DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 00:23

DI - 19 okt 18 kl. 22:49

Italien får sänkt kreditbetygKreditvärderingsinstitutet Moody's sänker Italiens kreditbetyg till Baa3, från tidigare Baa2. Utsikterna för betyget är stabila. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Moody, Italiens, Baa3, Baa2

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Italienfår , sänkt, kreditbetyg
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Italien får sänkt kreditbetyg

Moodys sänkte överraskande kreditbetyget på italienska statsobligationer med två steg, från A3 till Baa2, och varnade samtidigt för att ytterligare sänkning kan bli aktuell om landet förlorar tillträde till lånemarknaden. Åtgärden lämnar Italien strax ovanför skräpstatus och kan därmed öka landets lånekostnader inför fredagens auktion av statsobligationer. Moodys nya kreditbetyg ligger också lägre än de senaste värderingarna från Standard & Poor's och Fitch..

HBL - 13 jul 12 kl. 14:00

Italiens låneauktion lyckades bra - trots sänkt kreditbetyg

Italien lyckades bra i låneauktionen på fredagen trots sänkningen av kreditbetyget på landets statsobligationer.I auktionen tog Italien in 5,25 miljarder euro, vilket motsvarade landets förväntningar. Enligt analytikerna gjorde framstegen kring Spaniens bankhjälp att spänningarna på marknaden lättade.

DI - 30 sep 13 kl. 15:51

Italien riskerar sänkt kreditbetyg

Italiens kreditbetyg riskerar att komma att sänkas ifall en eventuell regeringskollaps skulle underminera landets budgetutveckling, uppger kreditvärderingsföretaget Fitch på måndagen..

DI - 20 aug 18 kl. 17:31

Moodys förlänger granskning om eventuellt sänkt kreditbetyg för Italien

STOCKHOLM (Direkt) Moodys förlänger sin granskning om att eventuellt sänka Italiens kreditbetyg. Orsaken är att kreditvärderingsföretaget vill få större klarhet kring banan för landets offentliga finanser och kring reformagendan. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 22 okt 18 kl. 06:44

Sänkt kreditbetyg men stabila utsikter för Italien – bedömare spår lättnadsrally

Asienbörserna var lite blandade med en svag dragning uppåt, samtidigt som Kina-börserna steg mer markerat. Stimulanshopp i Kina överskuggar orosfaktorer som Italien, brexit och Saudiarabien. .

DI - 07 okt 11 kl. 18:14

Italien får sänkt kreditbetyg

Fitch nedgraderar Italiens långfristiga kreditbetyg från AA- till A+. Utsikterna är för betyget är negativa..

DI - 08 feb 12 kl. 18:32

Italien: Fitch sänker kreditbetyg för italienska stater

Kreditvärderingsinstitutet Fitch har sänkt kreditbetyget för 40 lokala och regionala stater i Italien samt 6 företag verksamma inom offentlig sektor..

SvD - 13 jul 12 kl. 03:47

Italien får sänkt kreditbetyg

Moodys sänkte i dag överraskande kreditbetyget på italienska statsobligationer med två steg, från A3 till Baa2..

DI - 29 aug 18 kl. 08:19

Italien vill se nytt ECB-program för att skydda statspapper

Företrädare för den italienska regeringen uppges uppmana ECB att införa ett nytt program för obligationsköp för att skydda italienska statspapper från spekulation och undvika sänkt kreditbetyg. Det rapporterar La Stampa med hänvisning till en källa i regeringen. .

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Gula västarna i ny protest i Paris – över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

DI - 9 timmar sedan

Så fixar du din egen solenergi – utan att vänta på bidrag

Solceller är hett och blir i snabb takt billigare. Men det är kö till regeringens investeringsbidrag. För den som inte vill vänta på ett osäkert bidrag finns alternativ som minskar kostnaden betydligt.

DI - 9 timmar sedan

Efter utpressningshotet: ”Fullblodsgalningar har svårt att sy ihop sådana projekt”

För knappt två veckor sedan utsattes Findus för utpressningshot. Enligt Svensk handel är det dock svårt att nå framgång med den typen av brottsliga äventyr mot storbolag som i regel står väl rustade för säkerhetshot..

DI - 10 timmar sedan

Bolagen som ser potential i samhällsnytta: Det är en god affär för oss

Sudda bort likhetstecken mellan välgörenhet och ansträngningar för att få bukt med problem i socialt utsatta bostadsområden. För fastighetsbolaget Trianon är samhällsnyttiga insatser snarare en formel för gott affärsmannaskap. I ansträngningarna för att skapa uppåtgående spiraler på en haltande arbetsmarknad visar även tandhygienföretaget Tepe vägen med hälsofrämjande aktiviteter..

DI - 10 timmar sedan

Miljöpartiet kan byta namn – frågan ska utredas

Flera medlemmar vill att Miljöpartiet de gröna bara ska heta De gröna. Nu vill Miljöpartiets ledning utreda ett namnbyte för partiet, det rapporterar Sveriges Radio..

DI - 11 timmar sedan

Flottan fyller 70 år – Kina spänner sina militära muskler

Den kinesiska flottan fyller 70 år, då passar Kina på att spänna de militära musklerna. På tisdag ska man visa upp nya krigsfartyg, däribland atomubåtar och jagare..

DI - 11 timmar sedan

Expertens åtta knep: Maxa mobilens livslängd

Är din mobil frustrerande trög, eller har batterierna börjat kärva? Genom ett par enkla knep kan du förlänga mobilens livslängd rejält, enligt mobilexperten Mattias Hartmann. .

DI - 11 timmar sedan

Riskkapitalisten: ”Vi slog läger om natten och vaknade upp i en rondell”

Den bästa resa jag gjort. När jag bestämde mig för att resa till Nepal, köpte vandrarkängor samma kväll och åkte nästa dag. Åkte kanot genom djungeln i en vecka och bodde hemma hos människor.

DI - 12 timmar sedan

Petade L-profilen till attack mot nya toppkandidaten

Cecilia Wikström petades under uppmärksammade former från Liberalernas lista till Europaparlamentsvalet. Nu går hon till attack mot partiledningen och nya toppkandidaten Karin Karlsbro. ”Hon har haft en aktiv del i att det blev så här”, säger Cecilia Wikström till DN..

DI - 12 timmar sedan

Enorm prestanda i lyxbil med extra allt

BMW:s nya cabriolet kan kappköra med valfri Ferrari och är så maxat utrustad att vår testförare kommer på sig själv med att tänka ”herregud så bra jag kör” under provturen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.