SVT > Inrikes

Thursday, 25 April, 00:07

SVT - 19 okt 18 kl. 19:45

Bankernas skattesvindel: Så mycket hade 70 miljarder räckt tillHela svenska barnomsorgen – så mycket hade de bortsvindlade pengarna räckt till.
Läs mer på SVT

Dela artikeln

3191 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankernas, skattesvindel, mycket hade 70 , miljarder, räckttill
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Bankernas vinst över 20 miljarder

De fyra svenska storbankerna redovisar kraftiga vinster trots eurokrisen och turbulens i världsekonomin.På onsdagen kom Nordea med sin kvartalsrapport som visade på en vinst på hela 9,4 miljarder. Tidigare har Swedbank rapporterat en vinst på 4,1 miljarder.

Expressen - 10 feb 16 kl. 08:11

"Bankernas vinster sticker i ögonen"

De svenska bankernas vinst: ofattbara 80 miljarder kronor. Nu beklagar finansminister Magdalena Andersson att den nya bankskatten inte kan införas förrän 2018. – Det är klart att väldigt höga vinster sticker i ögonen, säger hon.

DI - 18 okt 11 kl. 17:50

Bankernas väntas redovisa 22 miljarder kronor i vinster

Nordea är på onsdagen först ut bland storbankerna att öppna böckerna för det tredje kvartalet. Rapporterna blir sannolikt en stillsam affär menar aktiestrategen Mattias Eriksson, som dock listar ett par möjliga överraskningar..

Affärsvärlden - 29 feb 12 kl. 11:43

Bankernas krislån: 4,7 miljarder

Nu har ECB bestämt storleken på de förmånliga banklånen kallat LTRO..

SvD - 11 feb 13 kl. 16:57

Bankernas skulder 11 900 miljarder

95,5 procent av tillgångarna är lån..

Cornucopia - 27 feb 17 kl. 07:51

Regeringen lägger sex miljarder i höjda avgifter på bankernas kunder

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson (s) belägger bankernas kunder med höjda avgifter på 6 miljarder kronor till år 2019. Redan år 2018 ska bankkunderna betala 3 miljarder extra.

Det handlar om höjda avsättningar till den sk resolutionsreserven, något som bankerna betalar in, och alltså i slutändan betalas av bankernas kunder.

Cornucopia - 08 jul 17 kl. 11:28

Över en tredjedel av bankernas hushållslån saknar säkerhet

Över en tredjedel, nästan 35%, av bankernas utlåning till hushållen saknar säkerhet. För bostadsinstituten ser det dock bättre ut, där endast 6% av lånen är utan säkerhet.Bankernas och bostadsinsitutetns säkerheter vid utlåning till de svenska hushållen per maj 2017 (MSEK).

Skånskan - 16 nov 15 kl. 15:16

Dansk skattesvindel växer till 9,1 miljarder

Danmark Svindeln mot danska skattemyndigheten Skat växer med ytterligare 2,9 miljarder danska kronor uppger Skatteministeriet. Därmed har bedrägeriet så här långt kostat staten 9,1 miljarder. En huvudmisstänkt finns och 1,7 miljarder har spärrats på utländska bankkonton.

Sydsvenskan - 13 sep 15 kl. 00:01

Dags att tala om bankernas samhällsansvar.

Banker är inte vilka företag som helst. Den framgår inte minst av en artikel i senaste numret av tidskriften Ekonomisk debatt.Ekonomerna Daniel Barr och Hannah Pierrou har räknat på kostnaderna för bankkrishanteringen på 1990-talet, då staten garanterade bankernas finansiering och tog över de banker som stod vid ruinens brant.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 15 kl. 00:01

Dags att tala om bankernas samhällsansvar.

