DI > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 02:30

DI - 19 okt 18 kl. 19:25

Reaktionen på Volvos rapport en väckarklockaAB Volvo backade på börsen för andra gången på fyra dagar på fredagen, trots en stark rapport..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Volvos, Volvo

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reaktionen, Volvos, rapporten , väckarklocka
Dagensanalys.se - 25 maj 18 kl. 10:04

Personalisering och mobilanpassat innehåll är avgörande, avslöjar ny rapport från Ooyala

Ooyalas senaste rapport State of the Media Industry 2018 är en väckarklocka för medieföretag som ännu inte anammat en datadriven affärsmodell med mobilen i centrum. “Konsumenterna förflyttar sig i allt snabbare takt till digitala och sociala plattformar och förväntar sig ha tillgång till allt innehåll, oavsett tid på dygnet eller var de befinner sig”, säger Belsasar Lepe, grundare och CTO på Ooyala. “Medieföretag kämpar i motvind för att hålla jämna steg med sina konsumenter och data är nyckeln till att hitta nya sätt att engagera och behålla dem.

SvD - 11 maj 14 kl. 20:53

”Estlands oro bör ses som väckarklocka”

Estlands president kallar Sverige för ett säkerhetshål. En rundringning bland ledamötena i försvarsberedningen, som lämnar sin rapport om några dagar, visar att de drar olika slutsatser av uttalandet. ”Generellt har förtroendet för Sveriges försvar från omvärlden sjunkit”, säger Torbjörn Björlund (V).

SR - 07 jun 14 kl. 06:26

Vodafones avslöjande en väckarklocka

Efter Vodafone valt att avslöja hur myndigheter kan lyssna av deras nät kan fler stora mobiloperatörer följa efter. Tyska Deutsche Telekom har redan sagt att man hoppas kunna publicera en liknande rapport som den Vodafone lade ut på sin hemsida, skriver The Guardian..

DalaDemokraten - 16 maj 17 kl. 09:48

Fler villainbrott i Dalarna – här är det störst risk att drabbas: "Borde vara en väckarklocka"

244 villainbrott. Så många polisanmäldes i Dalarna förra året. Det är en ökning med 19 procent på 20 år, det visar en rapport från Villaägarnas Riksförbund.

Dalarnas tidningar - 16 maj 17 kl. 09:48

Ökning av villainbrott i Dalarna – här är det störst risk att drabbas: "Borde vara en väckarklocka"

244 villainbrott. Så många polisanmäldes i Dalarna förra året. Det är en ökning med 19 procent på 20 år, det visar en rapport från Villaägarnas Riksförbund.

BT - 19 sep 14 kl. 10:15

Oron lättar efter skotskt nej

Pundet stärks och Londonbörsen stiger efter att skottarna sagt nej i folkomröstningen om självständighet. Nu lättar även oron kring kraven på självständighet i Katalonien, och Madridbörsen lyfter.- Vid ett ja hade vi kastats in i en osäkerhet med politiska förhandlingar.

HBL - 28 sep 13 kl. 02:59

Uppvärmningen hotar skena i väg

Det kan bli upp till fem grader varmare till slutet av seklet, och havsytan riskerar att stiga markant. ? Då skulle vi få en helt annan värld att leva i, säger en klimatforskare.

YLE - 16 jan 17 kl. 13:24

Flera domar för hatbrott att vänta – ”Samhället har insett allvaret”

Sannfinländaren Sebastian Tynkkynen är den tredje politikern som döms för hets mot folkgrupp år 2017. Domarna för hatbrott kommer troligtvis att bli fler då både polisen och justitieministeriet i år lägger mera resurser på att bekämpa hatbrotten. Sebastian Tynkkynen (Sannf.

Kristianstadsbladet - 04 okt 12 kl. 06:30

Fly inte undan ditt ansvar

?Jag skulle aldrig köpa en bil av en zigenare.? Den kommentaren fick journalisten och författaren Lawen Mohtadi vid ett samtal i förra veckan under Bokmässan i Göteborg.

Kristianstadsbladet - 03 maj 13 kl. 01:30

S vill ha extradebatt om skolan


Socialdemokraterna begär en extra debatt i riksdagen om den oroande utvecklingen i den svenska skolan. Bakgrunden är Skolverkets rapport på torsdagen om sjunkande resultat och ökade sociala klyftor.Rapporten är en väckarklocka, skriver S-ledaren Stefan Löfven tillsammans med riksdagsmännen Mikael Damberg och Ibrahim Baylan på DN-Debatt.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Serieentreprenörer blev riskkapitalister

Bröderna Fredriksson blev serieentreprenörer av en slump. När deras första företag, Bythjul, såldes startade de tillsammans investeringsbolaget Nordic Etail. ”Att få jobba ihop med sina syskon är en ynnest”, säger mellanbrodern Oscar Fredriksson..

DI - 4 timmar sedan

Lugn måndagshandel på USA-börserna

Wall Street stängde måndagshandeln utan större förändringar inför rapportflodens mer intensiva dagar senare i veckan..

DI - 5 timmar sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 5 timmar sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 6 timmar sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 6 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 7 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 8 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 8 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 9 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.