YA > Nyheter

Monday, 19 November, 12:15

Liknande nyheter

Taggar: Kan en tvååring, lyssna, MozartKan han , ens, sitta still
Dagen - 21 jan 11 kl. 03:00

Börge Ring ser livet som en revansch

Orden, musiken och tron är tre ord som står ut när man tittar närmare på trubaduren Börge Rings liv. Men för honom var ord länge svåra att greppa och utan en stöttande omgivning hade läs- och skrivsvårigheterna kunnat snuva honom på livet som det faktiskt blev.

Vi sitter på en populär lunchrestaurang på Söder i Stockholm för att dryfta Börges senaste skiva.

SVT Debatt - 17 jul 13 kl. 00:12

Dags att lyssna på oss som drabbas av flyktingpolitiken

ASYL De flesta i Sverige känner inte en flykting och det finns så mycket fördomar och lögner om oss. Vi har lämnat allt, våra familjer och vänner, vår trygghet. Allt för många av oss har dött längst med vägen.

Hela Gotland - 15 apr 11 kl. 04:00

Klinteson tar Mozart till Warfsholm

Det är en rik vecka för alla som vill uppleva orkestermusik.I kväll ges ytterligare ett tillfälle då man efter Göteborgsymfonikerna i Visby nu kan lyssna till Mozart på Warfsholm i Klintehamn..

Nyan - 04 sep 13 kl. 18:55

Mozart kompletterar morfin

Sedan en tid tillbaka får patienter på uppvaket på Ålands centralsjukhus lyssna till klassisk musik medan de kvicknar till.
På repertoaren finns bland annat Beethoven, Mozart och Vivaldi..

BT - 19 aug 13 kl. 09:07

Ring gärna Ring P1 ? Jag lovar att lyssna!

Måndagar innebär för mig att lyssna på Ring P1. Om det inte går att höra direktsändningen får det bli webben, för annars börjar veckan inte på rätt sätt. Inte heller kan jag skjuta upp måndagsprogrammet till tisdagen, och om jag mot förmodan ändå gör det så vet jag att det efteråt kan kännas fel.

BT - 29 okt 14 kl. 17:20

Åttaåring befarade sin egen död

Klasskamrater såg skador på hennes kropp men hon vågade inte ropa högre på hjälp - hon dolde spåren av våld. - Jag blir ihjälslagen om ni säger något, sade hon.Mordet som hon befarade blev tragisk verklighet.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 17 kl. 18:02

Fyll på ditt kulturella kapital: Lyssna på den här nymfparakiten som sjunger Mozart

Nymfparakit sjunger arian ”Nattens drottning” och du behöver lyssna..

Sydsvenskan - 29 mar 17 kl. 18:02

Fyll på ditt kulturella kapital: Lyssna på den här nymfparakiten som sjunger Mozart

Nymfparakit sjunger arian ”Nattens drottning” och du behöver lyssna..

Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 06:30

Klart och ljuvt när 90-årige Pressler spelade Mozart med Berlinfilharmonikerna.

I ett tv-reportage för en del år sedan fick man se en helikopter som inte var mycket mer än propeller med vidhängande åldring. Reportern undrade om inte detta var farligt. Jo, svarade piloten.

Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 06:30

Klart och ljuvt när 90-årige Pressler spelade Mozart med Berlinfilharmonikerna.

I ett tv-reportage för en del år sedan fick man se en helikopter som inte var mycket mer än propeller med vidhängande åldring. Reportern undrade om inte detta var farligt. Jo, svarade piloten.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Tjuv smög in på baksidan av huset

Vid halv fem i fredags morse upptäckte en boende på Tolångavägen att någon objuden gäst tagit sig in i huset..

YA - 15 minuter sedan

Utegymmet nästa för PRO

Den nya multiarenan som Tomelilla IF invigde i augusti har blivit ett populärt tillhåll för sportintresserade och förskoleklasser. Men PRO:s medlemmar har varit lite skeptiska över utegymmets svårighetsgrad. I torsdags fick de en privatlektion av Anders Nilsson på TIF, för att få tips hur man på bästa sätt använder redskapen.

YA - 1 timme sedan

Spikat - folk i kalla länder dricker mer

En sup för att bli varm? Kanske det. Forskare har i alla fall funnit att människor som bor i kalla områden där solen lyser med sin frånvaro dricker mer alkohol än andra.

YA - 1 timme sedan

Protester i Kalmar då Rydström får gå

Det är upprört i Kalmar sedan Henrik Rydström inte fick förlängt som tränare för Kalmar FF. Supportrar till den allsvenska klubben har bland annat satt upp en banderoll utanför Guldfågeln arena med texten "Lämna styrelsen eller bli avsatt. Låt inte föreningens själ dö".

YA - 1 timme sedan

Bäddat för bråk på kemvapenmöte i Haag

Det är upplagt för konflikt mellan stormakterna då Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) inleder en tvåveckorskonferens i Haag. Sedan i juni har OPCW mandat att lägga skulden för kemvapenattacker på enskilda aktörer - något som fått Ryssland att hota dra sig ur.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Bostadsrättsordförande mutades för 870 000

Bostadsrättsföreningens ordförande tog emot mutor värda drygt 870 000 kronor från personer som föreningen köpte tjänster av. Nu döms han till fängelse i ett år och tre månader.(TT).

YA - 1 timme sedan

Frustration hos Apples leverantörer

Osäkerhet när det gäller efterfrågan på Apples produkter skapar irritation hos teknikjättens underleverantörer som har svårt att förutse behovet av komponenter.(TT).

YA - 1 timme sedan

Elev döms för utnämning av "Årets fuckgirl"

Kvinnan utnämndes till "Årets fuckgirl" på en skolbal i Skåne i maj. Och i dag döms den 19-årige skolkamraten för grovt förtal - straffet blir villkorlig dom och dagsböter.(TT).

YA - 45 minuter sedan

Ljög om livstidsdömd - kan bli fall för HD

Kan man fällas för skyddande av brottsling om man ljuger om en brottsling som redan är dömd? Det vill Riksåklagaren (RÅ) att Högsta domstolen ska reda ut.(TT).

YA - 45 minuter sedan

Ministers stöd minskar risken för nyval

Israels utbildningsminister Naftali Bennett meddelar att hans parti drar tillbaka sina politiska krav tills vidare, bland annat kravet om posten som försvarsminister. Därmed tar premiärminister Netanyahus regering ett litet steg ifrån ett eventuellt nyval.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.