att bygga bostäder, och kommuner ska hindras från att ha egna byggregler. Det föreslås i den statliga byggkravsutredningen som läggs fram i dag, enligt SVT Nyheter. Genom ändringar i plan- och bygglagen ska kommunerna inte längre kunna ställa egna krav vid markförsäljning.

Kristianstadsbladet - 11 dec 12 kl. 10:24

Lokala krav på byggen stoppas


Det ska bli billigare att bygga bostäder, och kommuner ska hindras från att ha egna byggregler. Det föreslås i den statliga byggkravsutredningen som läggs fram i dag, enligt SVT Nyheter.Genom ändringar i plan- och bygglagen ska kommunerna inte längre kunna ställa egna krav vid markförsäljning.

Skånskan - 04 mar 16 kl. 14:00

Söliga utredningen av äldrestölder kritiseras

HÖÖR Efter pengastölderna som drabbade flera äldre på Skogsgläntans särskilda boende får kommunen nu en rejäl skrapa.
Tillsynsmyndigheten IVO är kritisk mot att socialnämnden såsade med utredningen.
Myndigheten tyckte även att utredningen var så bristfällig att det ansågs nödvändigt med en uppläxning på plats i Höör.

Dagensanalys.se - 20 nov 17 kl. 12:47

IAB lanserar riktlinjer för transparens, och anställer samtidigt ny chef för derad Data Center of Excellence

IAB Europe lanserade nyligen helt nya riktlinjer för transparens, något som allt fler efterfrågar. Arbetsgruppen har fokuserat på vilka frågor en annonsör bör ställa till sin leverantör för att få korrekt och användbar data. Detta blirextra viktigt när nu mer än hälften av all annonsering sker programmatiskt, något som många menar försämrat transparensen i branschen.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Dödstal stiger ännu efter husras i Brasilien

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Alingsås till SM-semi efter rysare

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Marvel har släppt alla bonusscener

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Delfinerna sprattlade till liv i Borås

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Bönderna hoppas på rejäla vårregn

Bort med finvädret – låt regnet skölja ned över hela landet i rikliga mängder. Bönderna ber om regn, eftersom grödorna som redan såtts behöver mycket vatten. Förra årets torka märks nu tydligt i lantbrukarnas plånböcker..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Analytiker: Frankrike spelar dubbelt i Libyen

Den internationellt erkända enhetsregeringen i Libyen attackerar Frankrike för dubbelspel och för att stödja krigsherren Khalifa Haftar som attackerar regeringsstyrkorna i huvudstaden Tripoli. Analytiker anser att Frankrike säger en sak i offentligheten men gör något annat i realiteten..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Växjö Viperslag fixade ett SM-silver

Innebandyfesten är en riksturnering för ungdomslag och under påskhelgen har det avgjorts grupp- och finalspel i Växjö..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

En käftsmäll till start för Öster

Tre kryss och sedan en seger som slarvades bort till en förlust. Christian Järdler och hans Öster har fått en riktig käftsmäll till start på årets Superettan..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Minnet av framgångsrik migrant lever i Älmeboda

Gunnar Niklasson föddes för 126 år sedan. Men hans minne lever ännu. Bondsonen gjorde framgångsrik karriär inom den amerikanska pappers- och massaindustrin och instiftade flera stipendier.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nystart väntar elever efter påsklov

Efter påsklovet vill man belöna och befästa att skolmiljön blivit lugnare på högstadiet på Åsedaskolan. Under påsklovet har elevhallen fått sig ett rejält lyft - en signal för nystart..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.