DN > Inrikes

Monday, 19 November, 04:30

DN - 19 okt 18 kl. 13:59

Aktivist åtalas för brott mot luftfartslagenAktivisten Elin Ersson, som stoppade en utvisning till Afghanistan genom att vägra sätta sig ned i flygplansstolen, åtalas för brott mot luftfartslagen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Elin Ersson, Afghanistan

Dela artikeln

425 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktiviståtalas för , brottmot , luftfartslagen
Skånskan - 01 maj 16 kl. 05:13

Fylla och brott mot luftfartslagen i Lund

Lund Trots att uppemot 25 000 människor, varav många berusade, samlades för att fira valborg i Lund så avlöpte festligheterna mycket lugnt, uppger polisen.– Det har ju varit en hög polisnärvaro, men vi har inga grövre brott eller personskador, säger polisens vakthavande befäl Magnus Lefévre. En person misstänks för brott mot luftfartslagen efter att ha skickat upp en drönare över Stadsparken trots att luftrummet var avlyst.

SN - 17 aug 13 kl. 06:40

Kvinna gripen för brott mot luftfartslagen

Åklagare beslutade i natt att anhålla en kvinna som begått brott mot luftfartslagen genom att röka inne på ett flygplan..

Nerikes Allehanda - 31 aug 17 kl. 21:04

Drönare flögs över fängelseområde – polisen: "brott mot luftfartslagen"

En drönare flögs under söndagen över Hinsebergs fängelseområde. Tilltaget är nu polisanmält och händelsen rubriceras brott mot luftfartslagen, skriver Lindenytt..

Nya Wermlands Tidningen - 12 jul 12 kl. 19:48

Misstänks för brott i luften

Polisen har upprättat en anmälan som rör brott mot luftfartslagen..

DN - 14 sep 18 kl. 18:26

Flygplansaktivisten misstänks för brott

Aktivisten som hindrade ett flygplan från att lyfta från Landvetter i syfte att stoppa en utvisning kommer att åtalas för brott mot luftfartslagen. .

Dagen - 05 aug 11 kl. 03:00

Antimuslimsk aktivist menar att lägret och massakern är lika illa

En av de främsta antimuslimska aktivisterna Pamela Geller anser att massakern på AUF-ungdomarna är lika groteskt som det som ungdomarna "indoktrineras med". - Breivik angrep framtida ledare för det parti som är ansvarig för översvämningen av muslimer till Norge, hävdar hon.

Två veckor har gått sedan massakern i Norge, men tragedin har redan används flitigt i propagandistiskt syfte.

YLE - 14 feb 13 kl. 15:23

Åtalen mot Stop Talvivaara-aktivist förkastade

Tingsrätten i Kajanaland har förkastat åtalen mot en aktivist från rörelsen Stop Talvivaara. Gruvblaget Talvivaara krävde att mannen skulle straffas för brott mot offentlig frid för att ha trängt sig in på produktionsområdet som ägs av Talvivaara. Mannen erkände att han hade besökt området - men ansåg inte att det var brottsligt.

Kristianstadsbladet - 08 okt 13 kl. 18:41

Rysk aktivist döms till tvångsvård


En rysk domstol gav på tisdagen order om att en aktivist, som dömts för sin roll i protester mot president Vladimir Putin, ska tvångsvårdas på mentalsjukhus. Beslutet har väckt kritik och anklagelser om en återvändo till Sovjeterans bestraffningsmetoder.I sitt beslut finner Moskvadomstolen att aktivisten Michail Kosenko gjort sig skyldig till att vid en regeringskritisk protest ha brukat våld mot polis och att han ska genomgå "obligatorisk medicinsk behandling".

