PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 08:48

PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 13:09

Ericsson går mot högkonjunkturPrivata Affärer skrev om Ericsson för drygt en månad sedan när bolaget hade tagit hem en jätteorder på 30 miljarder i USA. Rubriken var då att ”Ericsson var på banan igen” och detta följer nu bolaget upp med en delårsrapport som vida överstiger de flesta analytikers förhoppningar. När den egentliga vändningen kom för Ericsson kan man naturligtvis diskutera, men att bolaget har gjort en klassisk turn-around är nu alldeles tydligt. Kriterier för en sådan är ju bland annat kraftiga besparingar under flera år, nedskrivningar av projekt som tagits till för låg kostnad eller som blivit dyrare än beräknat – och inte minst fokus på kärnaffären där ovidkommande verksamheter säljs av eller helt enkelt avslutas. Den här processen hade redan påbörjats när Investo
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Affärer, Ericsson, USA, Investors, Börje Ekholm, Ekholms, Australien, Ericssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ericsson, gårmot , högkonjunktur
YLE - 14 jun 15 kl. 10:00

Behövs det en Wallenberg?

Tre finländska toppchefer som går med på lönerea är en intressant nyhet, men toppcheferna hade ett annat intressant budskap som har passerat nästan obemärkt, skriver Thomas von Boguslawski. Det finska synkistely är lite knepigt att översätta till svenska. Man kan till exempel vara deppig, dyster eller pessimistisk.

YLE - 14 jun 15 kl. 10:00

Thomas von Boguslawski: Behövs det en Wallenberg?

Tre finländska toppchefer som går med på lönerea är en intressant nyhet, men toppcheferna hade ett annat intressant budskap som har passerat nästan obemärkt, skriver Thomas von Boguslawski. Det finska synkistely är lite knepigt att översätta till svenska. Man kan till exempel vara deppig, dyster eller pessimistisk.

Trelleborgs Allehanda - 18 jan 13 kl. 10:54

Turbulent börs skrämmer

Antalet aktieägare i Sverige minskade under 2012. Den senaste tidens turbulens på börsen tycks ha skrämt bort många sparare.
Vid årsskiftet fanns det 2 037 941 aktieägare, vilket är drygt 61 000 färre än ett år tidigare, visar statistik från Euroclear.

Ekonomistas - 23 sep 13 kl. 07:42

Skuldhysteri III: Skulder mest hos de rika? Vad säger disaggregerade data om hushållens balansräkningar?

I ett tidigare inlägg har jag påmint om att när det gäller eventuella risker med hushållens skuldsättning duger det inte att bara titta på skulderna. Man måste se på hushållens hela balansräkningar av tillgångar och skulder för att bedöma eventuella risker. Tidigare har jag rapporterat aggregerade data om hushållens balansräkning, vilka visar att det genomsnittliga hushållet har en stark balansräkning.

Dagens PS - 25 okt 16 kl. 13:41

Det måste bli sämre innan det blir bättre

Allting går i vågor. Konjunkturer, börsen, organisationer, länders och världens utveckling. Just nu är det flera olika skiften som sker samtidigt.

PrivataAffärer - 21 aug 18 kl. 13:19

All-time-high på börsen!

Att augusti enligt historiska säsongsmönster tillhör de allra sämsta börsmånaderna stämmer inte alls i år. Tvärtom har vi nu sett flera nya kursrekord varav det senaste nås i dag. Bland de aktier som går upp märks några av storbankerna som Nordea och SEB – dessutom visar både Ericsson och Volvo betydande styrka.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Ännu sämre för Boozt

Bruttoresultatet blev 229 miljoner kr (178) vilket gav en bruttomarginal på 36,6 procent (38,8). Rörelseresultatet blev -28,8 miljoner kr (-11,8) och det justerade rörelseresultatet landade -25,0 miljoner kr (-12,5). Nettoomsättningen uppgick till 625 miljoner kr (455), en ökning med totalt 37 procent.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Oljan fortfarande klart lägre

