DN > Ekonomi

Sunday, 21 April, 00:17

DN - 19 okt 18 kl. 13:15

Ojämlik familjebildning hindrar kvinnliga chefer från toppenKvinnliga chefers underrepresentation och lägre löner kan inte förklaras med brist på kvalifikation. Enligt en ny studie är det i stället de första åren efter familjebildning som hindrar kvinnors karriärer. – Skillnaderna uppkommer när man bildar familj, säger Joacim Tåg, vid institutet för Näringslivsforskning..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Joacim Tåg, Näringslivsforskning

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ojämlik, familjebildning, hindrar, kvinnliga, cheferfrån , toppen
Sydsvenskan - 23 sep 12 kl. 06:30

Ojämlik musikbransch. Män blir adepter, kvinnor förblir assistenter för alltid.

Jonas GrönlundfrilansjournalistNyligen berättade konsertarrangören Fritz?s Corner i Stockholm att de med hjälp av Statens musikverk startar ett projekt vars mål är att få fler kvinnor till musikindustrins toppjobb. Initiativet verkar både bra och nödvändigt för att förbättra könsfördelningen i den traditionellt mansdominerade musikbranschen.

Barometern - 07 jun 14 kl. 10:41

Fi hindrar jämställdhet

jämställdhet ”Fi vill avskaffa rut och därmed tvinga tillbaka dessa, ofta lågutbildade kvinnliga företagare till ett liv i arbetslöshet, med lägre inkomst och mindre möjlighet att göra självständiga val.” Feministiskt initiativ har synts mycket i medierna den senaste tiden och det talas om att en feministisk våg väller in över Sverige. Tyvärr är granskningen av partiet okritisk vilket gör att deras politik ofta tolkas fel­aktigt.

YLE - 07 sep 17 kl. 14:24

Ojämlik behandling inom sportjournalistik ett problem – samtidigt finns risken för dubbelmoral

I efterhand blir jag arg att jag skrattade bort det, säger Yle Sportens tidigare redaktör Liselott Lindström om den sexistiska kommentaren hon själv fick höra på en fotbollsligamatch. Många har reagerat på den svenska sportjournalisten Amelia Mauritzons kolumn om den bristande jämställdheten i behandlingen av manliga och kvinnliga sportjournalister. Mauritzon berättade om hur hon på pressläktare bland annat blivit kallad för ”lilla gumman” och fått höra att hon har snygg rumpa.

Nya Wermlands Tidningen - 02 maj 12 kl. 07:30

Få jobb ger sen familjebildning

Ett konkret problem som många möter på grund av det sena inträdet på arbetsmarknaden är möjligheten till familjebildning, skriver Jenny Alexandersson..

Expressen - 08 apr 16 kl. 13:20

Påven visar öppnare syn på familjebildning

I ett nytt dokument visar påven tecken på en mer öppen syn på kärlek och familjebildning. – Varje person, oavsett sexuell läggning, borde respekteras, skrev han i dokumentet, skriver The Guardian. Men synen på skilsmässa är fortfarande hård..

BT - 10 dec 12 kl. 12:51

Jämlik hälsa prioriterad i regionen

en debattartikel i BT den 19 november anklagar Jonas Andersson (FP) den politiska ledningen i regionen för att inte jobba med jämlik vård. I Efter att ha läst hans artikel är det svårt att förstå att vi näst intill dagligen sitter på samma möten, eftersom synen kring våra insatser för ökad jämlik vård ser så olika ut.
Kunskapscentrum för jämlik vård har under hösten fått ett utökat uppdrag att också jobba med jämlikhetsfrågorna, istället för att som tidigare bara jobba med jämställdhetsfrågorna.

Expressen - 13 nov 13 kl. 00:51

Landstingen hindrar vård i världsklass

Skillnaden mellan cancervården runtom i Sverige är så stor att det hotar målen om god och jämlik vård för alla, varnar Göran Hägglund..

