Expressen > Nyheter

Friday, 16 November, 19:31

Expressen - 20 okt 18 kl. 00:48

Förälder förskingrade 43 000 kronor från barnens klaskassaEn skolklass i Gävleborg samlade in 43 350 kronor till en klassresa. Men en förälder som tog på sig ansvar som kassör misstänks ha förskingrat pengarna som nu saknas.– Föräldern har erkänt brott och förklaringen är privata problem. Pengarna har använts som jag förstår, säger åklagaren Therese Stensson till SVT Gävleborg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gävleborg, Therese Stensson, SVT Gävleborg

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förälder, förskingrade43 , 000kronor från , barnens, klaskassa
Skånskan - 23 aug 16 kl. 14:07

Lund värst drabbat av cykelstölder

Lund Räknat per invånare är Lund den kommun i landet som är värst drabbad av cykelstölder.En sammanställning som bygger på siffror från Brottsförebyggande rådet, Brå, har nu presenterats av ett försäkringsbolag. Studentstäderna – med många cyklister och stor andrahandsmarknad – ligger allmänt högt i stöldstatistiken och Lund toppar alltså.

Västerbottens Folkblad - 27 mar 17 kl. 09:32

Entreprenörer varnar för drivmedelsstölder i norr

Norra Sverige och särskilt inlandet är drabbat av drivmedelsstölder, framhåller Maskinentreprenörerna som nu tar initiativ för att minska stölderna. I branschorganisationen Maskinentreprenörernas region Nord är kommunerna i inlandet mer drabbade än de vid kusten, med i genomsnitt 72 stölder per 100 000 invånare. Det är långt över rikssnittet på 43 stölder per 100 000 invånare, […].

HBL - 19 mar 13 kl. 13:34

Varannan godkänner höjd pensionsålder

Ungefär hälften av finländarna är redo att höja pensionsåldern, visar en enkät som Näringslivets delegation EVA har genomfört. Andelen är högre än i tidigare undersökningar, så Eva anser att attityden håller på att förändras. Enkäten visar också att det finns stora skillnader mellan olika befolkningsgrupper.

YA - 11 jun 16 kl. 03:00

Nya rutiner efter stölder på badhuset i Ystad

Badhuset på ystad arena har drabbats av upprepade stölder. Sammanlagt 17 000 kronor i kontanter har försvunnit från ett kassaskåp. – Det är polisanmält och det pågår en utredning, säger fritidschef Christine Ekdahl på Ystads kommun..

SmålandsPosten - 17 nov 14 kl. 06:52

Socialdemokrater tänker inte på barnens bästa

Kommentar till Äntligen försvinner vårdnadsbidraget av Socialdemokraterna i skol- och barnomsorgen den 10 november. Man kunde lika gärna skriva Äntligen har vi lyckats beröva ett antal barn den tid tillsammans med föräldrar som upp­lever tid med barnen viktigare än allt annat
I argumenten finns dels att motsvarande pengar behövs för pedagogiken vid förskolan. Märkligt.

Cornucopia - 27 sep 17 kl. 13:11

Läsarfråga: Hur förvalta 200 000 åt ett barn?

Nedan följer en läsarfråga om hur man ska förvalta ett arv på 200 000 kronor åt ett barn.

Läsarfrågan lyder:
"Ett barn mister en av sina föräldrar. Arvet består av ca 200 kkr.

YLE - 22 jan 15 kl. 04:30

Instagram ger inblick i barnens liv

Albin Lundberg från Vasa blev utkastad från det sociala mediet Instagram några veckor före sin 13-års dag. Åldersgränsen på Instagram är just 13 år men det går att skapa en profil även om man är yngre än så. Pappa Jan Lundberg understöder Albins användande av Instagram.

Alingsås tidning - 16 aug 18 kl. 07:16

Farliga spikar i barnens sandlåda

Många kommuner slarvar med underhållet av lekplatser. Herrljunga kommun har en lekplats i Ljung, som småbarnsföräldrar tycker borde rustas upp.
– Spikar sticker upp i sandlådan och jag skulle inte låta mitt barn gunga i bebisgungan, säger en förälder till AT.

