Kristianstadsbladet > Kultur

Tuesday, 20 November, 18:34

Kristianstadsbladet - 19 okt 18 kl. 00:10

De rödlistade målarna bjuder in till salongSäkert är de inte de sista i sitt slag. Men de är alldeles klart rödlistade, konstnärer som målar landskap i olja. ”Det börjar till och med bli svårt att få tag på oljefärger”, säger Thomas Larsson..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Thomas Larsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De rödlistade, målarna, bjuderin till , salong
YA - 19 okt 18 kl. 00:10

De rödlistade målarna bjuder in till salong

Säkert är de inte de sista i sitt slag. Men de är alldeles klart rödlistade, konstnärer som målar landskap i olja. ”Det börjar till och med bli svårt att få tag på oljefärger”, säger Thomas Larsson..

Kristianstadsbladet - 19 jun 14 kl. 17:36

"De här lådorna är framtiden"

Foto: Peter Åklundh
354 000 immigranter släpptes under torsdagen fria att börja ett nytt liv som ålyngel i skånska och blekingska vattendrag som mynnar i Hanöbukten.
Förmiddagen 19 juni var Kristianstads Båtklubb omlastningsplats för spridningen av ålyngel till landskapet i öster, Ivösjön och Oppmannasjön i norr, Verkeån och Julebodaån i söder samt nedre Helgeåns vattensystem. I år planteras totalt tre miljoner glasålar ut i Sverige.

YLE - 26 jul 13 kl. 05:16

Fiskhandlare ser slutet på fiskerinäringen i Österbotten

Jord- och skogsbruksministeriet föreslår licensjakt på 100 östersjövikare per år i Bottniska viken. Orsaken är de ekonomiska förluster som den orsakar fiskare. Fiskhandlaren Tage Snygg och fiskaren Torolf Snygg ser inte med hoppfulla ögon på framtiden.

SmålandsPosten - 03 aug 13 kl. 09:00

Dags att skydda den biologiska mångfalden

?Sveriges regering måste­ ge ett bättre och mer omfattande skydd av våra hav. Enligt våra internationella åtaganden ska vi skydda minst tio procent av våra kust- och havsområden???

Barometern - 02 sep 13 kl. 08:46

Dags att skydda haven

?Nedmonteringen av det svenska miljöarbetet får inte fortgå. Varför tar inte svenska regeringen på sig ledartröjan och ser till att uppnå de miljömål som man tagit beslutat om??

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 16 nov 18 kl. 15:35

Kan Svenska Akademien resa sig efter krisen?

Vittnesmålen slet Svenska Akademien itu. Ett år senare är ständige sekreteraren Anders Olsson frustrerad över att Akademien har blivit en symbol för unkna patriarkala värderingar..

Kristianstadsbladet - Igår: 12:31

Snygg noir i historisk Berlinmiljö

Den första deckaren om Gereon Rath är en klassisk thriller noir som höjer förväntningarna tycker vår recensent ÅM Hellman..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 12:59

La Traviata - symbolik som vinner med tiden

Idag är ”La Traviata” inte bara Verdis mest framförda opera, det är den mest spelade operan över hela världen. Denna tragiska kärlekshistoria är också höstens operasatsning i Malmö, och musikskribenten Mattias Gejrot var på plats under lördagens premiär. .

Kristianstadsbladet - 17 nov 18 kl. 17:30

Om kärlek i vår märkliga Tinder-liggande tid

Snackigt, irriterande och fruktansvärt roligt om kärleksberoende och tillvarons intighet. Melissa Broder imponerar på recensent Rebecka Åhlund..

Kristianstadsbladet - 17 nov 18 kl. 17:00

Varför finns vi? Marilynne Robinson sjunger människans lov

Människan är en fantastisk skapelse, enligt Marilynne Robinson. Se bara vad generationer före vår har frambringat i form av konst och litteratur, trots stora umbäranden, farsoter och svält. Recensenten Ingrid Elam har läst den hyllade amerikanska författarens essäbok ”Vad gör vi här?

Kristianstadsbladet - 17 nov 18 kl. 09:30

Smart och pedagogisk bilderbok om allergi

Astma och allergier kan vara besvärliga. Men vad vad händer egentligen i kroppen och vad finns det för hjälpmedel? Jonna Fries har läst en pedagogisk bok..

Kristianstadsbladet - 17 nov 18 kl. 09:09

Boktoppen v 46

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

Kristianstadsbladet - 17 nov 18 kl. 05:00

Den lekfulla arkitekturen

I den värmländska orten Höljes, inte långt från den norska gränsen, står en byggnad som får bilister att bromsa och hakor att tappas. Den liknar ingenting annat, och är så långt från svensk lagom-funktionalism man kan komma. Och det är just det som är meningen.

Kristianstadsbladet - 17 nov 18 kl. 00:03

Dansk succébok i veckans pott

Hanne-Vibeke Holst är en framgångsrik och mångsidig dansk författare. Vet du vad den avslutande delen i hennes tredelade tv-serie heter, ja, då har du chansen att vinna hennes nya thriller ”Som pesten”. .

Kristianstadsbladet - 16 nov 18 kl. 16:13

Norrlänning tar över Skånes Dansteater

Efter Åsa Söderbergs många års ledarskap på Skånes Dansteater blir det Mira Helenius Martinsson ny vd från i sommar. Idag är hon knuten till Scenkonstbiennalen i norr. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.