Financial Times noterar att USA:s president Donald Trump har uttalat fortsatt stöd för Saudiarabien, trots mordet på den saudiska journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Turkiet. Basmetallerna uppvisar begränsade förändringar jämfört med dagen före. Flera basmetaller sjönk på tisdagseftermiddagen när oljepriserna dök.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Fritt fallande Starbreeze värt att bevaka

Läs också: Vd:ns aktieförsäljning sänker kursen ytterligare Den 6 november lanserades till slut spelet Overkills The walking dead för PC. Frågan är bara om det blir den succé som krävs efter all utveckling av spelet. Marknadsföringskostnaderna steg under tredje kvartalet, vilket är förståeligt särskilt då julhandeln står för dörren.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Exane pekar ut Nordens bästa skogsindustribolag

Högst betyg bland de nordiska bolagen får Stora Enso och UPM Kymmene, som belönas med outperform-rekommendationer och ritkurser om 16:50 euro respektive 32 euro. Holmen får betyget neutral med riktkurs 193 kronor, liksom SCA, som får riktkurs 87 kronor. Billerud Korsnäs ges betyget underperform.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Alfredsson: Trots rean kan börsraset fortsätta

För drygt fem veckor sedan löd en rubriken på Privata Affärers sajt ”Börsfallet: Är det roliga slut nu”. Då hade vi tappat sju procent sedan all-time-high den tredje oktober och det fanns en hel del pessimism i marknaden. Vi ställde då hoppet till rapportperioden som såg ut att ha förutsättningar att bli riktigt, riktigt bra, men det blev inte så bra som sannolikt hade behövts.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

JP Morgan: Attraktivt läge att gå in i Lundin Petroleum

Det framgår av en JP Morgan-analys där rekommendationen höjs till övervikt från neutral. Riktkursen höjs samtidigt till 333 kronor från 259 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på tisdagsmorgonen. ”Resultatet för det tredje kvartalet var starkt och de kommande 3-4 månaderna finns det flera prospekterings- och utvecklingsprojekt som har möjlighet att bidra med betydande värde, skriver analyshuset.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Trading direkt: ta & rapportsammanfattning i maratonsÄndning

Som vanligt hade vi makrochef Mikael Sandbladh i studion som kommenterade veckans makrohändelser med fokus på fortsatta Brexit-förhandlingar och konjunkturindikationer.   Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google, Starbreeze, SSAB, Boliden, Internationella Engelska Skolan Tobbe Roséns tekniska analyser: INDEX: OMXS30, DAX, S&P500 AKTIER: Saab, Tele2, Astra Zeneca, Ericsson, Sandvik VALUTOR: USD/SEK, EUR/SEK RÅVAROR: Koppar, guld, råolja (Brent) TITTARÖNSKEMÅL: Hansa Medical, Catena Media, Biotage, WNT Research, PEAB, CombiGene, Initiator Pharma, Matra Petroleum, Ubisoft, H&M, Cherry, Coor Service Management, Secits Holding, Mycronic, Hexagon, Novo Nordisk, Nickel Mountain Resources, Boston Pizza Royalties Income Fund  .

PrivataAffärer - Igår: 08:44

Här är tisdagens analyser

Exane BNP Paribas har inlett bevakning av Stora Enso med rekommendationen outperform. Riktkursen sätts till 16:50 euro, motsvarande cirka 170 kr. Aktien stängde på 12,20 euro i Helsingfors på måndagen och på 125,60 kr i Stockholm på tisdagen.

PrivataAffärer - Igår: 08:08

Vinstras för Engelska skolan

Engelska skolan redovisar ett resultat efter skatt på 12,0 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018 (26,0). Resultatet per aktie uppgick till 0:30 kronor (0:65). Rörelseresultatet blev 23,3 miljoner kronor (35,3) och rörelsemarginalen var 4,2 procent (7,2).

PrivataAffärer - Igår: 07:41

Volvos ordförande: Inga planer på att knoppa av anläggningsmaskiner

”Det finns gott som synergier och bra skäl till att behålla VCE och lastbilar i samma koncern. Våra verksamheter ligger väldigt nära varandra. /…/ Vi har under ett antal år dessutom ökat synergierna mellan lastbilar och VCE.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.