DI > Ekonomi

Friday, 18 January, 10:18

Liknande nyheter

Taggar: Akelius, rustarför , kärvare, tidervill , säkra, tillgångtill , kapital
DI - 29 aug 11 kl. 07:15

Boliden rustar för sämre tider

Efterfrågan från Bolidens industriella kunder har ännu inte påverkats av skuldkrisen, men gruvbolaget rustar ändå för sämre tider, enligt en intervju med bolagets vd Lennart Evrell i lördagens utgåva av tidningen Dagens industri..

DI - 17 jan 12 kl. 16:57

Trygghetsfonden rustar för sämre tider på arbetsmarknaden

Antal varsel tar fart. Ett tydligt tecken på en svagare arbetsmarknad. Därför rustar Trygghetsfonden TSL för mycket hårdare tryck på omställningsstöd..

DI - 27 apr 11 kl. 13:26

Handelsbanken rustar för sämre tider

Handelbankens vd Pär Boman varnar för ökad turbulens på den europeiska kapitalmarknaden. Samtidigt siktar banken på att öppna mer än 50 nya kontor i Storbritannien..

Trelleborgs Allehanda - 01 aug 11 kl. 06:30

Hamnen rustar för bättre tider

Foto: Tom Wall
Lastbilstrafiken ökar och långa köer riskerar återigen att ringla sig ut på riksväg 9. Nu planerar Trelleborgs Hamn att utöka check-in området. - Vi är helt enkelt så illa tvungna, säger hamnens vd Tommy Halén.

DI - 26 sep 11 kl. 16:12

Boliden rustar för bistra tider

Ett fall i kopparpriserna på drygt 20 procent i september får gruvbolaget Boliden att bli extra vaksamt och anpassa sig till lågkonjunktur genom att förbereda besparingar. Men investeringarna påverkas för närvarande inte av marknadsturbulensen..

DI - 02 dec 11 kl. 06:02

Kamprads Ikea rustar för sämre tider

Ingvar Kamprad kontrollerade Inter Ikea har sålt aktier för miljarder och har en sprängfylld kassa. Därmed är koncernen rustad för en utdragen lågkonjunktur, skriver Dagens industri..

DI - 02 dec 16 kl. 11:57

Folksam tar höjd för tuffa tider

Sänkta garantier till spararna och interna sparbeting präglar Folksam under 2017. I spåren av minusräntans utmaningar rustar försäkringsjätten sig för sämre tider..

BT - 24 okt 18 kl. 13:24

Starkt resultat – men rustar ändå för sämre tider

Sparbanken Sjuhärad gör ett starkt resultat hittills 2018, men når inte riktigt upp till fjolårets rekordnivåer. ”Det viktiga för oss är att vara stabila och långsiktiga” säger bankens vd Bosse Johansson, som konstaterar att osäkrare tider kan vänta framöver..

YLE - 02 okt 14 kl. 12:02

Jonathan Iilahti går i väntans tider

Ishockeyserierna i Europa har sakta men säkert kommit igång, men ett bekant målvaktsnamn har inte figurerat ännu i höst. Den 22-årige målvakten Jonathan Iilahti blev utan kontrakt med Timrå i Allsvenskan och väntar nu med väskorna packade på samtal från agenten. När Yle Sporten når Iilahti har han tränat på egen hand under förmiddagen.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 13:07

Så rustar spelbolaget inför omregleringen

Det råder bråda tider inom kasinobranschen denna höst. Till årsskiftet träder en ny svensk spellag i kraft, vilket gör att marknaden just nu genomgår stora förändringar. Svenska Spel och ATG som hittills haft monopol på den svenska marknaden kommer nu att få möta andra aktörer på en öppen marknad, vilket gjort att man i full fart börjat förbereda för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Rekar: Carnegie sänker Leovegas till behåll, aktien backar

Carnegie sänker sin rekommendation för Leo Vegas till behåll från köp. Riktkursen sänks till 42 från 45 kronor. .

DI - 4 minuter sedan

Cevian tror att Ericssons affärsområde Networks kan nå en marginal över 20 procent

Ericssons storägare Cevian Capital tror att bolagets affärsområde Networks kan nå en rörelsemarginal "på 20, och bortom 20" procent. .

DI - 4 minuter sedan

Centerpartist gick emot partilinjen – röstade emot Stefan Löfven

En ledamot från Centerpartiet valde att bryta mot partilinjen och röstade emot Stefan Löfven som statsminister. Helena Lindahl från Västerbotten är dessutom en kandidat med nära 2.500 personkryss..

DI - 10 minuter sedan

IEA räknar med att det kommer ta tid att balansera oljemarknaden

Internationella energimyndigheten, IEA, beräknar att världens oljeefterfrågan ska uppgå till 100,65 miljoner fat per dag under 2019, något upp från tidigare bedömning på 100,55 miljoner fat per dag..

DI - 15 minuter sedan

Bomarknaden oroar – bör ligga högt på regeringens priolista

Som väntat var december en svag bostadsmånad. Men ljuspunkten i vintermörkret var att bostadspriserna på tolvmånadersbasis var positiva för första gången sedan hösten 2017..

DI - 30 minuter sedan

UBS sänker SCA till neutral, skriver ned riktkursen med 20 procent

UBS har sänkt skogsbolaget SCA från köp till neutral. Det skriver nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Bloomberg. Riktkursen sänks med 20 procent från 100 till 80 kronor..

DI - 30 minuter sedan

Hansa Biopharma stiger efter analys – Kempen ser stor potential för Imlifidase

Bioteknikbolaget Hansa Biopharma, tidigare Hansa Medical, kan komma att revolutionera marknaden för desentisering av patienter vid njurtransplantationer. Det skriver Kempen i en analys..

DI - 45 minuter sedan

Patrik Westberg krönt till Sveriges sportkommentator 2018 av TVmatchen.nu

Patrik Westberg stod som segrare i den första upplagan utav Årets sportkommentator. Den folkkäre kommentatorn fick flest av folkets röster i tävlingen som anordnas utav Tvmatchen.nu, Sveriges största guide till sport på TV.

DI - 1 timme sedan

Handelsstopp i IDL Biotech på Spotlight av tekniska skäl

Spotlight Stock Market har beslutat att handelstoppa diagnosbolaget IDL Biotechs aktie på fredagen. .

DI - 1 timme sedan

Bilhandlare i Kalifornien kräver stopp för Volvo Cars abonnemang – "Olaglig gimmick"

En grupp bilhandlare i Kalifornien kräver nu att Volvo Cars slutar att erbjuda sina kunder bilar genom en abonnemangsmodell. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.