Expressen > Nyheter

Thursday, 24 January, 05:54

Expressen - 20 okt 18 kl. 00:48

Förälder förskingrade 43 000 kronor från barnens klaskassaEn skolklass i Gävleborg samlade in 43 350 kronor till en klassresa. Men en förälder som tog på sig ansvar som kassör misstänks ha förskingrat pengarna som nu saknas.– Föräldern har erkänt brott och förklaringen är privata problem. Pengarna har använts som jag förstår, säger åklagaren Therese Stensson till SVT Gävleborg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gävleborg, Therese Stensson, SVT Gävleborg

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förälder, förskingrade43 , 000kronor från , barnens, klaskassa
Skånskan - 23 aug 16 kl. 14:07

Lund värst drabbat av cykelstölder

Lund Räknat per invånare är Lund den kommun i landet som är värst drabbad av cykelstölder.En sammanställning som bygger på siffror från Brottsförebyggande rådet, Brå, har nu presenterats av ett försäkringsbolag. Studentstäderna – med många cyklister och stor andrahandsmarknad – ligger allmänt högt i stöldstatistiken och Lund toppar alltså.

Västerbottens Folkblad - 27 mar 17 kl. 09:32

Entreprenörer varnar för drivmedelsstölder i norr

Norra Sverige och särskilt inlandet är drabbat av drivmedelsstölder, framhåller Maskinentreprenörerna som nu tar initiativ för att minska stölderna. I branschorganisationen Maskinentreprenörernas region Nord är kommunerna i inlandet mer drabbade än de vid kusten, med i genomsnitt 72 stölder per 100 000 invånare. Det är långt över rikssnittet på 43 stölder per 100 000 invånare, […].

HBL - 19 mar 13 kl. 13:34

Varannan godkänner höjd pensionsålder

Ungefär hälften av finländarna är redo att höja pensionsåldern, visar en enkät som Näringslivets delegation EVA har genomfört. Andelen är högre än i tidigare undersökningar, så Eva anser att attityden håller på att förändras. Enkäten visar också att det finns stora skillnader mellan olika befolkningsgrupper.

YA - 11 jun 16 kl. 03:00

Nya rutiner efter stölder på badhuset i Ystad

Badhuset på ystad arena har drabbats av upprepade stölder. Sammanlagt 17 000 kronor i kontanter har försvunnit från ett kassaskåp. – Det är polisanmält och det pågår en utredning, säger fritidschef Christine Ekdahl på Ystads kommun..

SmålandsPosten - 17 nov 14 kl. 06:52

Socialdemokrater tänker inte på barnens bästa

Kommentar till Äntligen försvinner vårdnadsbidraget av Socialdemokraterna i skol- och barnomsorgen den 10 november. Man kunde lika gärna skriva Äntligen har vi lyckats beröva ett antal barn den tid tillsammans med föräldrar som upp­lever tid med barnen viktigare än allt annat
I argumenten finns dels att motsvarande pengar behövs för pedagogiken vid förskolan. Märkligt.

Cornucopia - 27 sep 17 kl. 13:11

Läsarfråga: Hur förvalta 200 000 åt ett barn?

Nedan följer en läsarfråga om hur man ska förvalta ett arv på 200 000 kronor åt ett barn.

Läsarfrågan lyder:
"Ett barn mister en av sina föräldrar. Arvet består av ca 200 kkr.

YLE - 22 jan 15 kl. 04:30

Instagram ger inblick i barnens liv

Albin Lundberg från Vasa blev utkastad från det sociala mediet Instagram några veckor före sin 13-års dag. Åldersgränsen på Instagram är just 13 år men det går att skapa en profil även om man är yngre än så. Pappa Jan Lundberg understöder Albins användande av Instagram.

Alingsås tidning - 16 aug 18 kl. 07:16

Farliga spikar i barnens sandlåda

Många kommuner slarvar med underhållet av lekplatser. Herrljunga kommun har en lekplats i Ljung, som småbarnsföräldrar tycker borde rustas upp.
– Spikar sticker upp i sandlådan och jag skulle inte låta mitt barn gunga i bebisgungan, säger en förälder till AT.

