Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 18 November, 02:43

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 22:39

Bert Karlsson har INTE gått i pensionSkulle pensionera sig men avslöjar i stället nytt projekt i intervju med abrupt slut på Dagens PS. ”Det blir ett 40-tal hotell utmed vägarna”, berättar den mångåriga entreprenören. I somras hette det att 73-årige Bert Karlsson slutar efter 50 år som entreprenör. Men det har han tydligen glömt för när Dagens PS frågar om han inte lagt av låter Bert Karlsson bara förvånad.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Karlsson, INTE, Dagens PS, Bert Karlsson, Johanna, Sverige, Rullebo, Vi, Åby, Sälen, Migrationsverket, Ursand Resort, AB, Vänerns, Company, Bert Karlssons, Jokarjo, Sveriges, Di, Mariann Records, Vänersborg, KD, Ebba Busch Thor, Willis Karlsson, bert Ålder, Bor, Skara Familj, Britt-Marie Viola Karlsson, Joakim, Skara, Vikingarna, Youtubekanal, Kristdemokraternas, Ny

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bert, Karlssonhar INTE , gåtti , pension
News55 - 03 aug 18 kl. 12:31

Efter 50 år – nu lägger Bert Karlsson av

Efter mer än 50 år som entreprenör har Bert Karlsson nu tagit ett avgörande beslut. Mångsysslaren och mångmiljonären som ägnat sig åt allt från sommarland och schlagermusik till att leda det högerpopulistiska partiet Ny demokrati och senare driva flyktingförläggningar har bestämt sig för att växla ner. – Jag är 73 år, det är bara att inse det.

Sydöstran - 09 jun 18 kl. 16:00

Bert Karlsson var inget lyckat drag

Efter att i några mätningar ha noterat siffror kring fyra procent drogs rullgardinen ned för KD igen när SCB:s stora partisympatimätning publicerades i veckan. 2,9 procent så här tätt in på valdagen är ingenting annat än en katastrof. Visst har partiet gjort sina försök att påverka situationen.

GT - 21 nov 16 kl. 10:44

Bert Karlsson gör comeback i politiken

Bert Karlsson kan komma att göra comeback i politiken inför nästa val.Det kan bli Rädda Skara-partiet som blir hans väg tillbaka på den politiska arenan, skriver Skaraborgs läns tidning.– Det jäser något enormt i stan.

Expressen - 21 nov 16 kl. 10:44

Bert Karlsson gör politisk comeback

Bert Karlsson kan göra comeback i politiken inför nästa val.Det kan bli Rädda Skara-partiet som blir hans väg tillbaka på den politiska arenan, skriver Skaraborgs läns tidning.– Det jäser något enormt i stan.

GT - 28 aug 16 kl. 11:00

Arga snickaren bygger hus med Bert Karlsson

Anders "Arga snickaren" Öfvergård slår sig ihop med Bert Karlsson. Tillsammans ska de bygga tusental hustrailers om allt går vägen. I husen ska ungdomar, pensionärer och nyanlända bo.

DI - 22 sep 14 kl. 12:25

Bert Karlsson bygger lyxiga äldreboenden

Bert Karlsson har dragit in åtskilliga miljoner på sina flyktingboenden. Nu har han siktat in sig på pensionärerna och planerar nya lyxiga äldreboenden i amerikansk stil. Det skriver GT..

SmålandsPosten - 13 jan 14 kl. 06:50

Även en pensionär drömmer om framtiden

Det finns alltjämt en stor grupp pensionärer som får förlita sig på garantipensionen eller med begränsade tillägg till densamma vid sidan av eventuella bostadsbidrag. Dessa pensionärer tvingas många gånger vända på varje krona, skriver Ingvar Karlsson, Växjö, pensionär och före detta ordförande i Växjö SPF-förening.
I flera artiklar den senaste tiden har de båda riksdagsledamöterna i Kronobergs län Katarina Brännström och Tomas Eneroth fört en hektisk debatt om de båda blockens politik.

Nerikes Allehanda - 29 jul 17 kl. 04:53

Resande pensionärer: Siv tog chansen att volontärarbeta: "Man inser verkligen hur lika vi är världen över"

– Det roligaste är att man delar vardagen ihop. Man inser verkligen hur lika vi är världen över.
Siv Karlsson har varit pensionär i fem år och har gjort flera volontärresor utomlands.

Barometern - 10 okt 17 kl. 06:00

"Är man pigg och kry så kan man göra väldigt många roliga saker som pensionär"

Förre polischefen Sven-Erik Karlsson trivs som pensionär, han är aktiv i SPF Seniorerna och Brottsofferjouren och ser det som en förmån att få arbeta ideellt..

