Expressen > Nyheter

Thursday, 18 April, 12:49

Expressen - 20 okt 18 kl. 00:48

Förälder förskingrade 43 000 kronor från barnens klaskassaEn skolklass i Gävleborg samlade in 43 350 kronor till en klassresa. Men en förälder som tog på sig ansvar som kassör misstänks ha förskingrat pengarna som nu saknas.– Föräldern har erkänt brott och förklaringen är privata problem. Pengarna har använts som jag förstår, säger åklagaren Therese Stensson till SVT Gävleborg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gävleborg, Therese Stensson, SVT Gävleborg

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förälder, förskingrade43 , 000kronor från , barnens, klaskassa
Skånskan - 23 aug 16 kl. 14:07

Lund värst drabbat av cykelstölder

Lund Räknat per invånare är Lund den kommun i landet som är värst drabbad av cykelstölder.En sammanställning som bygger på siffror från Brottsförebyggande rådet, Brå, har nu presenterats av ett försäkringsbolag. Studentstäderna – med många cyklister och stor andrahandsmarknad – ligger allmänt högt i stöldstatistiken och Lund toppar alltså.

Västerbottens Folkblad - 27 mar 17 kl. 09:32

Entreprenörer varnar för drivmedelsstölder i norr

Norra Sverige och särskilt inlandet är drabbat av drivmedelsstölder, framhåller Maskinentreprenörerna som nu tar initiativ för att minska stölderna. I branschorganisationen Maskinentreprenörernas region Nord är kommunerna i inlandet mer drabbade än de vid kusten, med i genomsnitt 72 stölder per 100 000 invånare. Det är långt över rikssnittet på 43 stölder per 100 000 invånare, […].

HBL - 19 mar 13 kl. 13:34

Varannan godkänner höjd pensionsålder

Ungefär hälften av finländarna är redo att höja pensionsåldern, visar en enkät som Näringslivets delegation EVA har genomfört. Andelen är högre än i tidigare undersökningar, så Eva anser att attityden håller på att förändras. Enkäten visar också att det finns stora skillnader mellan olika befolkningsgrupper.

YA - 11 jun 16 kl. 03:00

Nya rutiner efter stölder på badhuset i Ystad

Badhuset på ystad arena har drabbats av upprepade stölder. Sammanlagt 17 000 kronor i kontanter har försvunnit från ett kassaskåp. – Det är polisanmält och det pågår en utredning, säger fritidschef Christine Ekdahl på Ystads kommun..

SmålandsPosten - 17 nov 14 kl. 06:52

Socialdemokrater tänker inte på barnens bästa

Kommentar till Äntligen försvinner vårdnadsbidraget av Socialdemokraterna i skol- och barnomsorgen den 10 november. Man kunde lika gärna skriva Äntligen har vi lyckats beröva ett antal barn den tid tillsammans med föräldrar som upp­lever tid med barnen viktigare än allt annat
I argumenten finns dels att motsvarande pengar behövs för pedagogiken vid förskolan. Märkligt.

Cornucopia - 27 sep 17 kl. 13:11

Läsarfråga: Hur förvalta 200 000 åt ett barn?

Nedan följer en läsarfråga om hur man ska förvalta ett arv på 200 000 kronor åt ett barn.

Läsarfrågan lyder:
"Ett barn mister en av sina föräldrar. Arvet består av ca 200 kkr.

YLE - 22 jan 15 kl. 04:30

Instagram ger inblick i barnens liv

Albin Lundberg från Vasa blev utkastad från det sociala mediet Instagram några veckor före sin 13-års dag. Åldersgränsen på Instagram är just 13 år men det går att skapa en profil även om man är yngre än så. Pappa Jan Lundberg understöder Albins användande av Instagram.

