YLE > Finland

Friday, 16 November, 19:04

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Två byggnader i gamla yrkesskolan i Karis får rivas

Det är nu fritt fram för ägaren till den gamla yrkesskolan i Karis att riva en del av byggnaderna på Stabsgatan 16. Det finns en preliminär tidtabell för rivningen..

YLE - 2 timmar sedan

Säsongstart med finalförväntan för Akilles bandylag: ”Vi har förutsättningar att vinna hela serien”

På lördag är det säsongstart för Akilles bandy. Laget har ännu inte kunnat träna på isplanen, men det hindrar dem inte från att sikta på final..

YLE - 2 timmar sedan

Nu är det dags att rädda Östersjön – här är 7 tips för hur just du kan hjälpa

Att Östersjön ropar på hjälp har knappast gått någon förbi, men det är inte för sent att rädda den. Nu behövs det räddningsinsatser främst inom jordbruket. Men också du kan hjälpa till, bland annat genom att äta mindre kött..

YLE - 3 timmar sedan

Tidigare lokalpolitiker Saido Mohamed fick villkorligt fängelse för penningtvätt – använde barnbidrag som hennes syster fått genom bedrägeri

Saido Mohamed, som tidigare varit aktiv inom lokalpolitiken i Helsingfors, dömdes på fredagen till villkorligt fängelse för grov penningtvätt. Enligt domen har hon använt pengar som hennes syster fått genom bedrägeri..

YLE - 4 timmar sedan

Regeringen vill begränsa demonstrationer och hänvisar till säkerheten – finländare är ändå lugna demonstranter: "Kan hota förtroendet mellan medborgare och polisen"

På torsdag avslutades remissrundan för regeringens kritiserade förslag om att göra ändringar i sammankomstlagen. För tillfället ska polisen meddelas muntligt eller skriftligt minst sex timmar innan en demonstration inleds. Men justitieministeriet vill med sitt lagförslag förlänga anmälningstiden till tre dygn..

YLE - 4 timmar sedan

Väyrynen ställer inte upp i Europaparlamentsvalet - siktar på riksdagsvalet

Riksdagsledamoten Paavo Väyrynen bekräftar i sin blogg att han inte ställer upp i valet till Europaparlamentet. Värynen motiverar beslutet med sin ändrade livssituation..

YLE - 4 timmar sedan

Ingå kommun vill öppna upp Wilhelmsdal för lokala företagare

Ingå kommuns framtidsplaner för Wilhelmsdal har klarnat. Det nya efter renoveringen blir att en del av huset öppnas upp för företagare och distansarbetare..

YLE - 5 timmar sedan

Nittio miljoner dollar för en tavla - nytt rekordpris för verk av David Hockney

Det högsta priset som någonsin betalats för ett verk av en levande konstnär. Det rekordet slogs på Christie´s auktionshus i New York på torsdagen när en tavla av David Hockney såldes för över 90 miljoner dollar..

YLE - 6 timmar sedan

Västmetron fyller ett år - så här har den påverkat sin omgivning

Västmetron sänkte tröskeln för Helsingforsbor att besöka Esbos museer och köpcenter, men påverkar inte längre bostadspriserna i närområdena. Yle listar fem saker som västmetron fört med sig sedan den för ett år sedan invigdes..

YLE - 7 timmar sedan

Mörkt, mörkare, Kouvola - solen har lyst med sin frånvaro under november månad, bekräftar meteorologen

Du som upplever att november månad varit ännu dystrare än normalt har helt rätt. Meteorologiska Institutet berättar att läget varit värst i Kymmenedalen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.