DN > Nyheter

Sunday, 18 November, 06:36

DN - 19 okt 18 kl. 08:06

Nya kulturborgarrådet vill privatisera Stockholms bibliotekFör första gången får Stockholm ett centerpartistiskt kulturborgarråd. Jonas Naddebo vill driva frågan om privatiserade bibliotek – och att Kulturhuset Stadsteatern ska finansieras av mecenater..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholms, Stockholm, Naddebo, Kulturhuset Stadsteatern

Dela artikeln

8896 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya kulturborgarrådetvill , privatisera, Stockholms, bibliotek
DN - 19 okt 18 kl. 21:31

Jessica Ritzén: Kulturborgarrådet tvingas göra sin första grönblå pudel

Stockholms nya kulturborgarråd har tvingats till sin första grönblå pudel. Jonas Naddebo (C) sade i en DN-intervju på fredagen att han vill privatisera Stockholms bibliotek. Men glömde att han inte längre bara är centerpartist utan grönblått kulturborgarråd..

DN - 14 nov 18 kl. 12:17

Kulturborgarrådet: Vi kommer inte dra undan mattan för Kulturhuset Stadsteatern

Finansieringen av Kulturhuset Stadsteatern har de senaste veckorna varit en het fråga inom kulturpolitiken. Under tisdagen skrev institutionens fackklubb i DN att de skulle få svårt att bibehålla sin verksamhet utan det årliga koncernstödet. Nu svarar kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C).

DN - 19 okt 18 kl. 14:52

Bibliotek i privat drift delar de blågröna partierna

Oppositionen reagerar kraftfullt på kulturborgarrådet Jonas Naddebos (C) uttalanden om att han vill öppna Stockholms bibliotek för privat drift. Men frågan splittrar också det blågröna samarbetet. ”Miljöpartiet vill inte privatisera Stockholms bibliotek”, meddelar partiets kommunikationschef..

DN - 09 nov 18 kl. 15:00

”Vi har inga planer på att privatisera bibliotek i Stockholm”

Privatisering var ett förslag som Centerpartiet tidigare hade i sin ambition att utveckla biblioteken. Men inga sådana förslag finns på bordet eller i den kommande budgeten för Stockholms stad, skriver kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C)..

SR - 23 nov 17 kl. 15:35

Stockholms kulturborgarråd avgår

Det socialdemokratiska stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert avgår..

DN - 18 nov 13 kl. 10:09

Öppen strid om Stockholms kulturstöd

Stockholms fria teatergrupper och Teaterförbundet kräver att kulturstödet i huvudstaden görs om och i kväll diskuteras frågan på ­Dramaten. Nu öppnar kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt för förändringar..

SvD - 22 okt 14 kl. 14:12

Stockholms stad köper inte Hertha Hillfons konstnärshem

Stockholms stad köper inte Hertha Hillfons hem och ateljé, trots vallöftet  från de rödgröna. - Vi lyckades inte hitta något rimligt sätt inom rimlig tid, säger kulturborgarrådet Roger Mogert (S). En annan köpare kommer inom kort att teckna köpekontrakt, erfar SvD..

Expressen - 12 okt 17 kl. 17:08

Att kräva tysta bibliotek är inte främlingsfientligt

Idé till installation. Staty av kulturborgarrådet Roger Mogert (S) i Stockholm placeras i skamvrå på grund av våldsamt ful debatt. Verket turnerar mellan stadens folkbibliotek.

Alliansfritt Sverige - 24 feb 14 kl. 21:42

Stockholms antiklotterpolicy bygger på ”sunt förnuft” – inte på grundlagen

Alliansen i Stockholm har anammat en hänsynslös antiklotterpolicy. Efter att riksdagens justitieombudsman dömt ut nolltoleransen som ett brott mot grundlagen har kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) tagit till orda. Klotterpolicyn grundar sig på "sunt förnuft" och inte objektiva grunder, säger hon.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 18:36

Stockholms stad köper inte Hillfons hem


Inför valet sade den dåvarande oppositionen i Stockholm att man hade som ambition att köpa skulptören Hertha Hillfons kombinerade hem och ateljé i Mälarhöjden och omvandla det till ett museum om man kom till makten.Nu har Stockholm nytt styre men den röd-grön-rosa majoriteten kommer trots det inte att köpa hemmet, rapporterar Svenska Dagbladet. - Vi tittade igenom och undersökte möjligheten att förvärva fastigheten.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Över 1.200 saknas i branden i Kalifornien

Antalet saknade i branden i norra Kalifornien fortsätter att stiga. På lördagskvällen lokal tid meddelar polisen att 1.276 personer saknas, 265 fler än ett dygn tidigare.

DN - 1 timme sedan

”Sluta titta i mobiltelefonen och läs en bok i stället”

Svenskarna, i synnerhet unga, ägnar alldeles för mycket tid åt att titta i mobiltelefonen. Fler borde läsa böcker i stället, för sin egen och samhällets skull, skriver 14-åriga Aada Paavonperä..

DN - 1 timme sedan

Rysk tv-dokumentär om Norden: ”Sverige irriterar mig”

Snart bänkar sig den ryska befolkningen framför tv:n för att se en stor dokumentärsatsning om Sverige och Norden. – Sverige irriterar mig. Svenskar kan aldrig ge raka svar.

DN - 5 timmar sedan

Trump om bränderna: Man måste se det för att förstå

Kalifornien ska få den hjälp de behöver för att klara av sina massiva skogsbränder. Det lovade president Donald Trump efter att ha guidats runt i brandområdena under lördagen. – Jag tror man måste se det för att verkligen förstå det, sade han.

DN - 6 timmar sedan

EU: Jättenota väntar om Brexit dröjer

De ”några månader extra” som Theresa May sagt att de kan behöva för att få till ett komplett Brexit-avtal kan stå Storbritannien dyrt. Närmare bestämt hela 10 miljarder pund, meddelade EU-företrädare under lördagskvällen..

DN - 6 timmar sedan

Andrew Gillum ger upp guvernörsvalet i Florida

Republikanen Ron DeSantis tar hem guvernörsvalet i delstaten Florida. Demokraten Andrew Gillum erkänner sig besegrad och gratulerar DeSantis, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

DN - 6 timmar sedan

Tuula

DN - 6 timmar sedan

Ernie

DN - 6 timmar sedan

Muralgranskaren

DN - 6 timmar sedan

Wisti

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.