SVT > Inrikes

Sunday, 18 November, 06:55

SVT - 19 okt 18 kl. 15:03

Nu blir det kallare i hela SverigeHelgen bjuder på tillfälligt varmare temperaturer innan de dyker ner igen i början av nästa vecka med kallare luft norrifrån. ”Nu börjar vi se första tecknen på att vintern är antågande”, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, SVT, Nitzan Cohen

Dela artikeln

160 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu blir det kallarei hela , Sverige
SmålandsPosten - 17 nov 14 kl. 06:49

Vi får ett kallare Sverige

När regeringen väljer att kraftigt försämra vill­koren för ideella verksamheter som drivs av personer som vill göra livet bättre för sina medmänniskor, sker det med motiveringar som ”prioriteringar av stöd med skattemedel till ideell verksamhet ska avgöras av demokratiskt valda organ och deras representanter”, skriver Gunnar Nordmark, ordförande Folkpartiet Liberalerna i Kronobergs län. Folkpartiets rötter är i den frisinnade rörelse som växte fram i slutet av 1800-talet. Den hade nära koppling till de frikyrkor­ som slogs mot religiöst förtryck och som tog ett stort socialt ansvar för sina medmänniskor både i Sverige och inter­nationellt.

SvD - 24 jan 16 kl. 16:00

Ett ännu kallare Sverige år 2046

I ett framtida Sverige regerar ett främlingsfientligt parti med järnhand. Men det finns de som organiserar sig underifrån - Camilla Sten skildrar motståndskvinnan Isa i sin filmiska debutroman "En annan gryning"..

Newsmill - 22 apr 11 kl. 15:42

Skygglapparna på i ett kallare Sverige

Svensk politik genomsyras av en inställning till samhällsproblem som innebär att man inte ser problemen för vad de verkligen är. Istället gör man vad man kan för att skyffla dem under mattan. Många tror att vi faktiskt försöker lösa problemen, men faktum är att vi bara angriper dem från helt fel håll.

GöteborgsPosten - 26 apr 13 kl. 11:22

Stor växer i ett allt kallare Sverige

Har du besökt ett dansgolv där hiphop spelats de senaste månaderna, har du garanterat dansat till Stor. Om inte annat har du chansen på fredag, när en av årets mest efterlängtade debutanter besöker Fängelset..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

13 vidriga attacker som tyder på ett kallare Sverige

 varit en moskéattack i månaden. Fönsterna på en moské krossades, igen9. November, i Eslöv – Vandalisering.

GöteborgsPosten - 27 apr 17 kl. 13:56

Begär lägre elskatt för ett kallare Sverige

Barometern - 08 feb 18 kl. 00:30

Ett kallare Sverige utan kärnkraft

Den största delen av Sveriges elproduktion kommer från vattenkraft och kärnkraft..

UNT - 02 jun 18 kl. 00:30

Ett kallare Sverige

En nedläggning av Crossroads i Uppsala kommer att få flera negativa konsekvenser, skriver Kristina Göranzon och Margaretha S Paras..

Alliansfritt Sverige - 22 aug 13 kl. 10:46

Föreställ dig att Sverige är ett land där klyftorna ökar och fattiga får det sämre, okej, du kan sluta låtsas

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) begår debattartikel så fylld av snömos att man tror att den handlar om snöröjning och inte sjukförsäkringen. Kristersson kör en ful argumentation som medveten utlämnar viktiga fakta. Till och med titeln är fulspelande "Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor" (vår fetning).

Alliansfritt Sverige - 06 dec 11 kl. 17:03

Sverige får katastrofsiffror i klimatranking

MILJÖ. Enligt Alliansen har Sverige världens bästa miljöpolitik. Det finns många, många sätt att såga det påståendet på.

Alliansfritt Sverige - 27 jan 14 kl. 11:29

[Pressmeddelande] Alliansfritt Sverige vill ha folkfinansierad aktivistplattform och valrörelse

Alliansfritt Sverige inleder idag sin valrörelse och framtidsarbete för ett alliansfritt Sverige. Därför lanseras under dagen den kampanjen En av tusen. Kortfattat är En av tusen är en donationsplattform för en folkfinansierad framtid för bloggen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

18 november: Nattens nyheter

SVT - 2 timmar sedan

Fler positiva till att ha kollegor med funktionsnedsättning

Allt fler är positiva till att jobba med personer som har en funktionsnedsättning. Åtta av tio kan tänka sig det, enligt en ny undersökning från Novus. – Man får ju en livskvalitet av att jobba, säger Marie Serrander, som själv har en funktionsnedsättning och jobbar som teamleare..

SVT - 8 timmar sedan

Skottlossning i Malmö

Polisen har fått larm om skottlossning från områdena Örtagården, Rosengård och Persborg i Malmö, skriver myndigheten på sin hemsida..

SVT - 9 timmar sedan

Snart slut på novembervärme – vintern drar söderut

Nu kommer vintern. Nästa vecka blir det kallare i hela landet – med minusgrader även dagtid i halva landet. – Vi har haft det varmare än normalt i hela landet men nu blir det betydligt kallare, säger SVT:s meteorolog Deana Bajic..

SVT - Igår: 22:11

Ley har två masterutbildningar – men får inte jobb

Afrosvenskar har dåliga förutsättningar på arbetsmarknaden visar en ny rapport. Ley Ikpo har två masterutbildningar, en från Stockholms universitetet och en från Sorbonne i Paris. Trots detta får han inga jobb inom sitt område.

SVT - 15 timmar sedan

80- och 90-talisterna nobbar politiken – därför är det ett problem

Det har blivit allt svårare för partierna att locka unga till politiken. Efter valet finns en underrepresentation av unga vuxna i 280 kommuner, visar en genomgång av alla invalda i kommunfullmäktige som SVT Nyheter gjort. – Att vissa grupper inte är närvarande och för sina generationskamraters talan spelar roll, säger David Karlsson, statsvetare på Göteborgs universitet..

SVT - 15 timmar sedan

Lista: Sju exempel på kommuner som sticker ut

Äldst, yngst eller vanligast? Här är kommunerna som lyckas – eller misslyckas – med att representera folket..

SVT - 20 timmar sedan

L-politiker kräver att Björklund säger nej till Löfven

Nio framträdande L-politiker i Skåne kräver att partiets riksdagsgrupp och partiledaren Jan Björklund säger nej till Stefan Löfven (S) som statsminister. I en debattartikel räknar de upp ett stort antal frågor där Liberalerna och Socialdemokraterna står långt i från varandra..

SVT - 20 timmar sedan

Plastikkirurgen: ”Influencers har en häpnadsväckande makt över unga”

De är unga och påverkbara och jagar det perfekta utseendet som de sett på Instagram och Youtube. Upplevda skönhetsdefekter retuscheras i appar och selfien hamnar sedan på plastikkirurgens bord. Fenomenet kallas Snapchat dysmorphia.

SVT - 20 timmar sedan

SVT testar: Fillerstrenden

Allt fler svenskar använder Botox och fillers, enligt Etiska injektionsrådet i Sverige. Men hur mycket påverkar industrin oss? SVT Nyheter har djuptdykt i detta tillsammans med en psykolog och en plastikkirurgi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.