DN > Ekonomi

Saturday, 19 January, 00:51

DN - 19 okt 18 kl. 13:15

Ojämlik familjebildning hindrar kvinnliga chefer från toppenKvinnliga chefers underrepresentation och lägre löner kan inte förklaras med brist på kvalifikation. Enligt en ny studie är det i stället de första åren efter familjebildning som hindrar kvinnors karriärer. – Skillnaderna uppkommer när man bildar familj, säger Joacim Tåg, vid institutet för Näringslivsforskning..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Joacim Tåg, Näringslivsforskning

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ojämlik, familjebildning, hindrar, kvinnliga, cheferfrån , toppen
Nya Wermlands Tidningen - 02 maj 12 kl. 07:30

Få jobb ger sen familjebildning

Ett konkret problem som många möter på grund av det sena inträdet på arbetsmarknaden är möjligheten till familjebildning, skriver Jenny Alexandersson..

Sydsvenskan - 23 sep 12 kl. 06:30

Ojämlik musikbransch. Män blir adepter, kvinnor förblir assistenter för alltid.

Jonas GrönlundfrilansjournalistNyligen berättade konsertarrangören Fritz?s Corner i Stockholm att de med hjälp av Statens musikverk startar ett projekt vars mål är att få fler kvinnor till musikindustrins toppjobb. Initiativet verkar både bra och nödvändigt för att förbättra könsfördelningen i den traditionellt mansdominerade musikbranschen.

Barometern - 07 jun 14 kl. 10:41

Fi hindrar jämställdhet

jämställdhet ”Fi vill avskaffa rut och därmed tvinga tillbaka dessa, ofta lågutbildade kvinnliga företagare till ett liv i arbetslöshet, med lägre inkomst och mindre möjlighet att göra självständiga val.” Feministiskt initiativ har synts mycket i medierna den senaste tiden och det talas om att en feministisk våg väller in över Sverige. Tyvärr är granskningen av partiet okritisk vilket gör att deras politik ofta tolkas fel­aktigt.

Expressen - 08 apr 16 kl. 13:20

Påven visar öppnare syn på familjebildning

I ett nytt dokument visar påven tecken på en mer öppen syn på kärlek och familjebildning. – Varje person, oavsett sexuell läggning, borde respekteras, skrev han i dokumentet, skriver The Guardian. Men synen på skilsmässa är fortfarande hård..

YLE - 07 sep 17 kl. 14:24

Ojämlik behandling inom sportjournalistik ett problem – samtidigt finns risken för dubbelmoral

I efterhand blir jag arg att jag skrattade bort det, säger Yle Sportens tidigare redaktör Liselott Lindström om den sexistiska kommentaren hon själv fick höra på en fotbollsligamatch. Många har reagerat på den svenska sportjournalisten Amelia Mauritzons kolumn om den bristande jämställdheten i behandlingen av manliga och kvinnliga sportjournalister. Mauritzon berättade om hur hon på pressläktare bland annat blivit kallad för ”lilla gumman” och fått höra att hon har snygg rumpa.

BT - 10 dec 12 kl. 12:51

Jämlik hälsa prioriterad i regionen

en debattartikel i BT den 19 november anklagar Jonas Andersson (FP) den politiska ledningen i regionen för att inte jobba med jämlik vård. I Efter att ha läst hans artikel är det svårt att förstå att vi näst intill dagligen sitter på samma möten, eftersom synen kring våra insatser för ökad jämlik vård ser så olika ut.
Kunskapscentrum för jämlik vård har under hösten fått ett utökat uppdrag att också jobba med jämlikhetsfrågorna, istället för att som tidigare bara jobba med jämställdhetsfrågorna.

Expressen - 13 nov 13 kl. 00:51

Landstingen hindrar vård i världsklass

Skillnaden mellan cancervården runtom i Sverige är så stor att det hotar målen om god och jämlik vård för alla, varnar Göran Hägglund..

