YA > Nyheter

Friday, 26 April, 06:02

YA - 19 okt 18 kl. 00:01

Kan en tvååring lyssna på Mozart? Kan han ens sitta still?Av en lyckosam slump har kompisens mormor köpt dubbla uppsättningar biljetter till nallekonserten med Malmö symfoniorkester. Vi får ett par. Jag bestämmer mig för att ta med Elis, två och ett halvt år. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Mozart, Malmö, Elis

Dela artikeln

346 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan en tvååring, lyssna, MozartKan han , ens, sitta still
Dagen - 21 jan 11 kl. 03:00

Börge Ring ser livet som en revansch

Orden, musiken och tron är tre ord som står ut när man tittar närmare på trubaduren Börge Rings liv. Men för honom var ord länge svåra att greppa och utan en stöttande omgivning hade läs- och skrivsvårigheterna kunnat snuva honom på livet som det faktiskt blev.

Vi sitter på en populär lunchrestaurang på Söder i Stockholm för att dryfta Börges senaste skiva.

SVT Debatt - 17 jul 13 kl. 00:12

Dags att lyssna på oss som drabbas av flyktingpolitiken

ASYL De flesta i Sverige känner inte en flykting och det finns så mycket fördomar och lögner om oss. Vi har lämnat allt, våra familjer och vänner, vår trygghet. Allt för många av oss har dött längst med vägen.

Hela Gotland - 15 apr 11 kl. 04:00

Klinteson tar Mozart till Warfsholm

Det är en rik vecka för alla som vill uppleva orkestermusik.I kväll ges ytterligare ett tillfälle då man efter Göteborgsymfonikerna i Visby nu kan lyssna till Mozart på Warfsholm i Klintehamn..

Nyan - 04 sep 13 kl. 18:55

Mozart kompletterar morfin

Sedan en tid tillbaka får patienter på uppvaket på Ålands centralsjukhus lyssna till klassisk musik medan de kvicknar till.
På repertoaren finns bland annat Beethoven, Mozart och Vivaldi..

BT - 19 aug 13 kl. 09:07

Ring gärna Ring P1 ? Jag lovar att lyssna!

Måndagar innebär för mig att lyssna på Ring P1. Om det inte går att höra direktsändningen får det bli webben, för annars börjar veckan inte på rätt sätt. Inte heller kan jag skjuta upp måndagsprogrammet till tisdagen, och om jag mot förmodan ändå gör det så vet jag att det efteråt kan kännas fel.

BT - 29 okt 14 kl. 17:20

Åttaåring befarade sin egen död

Klasskamrater såg skador på hennes kropp men hon vågade inte ropa högre på hjälp - hon dolde spåren av våld. - Jag blir ihjälslagen om ni säger något, sade hon.Mordet som hon befarade blev tragisk verklighet.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 17 kl. 18:02

Fyll på ditt kulturella kapital: Lyssna på den här nymfparakiten som sjunger Mozart

Nymfparakit sjunger arian ”Nattens drottning” och du behöver lyssna..

Sydsvenskan - 29 mar 17 kl. 18:02

Fyll på ditt kulturella kapital: Lyssna på den här nymfparakiten som sjunger Mozart

Nymfparakit sjunger arian ”Nattens drottning” och du behöver lyssna..

Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 06:30

Klart och ljuvt när 90-årige Pressler spelade Mozart med Berlinfilharmonikerna.

I ett tv-reportage för en del år sedan fick man se en helikopter som inte var mycket mer än propeller med vidhängande åldring. Reportern undrade om inte detta var farligt. Jo, svarade piloten.

Sydsvenskan - 22 jan 14 kl. 06:30

Klart och ljuvt när 90-årige Pressler spelade Mozart med Berlinfilharmonikerna.

I ett tv-reportage för en del år sedan fick man se en helikopter som inte var mycket mer än propeller med vidhängande åldring. Reportern undrade om inte detta var farligt. Jo, svarade piloten.

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Tips om du drabbas av flygstrejk

Inställd resa, hotell som inte går att boka om och extra utgifter – vilka krav kan du som konsument ställa på flygbolaget om du drabbas av flygstrejk?.

YA - 1 timme sedan

SAS-piloter går i strejk

Strejken är ett faktum efter att samtalen mellan SAS och flygbolagets piloter inte nått någon lösning. Nu ställs ytterligare ett hundratal avgångar in..

YA - 1 timme sedan

Insändare: Så fungerar demokratin i Skurup

Man kan fundera på hur demokratin fungerar i Skurup.

YA - 2 timmar sedan

Insändare: Så ska vi blåsa liv i byarna

Heder till byalaget i Kåseberga för att ha äskat pengar till flytt av sopstationen i byn. Samt naturligtvis också till alla på samhällsbyggnad – förvaltning såväl som nämnd – för att ni beviljade. (Står att läsa om i YA lördag 20 april)..

YA - 4 timmar sedan

Insändare: Kosläppet är en härlig familjedag

I år välkomnar en av Arlas ägare i Skåne län till sitt kosläpp. En härlig familjedag där mjölkbonden bjuder in allmänheten till sin gård. Vi kommer att bjuda på mjölk och bulle samt firar att kossorna släpps ut på ett långt sommarbete.

YA - 3 timmar sedan

Singelolycka söder om Skurup – väg avstängd

Väg 101 har stängts vid gränsen mellan Trelleborgs och Skurups kommun. Orsaken är en singelolycka..

YA - 5 timmar sedan

Insändare: Moderat kritik utan substans

Med stora och raljerande ord recenserar moderaterna Christian Persson och Magnus Anderberg förra mandatperioden. De genomför en sifferexercis som de nog inte ens själva begriper. .

YA - 5 timmar sedan

Ny musiksommar i vardagsrummet

Musiksommaren börjar ta form. För femte sommaren i rad arrangerar Fredrik Weiss och Torbjörn Bernhardsson en serie konserter hemma i vardagsrummet i Ingelstorp. Det blir klassiskt, jazz och visa..

YA - 5 timmar sedan

Sommarösterlening doldis i Vem bor här?

Torbjörn Bernhardsson är på Österlen känd som antikhandlare i Ingelstorp och ena parten i konsertarrangören Bernhard & Weiss. I senaste avsnittet av populära tv-serien ”Vem bor här?” i Svt var han en av de tävlande..

YA - 5 timmar sedan

Ulf Mårtensson: Fem ljusskygga kulturtips

Det är inget riktigt innesittarväder dessa strålande vårdagar. Men det är sista helgen för konstrundan som utmärkt går att kombinera med någon promenad längs havet eller i bokskog med ljustörstande vitsippor. Här fem mer eller mindre ljusskygga kulturtips:.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.