YA > Nyheter

Monday, 21 January, 06:24

YA - 19 okt 18 kl. 00:01

Kan en tvååring lyssna på Mozart? Kan han ens sitta still?Av en lyckosam slump har kompisens mormor köpt dubbla uppsättningar biljetter till nallekonserten med Malmö symfoniorkester. Vi får ett par. Jag bestämmer mig för att ta med Elis, två och ett halvt år. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Mozart, Malmö, Elis

Dela artikeln

346 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan en tvååring, lyssna, MozartKan han , ens, sitta still
Dagen - 21 jan 11 kl. 03:00

Börge Ring ser livet som en revansch

Orden, musiken och tron är tre ord som står ut när man tittar närmare på trubaduren Börge Rings liv. Men för honom var ord länge svåra att greppa och utan en stöttande omgivning hade läs- och skrivsvårigheterna kunnat snuva honom på livet som det faktiskt blev.

Vi sitter på en populär lunchrestaurang på Söder i Stockholm för att dryfta Börges senaste skiva.

SVT Debatt - 17 jul 13 kl. 00:12

Dags att lyssna på oss som drabbas av flyktingpolitiken

ASYL De flesta i Sverige känner inte en flykting och det finns så mycket fördomar och lögner om oss. Vi har lämnat allt, våra familjer och vänner, vår trygghet. Allt för många av oss har dött längst med vägen.

Hela Gotland - 15 apr 11 kl. 04:00

Klinteson tar Mozart till Warfsholm

Det är en rik vecka för alla som vill uppleva orkestermusik.I kväll ges ytterligare ett tillfälle då man efter Göteborgsymfonikerna i Visby nu kan lyssna till Mozart på Warfsholm i Klintehamn..

Nyan - 04 sep 13 kl. 18:55

Mozart kompletterar morfin

Sedan en tid tillbaka får patienter på uppvaket på Ålands centralsjukhus lyssna till klassisk musik medan de kvicknar till.
På repertoaren finns bland annat Beethoven, Mozart och Vivaldi..

BT - 19 aug 13 kl. 09:07

Ring gärna Ring P1 ? Jag lovar att lyssna!

Måndagar innebär för mig att lyssna på Ring P1. Om det inte går att höra direktsändningen får det bli webben, för annars börjar veckan inte på rätt sätt. Inte heller kan jag skjuta upp måndagsprogrammet till tisdagen, och om jag mot förmodan ändå gör det så vet jag att det efteråt kan kännas fel.

BT - 29 okt 14 kl. 17:20

Åttaåring befarade sin egen död

Klasskamrater såg skador på hennes kropp men hon vågade inte ropa högre på hjälp - hon dolde spåren av våld. - Jag blir ihjälslagen om ni säger något, sade hon.Mordet som hon befarade blev tragisk verklighet.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 17 kl. 18:02

Fyll på ditt kulturella kapital: Lyssna på den här nymfparakiten som sjunger Mozart

Nymfparakit sjunger arian ”Nattens drottning” och du behöver lyssna..

Sydsvenskan - 29 mar 17 kl. 18:02

Fyll på ditt kulturella kapital: Lyssna på den här nymfparakiten som sjunger Mozart

Nymfparakit sjunger arian ”Nattens drottning” och du behöver lyssna..

Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 06:30

Klart och ljuvt när 90-årige Pressler spelade Mozart med Berlinfilharmonikerna.

I ett tv-reportage för en del år sedan fick man se en helikopter som inte var mycket mer än propeller med vidhängande åldring. Reportern undrade om inte detta var farligt. Jo, svarade piloten.

Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 06:30

Klart och ljuvt när 90-årige Pressler spelade Mozart med Berlinfilharmonikerna.

I ett tv-reportage för en del år sedan fick man se en helikopter som inte var mycket mer än propeller med vidhängande åldring. Reportern undrade om inte detta var farligt. Jo, svarade piloten.

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

Kallt och torrt väder får elpriset att stiga

Kylan i Europa och att det blåser för lite har gjort att elpriset skjutit i höjden. Underskotten i vattenmagasinen efter den torra sommaren gör inte saken bättre. Elkunderna kan bara hoppas att vintern blir mildare och att vi får en rejält blöt vår.

YA - 15 minuter sedan

Arkeologer ska gräva i kyrka

Trägolvet som legat sedan Öja kyrka byggdes 1895 var fuktskadat och är nu bortrivet. Men eftersom kyrkan byggdes på samma plats som en medeltida kyrka måste arkeologer gräva i grunden innan nytt golv kan läggas. Det kan finnas gravar här..

YA - 15 minuter sedan

Mustchefen: IS inte uträknat

Trots IS kollaps i Syrien och Irak består terroristhotet mot Sverige, enligt Must. Den militära underrättelsetjänsten befarar att IS-anhängare bildar nya terrorgrupper och sätter upp baser i andra områden. Hösten 2017 föll IS så kallade kalifat i Syrien och Irak.

YA - 15 minuter sedan

Stort sug efter villor i Skurupstrakten

Relativt stabila priser och ett växande intresse från Malmöregionen, men ett utbud som har svårt att hålla jämna steg med efterfrågan. Ungefär så summeras utvecklingen av bostadsmarknaden i Skurups kommun under det gångna året. Skurup.

YA - 30 minuter sedan

Ghosn ansöker om att bli släppt mot borgen

Nissans avsatte ordförande Carlos Ghosn lovar att stanna i Japan om han beviljas borgen.(TT).

YA - 1 timme sedan

Förutsättningarna inför Sverige-Norge i kväll

Vad gäller om det blir oavgjort? Hur är stödet från de svenska fansen? Och kan Jesper Nielsen spela?

YA - 1 timme sedan

Storbritannien: App ska hjälpa EU-medborgare stanna

Den brittiska regeringen har lanserat en app som ska hjälpa EU-medborgare att ansöka om att få stanna i landet efter utträdet ur EU..

YA - 1 timme sedan

Felaktiga bidrag ska betalas tillbaka

En man i Skåne ska tillbaka drygt 385 000 kronor till Försäkringskassan efter att de senaste åren ha fått bidrag som han inte har haft rätt till, skriver Kristianstadsbladet. Försäkringskassan har utrett mannens sjukersättning och bostadstillägg som han beviljats för nästan 20 år sedan.(TT).

YA - 1 timme sedan

Vägledande HD-dom om fildelning idag

Hur mycket bör de skyldiga betala i skadestånd om en film olovligen gjorts tillgänglig på nätet? Det väntas Högsta domstolen ge svar på i en vägledande dom i dag. Målet handlar om piratsajten Dreamfilm.

YA - 1 timme sedan

Uppåt på asiatiska börserna

Börserna i Asien stiger under inledningen av handelsveckan. Vid lunchpaus hade Tokyobörsens Nikkei 225 stigit 0,5 procent, medan det bredare Topix klättrat 0,8 procent.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.