DI > Ekonomi

Friday, 16 November, 19:39

DI - 19 okt 18 kl. 19:36

Nordea: "Oligarkens stämning visar hur svårt det är att hantera penningtvätt"Den ryska miljardären Boris Rotenbergs stämning av Nordea och Handelsbanken för avtalsbrott illustrerar hur svårt det är att stävja penningtvätt. Det hävdar Nordea apropå tvisten som blossat upp på finsk mark med bankens ryska oligarkkund..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Boris Rotenbergs, Nordea, Handelsbanken

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Oligarkens, stämningvisar hur , svårtdet är att , hantera penningtvätt
YLE - 19 maj 15 kl. 10:45

Nordea prickas hårt för bristande kontroll

Nordea utpekades på tisdagen av den svenska Finansinspektionen för omfattande slarv med att motarbeta penningtvätt och finansiering av terrorism. Finansinspektionen gav Nordea en varning och högsta möjliga penningstraff på 50 miljoner svenska kronor (5,4 miljoner euro). Enligt Finansinspektionen har Nordea inte gjort någon som helst riskbedömning av sina kunder.

Kristianstadsbladet - 16 apr 13 kl. 10:23

Nordea får böta för dålig kontroll

Nordea får en anmärkning och måste böta 30 miljoner kronor för brister i arbetet mot penningtvätt, efter ett beslut av Finansinspektionen.Delar rör frysta konton i Telia-Uzbekistanhärvan.
FI konstaterar att Nordea inte har följt EU:s sanktionsförordningar när den under flera år låtit bli att kontrollera verkliga huvudmän.

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 14:00

Nordea hjälper ökänd diktatur

Statligt delägda Nordea låter eritreanska staten använda Plusgirot för att driva in en skatt som FN anser är olaglig. Regimen kopplas i en ny rapport både till terrorliknande verksamhet och olaglig vapenhandel.
Många av TT:s källor anger att Eritreas ambassad i Stockholm har använt ett visst plusgirokonto i Nordea i många år och åtminstone så sent som i våras.

BT - 17 sep 13 kl. 14:01

Nordea hjälper ökänd diktatur

Statligt delägda Nordea låter eritreanska staten använda Plusgirot för att driva in en skatt som FN anser är olaglig. Regimen kopplas i en ny rapport både till terrorliknande verksamhet och olaglig vapenhandel. Många av TT:s källor anger att Eritreas ambassad i Stockholm har använt ett visst plusgirokonto i Nordea i många år och åtminstone så sent som i våras.

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 08:18

Det fruktar Wallenberg med Nordea-flytten

Allvarligt” och ”effekterna kommer bli kännbara”. Det skriver investmentbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg och storbanken SEB:s ordförande Marcus Wallenberg i ett gemensamt uttalande till SvD. ”Att en av Europas största banker nu aktivt flyttar tycker vi är allvarligt och vår bedömning är att de långsiktiga effekterna kommer att bli kännbara.

YLE - 04 dec 12 kl. 10:28

Nordea: Flera ljuspunkter i ekonomin

Det finns allt starkare tecken på att den globala ekonomin går mot ett bättre håll nästa år, anser Nordeas ekonomer. Tillväxten stannar ändå på en anspråkslös nivå nästa år, men den blir bättre än under det här året. Också den finländska ekonomin vänder uppåt nästa år, anser Nordea i sin senaste ekonomiska prognos.

Opinionen.se - 16 apr 13 kl. 08:17

Nordea kritiseras av FI

Nordea får en anmärkning och måste böta 30 miljoner kronor för att banken brustit i sitt arbete med att motverka penningtvätt, efter ett beslut av Finansinspektionen (FI). FI konstaterar att Nordea inte har följt EU:s sanktionsförordningar när den under flera år låtit bli att kontrollera verkliga huvudmän. Storbanken har också brustit i sin riskbedömning av en kund från Gibraltar, skriver Finansinspektionen i ett pressmeddelande..

