DI > Ekonomi

Thursday, 24 January, 06:03

DI - 19 okt 18 kl. 19:36

Nordea: "Oligarkens stämning visar hur svårt det är att hantera penningtvätt"Den ryska miljardären Boris Rotenbergs stämning av Nordea och Handelsbanken för avtalsbrott illustrerar hur svårt det är att stävja penningtvätt. Det hävdar Nordea apropå tvisten som blossat upp på finsk mark med bankens ryska oligarkkund..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Boris Rotenbergs, Nordea, Handelsbanken

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Oligarkens, stämningvisar hur , svårtdet är att , hantera penningtvätt
PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 08:37

Nordea: Räntekänsliga hushåll ökar risken för prisfall

Det skriver Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker, och Kristin Magnusson Bernard, global chef för makroanalys, på Nordea i en analys på måndagen. Räntorna i Sverige och omvärlden har sjunkit de senaste 30 åren och oavsett orsaken har hushåll, företag och myndigheter under en lång tid anpassat sig till de högre räntorna. Därigenom har känsligheten ökat, vilket gör det svårt för Riksbanken att höja räntan.

YLE - 19 maj 15 kl. 10:45

Nordea prickas hårt för bristande kontroll

Nordea utpekades på tisdagen av den svenska Finansinspektionen för omfattande slarv med att motarbeta penningtvätt och finansiering av terrorism. Finansinspektionen gav Nordea en varning och högsta möjliga penningstraff på 50 miljoner svenska kronor (5,4 miljoner euro). Enligt Finansinspektionen har Nordea inte gjort någon som helst riskbedömning av sina kunder.

Kristianstadsbladet - 16 apr 13 kl. 10:23

Nordea får böta för dålig kontroll

Nordea får en anmärkning och måste böta 30 miljoner kronor för brister i arbetet mot penningtvätt, efter ett beslut av Finansinspektionen.Delar rör frysta konton i Telia-Uzbekistanhärvan.
FI konstaterar att Nordea inte har följt EU:s sanktionsförordningar när den under flera år låtit bli att kontrollera verkliga huvudmän.

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 14:00

Nordea hjälper ökänd diktatur

Statligt delägda Nordea låter eritreanska staten använda Plusgirot för att driva in en skatt som FN anser är olaglig. Regimen kopplas i en ny rapport både till terrorliknande verksamhet och olaglig vapenhandel.
Många av TT:s källor anger att Eritreas ambassad i Stockholm har använt ett visst plusgirokonto i Nordea i många år och åtminstone så sent som i våras.

BT - 17 sep 13 kl. 14:01

Nordea hjälper ökänd diktatur

Statligt delägda Nordea låter eritreanska staten använda Plusgirot för att driva in en skatt som FN anser är olaglig. Regimen kopplas i en ny rapport både till terrorliknande verksamhet och olaglig vapenhandel. Många av TT:s källor anger att Eritreas ambassad i Stockholm har använt ett visst plusgirokonto i Nordea i många år och åtminstone så sent som i våras.

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 08:18

Det fruktar Wallenberg med Nordea-flytten

Allvarligt” och ”effekterna kommer bli kännbara”. Det skriver investmentbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg och storbanken SEB:s ordförande Marcus Wallenberg i ett gemensamt uttalande till SvD. ”Att en av Europas största banker nu aktivt flyttar tycker vi är allvarligt och vår bedömning är att de långsiktiga effekterna kommer att bli kännbara.

YLE - 04 dec 12 kl. 10:28

Nordea: Flera ljuspunkter i ekonomin

Det finns allt starkare tecken på att den globala ekonomin går mot ett bättre håll nästa år, anser Nordeas ekonomer. Tillväxten stannar ändå på en anspråkslös nivå nästa år, men den blir bättre än under det här året. Också den finländska ekonomin vänder uppåt nästa år, anser Nordea i sin senaste ekonomiska prognos.

