DI > Ekonomi

Sunday, 18 November, 03:17

DI - 18 okt 18 kl. 16:19

Ytterligare en stark amerikansk konjunkturindikatorDet hökaktiga Fedprotokollet får vatten på sin kvarn: USA:s så kallade ledande indikatorer, ett viktat snitt av tio indikatorer som anses förutspå USA:s ekonomi på ett halvårs sikt, steg 0,5 procent i september jämfört med i augusti – precis som väntat, enligt Reuters prognosenkät. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fedprotokollet, USA, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ytterligareen , stark, amerikansk, konjunkturindikator
Resume - 03 sep 14 kl. 08:53

IS ska ha halshuggit ytterligare en amerikansk journalist

Gruppen Islamiska staten, IS, hävdar att man har halshuggit ytterligare en amerikansk journalist och spridit en video med det påstådda dådet. Jan Guillou anklagas för historieförfalskning om Förintelsen av fyra författare och forskare och Plus-legendaren Sverker Olofssons soptunna blir staty i Umeå. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet..

DI - 03 jul 18 kl. 14:20

Stark amerikansk IPO-marknad under första halvåret

IPO-marknaden i USA har varit stark under det första halvåret. 120 företag har totalt sett dragit in 35,2 miljarder dollar hittills i år, vilket är den högsta volymen sedan 2014. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till data från analysföretaget Dealogic.

DI - 08 jul 16 kl. 17:54

Stockholmsbörsen: Lyfte efter stark jobbrapport

Stockholmsbörsen avslutade fredagen på plus med draghjälp från stark amerikansk sysselsättningsstatistik. Hälsobolaget Feelgood rusade närmare 112 procent på en stark kvartalsrapport..

Affärsvärlden - 30 apr 13 kl. 07:59

Uppåt på Asienbörserna efter amerikansk bostadsdata

De flesta av de öppna börserna i Asien steg på tisdagen efter ett starkt avslut på Wall Street i ljuset av stark amerikansk bostadsstatistik, och hopp om penningpolitiska lättnader i världens centralbanker. Fastlandskina höll helgstängt..

DI - 04 okt 18 kl. 06:23

Räntor och valutor: Amerikansk statistik stärker dollarn

USA-räntorna steg kraftigt efter svensk stängning på onsdagen medan dollarn stärktes mot andra valutor. Till ränteuppgången bidrog stark amerikansk statistik och uttalanden från Fed-företrädare..

DI - 04 okt 18 kl. 06:44

Skaffa dig morgonkoll: Amerikansk data pressar Asienbörserna

Asiatiska börser backar på torsdagen, då mycket stark amerikansk statistik fick räntorna på statsobligationer att lyfta. Dollarn stärktes till sin högsta nivå på elva månader mot yenen..

DI - 29 sep 11 kl. 14:46

USA-börser: Stark öppning väntas

Terminerna för de amerikanska aktieindexen avancerade inför torsdagens börsöppning i New York med stöd av såväl stark amerikansk statistik som börsuppgångar i Europa efter ett tyskt ja till en utvidgning av stödfonden EFSF..

SvD - 18 okt 12 kl. 06:45

Stark bostadssiffra gav aktielyft i New York

Börsen fick andrum med stark amerikansk bostadsstatistik..

Affärsvärlden - 17 dec 13 kl. 07:16

Stark statistik lyfte USA-börserna högre

I New York avslutade börserna i positivt territorium med stark amerikansk statistik i ryggen, som gav stöd åt sentimentet..

SvD - 21 aug 14 kl. 22:23

New york: s&p 500-rekord efter stark makrostatistik, djia +0,4%

USA-börserna steg på torsdagen vilket innebar ett färskt rekord för S&P 500. Stark amerikansk statistik höjde riskaptiten för investerarkollektivet..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Finanskrisens husskal blev designsuccéer i Åre

Från konkursbo till glossiga reportage i internationella arkitekturmagasin – de tre sluttande husen i Solbringen har väckt starka känslor. "Det var att köpa grisen i säcken", säger Lisa Seligson som äger och har färdigställt ett var dem..

DI - 7 timmar sedan

Stockholms nya stjärnskott – Jennifer Gates

Sweden International Horse Show står inför ett nytt rekordår som den mest besökta hästshowen i världen. Tävlingens nya stjärnskott i år är Microsoftgrundaren Bill Gates dotter Jennifer Gates:  ”Hon är ett framtidsnamn”, säger Malin Baryard Johnsson..

DI - 8 timmar sedan

Topprekryterarnas favoriter: 20 bolag som lyfter ditt CV

Sugen på att klättra några pinnhål på karriärstegen? Ett smart CV-drag är att göra några år på traditionella tungviktare. Och krydda gärna med en roll i ett snabbväxande tillväxtbolag.

DI - 9 timmar sedan

Supersuven trollar med naturkrafterna

Suv? Ja det ska vi ha en, sa Lamborghini. Men det ska vara en supersuv.

DI - 10 timmar sedan

Här går hushållens räntegräns

När räntan klättrar uppåt drar vi främst ned på sparande, mat och kläder. Samtidigt är det först vid boräntor runt 5 procent som hushållen stramar åt på allvar, enligt en ny undersökning..

DI - 10 timmar sedan

Tre experter: Så hög boränta ska du klara av

Di frågar tre sparexperter hur man bäst rustar sin ekonomi för stigande boräntor. .

DI - 10 timmar sedan

Kändisarnas vegetariskta köttbolag på väg mot börsen

Beyond Meat, som säljer vegetariska hamburgare, har ansökt om börsnotering på Nasdaq. Det skriver Axios..

DI - 11 timmar sedan

Tesla börjar ta emot beställningar av Model 3 i Kina

Tesla har börjat ta emot beställningar av Model 3 i Kina, enligt bolagets kinesiska webbsida. Det framgår av Seeking Alpha..

DI - 11 timmar sedan

Börsstrategin du ska akta dig noga för

Visst kan en investering i småbolag bli fantastisk. Men sannolikheten är större att det blir en förlust.  Att investera i förhoppningsbolag när börsen är på väg att toppa är ingen vinnarstrategi.

DI - 13 timmar sedan

Pfizer säljer miljardpost

Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer har sålt en storpost i ICU Medical till C.P. Pharmaceuticals för ungefär 523 miljoner dollar, cirka 4,7 miljarder svenska kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.