BT - 08 okt 13 kl. 18:44

Rysk aktivist döms till tvångsvård

En rysk domstol gav på tisdagen order om att en aktivist, som dömts för sin roll i protester mot president Vladimir Putin, ska tvångsvårdas på mentalsjukhus. Beslutet har väckt kritik och anklagelser om en återvändo till Sovjeterans bestraffningsmetoder. I sitt beslut finner Moskvadomstolen att aktivisten Michail Kosenko gjort sig skyldig till att vid en regeringskritisk protest ha brukat våld mot polis och att han ska genomgå "obligatorisk medicinsk behandling".

Supermiljöbloggen - 29 apr 16 kl. 08:24

PhD Björn Hassler: ”Miljöforskare och aktivist, funkar det verkligen?”

Är det möjligt att bedriva miljöforskning i enlighet med vetenskapens egna kriterier, och samtidigt vara aktivist? Den frågan ställer sig Björn Hassler, docent och lektor i Miljövetenskap vid Södertörns högskola i Stockholm, idag i ett debattinlägg på Supermiljöbloggen. Under de tjugo år jag har sysslat med miljövetenskaplig forskning, har attityden jag möts av när jag i olika sammanhang presenterar mig som miljövetare förändrats.

Fler nyheter från DN

DN - 18 timmar sedan

Många vill lämna sprängmedel till polisen

Sprängmedelamnestins första månad har gett oväntat stor utdelning: Mer än 700 personer har hört av sig till polisen om explosiva medel som borde hämtas. Bara några få av samtalen har handlat om handgranater..

DN - 20 timmar sedan

Explosion vid butik i Landskrona

En kraftig explosion inträffade under natten i en butikslokal i Koppargården i Landskrona, skriver polisen på sin hemsida. Smällen väckte många boende i området, och polis och räddningstjänst larmades..

DN - 21 timmar sedan

14-åringens advokat: Hvb-hemmet begick allvarliga fel

Tommy Nilsson, advokat till den 14-åriga flicka som misstänks för mord alternativt dråp på ett hvb-hem i Trollhättan, riktar nu skarp kritik mot boendet. Han menar att hvb-hemmet begick allvarliga fel under perioden som ledde fram till händelsen, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

DN - Igår: 21:55

Rapporter om skottlossning på flera håll i Malmö

Polisen har fått larm om skottlossning från områdena Örtagården, Rosengård och Persborg i Malmö, skriver myndigheten på sin hemsida..

DN - Igår: 19:23

Kvinnas cancer misstogs för svampinfektion

Kvinnan sökte vård för underlivssmärtor och behandlades för svampinfektion i åtta månader. Till slut togs hudprov som visade att hon hade cancer.  Nu får vårdgivaren i Uppsala kritik av Inspektionen för vård och omsorg för att det dröjde så länge med att utreda andra orsaker till kvinnans symtom.

DN - Igår: 18:59

LRF: Vi är mycket oroade över konsekvenserna

Skolan i Sverige blir allt mer delad mellan de som lyckas och de som inte lyckas. Det fria skolvalet spär på utvecklingen enligt forskare och Lärarnas riksförbund håller med, men ordförande Åsa Fahlén vill inte begränsa det. .

DN - Igår: 17:07

Läkare varnar för att patienter kan dö i onödan

GÖTEBORG. Oron och missnöjet växer på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Överläkare varnar för att patienter kan komma att dö i onödan på grund av nedskärningar.

DN - Igår: 17:07

Sjukvårdschefen: Helt nödvändigt med kostnadsminskningar

GÖTEBORG. Antalet vårdanställda inom Västra Götalandregionen har växt med 1.000 personer det senaste året och även anslagen har ökat.

DN - Igår: 16:26

Spiraler kom ut i bitar – företag anmäls

Ett tjugotal kvinnor i Skåne som satt in en kopparspiral för att undvika graviditet har drabbats av att en del av den blivit kvar i livmodern..

DN - Igår: 13:55

Gymnasium i Göteborg inför tre terminer

Amerikanska gymnasiet i Göteborg öppnar i augusti nästa år. Då blir man första skola i landet att införa tre terminer, skriver Göteborg Direkt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.