SmålandsPosten - 18 nov 14 kl. 06:59

En jämlik skola går före skattesänkningar

Socialdemokraterna i Växjö lovade inför valet i höstas en rejäl satsning på våra barn och ungdomar. Mindre grupper i förskolan, färre elever i klasser i de lägre årskurserna och resurser för tidiga insatser i skolan är några av de förslag vi har lagt för att skapa en jämlik och sammanhållen skola, skriver Åsa Karlsson-Björkmarker, kommunalråd (S) och Ola Gustafsson (S) Smålandspostens reportage de senaste dagarna om visar hur ojämlik­heten mellan elever och skolor ökar, sätter fingret på den största utmaningen­ Växjö kommun står inför.
Vi misslyckas med att ge Växjös elever en lik­värdig skola och priset de får betala med sämre resultat och livschanser följer dem hela livet.

Sydsvenskan - 16 mar 15 kl. 11:15

Ojämlik vård dödar tio varje dag

Varje dag dör tio personer på grund av ojämlik vård i sjukdomar som hade kunnat gå att åtgärda. Nu framförs krav på att riksdagen beslutar om en nollvision.— Ingen ska behöva dö på grund av ojämlik vård.

Helsingborgs Dagblad - 16 mar 15 kl. 11:15

Ojämlik vård dödar tio varje dag

Varje dag dör tio personer på grund av ojämlik vård i sjukdomar som hade kunnat gå att åtgärda. Nu framförs krav på att riksdagen beslutar om en nollvision.— Ingen ska behöva dö på grund av ojämlik vård.

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

DN - 10 jan 19 kl. 09:19

Grupptalan mot Danske Bank för penningtvätt

En amerikansk pensionsfond har lämnat in en gruppstämning mot Danske Bank och fyra av dess toppchefer för att ha underlåtit att ha informerat om den gigantiska penningtvättskandalen som briserade på allvar i fjol..

DN - 09 jan 19 kl. 14:36

Huvudmisstänkt i pensionshärva gripen

En svensk affärsman som är huvudmisstänkt i pensionshärvan kring Falcon Funds har gripits av brittisk polis..

DN - 09 jan 19 kl. 14:26

Färre flög med SAS i december

SAS följer trenden och tappar passagerare i decembersiffrorna. Trots det, och det faktum att planen är långt ifrån fulla, lyckas de hålla lönsamheten. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:23

Mötet om handelskriget avslutat – försiktig optimism

Kina och USA avslutade efter en extra dag av förhandlingar på onsdagen samtalen i Peking om hur handelskriget mellan länderna ska lösas. Kina tycks till stor del uppfyllt kraven från USA på att öka importen av amerikanska varor, medan mer strukturella frågor fortfarande väntar på mer detaljerade lösningar..

DN - 08 jan 19 kl. 13:52

En familjekombi som känns härligt lagom

På väg hem från Göteborg och ett besök på Volvofabriken slår det mig: Att köra nya Kia Ceed är som att köra Volvos förra generation av V60. På ett sätt är det ett väldigt bra betyg. Och en slags garanti för framgång i bilhallarna..

DN - 08 jan 19 kl. 13:13

Uber planerar för börsnotering i år

Ubers planer på en börsnotering 2019 ligger fast, trots senare tids börsturbulens.  Det uppger nättaxitjänstens vd Dara Khosrowshahi i en intervju i Wall Street Journal. .

DN - 07 jan 19 kl. 16:05

Taxiförbundet pekar ut Uber för skattefusk

Taxiförbundet lät säkerhetsföretag granska konkurrenten. Uber tar uppgifterna på allvar..

DN - 07 jan 19 kl. 09:08

Iran vill stryka nollor i fallande valuta

Irans centralbank föreslår att fyra nollor stryks från landets valuta rial, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Irna. Orsaken är att valutan har rasat kraftigt, under 2018 gick värdet ned med över 60 procent..

DN - 06 jan 19 kl. 13:24

Därför är PFAS omstritt

De senaste åren har högfluorerade ämnen, även kallat PFAS, varit ett hett ämne inom kosmetikabranschen. När sex sminkproducenter fasar ut ämnesgruppen ur produktionen väcker det frågor. Vad är PFAS egentligen?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.