Opinionen.se - 16 apr 13 kl. 08:17

Nordea kritiseras av FI

Nordea får en anmärkning och måste böta 30 miljoner kronor för att banken brustit i sitt arbete med att motverka penningtvätt, efter ett beslut av Finansinspektionen (FI). FI konstaterar att Nordea inte har följt EU:s sanktionsförordningar när den under flera år låtit bli att kontrollera verkliga huvudmän. Storbanken har också brustit i sin riskbedömning av en kund från Gibraltar, skriver Finansinspektionen i ett pressmeddelande..

HBL - 25 sep 14 kl. 11:54

Nordea: Finlands kreditbetyg i fara

Nordea varnar för att Finlands kreditbetyg AAA kan vara i fara nästa månad. Nordeas chefsekonom Aki Kangasharju tror att kreditvärderaren Standard & Poor's kan sänka betyget den 10 oktober. Av de stora kreditvärderarna publicerar Fitch sin bedömning av Finlands kreditvärdighet i morgon.

SvD - 21 jun 16 kl. 21:59

Krismöte på FI efter SvD:s Nordea-avslöjande

Det råder krisstämning på FI efter SvD Näringslivs avslöjande om ett internt dokument som pekar på stor kapitalbrist i Nordea. Källor på FI bekräftar SvD:s uppgifter och inom myndigheten uppges missnöjet vara stort med att ledningen inte agerat hårdare mot Nordea..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Värsta konkurrenten snuvar H&M på OS-kontrakt

Svenska OS-truppen har en ny partner och sponsor: japanska klädjätten Uniqlo. Efter flera års samarbete med H&M kommer alltså de svenska olympierna kläs av Uniqlo i fyra år, både i Tokyo 2020 och Peking 2022, olympiska och paralympiska spelen. .

DI - 15 minuter sedan

Greta Thunberg kritiserar äldre generationer

Det tog den svenska klimataktivisten Greta Thunberg 32 timmar att komma till Världsekonomiskt forum i schweiziska Davos. Nu tycker hon att det är dags att unga blir arga – och agerar..

DI - 15 minuter sedan

Trump håller tal till nationen när nedstängningen är över

Donald Trump kommer hålla sitt tal till nationen vid ett senare tillfälle, när nedstängningen av federal verksamhet har tagit slut. Det skrev presidenten på twitter på onsdagen. .

DI - 15 minuter sedan

Industri-PMI sjönk i Japan – exportorder föll kraftigt

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin sjönk till 50,0 i januari enligt preliminär statistik, jämfört med 52,6 föregående månad. .

DI - 15 minuter sedan

Sydkorea lämnar räntan oförändrad på 1,75 procent

Sydkoreas centralbank, BOK, beslutade på torsdagen att lämna styrräntan oförändrad på 1,75 procent..

DI - 1 timme sedan

Analytiker om Millicomaffären: "Skäl att tro att diskussionen återupptas"

Tele- och kabeloperatören Millicom rasade på onsdagen 10,1 procent sedan Liberty Latin America dragit sig ur budförhandlingarna. Nu har storägaren Kinnevik visat sina kort, och bedömare ser få andra potentiella köpare bland industriella aktörer..

DI - 45 minuter sedan

Pressat Huawei visar upp 5G-modem

Kinesiska teknikjätten Huawei har visat upp ett nytt 5G-modem..

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdag 24 januari

Rapportsäsongen fortsätter med bokslut från Bonava och Ahlsell, samt även Investor och Eoulus Vind..

DI - 6 timmar sedan

Fiaskot: Sverige rasar på listan över världens mest innovativa länder

Sverige rasar i listan över världens mest innovativa länder. Från att tidigare ha nosat på förstaplatsen faller Sverige nu till sjunde plats i Bloombergs sammanställning. .

DI - 6 timmar sedan

Fem ihjälskjutna i Floridabank

En beväpnad man har skjutit ihjäl fem människor på en bank i Sebring i Florida, rapporterar amerikanska medier. Den misstänkte skytten, som identifierats som en 21-årig man, barrikaderade sig inne i byggnaden i samband med angreppet. Han överlämnade sig senare till polisen, skriver ABC News..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.