DN > Ekonomi

Tuesday, 20 November, 18:23

DN - 19 okt 18 kl. 13:15

Ojämlik familjebildning hindrar kvinnliga chefer från toppenKvinnliga chefers underrepresentation och lägre löner kan inte förklaras med brist på kvalifikation. Enligt en ny studie är det i stället de första åren efter familjebildning som hindrar kvinnors karriärer. – Skillnaderna uppkommer när man bildar familj, säger Joacim Tåg, vid institutet för Näringslivsforskning..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Joacim Tåg, Näringslivsforskning

Dela artikeln

92 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ojämlik, familjebildning, hindrar, kvinnliga, cheferfrån , toppen
Nya Wermlands Tidningen - 02 maj 12 kl. 07:30

Få jobb ger sen familjebildning

Ett konkret problem som många möter på grund av det sena inträdet på arbetsmarknaden är möjligheten till familjebildning, skriver Jenny Alexandersson..

Sydsvenskan - 23 sep 12 kl. 06:30

Ojämlik musikbransch. Män blir adepter, kvinnor förblir assistenter för alltid.

Jonas GrönlundfrilansjournalistNyligen berättade konsertarrangören Fritz?s Corner i Stockholm att de med hjälp av Statens musikverk startar ett projekt vars mål är att få fler kvinnor till musikindustrins toppjobb. Initiativet verkar både bra och nödvändigt för att förbättra könsfördelningen i den traditionellt mansdominerade musikbranschen.

Barometern - 07 jun 14 kl. 10:41

Fi hindrar jämställdhet

jämställdhet ”Fi vill avskaffa rut och därmed tvinga tillbaka dessa, ofta lågutbildade kvinnliga företagare till ett liv i arbetslöshet, med lägre inkomst och mindre möjlighet att göra självständiga val.” Feministiskt initiativ har synts mycket i medierna den senaste tiden och det talas om att en feministisk våg väller in över Sverige. Tyvärr är granskningen av partiet okritisk vilket gör att deras politik ofta tolkas fel­aktigt.

Expressen - 08 apr 16 kl. 13:20

Påven visar öppnare syn på familjebildning

I ett nytt dokument visar påven tecken på en mer öppen syn på kärlek och familjebildning. – Varje person, oavsett sexuell läggning, borde respekteras, skrev han i dokumentet, skriver The Guardian. Men synen på skilsmässa är fortfarande hård..

YLE - 07 sep 17 kl. 14:24

Ojämlik behandling inom sportjournalistik ett problem – samtidigt finns risken för dubbelmoral

I efterhand blir jag arg att jag skrattade bort det, säger Yle Sportens tidigare redaktör Liselott Lindström om den sexistiska kommentaren hon själv fick höra på en fotbollsligamatch. Många har reagerat på den svenska sportjournalisten Amelia Mauritzons kolumn om den bristande jämställdheten i behandlingen av manliga och kvinnliga sportjournalister. Mauritzon berättade om hur hon på pressläktare bland annat blivit kallad för ”lilla gumman” och fått höra att hon har snygg rumpa.

BT - 10 dec 12 kl. 12:51

Jämlik hälsa prioriterad i regionen

en debattartikel i BT den 19 november anklagar Jonas Andersson (FP) den politiska ledningen i regionen för att inte jobba med jämlik vård. I Efter att ha läst hans artikel är det svårt att förstå att vi näst intill dagligen sitter på samma möten, eftersom synen kring våra insatser för ökad jämlik vård ser så olika ut.
Kunskapscentrum för jämlik vård har under hösten fått ett utökat uppdrag att också jobba med jämlikhetsfrågorna, istället för att som tidigare bara jobba med jämställdhetsfrågorna.

Expressen - 13 nov 13 kl. 00:51

Landstingen hindrar vård i världsklass

Skillnaden mellan cancervården runtom i Sverige är så stor att det hotar målen om god och jämlik vård för alla, varnar Göran Hägglund..

SmålandsPosten - 18 nov 14 kl. 06:59

En jämlik skola går före skattesänkningar

Socialdemokraterna i Växjö lovade inför valet i höstas en rejäl satsning på våra barn och ungdomar. Mindre grupper i förskolan, färre elever i klasser i de lägre årskurserna och resurser för tidiga insatser i skolan är några av de förslag vi har lagt för att skapa en jämlik och sammanhållen skola, skriver Åsa Karlsson-Björkmarker, kommunalråd (S) och Ola Gustafsson (S) Smålandspostens reportage de senaste dagarna om visar hur ojämlik­heten mellan elever och skolor ökar, sätter fingret på den största utmaningen­ Växjö kommun står inför.
Vi misslyckas med att ge Växjös elever en lik­värdig skola och priset de får betala med sämre resultat och livschanser följer dem hela livet.