YLE - 02 feb 15 kl. 15:47

Ensamstående mamma: ”Jag prioriterar barnens hobbyer”

Paula är ensamstående med en 17-åring och 9-åriga tvillingar. 17-åringen spelar innebandy på FM-nivå och ena tvillingen sysslar med simhopp. Månadskostnaderna för barnens hobbyer är som mest närmare tusen euro i månaden.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Stor polisinsats i Umeå – man skjuten till döds

Sent på onsdagskvällen ryckte flera polisbilar ut på ett larm i Umeå.Polisen beskriver det som ett "mycket grovt brott" och senare under onsdagsnatten bekräftar polisen för Västerbottens-Kuriren att en person har skjutits till döds och flera är skadade. .

Expressen - 5 timmar sedan

Tre personer döda i Sala – polisen utreder mord

Tre personer har anträffats döda i Sala. En förundersökning om mord är inledd. .

Expressen - 6 timmar sedan

Meghans tekopp sålde slut direkt – efter fikat med vännen

Meghan, hertiginna av Sussex, sminkör lade ut en bild på sociala medier där de drack te tillsammans.Då sålde tekopparna slut, skriver Daily Mail. .

Expressen - 6 timmar sedan

Greta Thunberg på plats i Davos: ”Skandalöst”

En viktig punkt på Världsekonomiskt forum i Davos är klimatmålen. Och nu har den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16, anlänt till den schweiziska skidresorten – med tåg.”Luftföroreningar är inte en prioritet för många av de ledare som samlas är.

Expressen - 7 timmar sedan

SD-toppen Jonas Millard kvar i riksdagen – får fortfarande lön

Inom ett dygn efter att Expressen avslöjade hur riksdagsledamoten Jonas Millard (SD) spridit ett rykte om att en kvinnlig partikamrat legat sig till ett jobb, och tipsat om en bildbank med smygtagna nakenbilder på kvinnor, så berättade Millard att han skulle avgå. Men trots att det gått över en månad sitter han fortfarande kvar i riksdagen och får lön på fredag, enligt Dagens Nyheter. ”Mitt entledigande har dock redan skickats in digitalt för en tid sedan och även ett underskrivet original har skickats in”, skriver Millard i ett sms till tidningen.

Expressen - 8 timmar sedan

Kraftig detonation – skador vid trapphus

En hög smäll hördes över Heleneholmsområdet i Malmö på onsdagskvällen.– Vi har haft en detonation på Estlandsgatan, det är något trapphus där dörren är skadad av en kraftigare explosion, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 8 timmar sedan

De sex männen dog i våldsamma krocken

Sex av kompisarna från Schweiz dog när de krockade med en malmlastbil i Kiruna. Endast 23-årige Ilja överlevde. Nu hedras de unga männen, som blev mellan 19 och 27 år, med bilder som anhöriga har godkänt.

Expressen - 8 timmar sedan

Flera skjutna utanför bank i Florida

Flera personer har blivit skjutna utanför en bank i Florida, det skriver CNN på Twitter. .

Expressen - 8 timmar sedan

Polisens vädjan: Sluta fotografera vid olyckor

Mobiltelefoner har blivit ett stort problem i olyckssammanhang.Privatpersoner prioriterar ofta att dokumentera olyckorna med sina mobilkameror – i stället för att larma SOS.– Det är olämpligt och respektlöst, säger Fredrik Bratt, presstalesperson för polisen i region syd..

Expressen - 9 timmar sedan

Martina och ponnyn Molly har varit vänner – i 24 år

På sin sjuårsdag fick Martina Nelje sig en överraskning av sin morfar som hon sent skulle glömma.I år fyller Molly 40 och är samma envisa häst som för 24 år sedan.– Hon gör lite som hon vill, säger Martina Nelje..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.