SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 19 January, 13:08

SmålandsPosten - 20 okt 18 kl. 02:32

Krav på transparens i utredningenVita huset i Washington beklagar i ett uttalande Saudiarabiens besked om att journalisten Jamal Khashoggi dödats på det Saudiska konsulatet i Istanbul. FN:s generalsekreterare António Guterres är "djupt bekymrad" över beskedet.(TT).
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Washington, Saudiarabiens, Jamal Khashoggi, Saudiska, Istanbul, António Guterres

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, transparensi , utredningen
Supermiljöbloggen - 24 apr 18 kl. 08:00

Slutet för ”Made In” – modeindustrin måste leverera högre krav

Det är fem år sedan fabriken på Rana Plaza i Bangladesh kollapsade och dödade 1138 textilarbetare. Det vill Fashion Revolution-rörelsen uppmärksamma genom att ta fram en helt ny ursprungsmärkning som informerar om hela plaggets ursprung - från bomullsfrö till färdigt plagg. Genom att hålla liv i frågan vill de driva på förändringen mot en mer hållbar modeindustri och se till att en incident som Rana Plaza aldrig händer igen.

HBL - 14 maj 13 kl. 17:44

Beslut om garantiavtal kan leda till större transparens

De rättslärda kom redan i fjol våras med skarp kritik mot Finansministeriets beslut att hemlighålla stora delar av avtalet. De ansåg att det inte fanns godtagbara skäl för förfarandet.Högsta förvaltningsdomstolens beslut om att garantiavtalet mellan Finland och Grekland är offentligt nästan i sin helhet är både betydelsefullt och principiellt viktigt.

DI - 12 jun 18 kl. 21:23

Toppchefernas löner ökar långt mer än de anställdas - EU kräver ökad transparens

Lönerna till svenska börsbolags-vd:ar ökade med 6,7 procent 2017 - klart mer än avtalsrörelsens riktmärke för arbetarlöneökningar. Ökad transparens inklusive motivering av varför lönerna ökar snabbare i ledningen än på golvet är dock på väg, enligt nya EU-krav..

DN - 18 maj 18 kl. 12:57

Socialministern kritisk till utredningen: Viktigt med transparens

Socialminister Annika Strandhäll (S) ser allvarligt på felen i utredningen som ligger till grund för att centralisera större delar av svensk sjukvård. Om att BCG agerat inofficiell rådgivare säger hon: – Självklart är det viktigt att det är transparent vilka som har deltagit i arbetet. Det är utredarens ansvar att så sker..

Dagensanalys.se - 13 okt 17 kl. 14:20

Transparens – det stora samtalsämnet på dmexco

Det har länge debatterats vilket globalt event som är viktigast att delta på för den som jobbar inom adtech, Dmexco i Köln eller Cannes Lions? Tyska Dmexco har vuxit för varje år och gradvis dragit till sig allt fler internationella besökare, först från resten av kontinentaleuropa, därefter Storbritannien, USA och i år också Asien och Stillahavsregionen. Antalet besökare dippade visserligen från 48 000 till 40 000 i år, främst eftersom man valde att inte längre dela ut gratisbiljetter.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lokala krav på byggen stoppas

Det ska bli billigare att bygga bostäder, och kommuner ska hindras från att ha egna byggregler. Det föreslås i den statliga byggkravsutredningen som läggs fram i dag, enligt SVT Nyheter. Genom ändringar i plan- och bygglagen ska kommunerna inte längre kunna ställa egna krav vid markförsäljning.

Kristianstadsbladet - 11 dec 12 kl. 10:24

Lokala krav på byggen stoppas


Det ska bli billigare att bygga bostäder, och kommuner ska hindras från att ha egna byggregler. Det föreslås i den statliga byggkravsutredningen som läggs fram i dag, enligt SVT Nyheter.Genom ändringar i plan- och bygglagen ska kommunerna inte längre kunna ställa egna krav vid markförsäljning.

Skånskan - 04 mar 16 kl. 14:00

Söliga utredningen av äldrestölder kritiseras

HÖÖR Efter pengastölderna som drabbade flera äldre på Skogsgläntans särskilda boende får kommunen nu en rejäl skrapa.
Tillsynsmyndigheten IVO är kritisk mot att socialnämnden såsade med utredningen.
Myndigheten tyckte även att utredningen var så bristfällig att det ansågs nödvändigt med en uppläxning på plats i Höör.

