DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 22:01

DI - 18 okt 18 kl. 17:04

Experterna: Så slår skandalerna mot aktiespararnaBank efter bank drar på sig skandalrubriker. Sparekonomen, bankanalytikern och hållbarhetsexperten är överens: här är riskerna för dig som sparar i bankaktier..
Läs mer på DI

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experterna, slår , skandalernamot , aktiespararna
DI - 01 okt 18 kl. 16:29

Experter kluvna om hållbarhetshinder i aktiebolagslagen

Aktiebolagslagens påverkan på svenska företags hållbarhetsarbete splittrar experterna. Intresseorganisationen Aktiespararna tycker att lagen bör ses över, advokaten Carl Svernlöv tycker att det räcker med ett förtydligande i Koden för bolagsstyrning. .

Expressen - 05 apr 19 kl. 08:41

Experter: Det innebär ordförandens avgång

Väntat och välkommet, det anser experterna om beskedet att Swedbanks ordförande Lars Idermark avgår. Joacim Olsson, vd på Aktiespararna, anser att det är ett positivt besked för aktieägarna, i alla fall på lång sikt.– Långsiktigt är det viktigaste för Swedbanks aktie att banken återfår förtroendet, och det här är ett steg på vägen, säger Joacim Olsson..

Nyheter 24 - 10 apr 12 kl. 07:58

Reinfeldts svarta dag - förlorare i två nya mätningar


Stefan Löfvens framfart som partiledare är unik, enligt flera experter. SVERIGE. Med 50,3 procent i Yougov/Metros mätning och 50,5 procent i United Minds/Aftonbladet krossar oppositionen med Stefan Löfven i spetsen Fredrik Reinfeldts regeringsallians i två opinionsundersökningar samma dag.

Dagens Media - 04 apr 14 kl. 10:07

Experternas råd till Försäkringskassan

Försäkringskassans krishantering efter skandalerna lämnar mycket att önska enligt experterna..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Experterna oeniga om räntan: Så bör Ingves agera

Både den internationella och den svenska konjunkturen har svalnat markant, men det är avmattning snarare än recession som väntar. Det är Skuggdirektionen enig om.  När det gäller penningpolitiken går åsikterna isär.

DI - 1 timme sedan

Coop slutar sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar..

DI - 1 timme sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 2 timmar sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 2 timmar sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 3 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 4 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 4 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..

DI - 5 timmar sedan

Halliburtons omsättning högre än väntat

Halliburton redovisar en omsättning som var högre än väntat under första kvartalet. Det justerade resultatet var något högre än väntat..

DI - 4 timmar sedan

“Moderaternas krav är väldigt oroväckande”

Moderaternas hot att lämna Energiöverenskommelsen har utlöst stor oro i energisektorn. En rad branschaktörer uppmanar nu politikerna att hålla fast vid den blocköverskridande energiöverenskommelsen och fokusera på att möta de växande utmaningarna med bland annat effektförsörjningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.