DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 00:55

DI - 19 okt 18 kl. 19:36

Nordea: "Oligarkens stämning visar hur svårt det är att hantera penningtvätt"Den ryska miljardären Boris Rotenbergs stämning av Nordea och Handelsbanken för avtalsbrott illustrerar hur svårt det är att stävja penningtvätt. Det hävdar Nordea apropå tvisten som blossat upp på finsk mark med bankens ryska oligarkkund..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Boris Rotenbergs, Nordea, Handelsbanken

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Oligarkens, stämningvisar hur , svårtdet är att , hantera penningtvätt
PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 08:37

Nordea: Räntekänsliga hushåll ökar risken för prisfall

Det skriver Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker, och Kristin Magnusson Bernard, global chef för makroanalys, på Nordea i en analys på måndagen. Räntorna i Sverige och omvärlden har sjunkit de senaste 30 åren och oavsett orsaken har hushåll, företag och myndigheter under en lång tid anpassat sig till de högre räntorna. Därigenom har känsligheten ökat, vilket gör det svårt för Riksbanken att höja räntan.

YLE - 19 maj 15 kl. 10:45

Nordea prickas hårt för bristande kontroll

Nordea utpekades på tisdagen av den svenska Finansinspektionen för omfattande slarv med att motarbeta penningtvätt och finansiering av terrorism. Finansinspektionen gav Nordea en varning och högsta möjliga penningstraff på 50 miljoner svenska kronor (5,4 miljoner euro). Enligt Finansinspektionen har Nordea inte gjort någon som helst riskbedömning av sina kunder.

Kristianstadsbladet - 16 apr 13 kl. 10:23

Nordea får böta för dålig kontroll

Nordea får en anmärkning och måste böta 30 miljoner kronor för brister i arbetet mot penningtvätt, efter ett beslut av Finansinspektionen.Delar rör frysta konton i Telia-Uzbekistanhärvan.
FI konstaterar att Nordea inte har följt EU:s sanktionsförordningar när den under flera år låtit bli att kontrollera verkliga huvudmän.

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 14:00

Nordea hjälper ökänd diktatur

Statligt delägda Nordea låter eritreanska staten använda Plusgirot för att driva in en skatt som FN anser är olaglig. Regimen kopplas i en ny rapport både till terrorliknande verksamhet och olaglig vapenhandel.
Många av TT:s källor anger att Eritreas ambassad i Stockholm har använt ett visst plusgirokonto i Nordea i många år och åtminstone så sent som i våras.

BT - 17 sep 13 kl. 14:01

Nordea hjälper ökänd diktatur

Statligt delägda Nordea låter eritreanska staten använda Plusgirot för att driva in en skatt som FN anser är olaglig. Regimen kopplas i en ny rapport både till terrorliknande verksamhet och olaglig vapenhandel. Många av TT:s källor anger att Eritreas ambassad i Stockholm har använt ett visst plusgirokonto i Nordea i många år och åtminstone så sent som i våras.

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 08:18

Det fruktar Wallenberg med Nordea-flytten

Allvarligt” och ”effekterna kommer bli kännbara”. Det skriver investmentbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg och storbanken SEB:s ordförande Marcus Wallenberg i ett gemensamt uttalande till SvD. ”Att en av Europas största banker nu aktivt flyttar tycker vi är allvarligt och vår bedömning är att de långsiktiga effekterna kommer att bli kännbara.

PrivataAffärer - 21 feb 19 kl. 10:40

Dansk kundflykt från Danske och Nordea

Det framgår av konsultföretaget Voxmeters årliga bankundersökning, baserad på intervjuer med 224.000 danska kunder. I sin bokslutsrapport uppgav Danske Bank att 11.

YLE - 04 dec 12 kl. 10:28

Nordea: Flera ljuspunkter i ekonomin

Det finns allt starkare tecken på att den globala ekonomin går mot ett bättre håll nästa år, anser Nordeas ekonomer. Tillväxten stannar ändå på en anspråkslös nivå nästa år, men den blir bättre än under det här året. Också den finländska ekonomin vänder uppåt nästa år, anser Nordea i sin senaste ekonomiska prognos.

Opinionen.se - 16 apr 13 kl. 08:17

Nordea kritiseras av FI

Nordea får en anmärkning och måste böta 30 miljoner kronor för att banken brustit i sitt arbete med att motverka penningtvätt, efter ett beslut av Finansinspektionen (FI). FI konstaterar att Nordea inte har följt EU:s sanktionsförordningar när den under flera år låtit bli att kontrollera verkliga huvudmän. Storbanken har också brustit i sin riskbedömning av en kund från Gibraltar, skriver Finansinspektionen i ett pressmeddelande..

HBL - 25 sep 14 kl. 11:54

Nordea: Finlands kreditbetyg i fara

Nordea varnar för att Finlands kreditbetyg AAA kan vara i fara nästa månad. Nordeas chefsekonom Aki Kangasharju tror att kreditvärderaren Standard & Poor's kan sänka betyget den 10 oktober. Av de stora kreditvärderarna publicerar Fitch sin bedömning av Finlands kreditvärdighet i morgon.

Fler nyheter från DI

DI - 9 timmar sedan

Låt dig inte luras av bankernas sluga räntetrick

Kriget om bolånekunderna eskalerar. Och bankerna drar sig inte för att försöka kollra bort dig med vad som ser ut som strålande villkor. Sparexperten Günther Mårder går igenom bankernas lurigaste trick och hur du ska bemöta dem..

DI - 10 timmar sedan

Rensade i ägandet av rökeriet: ”Vi hade gjort alla fel man kan göra”

Laxnuggets och dubbelrökt lax har fått fart på tillväxten för Savolax vars lax ätits av kungligheter och Nobelpristagare. Men den riktiga vändningen kom när Anna Martinsson köpte ut de andra delägarna och gick från ägarlett till ägarstyrt bolag..

DI - 10 timmar sedan

Över 200 döda efter sprängdåd i Sri Lanka

En serie blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Över 200 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Ingen har tagit på sig dåden.

DI - 11 timmar sedan

Experten: Så maxar du skattereduktionen

Männen betalar in betydligt mer kapitalskatt än kvinnor. Men deklarationen är ett utmärkt tillfälle att göra privatekonomin mer jämställd – och få en större skattereduktion, enligt sparexperten. .

DI - 12 timmar sedan

Systrarnas firma alltid redo för sämre tider

Envisheten överbevisade fördomarna när två systrar tog över familjeföretaget i en konservativ byggbransch. Trots flera år av tillväxt är garage- och hustillverkaren Björklidens Materialaffär alltid redo för sämre tider..

DI - 12 timmar sedan

M-politiker lämnar uppdrag: "Trovärdighet har tagit allvarlig skada”

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

DI - 13 timmar sedan

Sänk skatten med okänt avdrag

Har du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .

DI - 13 timmar sedan

Öppet för skrällseger i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

DI - 13 timmar sedan

Allbrights vd: Vi bedömer kvinnliga ledare hårdare än män

Styrelserna i de omsättningsmässigt 25 största bolagen i Skåne har en skev könsfördelning. Det visar HD och Sydsvenskans kartläggning. Cirka en fjärdedel av alla ledamöter i styrelserummen är kvinnor..

DI - 14 timmar sedan

Körkortet riskerar att bli dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp. Bland annat väntar längre förarprov och fler obligatoriska övningar. Men förhoppningen är att färre ska kuggas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.