SVT > Inrikes

Wednesday, 23 January, 21:05

Liknande nyheter

Taggar: Nu blir det kallarei hela , Sverige
SmålandsPosten - 17 nov 14 kl. 06:49

Vi får ett kallare Sverige

När regeringen väljer att kraftigt försämra vill­koren för ideella verksamheter som drivs av personer som vill göra livet bättre för sina medmänniskor, sker det med motiveringar som ”prioriteringar av stöd med skattemedel till ideell verksamhet ska avgöras av demokratiskt valda organ och deras representanter”, skriver Gunnar Nordmark, ordförande Folkpartiet Liberalerna i Kronobergs län. Folkpartiets rötter är i den frisinnade rörelse som växte fram i slutet av 1800-talet. Den hade nära koppling till de frikyrkor­ som slogs mot religiöst förtryck och som tog ett stort socialt ansvar för sina medmänniskor både i Sverige och inter­nationellt.

SvD - 24 jan 16 kl. 16:00

Ett ännu kallare Sverige år 2046

I ett framtida Sverige regerar ett främlingsfientligt parti med järnhand. Men det finns de som organiserar sig underifrån - Camilla Sten skildrar motståndskvinnan Isa i sin filmiska debutroman "En annan gryning"..

Newsmill - 22 apr 11 kl. 15:42

Skygglapparna på i ett kallare Sverige

Svensk politik genomsyras av en inställning till samhällsproblem som innebär att man inte ser problemen för vad de verkligen är. Istället gör man vad man kan för att skyffla dem under mattan. Många tror att vi faktiskt försöker lösa problemen, men faktum är att vi bara angriper dem från helt fel håll.

GöteborgsPosten - 26 apr 13 kl. 11:22

Stor växer i ett allt kallare Sverige

Har du besökt ett dansgolv där hiphop spelats de senaste månaderna, har du garanterat dansat till Stor. Om inte annat har du chansen på fredag, när en av årets mest efterlängtade debutanter besöker Fängelset..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

13 vidriga attacker som tyder på ett kallare Sverige

 varit en moskéattack i månaden. Fönsterna på en moské krossades, igen9. November, i Eslöv – Vandalisering.

GöteborgsPosten - 27 apr 17 kl. 13:56

Begär lägre elskatt för ett kallare Sverige

Barometern - 08 feb 18 kl. 00:30

Ett kallare Sverige utan kärnkraft

Den största delen av Sveriges elproduktion kommer från vattenkraft och kärnkraft..

UNT - 02 jun 18 kl. 00:30

Ett kallare Sverige

En nedläggning av Crossroads i Uppsala kommer att få flera negativa konsekvenser, skriver Kristina Göranzon och Margaretha S Paras..

Alliansfritt Sverige - 22 aug 13 kl. 10:46

Föreställ dig att Sverige är ett land där klyftorna ökar och fattiga får det sämre, okej, du kan sluta låtsas

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) begår debattartikel så fylld av snömos att man tror att den handlar om snöröjning och inte sjukförsäkringen. Kristersson kör en ful argumentation som medveten utlämnar viktiga fakta. Till och med titeln är fulspelande "Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor" (vår fetning).

Alliansfritt Sverige - 06 dec 11 kl. 17:03

Sverige får katastrofsiffror i klimatranking

MILJÖ. Enligt Alliansen har Sverige världens bästa miljöpolitik. Det finns många, många sätt att såga det påståendet på.

Alliansfritt Sverige - 27 jan 14 kl. 11:29

[Pressmeddelande] Alliansfritt Sverige vill ha folkfinansierad aktivistplattform och valrörelse

Alliansfritt Sverige inleder idag sin valrörelse och framtidsarbete för ett alliansfritt Sverige. Därför lanseras under dagen den kampanjen En av tusen. Kortfattat är En av tusen är en donationsplattform för en folkfinansierad framtid för bloggen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Hur skriver du X? Här är nya testet som delar användarna

Extra, sax, lax. Har du någonsin reflekterat över hur du skriver bokstaven X för hand? Frågan ställdes i ett inlägg på Twitter – och det visar sig att åsikterna är många..

SVT - 4 timmar sedan

Här är produkten som är Årets matbluff 2018

Upfields produkt Lätta original har utsetts till Årets matbluff 2018 – ett antipris som årligen ges ut av konsumentföreningen Äkta vara..

SVT - 4 timmar sedan

Så här undviker du att bli lurad i affären

Alldeles för många produkter har missvisande omslag, enligt Björn Bernhardson på Äkta Vara. Det är köttbuljong som aldrig närmat sig en bit kött, smultrondricka med knappt några smultron i och chokladglögg utan choklad..

SVT - 11 timmar sedan

Här provar SVT:s meteorolog att vinterbada

Vinterkylan är här på allvar och isarna har lagt sig på många platser. Men det hindrar ändå inte folk från att hacka upp isen och hoppa i vattnet..

SVT - 15 timmar sedan

Strejk bryter ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer att svara med lockout.

SVT - 14 timmar sedan

Historiskt låga nivåer – mindre alkohol och tobak bland barn

Allt färre skolungdomar röker och dricker alkohol, det visar en undersökning som Folkhälsomyndigheten gjort. Siffrorna har aldrig tidigare varit så låga som de är nu..

SVT - 15 timmar sedan

23 januari: Natten nyheter

SVT - 20 timmar sedan

Trots att fler poliser utbildas – lång tid innan skillnaden märks

Regeringen vill ha en rejäl ökning av antalet poliser. Enligt Polisförbundets siffror så har antalet poliser per invånare sjunkit de senaste åren. Nu utbildas fler, men enligt rikspolischefen lär det dröja ett par år innan man märker någon större skillnad i antalet poliser..

SVT - Igår: 17:51

Transportstyrelsen: Äldre inte sämre bilförare

Efter att Storbritanniens prins Philip, 97, varit inblandad i en bilolycka har en debatt om äldre bilförare blossat upp i landet. Även i Sverige återkommer liknande debatter, men att äldre skulle vara en större fara än andra i trafiken tillbakavisas av Transportstyrelsens utredare..

SVT - Igår: 13:35

Regeringen vill förbjuda mobiler i skolan

Statsminister Stefan Löfven sade i regeringsförklaringen på måndagen att regeringen vill införa mobilförbud i skolan. Den nya lagstiftningen ska börja gälla 2021 och är en del av överenskommelsen i januari..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.