DN > Nyheter

Thursday, 25 April, 17:50

DN - 19 okt 18 kl. 08:06

Nya kulturborgarrådet vill privatisera Stockholms bibliotekFör första gången får Stockholm ett centerpartistiskt kulturborgarråd. Jonas Naddebo vill driva frågan om privatiserade bibliotek – och att Kulturhuset Stadsteatern ska finansieras av mecenater..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholms, Stockholm, Naddebo, Kulturhuset Stadsteatern

Dela artikeln

8901 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya kulturborgarrådetvill , privatisera, Stockholms, bibliotek
DN - 19 okt 18 kl. 21:31

Jessica Ritzén: Kulturborgarrådet tvingas göra sin första grönblå pudel

Stockholms nya kulturborgarråd har tvingats till sin första grönblå pudel. Jonas Naddebo (C) sade i en DN-intervju på fredagen att han vill privatisera Stockholms bibliotek. Men glömde att han inte längre bara är centerpartist utan grönblått kulturborgarråd..

DN - 14 nov 18 kl. 12:17

Kulturborgarrådet: Vi kommer inte dra undan mattan för Kulturhuset Stadsteatern

Finansieringen av Kulturhuset Stadsteatern har de senaste veckorna varit en het fråga inom kulturpolitiken. Under tisdagen skrev institutionens fackklubb i DN att de skulle få svårt att bibehålla sin verksamhet utan det årliga koncernstödet. Nu svarar kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C).

DN - 19 okt 18 kl. 14:52

Bibliotek i privat drift delar de blågröna partierna

Oppositionen reagerar kraftfullt på kulturborgarrådet Jonas Naddebos (C) uttalanden om att han vill öppna Stockholms bibliotek för privat drift. Men frågan splittrar också det blågröna samarbetet. ”Miljöpartiet vill inte privatisera Stockholms bibliotek”, meddelar partiets kommunikationschef..

DN - 09 nov 18 kl. 15:00

”Vi har inga planer på att privatisera bibliotek i Stockholm”

Privatisering var ett förslag som Centerpartiet tidigare hade i sin ambition att utveckla biblioteken. Men inga sådana förslag finns på bordet eller i den kommande budgeten för Stockholms stad, skriver kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C)..

SR - 23 nov 17 kl. 15:35

Stockholms kulturborgarråd avgår

Det socialdemokratiska stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert avgår..

DN - 18 nov 13 kl. 10:09

Öppen strid om Stockholms kulturstöd

Stockholms fria teatergrupper och Teaterförbundet kräver att kulturstödet i huvudstaden görs om och i kväll diskuteras frågan på ­Dramaten. Nu öppnar kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt för förändringar..

SvD - 22 okt 14 kl. 14:12

Stockholms stad köper inte Hertha Hillfons konstnärshem

Stockholms stad köper inte Hertha Hillfons hem och ateljé, trots vallöftet  från de rödgröna. - Vi lyckades inte hitta något rimligt sätt inom rimlig tid, säger kulturborgarrådet Roger Mogert (S). En annan köpare kommer inom kort att teckna köpekontrakt, erfar SvD..

Expressen - 12 okt 17 kl. 17:08

Att kräva tysta bibliotek är inte främlingsfientligt

Idé till installation. Staty av kulturborgarrådet Roger Mogert (S) i Stockholm placeras i skamvrå på grund av våldsamt ful debatt. Verket turnerar mellan stadens folkbibliotek.

Alliansfritt Sverige - 24 feb 14 kl. 21:42

Stockholms antiklotterpolicy bygger på ”sunt förnuft” – inte på grundlagen

Alliansen i Stockholm har anammat en hänsynslös antiklotterpolicy. Efter att riksdagens justitieombudsman dömt ut nolltoleransen som ett brott mot grundlagen har kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) tagit till orda. Klotterpolicyn grundar sig på "sunt förnuft" och inte objektiva grunder, säger hon.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 18:36

Stockholms stad köper inte Hillfons hem


Inför valet sade den dåvarande oppositionen i Stockholm att man hade som ambition att köpa skulptören Hertha Hillfons kombinerade hem och ateljé i Mälarhöjden och omvandla det till ett museum om man kom till makten.Nu har Stockholm nytt styre men den röd-grön-rosa majoriteten kommer trots det inte att köpa hemmet, rapporterar Svenska Dagbladet. - Vi tittade igenom och undersökte möjligheten att förvärva fastigheten.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Ovisst läge i SAS-förhandlingarnas slutskede

Nu återstår bara timmar innan pilotstrejken i SAS kan bryta ut. Förhandlingarna har intensifierats och hålls nu mellan representanter från alla skandinaviska länder bakom stängda dörrar i Norge.  Läget kommer att vara ovisst för utomstående tills något besked finns att ge..

DN - 2 timmar sedan

”Frånvaro av religion gör oss framgångsrika”

Ropa inte på kristna värderingar..

DN - 3 timmar sedan

Elva döda i hissras i Kina

Elva personer har omkommit efter att en hiss rasat på en byggarbetsplats i staden Hengshui i norra Kina, rapporterar statliga medier..

DN - 4 timmar sedan

”Skamligt dålig beredskap för bränder”

Större resurser krävs för att vi inte ska tvingas lita på utländska brandmän..

DN - 5 timmar sedan

Rödin hem till Brynäs för att ta SM-guld

Efter tre hockeysäsonger i Nordamerika och i Schweiz återvänder Anton Rödin till Brynäs. 28-åringen har skrivit ett femårskontrakt med SHL-klubben. – Jag har lite unfinished business med att vinna guld, säger han till klubbens webbplats..

DN - 5 timmar sedan

Runt 70 döda i ovädren i Sydafrika

Runt 70 personer har dödats i de förödande översvämningarna som har drabbat Sydafrika..

DN - 5 timmar sedan

Joe Biden ger sig in i kampen – vill bli USA:s president

Före vice-president Joe Biden har nu officiellt tillkännagett att han kandiderar till posten som demokraternas kandidat i nästa års val i USA. .

DN - 5 timmar sedan

Misstänkt föremål i industriområde i Göteborg

Nationella bombskyddet har larmats till Kungstens industriområde i västra Göteborg sedan man hittat ett misstänkt farligt föremål. .

DN - 7 timmar sedan

”Häng med i ölsnacket – detta måste du kunna”

DN:s Sanna Lindberg om 14 trendiga begrepp i ölvärlden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.