HBL - 25 sep 14 kl. 11:54

Nordea: Finlands kreditbetyg i fara

Nordea varnar för att Finlands kreditbetyg AAA kan vara i fara nästa månad. Nordeas chefsekonom Aki Kangasharju tror att kreditvärderaren Standard & Poor's kan sänka betyget den 10 oktober. Av de stora kreditvärderarna publicerar Fitch sin bedömning av Finlands kreditvärdighet i morgon.

SvD - 21 jun 16 kl. 21:59

Krismöte på FI efter SvD:s Nordea-avslöjande

Det råder krisstämning på FI efter SvD Näringslivs avslöjande om ett internt dokument som pekar på stor kapitalbrist i Nordea. Källor på FI bekräftar SvD:s uppgifter och inom myndigheten uppges missnöjet vara stort med att ledningen inte agerat hårdare mot Nordea..

Dagens PS - 24 jan 18 kl. 09:28

Nordea: Då först höjer Riksbanken räntan

Storbanken tror att räntehöjningen dröjer. Nordea tror att en första räntehöjning från Riksbanken dröjer ända till början av 2019. Detta eftersom inflationen sjunker under målet, skriver banken i sin senaste konjunkturprognos.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Trump pratar upp börsen – optimistisk kring en lösning av handelskonflikten med Kina

USA:s president Donald Trump sa på torsdagen att han är optimistiskt inställd till att lösa handelskonflikten med Kina efter att ha fått ett svar från Kina på sina krav. Wall Street lyfte efter uttalandet. .

DI - 30 minuter sedan

Gaming Corps har tillsatt ny styrelse

Vid torsdagens extra bolagsstämma i Gaming Corps tillsattes en ny styrelse. Den nya styrelsen har påbörjat en genomlysning av verksamheten med syfte att identifiera och genomföra effektiviseringar och kostnadsbesparingar. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 45 minuter sedan

Nordstrom rasar efter kreditkortssmäll

Den amerikanska varuhuskedjan Nordstrom rasar med 14 procent på fredagen efter en svag rapport. Enligt bolaget tyngdes kvartalet av kundåterbetalningar på 72 miljoner dollar efter att Nordströms debiterat kreditkortskunder för hög ränta. .

DI - 45 minuter sedan

Här är Leif GW Perssons nya miljoninvestering

Leif GW Persson investerar två miljoner kronor i First North-kandidaten S2 Medical. Det uppger han för Di. I övrigt är professorn förtegen om sina senaste aktieaffärer.

DI - 1 timme sedan

Britterna förtjänar ett enkelt val

LEDARE. Theresa May vann striden men kommer att förlora kriget..

DI - 1 timme sedan

Brexitkaoset fortsätter – May fast i återvändsgränd

Storbritanniens premiärminister Theresa May har kört in i en återvändsgränd. Det verkar omöjligt att få igenom brexitavtalet i parlamentet. Samtidigt säger EU nej till att backa tillbaka till förhandlingsbordet.

DI - 1 timme sedan

Kraftiga röksignaler från ABB

Ingen rök utan eld och nu talar vi mängder av rök. Alla signaler tyder på att ABB är på väg att sälja hela eller delar av kraftdivisionen Power Grids. .

DI - 1 timme sedan

Domstol ger CNN-reporter rätt mot Vita huset

Mediebolaget CNN:s reporter Jim Acosta ska återfå sin pressackreditering till Vita huset, enligt ett domstolsbeslut. Beskedet kommer en vecka efter att USA:s president Donald Trump dragit in Acostas rätt att delta i presskonferenser i Vita huset, skriver flera amerikanska medier..

DI - 1 timme sedan

Teknik tynger Wall Street – Nvidia rasar 18 procent

Amerikanska börser öppnade lägre på fredagen men tog igen en del av den initiala nedgången på stigande oljepriser. .

DI - 1 timme sedan

Mindre nedgång på Europabörserna – Zalando backade

Europabörserna backade något på fredagen efter fortsatt stök i brexitfrågan. Samlingsindexet Stoxx 600 minskade 0,1 procent. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.