Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 24 April, 18:57

Aftonbladet - 18 okt 18 kl. 14:47

Horace Engdahl om våldtäktsdomen mot Arnault: Farliga tider
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Engdahl, Arnault

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Horace, Engdahlom , våldtäktsdomenmot , Arnault, Farliga, tider
SVT - 04 dec 18 kl. 19:00

Horace Engdahl: ”Anonyma personer är inte värda att lyssna till”

I veckan dömdes den så kallade Kulturprofilen Jean-Claude Arnault till fängelse för två våldtäkter. Så sent som i november tonade Horace Engdahl ner anklagelser mot Arnault i en intervju med SVT Nyheter..

Expressen - 06 dec 18 kl. 06:04

Horace Engdahl försvarar Jean-Claude Arnault

Horace Engdahl försvarar den våldtäktsdömda kulturprofilen Jean-Claude Arnault.Svenska Akademien-ledamoten tycker alla som studerat fallet ska göra sin egen bedömning.– Intellektuella har nästan en skyldighet att bilda sin egen uppfattning och att inte nödvändigtvis följa med i den bedömning som samhället gör, säger han i podcasten ”Schulman show”..

Blekinge Läns tidning - 18 okt 18 kl. 16:32

Horace Engdahl kritiserar våldtäktsdomen

Enligt en artikel i den engelska tidskriften Times Literary Supplement (TLS) som publicerades i onsdags, kritiserar akademiledamoten Horace Engdahl domen mot den så kallade kulturprofilen. Denne blev nyligen dömd till två års fängelse för våldtäkt, en dom som överklagas. .

DN - 06 dec 18 kl. 17:18

Horace Engdahl: ”Brottet är mycket egendomligt”

Horace Engdahl går på nytt ut och försvarar sin vän kulturprofilen Jean-Claude Arnault, den här gången i podden Schulman show.  ”Det beror lite på vad man menar med våldtäkt”, svarar han på frågan om Kulturprofilen är oskyldig..

GöteborgsPosten - 18 okt 18 kl. 19:29

Olsson: Engdahl "för stå för" domstolskritik

Akademiledamoten Horace Engdahl ifrågasätter i en intervju våldtäktsdomen mot den så kallade kulturprofilen. Enligt Engdahl har domstolen dömt utan att solida bevis lades fram under rättegången. Akademiens ständige sekreterare anser att Engdahl själv får stå för sina uppmärksammade uttalanden..

GöteborgsPosten - 18 okt 18 kl. 21:11

Olsson: Engdahl "får stå för" domstolskritik

Akademiledamoten Horace Engdahl ifrågasätter i en intervju våldtäktsdomen mot den så kallade kulturprofilen. Enligt Engdahl har domstolen dömt utan att solida bevis lades fram under rättegången. Akademiens ständige sekreterare anser att Engdahl själv får stå för sina uppmärksammade uttalanden..

GöteborgsPosten - 18 okt 18 kl. 23:01

Olsson: Engdahl "får stå för" domstolskritik

Akademiledamoten Horace Engdahl ifrågasätter i en intervju våldtäktsdomen mot den så kallade kulturprofilen. Kulturjournalisten Åsa Beckman kallar hans uttalande för horribelt – medan Akademiens ständige sekreterare anser att Engdahl själv får stå för sina uppmärksammade uttalanden..

Skånskan - 20 dec 18 kl. 15:00

Herr Horace penningar

Att kommentera skeenden inom Svenska Akademien innebär numera att diskutera absurda, genanta eller ibland stötande företeelser som vore de normala.
Akademien har försökt dela ut stipendium till en av de arton som blåste i visselpipan kring nu våldtäktsdömde Jean-Claude Arnaults beteende, författaren Elise Karlsson. Hon beskriver hur förbluffad hon blev när hon fick ett brev om att akademien ”beslutat att tilldela” henne 60 000 kronor av egna medel.

YA - 18 okt 18 kl. 15:43

Engdahls kritik mot domen: "Farlig tid"

Akademiledamoten Horace Engdahl ifrågasätter i en intervju våldtäktsdomen mot den så kallade kulturprofilen. Enligt Engdahl har domstolen dömt utan att solida bevis lades fram under rättegången. Kulturprofilen dömdes den 1 oktober i Stockholms tingsrätt till två års fängelse för våldtäkt.

Blekinge Läns tidning - 18 okt 18 kl. 15:43

Engdahls kritik mot domen: "Farlig tid"

Akademiledamoten Horace Engdahl ifrågasätter i en intervju våldtäktsdomen mot den så kallade kulturprofilen. Enligt Engdahl har domstolen dömt utan att solida bevis lades fram under rättegången. Kulturprofilen dömdes den 1 oktober i Stockholms tingsrätt till två års fängelse för våldtäkt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.