Alingsås tidning - 16 aug 18 kl. 07:16

Farliga spikar i barnens sandlåda

Många kommuner slarvar med underhållet av lekplatser. Herrljunga kommun har en lekplats i Ljung, som småbarnsföräldrar tycker borde rustas upp.
– Spikar sticker upp i sandlådan och jag skulle inte låta mitt barn gunga i bebisgungan, säger en förälder till AT.

YLE - 02 feb 15 kl. 15:47

Ensamstående mamma: ”Jag prioriterar barnens hobbyer”

Paula är ensamstående med en 17-åring och 9-åriga tvillingar. 17-åringen spelar innebandy på FM-nivå och ena tvillingen sysslar med simhopp. Månadskostnaderna för barnens hobbyer är som mest närmare tusen euro i månaden.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Mördare har rymt – jagas av polis

En dömd mördare har avvikit från rättspsyk i Sala, skriver Aftonbladet.– Det stämmer att han inte har kommit tillbaka, säger Bengt Jarl vid rättspsykiatrin till tidningen..

Expressen - 15 minuter sedan

Kommunen attackerar Täby: Lurar nyanlända

Hultsfred anklagar Täby kommun för att inte ta sitt ansvar för att motta nyanlända. I ett öppet brev kallas Täbys behandling av en flyktingfamilj för ”hänsynslöst” och ”egoistiskt”.– Den stora saken vi vill ha ut av det här är att kommunerna i Sverige ska ta ett gemensamt ansvar, säger Hultsfreds socialchef Ann-Gret Sillén..

Expressen - 15 minuter sedan

Strandhäll KU-anmäls av SD-ledamot

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll KU-anmäls av SD-riksdagsledamoten Angelika Bengtsson.Detta med anledning av att Socialdepartementet ska ha försökt påverka Försäkringskassan i vilka handlingar som lämnas ut till medier.– Jag välkomnar KU:s granskning.

Expressen - 45 minuter sedan

Brand i villa – stort räddningspådrag

Det brinner i en villa i Vaggeryds kommun.Enligt larmet är det öppna lågor i och utanför villan.Ett stort antal enheter från räddningstjänsten är larmade.

Expressen - 45 minuter sedan

Väg helt avstängd efter singelolycka

En personbil har kört av vägen utanför Anderslöv i Trelleborg.Ambulans och räddningspersonal är på väg till området.Enligt SOS är väg 101 helt avstängd.

Expressen - 1 timme sedan

Åklagare utreder M-politikern Erik Bengtzboe

Åklagarmyndigheten ska titta närmare på fallet med den moderate politikern Erik Bengtzboe.Han var skriven hos sin mamma – och kunde samtidigt plockat ut 158 000 kronor i ersättning från skattebetalarna.Nu är en förutredning inledd..

Expressen - 1 timme sedan

Varningen: Nytt fall av mässling i Göteborg

Ett nytt fall av mässling har upptäckts i Göteborg.Vårdcentralen går nu ut med en varning till de som besökte vårdcentralen samma eftermiddag.”De som varit på vårdcentralen eftermiddagen den 16 april kan ha blivit utsatt för smitta”, skriver de.

Expressen - 1 timme sedan

Hon efterträder Lindstedt som ambassadör i Kina

Helena Sångeland har utsetts till ny ambassadör i Kina, uppger utrikesdepartementet i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

Värmesmällen: Soligare än vid Medelhavet i påsk

Påskhelgen bjuder på pangväder i hela Sverige.Vädret ger temperaturer på uppemot 20 grader – och kommer med mer sol än i delar av södra Europa.– I stora hela är det fantastiskt väder i hela Sverige, säger meteorologen Johan Groth..

Expressen - 1 timme sedan

Ökad risk för stor flygstrejk efter påsk

Förhandlingarna mellan SAS och flygbolagets piloter är fortfarande resultatlösa.Nu ökar risken för en omfattande flygstrejk efter påsk.– Positionerna är låsta, säger Wilhelm Tersmeden, ordförande för SAS Pilot Group..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.