DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 21:20

DI - 18 okt 18 kl. 16:19

Ytterligare en stark amerikansk konjunkturindikatorDet hökaktiga Fedprotokollet får vatten på sin kvarn: USA:s så kallade ledande indikatorer, ett viktat snitt av tio indikatorer som anses förutspå USA:s ekonomi på ett halvårs sikt, steg 0,5 procent i september jämfört med i augusti – precis som väntat, enligt Reuters prognosenkät. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fedprotokollet, USA, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ytterligareen , stark, amerikansk, konjunkturindikator
Resume - 03 sep 14 kl. 08:53

IS ska ha halshuggit ytterligare en amerikansk journalist

Gruppen Islamiska staten, IS, hävdar att man har halshuggit ytterligare en amerikansk journalist och spridit en video med det påstådda dådet. Jan Guillou anklagas för historieförfalskning om Förintelsen av fyra författare och forskare och Plus-legendaren Sverker Olofssons soptunna blir staty i Umeå. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet..

DI - 03 jul 18 kl. 14:20

Stark amerikansk IPO-marknad under första halvåret

IPO-marknaden i USA har varit stark under det första halvåret. 120 företag har totalt sett dragit in 35,2 miljarder dollar hittills i år, vilket är den högsta volymen sedan 2014. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till data från analysföretaget Dealogic.

DI - 08 jul 16 kl. 17:54

Stockholmsbörsen: Lyfte efter stark jobbrapport

Stockholmsbörsen avslutade fredagen på plus med draghjälp från stark amerikansk sysselsättningsstatistik. Hälsobolaget Feelgood rusade närmare 112 procent på en stark kvartalsrapport..

DI - 29 sep 11 kl. 14:46

USA-börser: Stark öppning väntas

Terminerna för de amerikanska aktieindexen avancerade inför torsdagens börsöppning i New York med stöd av såväl stark amerikansk statistik som börsuppgångar i Europa efter ett tyskt ja till en utvidgning av stödfonden EFSF..

SvD - 18 okt 12 kl. 06:45

Stark bostadssiffra gav aktielyft i New York

Börsen fick andrum med stark amerikansk bostadsstatistik..

Affärsvärlden - 30 apr 13 kl. 07:59

Uppåt på Asienbörserna efter amerikansk bostadsdata

De flesta av de öppna börserna i Asien steg på tisdagen efter ett starkt avslut på Wall Street i ljuset av stark amerikansk bostadsstatistik, och hopp om penningpolitiska lättnader i världens centralbanker. Fastlandskina höll helgstängt..

Affärsvärlden - 17 dec 13 kl. 07:16

Stark statistik lyfte USA-börserna högre

I New York avslutade börserna i positivt territorium med stark amerikansk statistik i ryggen, som gav stöd åt sentimentet..

SvD - 21 aug 14 kl. 22:23

New york: s&p 500-rekord efter stark makrostatistik, djia +0,4%

USA-börserna steg på torsdagen vilket innebar ett färskt rekord för S&P 500. Stark amerikansk statistik höjde riskaptiten för investerarkollektivet..

SvD - 21 aug 14 kl. 22:52

New york: fÄrskt rekord efter stark makrostatistik, djia +0,4%

USA-börserna steg på torsdagen som innebar ett färskt rekord för S&P 500. Stark amerikansk statistik höjde riskaptiten för investerarkollektivet, som även håller blickarna mot centralbanksmötet i Jackson Hole..

SvD - 21 aug 14 kl. 22:23

S&P-rekord efter stark makrostatistik

USA-börserna steg på torsdagen vilket innebar ett färskt rekord för S&P 500. Stark amerikansk statistik höjde riskaptiten för investerarkollektivet..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Expert: Början på slutet för Maduro

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó utropade sig på onsdagen till landets tillfällige president, och erkändes snabbt av en rad länder, inklusive USA. "Jag tror inte att Maduro kommer behålla makten året ut", säger Latinamerikaexperten Edme Dominguez..

DI - 15 minuter sedan

Rapporten tar tempen på svagt affärsområde

Ericssons bokslutsrapport på fredagen ger svar på ett antal centrala frågor. Då vet marknaden om lönsamheten fortsätter upp, om Ericsson har lyckats slå mynt av paniken runt Huawei – och hur sjuk patienten Digitala tjänster är..

DI - 1 timme sedan

Rekar: Affärsvärlden ser köpläge i Qliro efter uppdelningen

I den senaste utgåvan av Affärsvärlden får Qliro, Kopparbergs och Bonheur köprekommendationer medan I-Tech får rekommendationen sälj..

DI - 45 minuter sedan

Hedgefondstjärnan: Elon Musk står över lagen

Hedgefondlegendaren David Einhorn är inte imponerad av de påföljder Teslas grundare Elon Musk fått av den amerikanska finansinspektionen. I ett investerarbrev som CNBC tagit del av skriver han att signalen är att Tesla-grundaren står över lagen..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Verizon Media Group kapar 7 procent av personalen

Verizon Communications dotterbolag Verizon media Group kommer att kapa personalstyrkan med 7 procent. Det rapporterar tidningen Wall Street Journal med hönvisning till källor..

DI - 1 timme sedan

Då ska Sandvik-aktien upp 50 procent

Sandvikaktien har utvecklats starkt under vd Björn Rosengren. Men konjunkturskraja placerare värderar fortfarande aktien som ett andra rangens verkstadsbolag. Stjärnstatus skulle höja aktien med 30-50 procent.

DI - 1 timme sedan

Oljepriset stärks något efter oron i Venezuela

Oljan har handlats ned under onsdagseftermiddagen. På kvällen stärks oljepriset dock något efter att USA formellt erkänt oppositionsledaren Juan Guaidó som tillfällig president i Venezuela..

DI - 1 timme sedan

Facebook undviker avgörande domstolsförhandling efter förlikning

Efter att ha nått en förlikning kring en stämning gällande falska annonser har Facebook undvikit en domstolsförhandling som hade kunnat innebära att bolaget behövt ta större ansvar för innehållet på sin sajt. Det rapporterar Financial Times..

DI - 1 timme sedan

Ekholm städar hårt - en efter en ryker i toppen på Ericsson

Det blåser snålt i toppen på Ericsson: av Hans Vestbergs gamla koncernledning är tolv personer borta. Risken är hög att Börje Ekholm gör sig av med en till snart..

DI - 1 timme sedan

Miljözoner bättre än rödgrön skatteväxling

Höjda miljöskatter låter bra och ansvarigt och oantastligt. Och den som är emot miljöskatten eller till och med sänker den utmålas lätt som en miljöbov..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.