DI > Ekonomi

Sunday, 20 January, 18:25

DI - 18 okt 18 kl. 16:45

Dollarn stärks i kölvattnet av Feds hökaktiga protokollEuroparäntorna visade generellt relativt små nettoförändringar på torsdagen med en dragning nedåt, medan börserna sjönk. Dollarn stärktes. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Feds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dollarn, stärksi , kölvattnetav , Feds, hökaktiga, protokoll
DI - 27 jun 18 kl. 11:33

Räntor och valutor: Europaräntor ner medan dollarn stärks

Europaräntorna sjunker på onsdagen, med tyska tioåringen ned 2-3 punkter, samtidigt som Europabörserna sjunker enhälligt.  USA-räntorna sjunker i samma omfattning som de tyska. Dollarindex stärks under förmiddagen, samtidigt som euron tappar och yenen stärks mot dollarn.

DI - 20 maj 16 kl. 06:38

Räntor och valutor: Dollarn stärks mot yenen

USA-räntorna sjönk tillbaka något på torsdagseftermiddagen sedan Feds vice-chef Stanley Fischer varit tyst om en eventuell räntehöjning i juni, men steg sedan åter efter att William Dudley, Fed-chef i New York, bekräftat att juni-mötet är "live". Dollarn har tidigt på fredagsmorgonen åter stärkts över 110 mot yenen..

DI - 22 feb 18 kl. 06:52

Räntor och valutor: Dollarn stärks på Fed-prognos

USA-räntorna steg och dollarn stärktes efter svensk stängning på onsdagen efter att protokollet från Feds januarimöte visat att ledamöterna spådde fortsatt behov av fortsatta räntehöjningar medan de flesta trodde att inflationen skulle komma upp. .

DI - 17 mar 16 kl. 11:37

Räntor och valutor: Kronan stärks kraftigt mot dollarn

Marknaderna har präglats av stigande börser, fallande räntor och svagare dollar i spåren av Feds mjuka hållning på onsdagen. Oljan är upp..

DI - 16 jun 16 kl. 06:48

Räntor och valutor: Yenen stärks

USA-räntorna har sjunkit och dollarn tappat i spåren av Feds budskap på onsdagen, som uppfattades som relativt mjukt. Den tvååriga statsobligationen handlas 6 punkter ned på 0,67 procent och tioåringen 6 punkter lägre på 1,55 procent jämfört med före Fed-beskeden..

Affärsvärlden - 13 feb 17 kl. 16:49

Dollarkursen stärks

Dollarn handlades oregelbundet på måndagen i kölvattnet av ett valutauttalande från Donald Trump i fredags, men låg vid den svenska penningmarknadens stängning på starkare nivåer. Kronan försvagades något öre mot den amerikanska valutan till 8:93 kronor, men stärktes ett öre mot euron till 9:47 kronor..

DI - 16 dec 15 kl. 11:44

Räntor och valutor: USA-räntor sidledes

Europabörserna stiger medan Europaräntorna sjunker något under förmiddagen, med tyska räntor 1 punkt ned överlag. USA-räntorna går sidledes och dollarn stärks något inför Feds räntebesked ikväll, där de väntas höja för första gången på nio år..

DI - 02 aug 18 kl. 07:03

Räntor och valutor: Amerikanska räntor vänder ned

Dollarn har stärkts mot euro och tappat mot yenen, medan amerikanska räntor har vänt ned något efter en initial uppgång i samband med Feds räntebesked i går kväll. Dollarindex stärks under morgonen..

Opinionen.se - 27 feb 13 kl. 10:19

Stockholmsbörsen upp i morgonhandeln

Stockholmsbörsen stiger försiktigt i morgonhandeln efter gårdagens nedgång. Vid 10-tiden har OMXS-index lyft med 0,4 procent till 371,0. Bland vinnarna finns storbankerna, med Nordea som draglok.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Vd:ns svar till Wallenberg: ”Drabbar kvinnorna hårdast”

Jacob Wallenberg hävdar att entreprenörskapet i Sverige är uselt. Nu kommenterar Danske Banks Sverige-vd uttalandet genom att lyfta fram de som drabbas hårdast av situationen: kvinnliga entreprenörer. .

DI - 1 timme sedan

Cristina Stenbeck om avhoppet: ”Ett nytt kapitel i mitt liv”

Beskedet att Kinneviks huvudägare Cristina Stenbeck lämnar bolagets styrelse chockade många i fredags. För Dagens industri berättar Cristina Stenbeck om beslutet och om framtiden som fri investerare. ”Det är dags för ett nytt kapital för mig.

DI - 2 timmar sedan

Chefsekonomen: Därför är bunden ränta lägre än rörlig

Flera banker erbjuder just nu en lägre bunden ränta än den rörliga. Danske bank går längst med sin bundna tvååring som klår i stort sett alla konkurrenters rörliga räntor.  ”Nu väljer allt fler att binda.

DI - 3 timmar sedan

Rätt fokus för vår tid

Under måndagen kommer statsminister Stefan Löfven att läsa upp sin regeringsförklaring. Den är en triumf för honom. Han har nått sitt strategiska mål i en uppgörelse som splittrar de traditionella motståndarna.

DI - 4 timmar sedan

Veckans aktie: Kall efter kursrusningen – då blir den köpvärd

Ett välskött bolag med många kvaliteter: bra historik, höga vinstmarginaler och goda tillväxtutsikter.  Den höga värderingen gör dock aktiekursen sårbar för minsta besvikelse och det därför är det klokt att avvakta med att köpa medicinteknikbolaget. .

DI - 5 timmar sedan

Från pompa i Versailles slott till fallen hjälte

Hyllningarna av Carlos Ghosn gick långt utanför affärslivet. Han var seriehjälte, frimärke, olympisk fackelbärare och presidentämne, levde kungligt och hyrde in sig på Versailles för sitt bröllop. Här är historien om bilkungen som tvingats från sin tron och in i en ouppvärmd fängelsecell i Tokyo..

DI - 5 timmar sedan

De är nu bilvärldens stora

I bilindustrin dansar de stora elefanterna och vissa bildirektörer har nått stjärnstatus. Med Carlos Ghosn ute ur leken – vilka är de mäktigaste i branschen? Där finns mest män, men också en kvinna..

DI - 5 timmar sedan

Novisen blev slipad juvelerare: ”Så föddes min affärsidé”

Victor Halvarsson har med sitt e-handelsföretag Vanbruun brutit ny mark i den traditionsbundna juvelerarbranschen i Sverige. Men entreprenörsresan började med ett helt privat ärende. ”När jag själv letade förlovningsring såg jag en lucka i marknaden och så föddes min affärsidé.

DI - 6 timmar sedan

Sense Talents – rekryteringsföretaget inom kommunikation, marknad och media – förvärvas av Jurek!

Jurek Rekrytering & Bemanning AB gör sitt andra förvärv inom loppet av sex månader. Sense Talents, specialiserade på rekrytering, search och hyrlösningar inom kommunikation, marknad och media, är sedan årsskiftet en del av Jurek..

DI - 6 timmar sedan

UD bekräftar: Sydkorea med på Nordkoreamötet

Det högnivåmöte med Nordkorea och USA som pågår i Sverige omgärdas av ett stort hemlighetsmakeri. Men nu bekräftar UD ännu en deltagare: sydkoreanen Lee Do-hoon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.