VA > Ekonomi

Sunday, 18 November, 11:14

Liknande nyheter

Taggar: Bra, rullför , Volvo, redovisar, urstarkt, kvartal
DI - 19 jul 18 kl. 06:05

Bra rull för Volvo Cars – ökar försäljningen

Volvo Cars har fortsatt bra rull. Både omsättningen och rörelseresultatet ökade under biltillverkarens andra kvartal. Men målet om en rörelsemarginal om 8 procent är ännu en bra bit bort..

SVT - 02 maj 15 kl. 08:31

Talar ut om drömmålet: ”Fick på bra rull”

Sverige vann rysarmatchen mot Tjeckien efter straffdramatik. Men matchens läckerbit var 3-1 målet där Elias Lindholm och Victor Rask dansade fram. – Vi fick på bra rull, säger Rask till SVT Sport..

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 17 kl. 07:22

Volvo redovisar pangresultat

Vinsten lyfter kraftigt för lastbilstillverkaren Volvo. Vd Martin Lundstedt är nöjd med utvecklingen. – Alla våra affärsområden redovisar en förbättring, säger han till TT.

Nyteknik - 19 jul 18 kl. 07:43

Volvo redovisar historisk försäljning

AB Volvo redovisar en historiskt hög försäljning för årets andra kvartal, på över 100 miljarder kronor för första gången under ett enskilt kvartal. Både vinst och orderingång pekar uppåt, inte minst i Nordamerika..

DI - 04 sep 18 kl. 10:37

Bra rull för Volvo Cars – försäljningen växer vidare

Volvo Cars försäljning globalt växte med 14,5 procent i augusti, jämfört med samma månad förra året. Försäljningen ökade på alla viktiga marknader, enligt ett pressmeddelande från företaget..

DI - 21 sep 18 kl. 14:41

Stockholmsbörsen: Bra rull för Volvo

Kurserna på Stockholmsbörsen intog en positiv riktning i tidig fredagshandel som sedan bibehållits. Uppgångar sågs även på ledande börser i Europa. Autoliv och Volvo ledde storbolagen i OMXS30 högre medan Kinnevik gick mot strömmen och sjönk.

DI - 02 jun 16 kl. 09:36

Bra rull på Scania

Lastbilstillverkaren Scania, som ägs av tyska Volkswagen, redovisar ett rörelseresultat på 2.295 miljoner kronor (2.245) för det första kvartalet 2016..

DI - 28 sep 18 kl. 08:18

Bra rull för Nobina – både försäljning och resultat lyfte

Bussbolaget Nobina redovisar ett resultat före skatt på 86 miljoner kronor för det andra kvartalet (juni-augusti) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 (82).  Det framgår av kvartalsrapporten..

Sydsvenskan - 14 jul 11 kl. 18:19

Bra rull för kvinnliga åkare

Foto: Daniel Ekbladh
Klippan rankas som Sveriges tredje mest jämställda företagarkommun av branschorganisationen Företagarna. Åkaren Lotte Svensson äger sin egen kranbil sedan tre år.
Det har sina har fördelar när döttrarna är sjuka.

Vimmerby Tidning - 10 jul 15 kl. 06:05

Det går bra nu, Volvo

Vi säger ofta ”går det bra för Volvo så går det bra för Sverige” och just nu går det riktigt bra. I alla fall för bilmärket som huserar på Västkusten. Modellår 2015 är helt slutsålt, försäljningen av 2016 pågår för fullt och orderböckerna är riktigt välfyllda.

PrivataAffärer - 17 okt 18 kl. 13:28

Analytiker: Volvo redovisar toppsiffror tredje kvartalet

De gynnsamma marknadsförhållandena har dock eldat på debatten om när toppen i cykeln nås, vilket sätter extra fokus på orderingångssiffrorna och framåtblickande kommentarer. Det är den sammantagna bilden som framträder ur en rad analyser, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. Pareto lyfter fram att den kraftiga tillväxten på den nordamerikanska lastbilsmarknaden bäddar för att analyshusets tidigare bedömning att toppen i Volvos ordertillväxt i Nordamerika skulle nås i mitten av 2018.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 16:15

Plastberget växer lavinartat – här är innovationerna som kan vända trenden

För två år sedan kom larmet - snart finns det mer plast än fisk i havet. Nu kommer nya smarta material, innovationer för återvinning och hårda regler för  att minska användandet. Och Sverige ligger långt fram.

VA - Igår: 16:15

Forskare: Vårda talangerna – eller få illojala kravmaskiner på halsen

Utse en  talang  och du kan få en  illojal   kravmaskin  på halsen. Ny forskning visar att talent management kräver en hel del av både företaget och individen. .

VA - Igår: 15:43

Leif GW Persson har hittat en ny aktiefavorit – ska ringa i klockan vid börsnoteringen

”Det är den bästa uppfinningen sedan kullagret”, säger han när han träffar grundarna i Linköping. .

VA - Igår: 15:02

Topp 10: Nordens hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av fyra svenska, två danska, två norska och två finska aktier. .

VA - Igår: 15:09

Volkswagen tänker köra om Tesla – satsar 450 miljarder kronor på elbilar

Biltillverkaren Volkswagen ska investera 44 miljarder euro i utveckling av elbilar, självkörande bilar och tjänster för uppkopplade bilar. Det rapporterar Bloomberg News. .

VA - Igår: 14:01

Börsplus: Avstå när Fingerprint-traders börsnoterar sitt VR-bolag

Börsplus avråder från att teckna aktier i Beyond Frames, ett spelbolag vars ägare kopplas till ett "kryptiskt investeringsnätverk", enligt analystjänsten. .

VA - Igår: 13:41

Nytänk och spetsiga idéer - så skapas vinnande koncept med Berghs studenter

I  Berghs Studio jobbar företag tillsammans med studenter för att skapa kampanjer, kommunikationsinsatser och digitala produkter. “ Vi utmanar med nytänk och spetsiga idéer”, säger Tobias Lundqvist, ansvarig för Berghs Studio. .

VA - Igår: 13:35

Nordea petas: Inte längre "globalt systemviktig" bank

Nordea och RBS åker ut från Financial Stability Boards lista över globalt systemviktiga banker. Det kan ha påverkan på bland annat kapitalkraven. .

VA - Igår: 13:20

Från politiker till social entreprenör: ”Jag ville inte vara en cynisk maktmänniska – jag vill driva förändring”

Efter tio år i svensk partipolitik hittade Amir Sajadi socialt entreprenörskap. Nu vill han låta Järvaskolan yngla av sig. "Om vi ska kunna inspirera och visa att vårt koncept ger effekt måste vi visa att våra arbetssätt och metoder går att replikera och skala upp", säger han till Veckans Affärer.

VA - Igår: 12:19

Bolagen som kan svara på frågan värd miljarder: Vad blir det för väder?

Extrema väderväxlingar och digitalisering gör att entreprenörer och techjättar nu bygger upp en helt ny bransch. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.