Kristianstadsbladet - 25 jun 14 kl. 10:32

Miljöpartiet är pensionärernas val

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Replik på Bert Andersson ”Fler förtjänar Miljöpartiets uppmärksamhet”, 19/6.
Bert Andersson frågar om det är lönt som pensionär att fortsätta rösta på Miljöpartiet. Och ja, det är det.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 12:10

VD: Jag vill ha Persson som statsminister

”Skulle klara jobbet med bravur”, säger näringslivstoppen till Di. Tomas Billing, vd för investeringsföretaget Nordstjernan och ordförande för byggbolaget NCC, är i likhet med näringslivet i stort trött på det låsta, politiska läget i rikets parlament. Två månader och drygt en vecka efter valet står Sverige fortfarande utan regering och den ena partiledaren efter den andra som hoppas på att bli statsminister röstar ner av riksdagen.

Dagens PS - Igår: 11:38

Nu är 42 anmälda i penningtvättshärvan

Fler än vad som tidigare varit känt misstänks för brott i Danske Bank-skandalen. Bankens egen utredning, som gjorts av advokatfirman Bruun & Hjejle, visar att totalt 42 medarbetare och så kallade agenter – mellanhänder utanför banken – anmälts till den estländska finansinspektionen för ytterligare granskning, rapporterar Berlingske med hänvisning till rapporten. Sedan tidigare är åtta anställda polisanmälda för misstänkta mutbrott.

Dagens PS - Igår: 10:43

Stor vindkraftspark byggs i Sverige

Tyska energijätten Eon ska bygga den svenska vindparken Nysäter, enligt ett pressmeddelande. Nysäter har en planerad kapacitet på 475 megawatt och kostar totalt cirka 500 miljoner euro, motsvarande 5,1 miljarder kronor. I samband med byggnationen upptar Eon också ett ägande på 20 procent i projektet.

Dagens PS - Igår: 10:36

Di: Spotify-aktien ska ned mer

Spotifys aktie väntas fortsätta falla när bolaget nu närmar sig vinst för första gången, skriver Dagens industri på fredagen. Det har varit fallet med de amerikanska teknikjättarna som samtliga gått ned under hösten trots att många av dem uppvisat rejäla vinstförbättringar. Di förklarar utvecklingen som en väckarklocka där investerare först nu blir medvetna om hur mycket det krävs för att motivera ett högt börsvärde.

Dagens PS - Igår: 10:25

Stark rapport ger aktie bränsle

Kursen är upp med omkring 7 procent på Stockholmsbörsen. Nibe är dagens börsvinnare. Efter att bolagets rapport nu på morgonen överträffat analytikerna förväntan både resultat- och omsättningsmässigt rusar aktien.

Dagens PS - Igår: 10:06

Ledarkollen: May under hård press

Dagens ledarkoll handlar om dåliga stresstester för banker, om budgeten, om Brexit och Theresa Mays situation. Och om vi har ett kollektivt ansvar för barnen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - Igår: 09:10

Amazon inte ‘too big to fail’

Amazon är inte för stora för att gå i konkurs, enligt vd Jeff Bezos. Amazon-chefen gav kommentaren som ett svar på en fråga från en anställd under ett möte förra torsdagen, rapporterar CNBC. Frågan löd om vad Jeff Bezos hade lärt sig från den senaste tidens konkurser med Sears och andra stora detaljhandelsjättar.

Dagens PS - Igår: 07:21

Nordkorea testar nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-un har övervakat tester med ett nytt högteknologiskt vapen som är under utveckling, enligt nordkoreansk media. Det rapporterar Yonhap News. Det nya vapnet började utvecklas under tidigare ledaren Kim Jong-il och uppges erbjuda försvar över hela landet.

Dagens PS - Igår: 07:35

Skanska bygger jätteskrapa i Göteborg

Byggbolaget Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Göteborg. Byggkontraktet är värt 1,5 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Projektet påbörjas i december och ska vara färdigställt i mars 2022.

Dagens PS - Igår: 08:46

Miljardär avyttrar stor aktiepost

Anger ”privata skäl” som orsak till den omfattande försäljningen. Enligt Di.se – som hänvisar till ett pressmeddelande – har Recipharms vd och grundare Thomas Eldered sålt nästan 1,6 miljoner av sina b-aktier, och det motsvarar 12,7 procent av hans totala aktieinnehav.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.