Dagensanalys.se - 20 nov 17 kl. 12:47

IAB lanserar riktlinjer för transparens, och anställer samtidigt ny chef för derad Data Center of Excellence

IAB Europe lanserade nyligen helt nya riktlinjer för transparens, något som allt fler efterfrågar. Arbetsgruppen har fokuserat på vilka frågor en annonsör bör ställa till sin leverantör för att få korrekt och användbar data. Detta blirextra viktigt när nu mer än hälften av all annonsering sker programmatiskt, något som många menar försämrat transparensen i branschen.

HBL - 25 okt 14 kl. 16:35

Krav på snabba tag på Finavia

Trafik- och kommunminister Paula Risikko (Saml) vill ha klarhet i anställningssystemet på Finavia.Enligt Iltalehti verkade Finavias styrelseordförande Soili Suonoja aktivt för att hennes gudson skulle anställas av Finavia trots att han inte uppfyllde ansökningskriterierna. Tidigare avslöjade tidingen att också Suonojas dotter jobbar på Finavia.

Supermiljöbloggen - 02 jan 14 kl. 11:50

Moderat Europaparlamentariker ser krav på fiskvandringsvägar som ”galen idé”

Skriver i debattartikel att hårdare miljökrav innebär att vattenkraftverk kommer tvingas stänga. Europaparlamentarikern Christofer Fjellner (M) skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet att om förslagen som presenterats i Vattenverksamhetsutredningen delbetänkande genomförs, då "kommer effekten i kraftverken att minska till följd av nya krav på bland annat minimitappning och fiskvandringsvägar”. Detta är enligt Fjellner ett problem för både den energiintensiva industrin och för det svenska klimatarbetet.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Två döda i lägenhetsbrand - kan vara mord

Två män har hittats döda i en brinnande lägenhet i staden Valkeakoski, drygt tre mil sydost om Tammerfors i Finland. Polisen utesluter inte att männen kan ha bragts om livet och händelsen utreds som mord. Räddningstjänsten larmades till branden strax före midnatt och hittade då de två männen.

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

HIF:s ekonomiska kris löst

Helsingborgs IF har rett ut den ekonomiska krisen och elitlicensen för den allsvenska nykomlingen är inte längre i fara. Enligt ett pressmeddelande har klubben lyckats avsluta 2018 med positivt eget kapital, vilket var kravet, "detta med hjälp av resultatförbättringar och externa finansiärer".(TT).

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Munkar ihjälskjutna i thailändskt tempel

Två munkar har skjutits ihjäl och två skottskadats vid en attack mot ett buddhistiskt tempel i södra Thailand. Svartklädda gärningsmän tog sig in i byggnaden på fredagskvällen lokal tid och började skjuta omkring sig, enligt thailändsk polis. Ingen grupp har tagit på sig dådet.

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Mindre värdefull skog kan skyddas i Kronoberg

Personalen minskar med sex personer och medlen för att skydda värdefull skog med sju miljoner kronor. Det är några konsekvenser av den nya statsbudgeten för Skogsstyrelsen i Kronoberg..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Fick reklamskylt över sig - VM över

Den spanska målvakten Rodrigo Corrales fick en reklamskylt över sig under en träning i handbolls-VM. Skadan visade sig vara så allvarlig att hans VM är över, skriver danska TV 2.(TT).

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Andra raka segern för Siebenhofer

Två segrar på lika många dagar. Ramona Siebenhofer visar stormform inför VM i Åre om knappt tre veckor. Efter fredagens vinst - österrikiskans första i världscupen - vann hon även helgens andra störtlopp i Cortina.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Medlarsamtal har startat i hamnkonflikten

Medlarna i den pågående hamnkonflikten har inlett samtal med parterna - fyra dagar innan konfliktåtgärderna sätts in. Det är tre medlare från statliga Medlingsinstitutet som möter företrädare för både Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tre svenska herrar till final i Otepää

Svenska skidherrarna har haft en tung vinter, men sprinttävlingen i Otepää har i alla fall börjat lovande. Teodor Peterson (8:a), Viktor Thorn (9:a) och Johan Häggström (24:a) tog sig alla vidare till finalpasset i eftermiddag.(TT).

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Live: Växjö Lakers-Frölunda Indians

Fyran mot trean. Lakers mot Frölunda. Intressant SHL-match i Vida Arena med start kl 18.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Lysande Serena Williams vidare

Serena Williams hade inga som helst problem att ta sig till fjärde omgången av Australian Open. Unga Dajana Jastremska fick nöja sig med tre gem och se Williams vinna med 6–2, 6–1..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.