DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 08:39

DI - 19 okt 18 kl. 21:38

Akelius rustar för kärvare tider – vill säkra tillgång till kapitalAkelius försöker höja sitt kreditbetyg genom att sänka belåningsgraden och öka räntetäckningsgraden.  Skälet är att säkra tillgången till kapital, enligt vd..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Akelius, rustarför , kärvare, tidervill , säkra, tillgångtill , kapital
DI - 29 aug 11 kl. 07:15

Boliden rustar för sämre tider

Efterfrågan från Bolidens industriella kunder har ännu inte påverkats av skuldkrisen, men gruvbolaget rustar ändå för sämre tider, enligt en intervju med bolagets vd Lennart Evrell i lördagens utgåva av tidningen Dagens industri..

DI - 17 jan 12 kl. 16:57

Trygghetsfonden rustar för sämre tider på arbetsmarknaden

Antal varsel tar fart. Ett tydligt tecken på en svagare arbetsmarknad. Därför rustar Trygghetsfonden TSL för mycket hårdare tryck på omställningsstöd..

DI - 27 apr 11 kl. 13:26

Handelsbanken rustar för sämre tider

Handelbankens vd Pär Boman varnar för ökad turbulens på den europeiska kapitalmarknaden. Samtidigt siktar banken på att öppna mer än 50 nya kontor i Storbritannien..

Trelleborgs Allehanda - 01 aug 11 kl. 06:30

Hamnen rustar för bättre tider

Foto: Tom Wall
Lastbilstrafiken ökar och långa köer riskerar återigen att ringla sig ut på riksväg 9. Nu planerar Trelleborgs Hamn att utöka check-in området. - Vi är helt enkelt så illa tvungna, säger hamnens vd Tommy Halén.

DI - 26 sep 11 kl. 16:12

Boliden rustar för bistra tider

Ett fall i kopparpriserna på drygt 20 procent i september får gruvbolaget Boliden att bli extra vaksamt och anpassa sig till lågkonjunktur genom att förbereda besparingar. Men investeringarna påverkas för närvarande inte av marknadsturbulensen..

DI - 02 dec 11 kl. 06:02

Kamprads Ikea rustar för sämre tider

Ingvar Kamprad kontrollerade Inter Ikea har sålt aktier för miljarder och har en sprängfylld kassa. Därmed är koncernen rustad för en utdragen lågkonjunktur, skriver Dagens industri..

DI - 02 dec 16 kl. 11:57

Folksam tar höjd för tuffa tider

Sänkta garantier till spararna och interna sparbeting präglar Folksam under 2017. I spåren av minusräntans utmaningar rustar försäkringsjätten sig för sämre tider..

BT - 24 okt 18 kl. 13:24

Starkt resultat – men rustar ändå för sämre tider

Sparbanken Sjuhärad gör ett starkt resultat hittills 2018, men når inte riktigt upp till fjolårets rekordnivåer. ”Det viktiga för oss är att vara stabila och långsiktiga” säger bankens vd Bosse Johansson, som konstaterar att osäkrare tider kan vänta framöver..

YLE - 02 okt 14 kl. 12:02

Jonathan Iilahti går i väntans tider

Ishockeyserierna i Europa har sakta men säkert kommit igång, men ett bekant målvaktsnamn har inte figurerat ännu i höst. Den 22-årige målvakten Jonathan Iilahti blev utan kontrakt med Timrå i Allsvenskan och väntar nu med väskorna packade på samtal från agenten. När Yle Sporten når Iilahti har han tränat på egen hand under förmiddagen.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 13:07

Så rustar spelbolaget inför omregleringen

Det råder bråda tider inom kasinobranschen denna höst. Till årsskiftet träder en ny svensk spellag i kraft, vilket gör att marknaden just nu genomgår stora förändringar. Svenska Spel och ATG som hittills haft monopol på den svenska marknaden kommer nu att få möta andra aktörer på en öppen marknad, vilket gjort att man i full fart börjat förbereda för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Följ onsdagens börsmorgon

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45..

DI - 10 minuter sedan

Lägre omsättning för Prostalund

Prostalund, som handlas på Spotlight, redovisar en omsättning på 3,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet (4,2)..

DI - 10 minuter sedan

Delårsrapport januari-september 2018

Juli – september i sammandrag Rörelseintäkterna uppgick till 199,2 MSEK (216,8). EBITDA-resultatet uppgick till 15,1 MSEK (20,5). Rörelseresultatet (EBIT) uppgick 1,7 MSEK (6,9).

DI - 15 minuter sedan

Arcoma levererade positivt resultat för tredje kvartalet

Det First North-listade röntgenbolaget Arcomas nettoomsättningen steg till 29,3 miljoner kronor i det tredje kvartalet, upp från 16,9 Mkr. Samtidigt vände bolaget till vinst..

DI - 15 minuter sedan

Storägare i Episurf avvecklar verksamheten

Episurf Medicals största ägare Serendipity Ixora avser att avveckla sin verksamhet och i samband med det skifta ut sitt innehav av Episurf-aktier till sina aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Sydkoreanska exporten bromsade i början av november

Den sydkoreanska exporten , en pulsmätare för världshandeln, steg under de första 20 dagarna i november. Men jämfört med föregående månad bromsade Sydkoreas handel..

DI - 30 minuter sedan

Nexam tar sin största order någonsin

Nexam Chemical har erhållit en order på cirka 10 miljoner kronor från en av världens största tillverkare av PET-skum. Detta är den största enskilda ordern i Nexam Chemicals historia. .

DI - 30 minuter sedan

Boozt sänker helårsprognosen för den justerade rörelsemarginalen

E-handelsbolaget Boozt sänker sin prognos vad gäller den justerade rörelsemarginalen till 1,5-2 procent för helåret 2018. Den tidigare prognosen låg på en något förbättrad justerad rörelsemarginal från 2,4 procent. Det framgår av onsdagens kvartalsrapport.

DI - 45 minuter sedan

Nexam Chemical erhåller ytterligare order om 10 MSEK för tillverkning av PET-skum

Nexam Chemical har erhållit en order på cirka 10 MSEK från en av världens största tillverkare av PET-skum. Detta är den största enskilda ordern i Nexam Chemicals historia. Produkten, en förblandad masterbatch, ska användas för kundens tillverkning av högpresterande PET-skum.

DI - 45 minuter sedan

Clavister Q3 2018: 26% tillväxt

Örnsköldsvik, Sverige, den 21 november 2018. Clavister, en ledande leverantör av högpresterande cybersäkerhetslösningar, har idag publicerat sin senaste delårsrapport. Tredje kvartalet 2018 Orderingången för kvartalet uppgick till 30,1 (23,9) MSEK, en ökning med 26% jämfört motsvarande kvartal föregående år Kvartalets omsättning uppgick till 30,8 (23,9) MSEK Bruttovinsten uppgick till 26,5 (17,3) MSEK Bruttomarginalen uppgick till 86 (73) % Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar uppgick till -5,7 (-10,4) MSEK Rörelseresultatet uppgick till -13,3 (-16,4) MSEK Resultat efter finansnetto uppgick till -17,1 (-18,6) MSEK Resultat per aktie uppgick till -0,73 (-0,63) SEK Likvida medel vid kvartalets slut uppgick till 47,5 (31,3) MSEK..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.