Kristianstadsbladet > Kultur

Friday, 18 January, 10:28

Kristianstadsbladet - 19 okt 18 kl. 00:10

De rödlistade målarna bjuder in till salongSäkert är de inte de sista i sitt slag. Men de är alldeles klart rödlistade, konstnärer som målar landskap i olja. ”Det börjar till och med bli svårt att få tag på oljefärger”, säger Thomas Larsson..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Thomas Larsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De rödlistade, målarna, bjuderin till , salong
YA - 19 okt 18 kl. 00:10

De rödlistade målarna bjuder in till salong

Säkert är de inte de sista i sitt slag. Men de är alldeles klart rödlistade, konstnärer som målar landskap i olja. ”Det börjar till och med bli svårt att få tag på oljefärger”, säger Thomas Larsson..

Kristianstadsbladet - 19 jun 14 kl. 17:36

"De här lådorna är framtiden"

Foto: Peter Åklundh
354 000 immigranter släpptes under torsdagen fria att börja ett nytt liv som ålyngel i skånska och blekingska vattendrag som mynnar i Hanöbukten.
Förmiddagen 19 juni var Kristianstads Båtklubb omlastningsplats för spridningen av ålyngel till landskapet i öster, Ivösjön och Oppmannasjön i norr, Verkeån och Julebodaån i söder samt nedre Helgeåns vattensystem. I år planteras totalt tre miljoner glasålar ut i Sverige.

YLE - 26 jul 13 kl. 05:16

Fiskhandlare ser slutet på fiskerinäringen i Österbotten

Jord- och skogsbruksministeriet föreslår licensjakt på 100 östersjövikare per år i Bottniska viken. Orsaken är de ekonomiska förluster som den orsakar fiskare. Fiskhandlaren Tage Snygg och fiskaren Torolf Snygg ser inte med hoppfulla ögon på framtiden.

SmålandsPosten - 03 aug 13 kl. 09:00

Dags att skydda den biologiska mångfalden

?Sveriges regering måste­ ge ett bättre och mer omfattande skydd av våra hav. Enligt våra internationella åtaganden ska vi skydda minst tio procent av våra kust- och havsområden???

Barometern - 02 sep 13 kl. 08:46

Dags att skydda haven

?Nedmonteringen av det svenska miljöarbetet får inte fortgå. Varför tar inte svenska regeringen på sig ledartröjan och ser till att uppnå de miljömål som man tagit beslutat om??

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Patrik Lundberg lämnar ett drömjobb för ett annat

Han drömde i tjugo år om att få skriva i Aftonbladet. Patrik Lundberg från Sölvesborg har fått leva sin dröm i fem år. Men den läsare som i fortsättningen vill ta del av hans krönikor måste byta till Expressen.

Kristianstadsbladet - Igår: 00:11

Personlig minnesresa till Wien

Poeten och översättaren Cecilia Hansson har en livslång relation till Wien, och som vuxen reser hon tillbaka för att minnas. Resultatet blir en självbiografisk skildring om kärlek och identitet. Kulturskribenten Sune Johannesson har läst ”Au pair”.

Kristianstadsbladet - I förrgår: 05:00

Huset där kulturintresset kan börja växa

Dans är just nu ett populärt område hos Barbacka, Kristianstads kulturhus för unga. Framöver väntar en utökad satsning på bild. Och ska verksamheten fortsätta utvecklas krävs en tillbyggnad.

Kristianstadsbladet - 14 jan 19 kl. 21:59

De nomineras till Debutantpriset

Hur man börjar om livet på en ny plats, känslan av förlust, en judisk familjeberättelse, könsidentitet, och – en dagbok om att debutera. Det är teman i de böcker som har nominerats till Debutantpriset i år. .

Kristianstadsbladet - 05 jan 19 kl. 00:05

Frans gör comeback med låtsläpp och turné

Frans är taggad. Med musik mer än tillräckligt för ett helt album och med ny tatuering från Brasilien släpper den 20-årige artisten nästa fredag nya låten ”One Floor Down”. Frans Jeppsson Wall satsar på sitt tredje genombrott i karriären..

Kristianstadsbladet - 12 jan 19 kl. 04:00

Skånes historia i vår boktävling

Efter två veckor med deckare i vinstpotten är det nu tid för en historisk bok om Skåne att hamna där, Anders Blidbergs ”Sista striden om Skåne.”.

Kristianstadsbladet - 11 jan 19 kl. 06:00

Kultförklarade julkalendern vill flytta in i spel-världen

Har du någonsin drömt om att få flytta in på Greveholm? Nu vill skaparna bakom den kultförklarade julkalendern ”Mysteriet på Greveholm” utveckla ett VR-spel. Genom det ska spelarna själva få leva på slottet, åka ut i rymden och hänga med spöken.

Kristianstadsbladet - 10 jan 19 kl. 14:54

Englund och Espmark åter till Akademien

Ledamöterna Peter Englund och Kjell Espmark återvänder till arbetet i Svenska Akademien. ”Det är naturligtvis väldigt glädjande”, säger Akademiens ständige sekreterare Anders Olsson..

Kristianstadsbladet - 10 jan 19 kl. 11:28

Englund och Espmark återvänder till Akademien

Akademiledamöterna Peter Englund och Kjell Espmark återvänder till arbetet i Svenska Akademien..

Kristianstadsbladet - 08 jan 19 kl. 21:17

Recension: Kjell Andersson om 50 myter om hållbarhet

Jessica Cederberg Wodmar vill rädda världen. Låter det för svårt? Kanske, men du och jag kan påverka mer än vi tror genom våra val av kläder, mat, resor, prylar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.