SVT > Kultur

Tuesday, 20 November, 18:23

SVT - 19 okt 18 kl. 17:44

SD-politiker vill ge riksdagen mer makt över GranskningsnämndenRiksdagens kulturutskotts nya ordförande Christer Nylander (L) har reagerat starkt på en motion från Sverigedemokraterna som föreslår att granskningsnämnden ska utses av representanter från riksdagspartierna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Granskningsnämnden, Christer Nylander, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

429 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD-politikervill ge , riksdagen, mer, maktöver , Granskningsnämnden
Nyheter 24 - 27 maj 12 kl. 11:56

Eric Rosén: "Ingen tycks ha fattat hur mycket mer makt SD kan komma att få"


KRÖNIKA. De har suttit i riksdagen i 600 dagar. Fortfarande tas de inte på allvar som politisk maktfaktor.

Regeringen - 30 jan 14 kl. 11:15

Regeringen föreslår mer makt till mobilkonsumenterna

Det ska bli lättare och gå snabbare att säga upp och byta sitt abonnemang för mobiltelefoni och andra elektroniska kommunikationstjänster. Dessutom ska operatörerna framöver bli skyldiga att kostnadsfritt ta bort eventuella lås, exempelvis så kallade simkortslås, efter att den inledande bindningstiden löpt ut. Det är innebörden i den proposition som regeringen i dag har överlämnat till riksdagen.

BT - 08 okt 11 kl. 10:46

Belgiska regioner får mer makt

Belgiska politiker har enats över språkklyftan mellan landets flamländska och vallonska delar om en reform som ger regionerna mer makt och kan bidra till att de lyckas bilda en ny regering. Belgien har stått utan ny regering i ett och ett halvt år, en världsrekordnotering på 482 dagar.
Charles Michel, som leder en reformrörelse, beskriver lördagens uppgörelse mellan åtta partier som den mest betydelsefulla sedan andra världskriget.

Helsingborgs Dagblad - 08 okt 11 kl. 10:47

Belgiska regioner får mer makt

Belgiska politiker har enats över språkklyftan mellan landets flamländska och vallonska delar om en reform som ger regionerna mer makt och kan bidra till att de lyckas bilda en ny regering. Belgien har stått utan ny regering i ett och ett halvt år, en världsrekordnotering på 482 dagar..

Skånskan - 23 feb 17 kl. 01:00

EU-par­la­mentet vill ge EU ännu mer makt

ERWP.fif(0)EU-par­la­mentet har dis­ku­terat EU:s fram­tid, i ljuset av det brit­tiska ut­trä­det. Men tvärt emot vad de­batten i öv­rigt handlar om, att lyssna mer på med­bor­ga­rna om vad EU bör ägna sig åt och av­stå från att läg­ga sig i, vill EU-par­la­mentets ma­jo­ri­tet utöka EU:s makt vä­sent­ligt.

Sydsvenskan - 09 okt 11 kl. 06:30

Ju större torg desto mer makt

Torgens arkitektur: Ju större torg, desto mer makt, desto mer kraft i reaktionen. Dan Hallemar, arkitekturskribent och redaktör för tidskriften Arkitektur, funderar kring torg:
Ju mer torget är skapat som maktuttryck, desto starkare blir kraften i reaktionen. Det är något man kan ana, även om jag inte har några egentliga belägg för det.

Alliansfritt Sverige - 05 maj 14 kl. 08:36

Folkpartiet – de enda som vill se mer makt till EU

26 miljoner arbetslösa, ökad korruption och mindre insyn. Det är inte konstigt att många nu förändrar sin EU-politik och vill minska makten i Bryssel. Centerpartiet vill se ”ett smalare EU” och Kristdemokraterna vill se ”ett mindre och mer ändamålsenligt EU”.