Sydsvenskan - 16 mar 15 kl. 11:15

Ojämlik vård dödar tio varje dag

Varje dag dör tio personer på grund av ojämlik vård i sjukdomar som hade kunnat gå att åtgärda. Nu framförs krav på att riksdagen beslutar om en nollvision.— Ingen ska behöva dö på grund av ojämlik vård.

Helsingborgs Dagblad - 16 mar 15 kl. 11:15

Ojämlik vård dödar tio varje dag

Varje dag dör tio personer på grund av ojämlik vård i sjukdomar som hade kunnat gå att åtgärda. Nu framförs krav på att riksdagen beslutar om en nollvision.— Ingen ska behöva dö på grund av ojämlik vård.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Gibraltar stora hotet mot Brexitavtalet när Theresa May ska dricka te med EU-topparna

BRYSSEL. Spanien hotar att rösta nej till Brexitavtalet och hänvisar till framtiden för Gribraltar. Samtidigt är Storbritanniens premiärminister Theresa May på väg till Bryssel på onsdag eftermiddag.

DN - 2 timmar sedan

Sony varslar 200 anställda i Lund

Elektronikföretaget Sony varslar 200 anställda om uppsägning vid mobilverksamheten i Lund, rapporterar HD-Sydsvenskans näringslivssajt  8till5. Sparpaketet ska genomföras före utgången av mars 2019 och kommer också att beröra ett okänt antal konsulter..

DN - 3 timmar sedan

Brexithaveri ska inte hota Londonresa – men sämre skydd för konsumenten

Brexit ska inte hota vårens Londonresa. Det menar Transportstyrelsen som i värsta fall kan gå in och rädda trafiken med särskilda flygtillstånd. Däremot finns en risk att konsumentskyddet försämras vid inställda flygningar..

DN - 4 timmar sedan

Hur gör vi om den ena skulle bli ”oförmögen”?

Britt-Marie Svensson, chefsjurist och grundare av Bra juridik, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Mejla din fråga till juristen@dn.se.

DN - 6 timmar sedan

Brett fall på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjunker i kölvattnet av börsfall i Asien och USA. Bland annat har oro för minskad efterfrågan hos Apple dragit ner teknikbolagen samtidigt som gripandet av Carlos Ghosn, vd för Renault och styrelseordförande i japanska Nissan, sänder chockvågor genom bilindustrin..

DN - 8 timmar sedan

Jannike Kihlberg: Även ett återvunnet plagg orsakar utsläpp men påverkan är ändå lite lägre

Att tomten kommer med något hållbart till jul ligger i tiden, intresse för klimat och hållbarhet har ökat märkbart på senare tid. Kanske hänger det ihop med sommarens rekordvärme och torka. .

DN - 21 timmar sedan

Spanska protester om Gibraltar kan sänka avtalet med EU

Skilsmässoavtalet med EU är i stort sett klart. Men de sista detaljerna – bland dem några laddade skrivningar om Gibraltar – ska nu manglas fram till det beslutande EU-toppmötet på söndag. Brittiska medier varnade på måndagskvällen för att de nya spanska protesterna om Gibraltar i värsta fall kan sänka hela avtalet..

DN - 11 timmar sedan

Årets julklapp presenteras

Bakmaskinen, robotdammsugaren och senast elcykeln. Det är några av de produkter som tidigare utsetts till Årets julklapp och nu får sällskap av ännu en produkt. .

DN - 18 timmar sedan

Kraftigt kursfall för Apple

Mobil- och elektroniktillverkaren Apples aktie föll kraftigt när handeln på Wall Street drog i gång för veckan. Uppgifter om sämre försäljning av nya Iphone spred oro bland investerare..

DN - Igår: 15:51

Andreas Lindberg: Flera viktiga frågor fortsatt obesvarade kring Danske Bank

Förhöret med visselblåsaren Howard Wilkinson fyller i ett par luckor och bekräftar en del gamla påståenden. Men det lämnar också mycket kvar att önska.  Här förklarar DN vad som hänt, vad vi vet och vad vi inte vet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.