YLE - 02 feb 15 kl. 15:47

Ensamstående mamma: ”Jag prioriterar barnens hobbyer”

Paula är ensamstående med en 17-åring och 9-åriga tvillingar. 17-åringen spelar innebandy på FM-nivå och ena tvillingen sysslar med simhopp. Månadskostnaderna för barnens hobbyer är som mest närmare tusen euro i månaden.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

SSU kan förlora miljon- bidrag efter skandalen

Den statliga Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har inlett en granskning av SSU efter Kvällspostens avslöjanden.Flera i SSU Skånes ledning har uppträtt olämpligt och nu måste organisationen på riksplanet visa att situationen är under kontroll, uppger SVT Nyheter Skåne.Bidrag på 1,5 miljoner står på spel..

Expressen - 30 minuter sedan

Trump har svarat på frågor i Rysslandsutredningen

USA:s president Donald Trump har besvarat Rysslandsutredaren Robert Mullers frågor skriftligen – men har inte skickat in dem, rapporterar AP.Trump hävdade att frågorna var ”väldigt enkla” för honom att besvara men tillade att ”man alltid måste vara försiktig”..

Expressen - 1 timme sedan

Är Jordan B Petersons ärkefiende vår räddning?

Vi män måste vara starka, modiga och självsäkra. Det tycker både Jordan B Peterson och hans ärkefiende Jackson Katz. Så, vem ska vi lyssna på?.

Expressen - 1 timme sedan

Alexander, 7, ville inte gå till skolan med eksemen

Hela Alexanders ansikte täcktes med eksem när det var som värst.Den sjuårige pojken ville inte gå till skolan och smärtan var nästintill outhärdlig, berättar föräldrarna Rebecca, 33, och Robin Nyberg, 32.– Det blev bara värre och värre, säger hans mamma..

Expressen - 1 timme sedan

Ny mätning: M backar – SD får rekordsiffror

Sverigedemokraterna får 19,3 procent i SvD/Sifos novembermätning – partiets högsta siffra i mätningen någonsin, skriver Svenska Dagbladet. Det innebär att partiet går om Moderaterna, som backar i mätningen. – Det är uppenbart att man kan uttolka det som att det finns väljare som lagt sin röst på Moderaterna som gärna skulle se att man tog stöd av SD, säger statsvetaren Jenny Madestam till SvD.

Expressen - 1 timme sedan

Eleven ställd inför rätta för våldtäkt på sin lärare

Under fredagen fortsatte rättegången mot den elev som misstänks för flera brott mot sin kvinnliga lärare – bland annat en våldtäkt som ska ha ägt rum inne i skolans lokaler.Eleven har hela tiden nekat till alla misstankar.– Riktigt all bevisning är inte framlagd ännu, men jag tycker det lutar åt en fällande dom, säger kvinnans målsägandebiträde Mikael Svegfors.

Expressen - 1 timme sedan

Fem bilar i krock på E6 – okänt skadeläge

Fem bilar är inblandade i en olycka på E6 utanför Burlöv.Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård har larmats till platsen..

Expressen - 1 timme sedan

Kris i drottningens stiftelse – hemliga sms avslöjar generalsekreteraren

Trakasserier och härskarteknik har varit vardag på drottning Silvias stiftelse Mentor Sverige, uppger tidigare anställda.Sms-konversationer visar hur generalsekreterare Karin Jordås hånar två olika anställda, kan Expressen avslöja.Styrelsen – med näringslivstoppar som H&M:s Stefan Persson och EF:s Bertil Hult – har trots flera varningssignaler inte agerat.

Expressen - 2 timmar sedan

CNN-reporter får tillbaka presskort till Vita huset

CNN:s reporter Jim Acosta ska tillfälligt få tillbaka sitt presskort till Vita huset, rapporterar AP..

Expressen - 3 timmar sedan

Falconmannen Ingmanson lurade polisen – har rymt

Affärsmannen Emir Amir Ingmanson har lurat brittisk polis och flytt.Mannen, som utpekas som huvudperson i Falcon-härvan, tog av sig den elektroniska botbojan och flydde.– Han är nu internationellt efterlyst, säger kammaråklagare Arne Fors..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.