Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 18 November, 06:35

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 10:30

Apple stäms igen av patenttrollApple har fått en ny stämning mot sig från patenttrollet Uniloc som denna gång attackerar tekniken i Facetime, rapporterar Apple Insider. Uniloc hävdar att tekniken gör ett patentintrång på Hewlett-Packards teknik inom IP-telefoni. Sedan förra året är Uniloc ägare till patentet ”552”, som Hewlett-Packard ansökte om redan 2003. I stämningen uppger Uniloc att Facetime bygger på samma grundläggande kommunikationsstruktur som anges i 552-patentet. Bolaget kräver nu en icke-angiven skadeståndssumma, ersättning för juridiska avgifter och andra lättnader som anses lämpliga av domstolen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Uniloc, Facetime, Apple Insider, Hewlett-Packards, IP, Hewlett-Packard, Apple, Apples, AirDrop, Philips, HP

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Apple, stäms, igenav , patenttroll
DN - 20 jul 11 kl. 05:50

Apple över förväntan ? igen

Med en vinst på 7,3 miljarder dollar för det fiskala tredje året slår Apple åter analytikernas förväntningar med råge..

IDG - 12 dec 14 kl. 05:21

Apple uppdaterar Safari - igen

Efter att ha återkallat den tidigare uppdateringen släppte Apple i går en ny uppdatering för Safari som fixar flera problem..

Computer Sweden - 01 feb 17 kl. 09:00

Påeldade av Samsung – då var Apple störst igen


Apple avslutade 2016 starkt, och kunde under ett kvartal titulera sig världens största mobilleverantör. Men sett över helåret dominerar Samsung fullständigt..

IDG - 01 feb 17 kl. 09:00

Påeldade av Samsung – då var Apple störst igen


Apple avslutade 2016 starkt, och kunde under ett kvartal titulera sig världens största mobilleverantör. Men sett över helåret dominerar Samsung fullständigt..

IDG - 23 nov 15 kl. 08:51

Apple vinner strid mot patenttroll


Juryn i Östra Texas Distriktsdomstol var på Apples sida den här gången. Företaget har inte gjort intrång på Contentguards drm-relaterade patent..

Dagensanalys.se - 04 jun 18 kl. 09:01

Apple vill lansera ett eget annonsnätverk

Apple har i flera omgångar haft planer på att lansera ett eget annonsnätverk och ta del av annonskakan som idag äts upp av Facebook och Google. Nu är Apple igång igen och smider planer. Apple vill skapa ett nätverk som ska kunna användas i alla appar i App Store.

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 12 kl. 23:13

Apple över förväntan ? igen

Apples aktiekurs har hittills i år stigit med över 40 procent. I kväll får vi veta om den finansiella utvecklingen för teknikjätten lever upp till aktieplacerarnas förhoppningar..

NT - 24 apr 12 kl. 22:46

Apple över förväntan - igen

Enligt analysföretaget Birinyi Associates har 97 procent av Apples delårsrapporter sedan 2003 varit starkare än väntat..

DN - 24 apr 12 kl. 14:11

Apple över förväntan ? igen

Enligt analysföretaget Birinyi Associates har 97 procent av Apples delårsrapporter sedan 2003 varit starkare än väntat. Resultatet för andra kvartalet 2012 var inget undantag..

DI - 16 sep 13 kl. 22:11

USA-börserna: Apple föll igen

De ledande amerikanska indexen öppnade klart högre på måndagen, sedan flera nyheter under helgen stärkt riskaptiten. Uppgången mattades något under dagen, men stängning skedde trots detta överlag högre..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 12:10

VD: Jag vill ha Persson som statsminister

”Skulle klara jobbet med bravur”, säger näringslivstoppen till Di. Tomas Billing, vd för investeringsföretaget Nordstjernan och ordförande för byggbolaget NCC, är i likhet med näringslivet i stort trött på det låsta, politiska läget i rikets parlament. Två månader och drygt en vecka efter valet står Sverige fortfarande utan regering och den ena partiledaren efter den andra som hoppas på att bli statsminister röstar ner av riksdagen.

Dagens PS - Igår: 11:38

Nu är 42 anmälda i penningtvättshärvan

Fler än vad som tidigare varit känt misstänks för brott i Danske Bank-skandalen. Bankens egen utredning, som gjorts av advokatfirman Bruun & Hjejle, visar att totalt 42 medarbetare och så kallade agenter – mellanhänder utanför banken – anmälts till den estländska finansinspektionen för ytterligare granskning, rapporterar Berlingske med hänvisning till rapporten. Sedan tidigare är åtta anställda polisanmälda för misstänkta mutbrott.

Dagens PS - Igår: 10:43

Stor vindkraftspark byggs i Sverige

Tyska energijätten Eon ska bygga den svenska vindparken Nysäter, enligt ett pressmeddelande. Nysäter har en planerad kapacitet på 475 megawatt och kostar totalt cirka 500 miljoner euro, motsvarande 5,1 miljarder kronor. I samband med byggnationen upptar Eon också ett ägande på 20 procent i projektet.

Dagens PS - Igår: 10:36

Di: Spotify-aktien ska ned mer

Spotifys aktie väntas fortsätta falla när bolaget nu närmar sig vinst för första gången, skriver Dagens industri på fredagen. Det har varit fallet med de amerikanska teknikjättarna som samtliga gått ned under hösten trots att många av dem uppvisat rejäla vinstförbättringar. Di förklarar utvecklingen som en väckarklocka där investerare först nu blir medvetna om hur mycket det krävs för att motivera ett högt börsvärde.

Dagens PS - Igår: 10:25

Stark rapport ger aktie bränsle

Kursen är upp med omkring 7 procent på Stockholmsbörsen. Nibe är dagens börsvinnare. Efter att bolagets rapport nu på morgonen överträffat analytikerna förväntan både resultat- och omsättningsmässigt rusar aktien.

Dagens PS - Igår: 10:06

Ledarkollen: May under hård press

Dagens ledarkoll handlar om dåliga stresstester för banker, om budgeten, om Brexit och Theresa Mays situation. Och om vi har ett kollektivt ansvar för barnen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - Igår: 09:10

Amazon inte ‘too big to fail’

Amazon är inte för stora för att gå i konkurs, enligt vd Jeff Bezos. Amazon-chefen gav kommentaren som ett svar på en fråga från en anställd under ett möte förra torsdagen, rapporterar CNBC. Frågan löd om vad Jeff Bezos hade lärt sig från den senaste tidens konkurser med Sears och andra stora detaljhandelsjättar.

Dagens PS - Igår: 07:21

Nordkorea testar nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-un har övervakat tester med ett nytt högteknologiskt vapen som är under utveckling, enligt nordkoreansk media. Det rapporterar Yonhap News. Det nya vapnet började utvecklas under tidigare ledaren Kim Jong-il och uppges erbjuda försvar över hela landet.

Dagens PS - Igår: 07:35

Skanska bygger jätteskrapa i Göteborg

Byggbolaget Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Göteborg. Byggkontraktet är värt 1,5 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Projektet påbörjas i december och ska vara färdigställt i mars 2022.

Dagens PS - Igår: 08:46

Miljardär avyttrar stor aktiepost

Anger ”privata skäl” som orsak till den omfattande försäljningen. Enligt Di.se – som hänvisar till ett pressmeddelande – har Recipharms vd och grundare Thomas Eldered sålt nästan 1,6 miljoner av sina b-aktier, och det motsvarar 12,7 procent av hans totala aktieinnehav.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.