DN > Inrikes

Saturday, 19 January, 14:00

Liknande nyheter

Taggar: Aktiviståtalas för , brottmot , luftfartslagen
Skånskan - 01 maj 16 kl. 05:13

Fylla och brott mot luftfartslagen i Lund

Lund Trots att uppemot 25 000 människor, varav många berusade, samlades för att fira valborg i Lund så avlöpte festligheterna mycket lugnt, uppger polisen.– Det har ju varit en hög polisnärvaro, men vi har inga grövre brott eller personskador, säger polisens vakthavande befäl Magnus Lefévre. En person misstänks för brott mot luftfartslagen efter att ha skickat upp en drönare över Stadsparken trots att luftrummet var avlyst.

SN - 17 aug 13 kl. 06:40

Kvinna gripen för brott mot luftfartslagen

Åklagare beslutade i natt att anhålla en kvinna som begått brott mot luftfartslagen genom att röka inne på ett flygplan..

Nerikes Allehanda - 31 aug 17 kl. 21:04

Drönare flögs över fängelseområde – polisen: "brott mot luftfartslagen"

En drönare flögs under söndagen över Hinsebergs fängelseområde. Tilltaget är nu polisanmält och händelsen rubriceras brott mot luftfartslagen, skriver Lindenytt..

Nya Wermlands Tidningen - 12 jul 12 kl. 19:48

Misstänks för brott i luften

Polisen har upprättat en anmälan som rör brott mot luftfartslagen..

DN - 14 sep 18 kl. 18:26

Flygplansaktivisten misstänks för brott

Aktivisten som hindrade ett flygplan från att lyfta från Landvetter i syfte att stoppa en utvisning kommer att åtalas för brott mot luftfartslagen. .

Dagen - 05 aug 11 kl. 03:00

Antimuslimsk aktivist menar att lägret och massakern är lika illa

En av de främsta antimuslimska aktivisterna Pamela Geller anser att massakern på AUF-ungdomarna är lika groteskt som det som ungdomarna "indoktrineras med". - Breivik angrep framtida ledare för det parti som är ansvarig för översvämningen av muslimer till Norge, hävdar hon.

Två veckor har gått sedan massakern i Norge, men tragedin har redan används flitigt i propagandistiskt syfte.

YLE - 14 feb 13 kl. 15:23

Åtalen mot Stop Talvivaara-aktivist förkastade

Tingsrätten i Kajanaland har förkastat åtalen mot en aktivist från rörelsen Stop Talvivaara. Gruvblaget Talvivaara krävde att mannen skulle straffas för brott mot offentlig frid för att ha trängt sig in på produktionsområdet som ägs av Talvivaara. Mannen erkände att han hade besökt området - men ansåg inte att det var brottsligt.

Kristianstadsbladet - 08 okt 13 kl. 18:41

Rysk aktivist döms till tvångsvård


En rysk domstol gav på tisdagen order om att en aktivist, som dömts för sin roll i protester mot president Vladimir Putin, ska tvångsvårdas på mentalsjukhus. Beslutet har väckt kritik och anklagelser om en återvändo till Sovjeterans bestraffningsmetoder.I sitt beslut finner Moskvadomstolen att aktivisten Michail Kosenko gjort sig skyldig till att vid en regeringskritisk protest ha brukat våld mot polis och att han ska genomgå "obligatorisk medicinsk behandling".

BT - 08 okt 13 kl. 18:44

Rysk aktivist döms till tvångsvård

En rysk domstol gav på tisdagen order om att en aktivist, som dömts för sin roll i protester mot president Vladimir Putin, ska tvångsvårdas på mentalsjukhus. Beslutet har väckt kritik och anklagelser om en återvändo till Sovjeterans bestraffningsmetoder. I sitt beslut finner Moskvadomstolen att aktivisten Michail Kosenko gjort sig skyldig till att vid en regeringskritisk protest ha brukat våld mot polis och att han ska genomgå "obligatorisk medicinsk behandling".

Supermiljöbloggen - 29 apr 16 kl. 08:24

PhD Björn Hassler: ”Miljöforskare och aktivist, funkar det verkligen?”

Är det möjligt att bedriva miljöforskning i enlighet med vetenskapens egna kriterier, och samtidigt vara aktivist? Den frågan ställer sig Björn Hassler, docent och lektor i Miljövetenskap vid Södertörns högskola i Stockholm, idag i ett debattinlägg på Supermiljöbloggen. Under de tjugo år jag har sysslat med miljövetenskaplig forskning, har attityden jag möts av när jag i olika sammanhang presenterar mig som miljövetare förändrats.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Supporter anmälde rån av Chelsea-biljetter i Malmö

Folk har köat sedan fredagskvällen för att köpa biljetter till Malmö FF:s bortamatch mot Chelsea i Europa League. Strax efter att försäljningen öppnade anmälde en man att han rånats på sina biljetter under knivhot..

DN - 1 timme sedan

Munkar ihjälskjutna i thailändskt tempel

Två munkar har skjutits ihjäl och två skottskadats vid en attack mot ett buddhistiskt tempel i södra Thailand. Svartklädda gärningsmän tog sig in i byggnaden på fredagskvällen lokal tid och började skjuta omkring sig, enligt thailändsk polis..

DN - 1 timme sedan

”Instant Playhouse” fixar snabbteater i rasande tempo

Idé, repetition och premiär – allt inom loppet av 24 timmar! För fjärde året i rad blir det uppiggande snabbteater på Playhouse i Stockholm, för välgörande ändamål.  – Så här blottade och sårbara men samtidigt lekfulla får man aldrig se skådespelare annars, säger Maria Lundqvist som är med och regisserar..

DN - 1 timme sedan

Scenrecension: Begär och techno i ”Queen of the fauns”

”Queen of the fauns” utgår från Vaslav Nijinskys skandalomsusade balett ”En fauns eftermiddag. I Frédérique Gies moderna tolkning är det luststyrda fauner som dansar till techno istället för Debussys musik..

DN - 2 timmar sedan

Polis i Chicago dömd för dråp på svart tonåring

Dödsskjutningen av tonåringen Laquan McDonald i Chicago blev en symbol för polisbrutaliteten mot svarta. Nu har polisen som sköt dömts för dråp – den förste på 50 år..

DN - 3 timmar sedan

Svag årsdebut för Duplantis

2018 var ett fantastiskt år för stavhopparen Armand Duplantis. 2019 började inte lika bra..

DN - 3 timmar sedan

Personbil i krock med tåg – en allvarligt skadad

En person är förd till sjukhus med mycket allvarliga skador efter en krock mellan en bil och ett tåg utanför Kisa. Tågtrafiken är avstängd på sträckan Rimforsa-Kisa..

DN - 3 timmar sedan

Vittnen hörda om dödsfall vid bad

En teknisk undersökning av platsen i södra Stockholm där två personer i går hittades döda i en bil är färdig. Resultatet kommer att analyseras under dagen, uppger polisen för TT. Ett antal vittnen har också hörts, men polisen är i övrigt förtegen om händelsen..

DN - 5 timmar sedan

Lysande Serena Williams vidare

Serena Williams hade inga som helst problem att ta sig till fjärde omgången av Australian Open. Unga Dajana Jastremska fick nöja sig med tre gem och se Williams vinna med 6–2, 6–1..

DN - 5 timmar sedan

Så ska Moderaterna omvandla sin frustration till stenhård oppositionspolitik

Alliansen är död. Moderaterna förlorade statsministerposten. Nu behöver partiets besvikelse och frustration omvandlas till stenhård oppositionspolitik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.