SmålandsPosten - 18 nov 14 kl. 06:59

En jämlik skola går före skattesänkningar

Socialdemokraterna i Växjö lovade inför valet i höstas en rejäl satsning på våra barn och ungdomar. Mindre grupper i förskolan, färre elever i klasser i de lägre årskurserna och resurser för tidiga insatser i skolan är några av de förslag vi har lagt för att skapa en jämlik och sammanhållen skola, skriver Åsa Karlsson-Björkmarker, kommunalråd (S) och Ola Gustafsson (S) Smålandspostens reportage de senaste dagarna om visar hur ojämlik­heten mellan elever och skolor ökar, sätter fingret på den största utmaningen­ Växjö kommun står inför.
Vi misslyckas med att ge Växjös elever en lik­värdig skola och priset de får betala med sämre resultat och livschanser följer dem hela livet.

Sydsvenskan - 16 mar 15 kl. 11:15

Ojämlik vård dödar tio varje dag

Varje dag dör tio personer på grund av ojämlik vård i sjukdomar som hade kunnat gå att åtgärda. Nu framförs krav på att riksdagen beslutar om en nollvision.— Ingen ska behöva dö på grund av ojämlik vård.

Helsingborgs Dagblad - 16 mar 15 kl. 11:15

Ojämlik vård dödar tio varje dag

Varje dag dör tio personer på grund av ojämlik vård i sjukdomar som hade kunnat gå att åtgärda. Nu framförs krav på att riksdagen beslutar om en nollvision.— Ingen ska behöva dö på grund av ojämlik vård.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 18:23

Nya rökförbudet delar krogbranschen

I december förra året tog riksdagen ett beslut som har väckt starka känslor i restaurangvärlden. En ny tobakslag träder i kraft vilket innebär att det blir förbjudet att röka på flera allmänna platser. Bland annat idrottsplatser, lekplatser, perronger samt uteserveringar.

DN - Igår: 11:33

Polisen tar till ”full styrka” för att hindra klimatprotest på Heathrow

Klimataktivister planerar att blockera flygtrafiken på Londons jätteflygplats Heathrow på långfredagen. Inrikesministern fördömer alla demonstranter som ”går utanför lagen” och ger polisen rätt att använda sin ”fulla styrka”..

DN - 17 apr 19 kl. 07:43

Slopad vinstdelning till personalen lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

DN - 16 apr 19 kl. 10:28

Oro hos Swedbanks kunder efter penningtvättsskandalen

Turbulensen kring penningtvättsskandalen har skapat oro hos Swedbanks kunder. Nu har banken skickat ut ett meddelande till kunderna.  – Vi har sett att frågorna från kunder har ökat i alla kanaler under de senaste veckorna, säger Swedbanks presschef Unni Jerndal..

DN - 15 apr 19 kl. 05:00

Kina planerar att skicka ut tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden

Kina planerar att skicka ut mer än tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden, enligt ett dokument från det styrande Kommunistpartiet. Studenter kommer att kallas för att resa i väg och bo i byar under sina sommarlov, men hur de ska övertalas att ställa upp frivilligt är oklart.  Metoden liknar den som folkrepublikens grundare Mao Zedong använde under kulturrevolutionen för 50 år sedan..

DN - 14 apr 19 kl. 14:00

Kundstorm mot Postnord: ”Paket tog 77 dagar”

Försenade leveranser, returnerade paket och oskäliga avgifter. Hos Konsumentverket och ARN ökade anmälningarna mot Postnord kraftigt i fjol. – Det är såklart inte en positiv trend, säger Emma Riblom, kommunikationschef för krisföretaget vars vd i veckan byttes ut..

DN - 14 apr 19 kl. 07:30

Rekordmånga kvinnor till byggbranschen

Stor ökning av antalet kvinnor som utbildar sig inom samhällsbyggnad och byggteknik..

DN - 13 apr 19 kl. 20:31

Vän till Indiens premiärminister pekas ut i korruptionshärva

En nära vän till Indiens premiärminister fick mer än en miljard i skattelättnader för sina företag i Frankrike i samband med en flygplansaffär länderna emellan. Det skriver franska Le Monde..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.