Banker är inte vilka företag som helst. Den framgår inte minst av en artikel i senaste numret av tidskriften Ekonomisk debatt.Ekonomerna Daniel Barr och Hannah Pierrou har räknat på kostnaderna för bankkrishanteringen på 1990-talet, då staten garanterade bankernas finansiering och tog över de banker som stod vid ruinens brant.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Hon hjälper barnen som rånas: ”Vi ringer upp dem”

Rånen mot barn har blivit vanligare och grövre. Många rånas under vapenhot och utsätts dessutom för våld. Men att våga ta emot stöd och prata om det i efterhand kan påskynda läkningen och ge goda insikter hos de utsatta.

SVT - 1 timme sedan

Pappa: ”Fruktansvärt att ens barn ska behöva utsättas för det”

En tidig eftermiddag i januari förra året rånades Nicholas Jessens åttaårige son när han var på väg hem från skolan i Nacka utanför Stockholm. – Det var fyra eller fem killar som han tror var ungefär mellan 17 och 20 år som plötsligt dök upp alldeles utanför skolgården. De visade en kniv och tog hans mobil och stack.

SVT - 1 timme sedan

Polisen om rånen mot barn: ”Lyckade skolresultat är a och o”

Antalet anmälningar om unga som rånar barn ökade rekordmycket under förra året. Max Åkerwall, chef för lokalpolisområdet Södertälje, menar att det inte beror på resursbrist inom polisen. – Lyckade skolresultat är a och o, säger Max Åkerwall..

SVT - 2 timmar sedan

Här är apparna som kan sälja information om hur du rör dig

Information som lagras i mobilappar gör att en persons hela rörelsemönster kan spåras dygnet runt. Apparna som gör detta är av vitt skilda typer – alltifrån casino-appar, träningsappar till appar om vegankost. DN har identifierat över 100 appar som kan spåra dig och sälja informationen vidare..

SVT - 2 timmar sedan

Experten: Så tar du kontroll över vad apparna lagrar

En granskning av DN visar att hundratusentals svenskar kan spåras dygnet runt via apparna de har i sina mobiler. Men det finns sätt att ta kontroll över vilken information dina appar lagrar om dig, menar säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund-Löwinder. Här är hennes bästa tips..

SVT - 2 timmar sedan

Ny razzia mot Swedbank

Ekobrottsmyndigheten, EBM, har under onsdagen genomfört ännu en husrannsakan mot Swedbanks huvudkontor, enligt Dagens Industri. ”Jag kan bekräfta att polisen har varit på Swedbank och fått ytterligare handlingar”, säger bankens advokat Hans Strandberg till Di..

SVT - 3 timmar sedan

SVT:s politikreporter Love Benigh: ”Kommer bli tuffa förhandlingar”

Socialdemokraterna går nu med på att höja det ekonomiska stödet för försvaret, erfar SVT. SVT:s politikreporter Love Benigh säger att höjningen till 84 miljarder kronor inte är tillräcklig om man frågar de borgerliga partierna. – Egentligen vill de borgerliga partierna ha mer pengar till försvaret än de här 84 miljarderna, de har ännu högre ambitioner, säger han..

SVT - 4 timmar sedan

”Riskerar att radikalisera ytterligare en generation”

Sverige riskerar att se en ny generation extremister om myndigheter och kommuner misslyckas med omhändertagandet av barn till så kallade IS-återvändare. Det säger Jonas Trolle, chef för Center mot våldsbejakande extremism (CEV). .

SVT - 5 timmar sedan

SVT erfar: S går med på miljardökning till försvaret

Socialdemokraterna ställer sig nu bakom prislappen för det nya utökade svenska försvaret, erfar SVT Nyheter. Det handlar om en kraftig ökning från nuvarande 54 miljarder kronor till 84 miljarder kronor år 2025, enligt Försvarsberedningens förslag..

SVT - 7 timmar sedan

11-årige Marcus blev rånad av jämnåriga på väg hem från skolan

Mitt på gräsplanen blev han och kompisarna genskjutna av en grupp jämnåriga barn. En snabb fråga, ett plötsligt slag i magen och så tvingades 11-årige Marcus lämna ifrån sig det han hade på sig. – Jag blev jätterädd, säger han till SVT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.