SR - 09 aug 13 kl. 11:54

Mer makt åt regionerna ska ge fler bostäder

Regeringen vill ge mer makt åt regionerna när det gäller att planera för nya bostäder. Det hotar väsentliga delar av det kommunala självstyret och är kontroversiellt. Bostadsminister Stefan Attefall tillsätter en kommitté för utreda mer regional makt i planprocessen:.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 15:58

Alliansen vill ge mer makt åt skolorna

STAFFANSTORP Den styrande alliansens budgetförslag för 2017 innebär att skolpengen ökar med 25 miljoner samtidigt som de centrala resurserna stramas åt.
Någon skattehöjning föreslås inte.Förslaget om ökad skolpeng ska, enligt alliansen, ge mer makt åt skolorna och samtidigt innebära att de tidigare ”snabbt ökande centrala resurserna flyttas ut till skolorna via skolpengen”.

Nyhetskanalen - 04 jun 12 kl. 18:20

Mer makt åt kvinnor bästa medicinen mot fattigdom

Trots tillväxt råder fortfarande undernäring och fattigdom i Afrika söder om Sahara och avgörande för att förändra situationen är ökad makt åt kvinnorna, enligt en ny FN-rapport. - Hälften av jordbrukarna är kvinnor men de har inte lika stor tillgång till mark och kapital som män. Att kvinnorna får mer makt är avgörande inte minst eftersom de lägger större delen av sina pengar på mat och utbildning åt barnen, säger chefen för UNDP:s Afrikabyrå.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Kritik mot Dagens Nyheter: Kan ha röjt andra journalisters källor

I förra veckan publicerade Dagens Nyheter namn på vilka anonyma källor journalisten Jesús Alcalá kan ha haft i Svenska Akademien. Nu kritiseras tidningen för att bryta mot god publicistisk sed. – Det är fullständigt surrealistiskt och makalöst, säger Alcalá..

SVT - 2 timmar sedan

”Zygmunt Bauman är som en trädgårdsmästare med gröna fingrar”

Vad är det som är fel med vår tidsålder? Den frågan ställer den nyligen bortgångne filosofen och sociologen Zygmunt Bauman i sin postumt utgivna bok. Per Andersson har läst Retrotopia – en bok som kunde varit mer stringent, men som har sin behållning i tankeprocesserna..

SVT - 3 timmar sedan

Leda och svanen-fresk har hittats i Pompeji

Under en utgrävning i Pompeji har arkeologer hittat en fresk föreställande en kvinna som har samlag med en svan. Fresken har legat dold under aska från ett vulkanutbrott i nästan 2000 år..

SVT - 3 timmar sedan

Fackförbund slår larm om bibliotekariebrist

Antalet examinerade bibliotekarier behöver fördubblas årligen framöver för att möta efterfrågan, annars riskeras en bibliotekariebrist i Sverige. Det menar fackförbundet Dik i en ny rapport..

SVT - 6 timmar sedan

Det här är Kattis Ahlström

Kattis Ahlström är årets julvärd i SVT. Hon har lett flera tv-program och galor, varit chefredaktör för Icakuriren och aktiv inom Bris. 2005 fick hon tv-priset Kristallen för Årets kvinnliga programledare..

SVT - 4 timmar sedan

Vetenskap konst

SVT - 4 timmar sedan

Förlorat verk av Picasso var pr-kupp

En målning har hittats nedgrävd i en rumänsk skog, efter att en nederländsk författare fått ett brev med information om att den stulna målningen Harlekins huvud av Picasso skulle finnas där. Men det visade sig vara en kopia och ett pr-trick av två belgiska konstnärer..

SVT - 7 timmar sedan

Julvärdar genom årtiondena

Att tända ljuset strax före klockan tre i SVT1 är ett uppdrag med lång tradition. Inom kort tillkännages vem som får uppdraget i år. Här är en tillbakablick på några av tidigare års julvärdar..

SVT - 8 timmar sedan

Anställd misstänks ha plundrat konserthus

En tidigare anställd vid Malmö Live misstänks ha stulit och sålt dyr teknisk utrustning, skriver Sydsvenskan. Enligt brottsmisstankarna har plundringen pågått sedan konserthuset öppnade 2015..

SVT - 10 timmar sedan

Idag avslöjas vem som blir årets julvärd

I fjol väckte Erik Haag och Lotta Lundgren irritation när julvärdskapet i SVT för första gången delades på två – och spelades in i förväg. När årets julvärd presenteras i dag är frågan om man kommer att återgå till en ensam julvärd som tänder ljuset i realtid, eller ta ännu ett nytt grepp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.