DI > Ekonomi

Sunday, 18 November, 21:51

DI - 18 okt 18 kl. 16:45

Dollarn stärks i kölvattnet av Feds hökaktiga protokollEuroparäntorna visade generellt relativt små nettoförändringar på torsdagen med en dragning nedåt, medan börserna sjönk. Dollarn stärktes. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Feds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dollarn, stärksi , kölvattnetav , Feds, hökaktiga, protokoll
DI - 27 jun 18 kl. 11:33

Räntor och valutor: Europaräntor ner medan dollarn stärks

Europaräntorna sjunker på onsdagen, med tyska tioåringen ned 2-3 punkter, samtidigt som Europabörserna sjunker enhälligt.  USA-räntorna sjunker i samma omfattning som de tyska. Dollarindex stärks under förmiddagen, samtidigt som euron tappar och yenen stärks mot dollarn.

DI - 20 maj 16 kl. 06:38

Räntor och valutor: Dollarn stärks mot yenen

USA-räntorna sjönk tillbaka något på torsdagseftermiddagen sedan Feds vice-chef Stanley Fischer varit tyst om en eventuell räntehöjning i juni, men steg sedan åter efter att William Dudley, Fed-chef i New York, bekräftat att juni-mötet är "live". Dollarn har tidigt på fredagsmorgonen åter stärkts över 110 mot yenen..

DI - 22 feb 18 kl. 06:52

Räntor och valutor: Dollarn stärks på Fed-prognos

USA-räntorna steg och dollarn stärktes efter svensk stängning på onsdagen efter att protokollet från Feds januarimöte visat att ledamöterna spådde fortsatt behov av fortsatta räntehöjningar medan de flesta trodde att inflationen skulle komma upp. .

DI - 17 mar 16 kl. 11:37

Räntor och valutor: Kronan stärks kraftigt mot dollarn

Marknaderna har präglats av stigande börser, fallande räntor och svagare dollar i spåren av Feds mjuka hållning på onsdagen. Oljan är upp..

DI - 16 jun 16 kl. 06:48

Räntor och valutor: Yenen stärks

USA-räntorna har sjunkit och dollarn tappat i spåren av Feds budskap på onsdagen, som uppfattades som relativt mjukt. Den tvååriga statsobligationen handlas 6 punkter ned på 0,67 procent och tioåringen 6 punkter lägre på 1,55 procent jämfört med före Fed-beskeden..

Affärsvärlden - 13 feb 17 kl. 16:49

Dollarkursen stärks

Dollarn handlades oregelbundet på måndagen i kölvattnet av ett valutauttalande från Donald Trump i fredags, men låg vid den svenska penningmarknadens stängning på starkare nivåer. Kronan försvagades något öre mot den amerikanska valutan till 8:93 kronor, men stärktes ett öre mot euron till 9:47 kronor..

DI - 16 dec 15 kl. 11:44

Räntor och valutor: USA-räntor sidledes

Europabörserna stiger medan Europaräntorna sjunker något under förmiddagen, med tyska räntor 1 punkt ned överlag. USA-räntorna går sidledes och dollarn stärks något inför Feds räntebesked ikväll, där de väntas höja för första gången på nio år..

DI - 02 aug 18 kl. 07:03

Räntor och valutor: Amerikanska räntor vänder ned

Dollarn har stärkts mot euro och tappat mot yenen, medan amerikanska räntor har vänt ned något efter en initial uppgång i samband med Feds räntebesked i går kväll. Dollarindex stärks under morgonen..

Opinionen.se - 27 feb 13 kl. 10:19

Stockholmsbörsen upp i morgonhandeln

Stockholmsbörsen stiger försiktigt i morgonhandeln efter gårdagens nedgång. Vid 10-tiden har OMXS-index lyft med 0,4 procent till 371,0. Bland vinnarna finns storbankerna, med Nordea som draglok.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Amazon bygger en hemmarobot i smyg

Omfattande anställningar av teknisk personal har återigen väckt liv i spekulationerna om att Amazon planerar att utveckla en robot för hemmabruk. .

DI - 45 minuter sedan

Republikanen Scott vann Floridas senatsval

Floridas avgående guvernör, republikanen Rick Scott, har utropats som segrare i delstatens senatsval. Efter den elektroniska omräkningen skiljer bara 12.600 röster, eller 0,15 procent, mellan Scott och den sittande demokratiske senatorn Bill Nelson..

DI - 1 timme sedan

Gallerigrundaren: ”Ett bra fotografi ska ge energi”

6 frågor till... Nette Johansson, grundare av The Photo Gallery som firar 5-årsjubileum med en pop-up-utställning i Göteborg..

DI - 1 timme sedan

Spänn fast dig – nu väntar tvära börskast

Ökade kurssvängningar, brexitfrossa, oljeprisras och bleka kapitalmarknadsdagar. Börsveckan som gick bjöd på mestadels dåliga nyheter och det är upplagt för fortsatt stora kast den närmaste tiden..

DI - 1 timme sedan

Dubbel matglädje när Portal växer

Håller Portal i Stockholm, som utsågs till Årets affärskrog av Di Weekend för två år sedan, stilen? Svaret är ett rungande ja. Med en nyinvigd bardel är nu njutningen ännu större.

DI - 2 timmar sedan

FI:s regler låser in bolånekunder

DEBATT. Det skärpta amorteringskravet infördes av Finansinspektionen i mars 2018. Antalet månatliga bolåneansökningar hos oss, där kunder vill byta bolånebank från annan bank till SBAB, har minskat väsentligt under 2018 jämfört med 2017, skriver Klas Danielsson, vd för SBAB..

DI - 2 timmar sedan

Danska succéförfattaren avslöjar meningen med livet

I hans romaner tänjs fiction, etik, konst och vardagsrealism i ett sällsamt gränsland. Nu kommer den danske succéförfattaren Kaspar Colling Nielsen ut på svenska för första gången..

DI - 3 timmar sedan

Stora Enso använder AI till juridiken

Sedan ett halvår använder Stora Enso artificiell intelligens för att upptäcka risker i kontrakt. ”Ambitionen är att frigöra tid för våra jurister”, säger Christian Swartling, jurist på det börsnoterade skogsbolaget..

DI - 3 timmar sedan

Pensionsvåg ger jackpott för SAS – men pilotbrist hotar

Rekordstora pensionsavgångar bland piloter ger SAS möjlighet till stora besparingar då nyanställda får mindre än hälften i lön. Samtidigt väntar en dragkamp med konkurrenterna när världen står inför en pilotbrist..

DI - 3 timmar sedan

Bryssel höjer insatsen – hotar Storbritannien med ny nota jättenota

På alla håll och kanter i det brittiska dramat om Storbritanniens EU-utträde ökar vapenskramlet. Dramatiska dagar väntar Theresa May inför EU-toppmötet om brexit nästa helg. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.