DI > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 02:03

DI - 19 okt 18 kl. 21:38

Akelius rustar för kärvare tider – vill säkra tillgång till kapitalAkelius försöker höja sitt kreditbetyg genom att sänka belåningsgraden och öka räntetäckningsgraden.  Skälet är att säkra tillgången till kapital, enligt vd..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Akelius, rustarför , kärvare, tidervill , säkra, tillgångtill , kapital
DI - 29 aug 11 kl. 07:15

Boliden rustar för sämre tider

Efterfrågan från Bolidens industriella kunder har ännu inte påverkats av skuldkrisen, men gruvbolaget rustar ändå för sämre tider, enligt en intervju med bolagets vd Lennart Evrell i lördagens utgåva av tidningen Dagens industri..

DI - 17 jan 12 kl. 16:57

Trygghetsfonden rustar för sämre tider på arbetsmarknaden

Antal varsel tar fart. Ett tydligt tecken på en svagare arbetsmarknad. Därför rustar Trygghetsfonden TSL för mycket hårdare tryck på omställningsstöd..

DI - 27 apr 11 kl. 13:26

Handelsbanken rustar för sämre tider

Handelbankens vd Pär Boman varnar för ökad turbulens på den europeiska kapitalmarknaden. Samtidigt siktar banken på att öppna mer än 50 nya kontor i Storbritannien..

Trelleborgs Allehanda - 01 aug 11 kl. 06:30

Hamnen rustar för bättre tider

Foto: Tom Wall
Lastbilstrafiken ökar och långa köer riskerar återigen att ringla sig ut på riksväg 9. Nu planerar Trelleborgs Hamn att utöka check-in området. - Vi är helt enkelt så illa tvungna, säger hamnens vd Tommy Halén.

DI - 26 sep 11 kl. 16:12

Boliden rustar för bistra tider

Ett fall i kopparpriserna på drygt 20 procent i september får gruvbolaget Boliden att bli extra vaksamt och anpassa sig till lågkonjunktur genom att förbereda besparingar. Men investeringarna påverkas för närvarande inte av marknadsturbulensen..

DI - 02 dec 11 kl. 06:02

Kamprads Ikea rustar för sämre tider

Ingvar Kamprad kontrollerade Inter Ikea har sålt aktier för miljarder och har en sprängfylld kassa. Därmed är koncernen rustad för en utdragen lågkonjunktur, skriver Dagens industri..

DI - 02 dec 16 kl. 11:57

Folksam tar höjd för tuffa tider

Sänkta garantier till spararna och interna sparbeting präglar Folksam under 2017. I spåren av minusräntans utmaningar rustar försäkringsjätten sig för sämre tider..

BT - 24 okt 18 kl. 13:24

Starkt resultat – men rustar ändå för sämre tider

Sparbanken Sjuhärad gör ett starkt resultat hittills 2018, men når inte riktigt upp till fjolårets rekordnivåer. ”Det viktiga för oss är att vara stabila och långsiktiga” säger bankens vd Bosse Johansson, som konstaterar att osäkrare tider kan vänta framöver..

YLE - 02 okt 14 kl. 12:02

Jonathan Iilahti går i väntans tider

Ishockeyserierna i Europa har sakta men säkert kommit igång, men ett bekant målvaktsnamn har inte figurerat ännu i höst. Den 22-årige målvakten Jonathan Iilahti blev utan kontrakt med Timrå i Allsvenskan och väntar nu med väskorna packade på samtal från agenten. När Yle Sporten når Iilahti har han tränat på egen hand under förmiddagen.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 13:07

Så rustar spelbolaget inför omregleringen

Det råder bråda tider inom kasinobranschen denna höst. Till årsskiftet träder en ny svensk spellag i kraft, vilket gör att marknaden just nu genomgår stora förändringar. Svenska Spel och ATG som hittills haft monopol på den svenska marknaden kommer nu att få möta andra aktörer på en öppen marknad, vilket gjort att man i full fart börjat förbereda för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..

DI - 4 timmar sedan

Lugn måndagshandel på USA-börserna

Wall Street stängde måndagshandeln utan större förändringar inför rapportflodens mer intensiva dagar senare i veckan..

DI - 5 timmar sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 5 timmar sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 5 timmar sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 6 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 7 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 7 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 8 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 9 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.