YA > Nyheter

Sunday, 18 November, 02:24

YA - 19 okt 18 kl. 01:01

Insändare: Positiv effekt på Ystads landsbygdDet som kanske inte direkt var tänkt som en satsning på landsbygden som sådan – nybyggnationen i Svarte och Nybrostrand – kommer att få positiv effekt även på byarna runtomkring. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystads, Svarte, Nybrostrand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insändare, Positiv, effekt, Ystads, landsbygd
YA - 18 aug 18 kl. 03:03

Insändare: Förtydligande om trådlös teknik

27 juli hade jag en insändare om att Ystads kommun inte gav bifall till mitt medborgarförslag att följa Europarådets resolution 1815, som uppmanar medlemsländerna att aktivt informera om hälsorisker med Wifi, mobil, larm och andra trådlösa nätverk. Bland annat varnas för hjärntumör hos barn. .

YA - 17 sep 18 kl. 02:02

Insändare: Godstrafiken flyr Ystads hamn

Sedan år 2000 har Ystads hamn tappat 85 procent av sin miljövänliga godstrafik via järnväg. Detta trots en hårdsatsning på miljövänligare godstrafik för att kunna rädda kvar Polentrafiken. Med facit i hand är detta inget annat än ett fiasko.

YA - 31 maj 18 kl. 01:01

Insändare: Tänk om Strandberg fått som han ville

Vilken dramatik vi nu får uppleva när det är valår och läser insändare i Ystads Allehanda om Ystads hamns utveckling och framtid. Varje ny insändare från dem som inte tycker om Socialdemokraternas framgångar i Ystad, kommer det ständigt nya överraskningar..

YA - 14 mar 18 kl. 04:04

Kloka insändare om hamninvesteringen

Kommentar till Hans Elméns insändare angående hamninvesteringen. Tack Hans Edmén för två utmärkta insändare om hamnomflyttningen. Du ställer några viktiga och berättigade frågor till Ystads politiker, som kräver ett svar till stadens invånare.

UT - 11 feb 14 kl. 07:23

Insändare om butiksdöd blev snackis

Kommer gågatan att dö?
Den frågan diskuteras just nu på många håll i Ulricehamn. Den insändare som Susanna Isaksson skrev till lördagens UT har diskuterats flitigt de senaste dagarna, inte minst på sociala medier.

YA - 26 jul 18 kl. 00:22

Insändare: Skurupspartiet vill ha mer välfärd för skattepengarna

Svar på Vänsterpartiet Ystads insändare i YA 17 juli. Vänsterpartiet klagar på vinster i välfärden. Märklig fokusering.

YA - 06 aug 18 kl. 01:01

Insändare: Valrörelsens mörka baksida

Svar på Moderaternas insändare i YA den 2 augusti. Det är tråkigt att uppleva Moderaterna i Ystads desperata vilja att bränna sina skepp istället för att blicka framåt och öppna upp för en ny tid. .

YA - 14 nov 18 kl. 01:01

Insändare: Inget rasistiskt eller nazistiskt i SD:s partiprogram

Replik till Margarethe Müntzings (FI) insändare i Ystads Allehanda 10 november. Att du fått mottaga nedsättande kommentarer från andra politiska företrädare är helt oacceptabelt och något som de flesta partier behöver arbeta med. .

YA - 27 jul 18 kl. 01:01

Insändare: Simrishamn behöver en stadsarkitekt

I en insändare i YA berör Froste Persson mitt och Kristina Åhbergs förslag att i vår kommun återinrätta tjänst som stadsarkitekt. Det är något oklart vad Persson själv tycker men jag tolkar det som att han är positiv till förslaget då han kritiserar att tjänsten en gång drogs in. .

SmålandsPosten - 03 feb 14 kl. 06:16

Över 90 000 har läst Pegs insändare

”Är ett A värt min hälsa?” undrade 17-åriga Peg Magnusson i en insändare för en dryg vecka sedan. Och hon fick ett fantastiskt gensvar.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Drygt 250 båtar skrotade med premie

Sedan den så kallade båtskrotningspremien infördes i september har 256 båtar skrotats i landet, rapporterar Barometern med hänvisning till nyhetsbyrån Siren. Premien innebär att båtar upp till tre ton kan lämnas in konstadsfritt på drygt 20 platser i landet.(TT).

YA - 15 minuter sedan

USA lämnar inte ut Gulen

President Donald Trump säger att USA inte har några planer att utlämna den turkiske predikanten Fethullah Gülen, som anklagas av Turkiet för att ha legat bakom kuppförsöket sommaren 2016.(TT).

YA - 2 timmar sedan

Valet i Madagaskar mot en andra omgång

Två tidigare presidenter, Andry Rajoelina och Marc Ravalomanana, ser ut att få tävla om presidentposten i Madagaskar i en andra valomgång. Båda kandidaterna hoppas dock före det kunna utses som segrare, genom ett domstolsbeslut.(TT).

YA - 1 timme sedan

Män greps med nästan 60 000 cigaretter

Två män har gripits i Ystad med närmare 60 000 cigaretter, 66 liter sprit och närmare 100 liter starköl, skriver Sydsvenskan. Männen kom med ett fordon med båt när de upptäcktes av tullen i Ystad. De misstänks för smuggling och olovlig förflyttande av punktskattepliktiga varor.

YA - 1 timme sedan

Minskat stöd för Macron

Stödet för Frankrikes president Emmanuel Macron har sjunkit till 25 procent, visar en ny mätning från opinionsinstitutet Ifop.(TT).

YA - 1 timme sedan

Wilander kritisk till nya Davis Cup

Tennisturneringen Davis Cup måste gå tillbaka till sitt gamla format, tycker forne tennisstjärnan Mats Wilander. Att ta bort möjligheten att spela matcher sent i turneringen på hemmaplan är galenskap, enligt honom.(TT).

YA - 45 minuter sedan

VA-bolag: Torka inte med fel papper

Laholmsbuktens VA är trötta på fulspolningen, som de kallar när folk torkat sig med hushållspapper. Förra året avskildes 300 ton av sådant som inte ska spolas ned vid reningsverken i Halmstad och Laholm, till skillnad från toapapper, som är gjort för att lösas upp i vatten.(TT).

YA - 2 timmar sedan

Svante Sjöblom till Jazzarkivet

På onsdag den 21 november gästas Bluesklubben på Jazzarkivet av Svante Sjöblom. Som vanligt öppnar man portarna 18.30..

YA - 2 timmar sedan

Nej till inhibition för överklagade undersökningstillstånd

Förvaltningsrätten i Luleå, där man handlägger överklagandena av Scandivanadiums undersökningstillstånd, har nu sagt nej till inhibition för ytterligare två områden där företaget har tillstånd till prospektering – Fågeltofta 2 och Flagabro. .

YA - 2 timmar sedan

Hon får ingen plats till sin el-rullstol: ”Jag vill bara kunna komma ut”

Med en el-rullstol kan rörelsehindrade Kerstin Kronvall komma ut. Kommunen ger henne en och betalar för ett låst förvaringsskjul på fastighetens gård. Men hyresvärden säger nej.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.