DI > Ekonomi

Saturday, 19 January, 00:58

DI - 19 okt 18 kl. 22:49

Italien får sänkt kreditbetygKreditvärderingsinstitutet Moody's sänker Italiens kreditbetyg till Baa3, från tidigare Baa2. Utsikterna för betyget är stabila. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Moody, Italiens, Baa3, Baa2

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Italienfår , sänkt, kreditbetyg
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Italien får sänkt kreditbetyg

Moodys sänkte överraskande kreditbetyget på italienska statsobligationer med två steg, från A3 till Baa2, och varnade samtidigt för att ytterligare sänkning kan bli aktuell om landet förlorar tillträde till lånemarknaden. Åtgärden lämnar Italien strax ovanför skräpstatus och kan därmed öka landets lånekostnader inför fredagens auktion av statsobligationer. Moodys nya kreditbetyg ligger också lägre än de senaste värderingarna från Standard & Poor's och Fitch..

HBL - 13 jul 12 kl. 14:00

Italiens låneauktion lyckades bra - trots sänkt kreditbetyg

Italien lyckades bra i låneauktionen på fredagen trots sänkningen av kreditbetyget på landets statsobligationer.I auktionen tog Italien in 5,25 miljarder euro, vilket motsvarade landets förväntningar. Enligt analytikerna gjorde framstegen kring Spaniens bankhjälp att spänningarna på marknaden lättade.

DI - 30 sep 13 kl. 15:51

Italien riskerar sänkt kreditbetyg

Italiens kreditbetyg riskerar att komma att sänkas ifall en eventuell regeringskollaps skulle underminera landets budgetutveckling, uppger kreditvärderingsföretaget Fitch på måndagen..

DI - 20 aug 18 kl. 17:31

Moodys förlänger granskning om eventuellt sänkt kreditbetyg för Italien

STOCKHOLM (Direkt) Moodys förlänger sin granskning om att eventuellt sänka Italiens kreditbetyg. Orsaken är att kreditvärderingsföretaget vill få större klarhet kring banan för landets offentliga finanser och kring reformagendan. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 22 okt 18 kl. 06:44

Sänkt kreditbetyg men stabila utsikter för Italien – bedömare spår lättnadsrally

Asienbörserna var lite blandade med en svag dragning uppåt, samtidigt som Kina-börserna steg mer markerat. Stimulanshopp i Kina överskuggar orosfaktorer som Italien, brexit och Saudiarabien. .

DI - 07 okt 11 kl. 18:14

Italien får sänkt kreditbetyg

Fitch nedgraderar Italiens långfristiga kreditbetyg från AA- till A+. Utsikterna är för betyget är negativa..

DI - 08 feb 12 kl. 18:32

Italien: Fitch sänker kreditbetyg för italienska stater

Kreditvärderingsinstitutet Fitch har sänkt kreditbetyget för 40 lokala och regionala stater i Italien samt 6 företag verksamma inom offentlig sektor..

SvD - 13 jul 12 kl. 03:47

Italien får sänkt kreditbetyg

Moodys sänkte i dag överraskande kreditbetyget på italienska statsobligationer med två steg, från A3 till Baa2..

DI - 29 aug 18 kl. 08:19

Italien vill se nytt ECB-program för att skydda statspapper

Företrädare för den italienska regeringen uppges uppmana ECB att införa ett nytt program för obligationsköp för att skydda italienska statspapper från spekulation och undvika sänkt kreditbetyg. Det rapporterar La Stampa med hänvisning till en källa i regeringen. .

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Vann fajten mot läkemedelsjätte

Läkemedelsbolaget Orexo tog steget från Uppsala till USA, men hamnade i en långdragen tvist med en av de internationella jättarna.   "Det har varit en ökenvandring", säger Orexos vd Nikolaj Sørensen..

DI - 2 timmar sedan

Hamnstrejken dyr affär för industribolagen: ”Förluster i miljonbelopp”

Under fredagen utsåg Medlingsinstitutet tre medlare som ska lösa den mångåriga konflikten mellan Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar. Den väntade strejken börjar på onsdag och innefattar 63 hamnar i hela Sverige.  “En hamn som är stängd under en dag leder snabbt till förluster i miljonbelopp”, säger Mattias Dahl, vd för Sveriges hamnar.

DI - 2 timmar sedan

Kurserna på Wall Street steg för fjärde dagen i följd

USA-börserna avslutade veckan positivt och steg för fjärde dagen i följd. Investerarna gläds åt allt fler tecken på att handelsrelationerna mellan Kina och USA är på väg att lätta. För Teslas aktieägare var det däremot en tung dag..

DI - 3 timmar sedan

Taxijätten Cabonline skriver ned goodwill

Cabonline, som driver Sveriges största taxirörelse under flera varumärken och eventuellt är på väg till börsen, skriver ner goodwill på 155 miljoner kronor relaterat till verksamheten i Finland. .

DI - 3 timmar sedan

Näringslivet: Upp till bevis för Stefan Löfven

Näringslivet drar en lättnadens suck över att valresultatet ger Sverige en regering. Och Stefan Löfvens högersväng välkomnas.  ”Det är en stor dag”, säger Jan-Olof Jacke som är vd i Svenskt Näringsliv.

DI - 3 timmar sedan

LISTA: Nya regeringens viktigaste reformer för näringslivet

Här är fyrpartiregeringens viktigaste reformer för näringslivet att hålla koll på.  (Om ej annat sägs saknas tidsplan.) .

DI - 3 timmar sedan

SvD erfar: Scanias notering närmar sig – kan bli Stockholmsbörsen

Scanias börsnotering rycker allt närmare. Enligt SvD Näringsliv ska ägaren Volkswagen ha bjudit in investerare till kapitalmarknadsdag i London för att presentera lastvagnsbolaget. .

DI - 4 timmar sedan

Trump ska träffa Kim Jong-Un i februari

Donald Trump kommer att träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i slutet av februari. .

DI - 4 timmar sedan

Analyshus sänker förväntningar på Husqvarna – men spår medvind från väder

Kepler Cheuvreux har sänkt sina vinstförväntningar på Husqvarna för de kommande två åren, men ser fortsatt bra uppsida i aktien och upprepar köp. .

DI - 4 timmar sedan

Hon vill få fondförvaltare att prata mer om känslor

Den mer nervösa börshandeln sedan i höstas är här för att stanna, det är bara att vänja sig.  "Och förvaltare som erkänner sina rädslor fattar bättre beslut", säger Emily Haisley, maknadspsykolog på fondjätten Black Rock..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.