DI > Ekonomi

Thursday, 25 April, 10:19

DI - 18 okt 18 kl. 16:45

Dollarn stärks i kölvattnet av Feds hökaktiga protokollEuroparäntorna visade generellt relativt små nettoförändringar på torsdagen med en dragning nedåt, medan börserna sjönk. Dollarn stärktes. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Feds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dollarn, stärksi , kölvattnetav , Feds, hökaktiga, protokoll
DI - 27 jun 18 kl. 11:33

Räntor och valutor: Europaräntor ner medan dollarn stärks

Europaräntorna sjunker på onsdagen, med tyska tioåringen ned 2-3 punkter, samtidigt som Europabörserna sjunker enhälligt.  USA-räntorna sjunker i samma omfattning som de tyska. Dollarindex stärks under förmiddagen, samtidigt som euron tappar och yenen stärks mot dollarn.

DI - 20 maj 16 kl. 06:38

Räntor och valutor: Dollarn stärks mot yenen

USA-räntorna sjönk tillbaka något på torsdagseftermiddagen sedan Feds vice-chef Stanley Fischer varit tyst om en eventuell räntehöjning i juni, men steg sedan åter efter att William Dudley, Fed-chef i New York, bekräftat att juni-mötet är "live". Dollarn har tidigt på fredagsmorgonen åter stärkts över 110 mot yenen..

DI - 22 feb 18 kl. 06:52

Räntor och valutor: Dollarn stärks på Fed-prognos

USA-räntorna steg och dollarn stärktes efter svensk stängning på onsdagen efter att protokollet från Feds januarimöte visat att ledamöterna spådde fortsatt behov av fortsatta räntehöjningar medan de flesta trodde att inflationen skulle komma upp. .

DI - 17 mar 16 kl. 11:37

Räntor och valutor: Kronan stärks kraftigt mot dollarn

Marknaderna har präglats av stigande börser, fallande räntor och svagare dollar i spåren av Feds mjuka hållning på onsdagen. Oljan är upp..

DI - 16 jun 16 kl. 06:48

Räntor och valutor: Yenen stärks

USA-räntorna har sjunkit och dollarn tappat i spåren av Feds budskap på onsdagen, som uppfattades som relativt mjukt. Den tvååriga statsobligationen handlas 6 punkter ned på 0,67 procent och tioåringen 6 punkter lägre på 1,55 procent jämfört med före Fed-beskeden..

Affärsvärlden - 13 feb 17 kl. 16:49

Dollarkursen stärks

Dollarn handlades oregelbundet på måndagen i kölvattnet av ett valutauttalande från Donald Trump i fredags, men låg vid den svenska penningmarknadens stängning på starkare nivåer. Kronan försvagades något öre mot den amerikanska valutan till 8:93 kronor, men stärktes ett öre mot euron till 9:47 kronor..

DI - 16 dec 15 kl. 11:44

Räntor och valutor: USA-räntor sidledes

Europabörserna stiger medan Europaräntorna sjunker något under förmiddagen, med tyska räntor 1 punkt ned överlag. USA-räntorna går sidledes och dollarn stärks något inför Feds räntebesked ikväll, där de väntas höja för första gången på nio år..

DI - 02 aug 18 kl. 07:03

Räntor och valutor: Amerikanska räntor vänder ned

Dollarn har stärkts mot euro och tappat mot yenen, medan amerikanska räntor har vänt ned något efter en initial uppgång i samband med Feds räntebesked i går kväll. Dollarindex stärks under morgonen..

DI - 20 mar 19 kl. 11:08

Räntor & valutor: Pundet pressas av brexitosäkerhet

Brittiska räntor sjunker svagt och pundet tappar i onsdagens europeiska förmiddagshandel samtidigt som övriga europeiska räntor visar små rörelser. Dollarn är stabil mot euro och stärks lite mot yenen inför Feds räntebesked i kväll..

Opinionen.se - 27 feb 13 kl. 10:19

Stockholmsbörsen upp i morgonhandeln

Stockholmsbörsen stiger försiktigt i morgonhandeln efter gårdagens nedgång. Vid 10-tiden har OMXS-index lyft med 0,4 procent till 371,0. Bland vinnarna finns storbankerna, med Nordea som draglok.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Rasare och rusare efter morgonens rapporter

Rapportfloden strömmar vidare med en intensiv rapporttorsdag. Evolution Gaming är morgonens rapportvinnare. Nokia och Swedbank är morgonens stora förlorare..

DI - 15 minuter sedan

Naturskyddsföreningen: Attefall har fel om riksintressen

REPLIK. Bostadsbristen i Sverige är ett samhällsproblem som framför allt drabbar ekonomisk svagare familjer och unga. Jan Berg och Stefan Attefall pekar ut Naturskyddsföreningen och andra intressegrupper som värnar skydd av natur, friluftsliv och kultur som hinder för att komma till rätta med detta (Di Debatt 11/4).

DI - 15 minuter sedan

ChromoGenics får ny kund via en order på 200.000 kr från Stenvalvet

ChromoGenics har fått en order till ett värde av 200.000 kr från fastighetsbolaget Stenvalvet. Beställningen gäller uppgradering av fönster för Vapnet 1 i centrala Eskilstuna..

DI - 15 minuter sedan

Di erfar: M och KD lägger gemensam budget

Moderaterna och Kristdemokraterna kommer att lägga en gemensam budgetmotion, erfar Di. .

DI - 15 minuter sedan

Twittermobben missar Notre-Dames betydelse för vår medkänsla

När Notre-Dames mittskepp fattade eld och rasade samman framför våra ögon, startades blixtsnabbt en insamling. Ledande franska företagarfamiljer som Arnault och Bettencourt kunde snabbt garanterade en återuppbyggnad. Det var en manifestation i civil anda.

DI - 15 minuter sedan

10.00: Se Swedbanks presskonferens

Swedbank ökade sin vinst något i första kvartalet, men samtidigt steg också kostnaderna med cirka 1 miljard kronor. En stor del av de ökade kostnaderna är advokat- och rådgivningskostnader i de processer som pågår i banken. På torsdagsförmiddagen ska bankens tf vd Anders Karlsson hålla presskonferens om bankens första kvartal..

DI - 15 minuter sedan

SKF:s vd: ”Ser stark möjlighet att kompensera för kostnadsökningar”

SKF har en stark möjlighet att kompensera sig för kostnadsökningar..

DI - 30 minuter sedan

Peugeots försäljning minskar – aktien backar på Parisbörsen

Den franska fordonskoncernen Peugeot rapporterade en omsättning som var 1,1 procent lägre än samma period förra året för det första kvartalet 2019. Det var i linje med förväntan enligt Bloombergs snittestimat. Bolagets globala försäljning har dock fallit med 15,7 procent påverkat av problem kring verksamheter i Iran..

DI - 30 minuter sedan

Sammanslagning av livsmedelskedjor blockeras

Brittiska myndigheter har blockerat den tilltänkta sammanslagningen mellan livsmedelskedjorna J Sainsbury och Walmart-ägda Asda. .

DI - 30 minuter sedan

Kjos ser inget behov av kapitaltillskott närmaste 12-18 månaderna

Det norska flygbolaget Norwegians vd och koncernchef Bjørn Kjos ser inget behov av ytterligare aktiekapital inom loppet av de närmaste 12-18 månaderna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.