PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 19 January, 01:00

PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 13:09

Ericsson går mot högkonjunkturPrivata Affärer skrev om Ericsson för drygt en månad sedan när bolaget hade tagit hem en jätteorder på 30 miljarder i USA. Rubriken var då att ”Ericsson var på banan igen” och detta följer nu bolaget upp med en delårsrapport som vida överstiger de flesta analytikers förhoppningar. När den egentliga vändningen kom för Ericsson kan man naturligtvis diskutera, men att bolaget har gjort en klassisk turn-around är nu alldeles tydligt. Kriterier för en sådan är ju bland annat kraftiga besparingar under flera år, nedskrivningar av projekt som tagits till för låg kostnad eller som blivit dyrare än beräknat – och inte minst fokus på kärnaffären där ovidkommande verksamheter säljs av eller helt enkelt avslutas. Den här processen hade redan påbörjats när Investo
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Affärer, Ericsson, USA, Investors, Börje Ekholm, Ekholms, Australien, Ericssons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ericsson, gårmot , högkonjunktur
YLE - 14 jun 15 kl. 10:00

Behövs det en Wallenberg?

Tre finländska toppchefer som går med på lönerea är en intressant nyhet, men toppcheferna hade ett annat intressant budskap som har passerat nästan obemärkt, skriver Thomas von Boguslawski. Det finska synkistely är lite knepigt att översätta till svenska. Man kan till exempel vara deppig, dyster eller pessimistisk.

YLE - 14 jun 15 kl. 10:00

Thomas von Boguslawski: Behövs det en Wallenberg?

Tre finländska toppchefer som går med på lönerea är en intressant nyhet, men toppcheferna hade ett annat intressant budskap som har passerat nästan obemärkt, skriver Thomas von Boguslawski. Det finska synkistely är lite knepigt att översätta till svenska. Man kan till exempel vara deppig, dyster eller pessimistisk.

Trelleborgs Allehanda - 18 jan 13 kl. 10:54

Turbulent börs skrämmer

Antalet aktieägare i Sverige minskade under 2012. Den senaste tidens turbulens på börsen tycks ha skrämt bort många sparare.
Vid årsskiftet fanns det 2 037 941 aktieägare, vilket är drygt 61 000 färre än ett år tidigare, visar statistik från Euroclear.

Ekonomistas - 23 sep 13 kl. 07:42

Skuldhysteri III: Skulder mest hos de rika? Vad säger disaggregerade data om hushållens balansräkningar?

I ett tidigare inlägg har jag påmint om att när det gäller eventuella risker med hushållens skuldsättning duger det inte att bara titta på skulderna. Man måste se på hushållens hela balansräkningar av tillgångar och skulder för att bedöma eventuella risker. Tidigare har jag rapporterat aggregerade data om hushållens balansräkning, vilka visar att det genomsnittliga hushållet har en stark balansräkning.

Dagens PS - 25 okt 16 kl. 13:41

Det måste bli sämre innan det blir bättre

Allting går i vågor. Konjunkturer, börsen, organisationer, länders och världens utveckling. Just nu är det flera olika skiften som sker samtidigt.

PrivataAffärer - 21 aug 18 kl. 13:19

All-time-high på börsen!

Att augusti enligt historiska säsongsmönster tillhör de allra sämsta börsmånaderna stämmer inte alls i år. Tvärtom har vi nu sett flera nya kursrekord varav det senaste nås i dag. Bland de aktier som går upp märks några av storbankerna som Nordea och SEB – dessutom visar både Ericsson och Volvo betydande styrka.

PrivataAffärer - 21 dec 18 kl. 06:00

Experterna om börsen nästa år

Privata Affärer ställde fyra frågor till två experter om vad de tror om börsen nästa år. Frågorna var hur storbolagsindexet utvecklas nästa år, samt vilka som är de bästa – och sämsta – aktierna inför 2019. Dessutom bad vi efter en personlig kommentar om året 2019.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Barclays: Gruvbolaget höjs till övervikt

Det skriver brittiska Barclays i en färsk analys, där rekommendationen höjs till övervikt från jämvikt och riktkursen skruvas upp till 255 kr från 230 kr. ”Vi uppgraderar Boliden mot bakgrund av en minimal exponering mot koldioxidrisken, i kombination med att utsikterna förbättras gällande zinkpriserna samtidigt som risken för en starkare svensk krona är begränsad och resultatet bör förbättras i det fjärde kvartalet”, skriver bankens analytiker. Zinkpriset bör alltså stiga framöver, då de globala lagren är låga och utbudet begränsas av miljöskäl i Kina medan nya produktionsanläggningar i Europa ännu dröjer, resonerar Barclays.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Carnegie: Oriflames inbromsning i Asien oroar

I en kommentar till de preliminära resultaten skriver Carnegie att kursreaktionen framstår ”som en rättvis reflektion av den svaga prestationen i Asien”. Affärsområdet Asien och Turkiet är Oriflames största sett till omsättning och är dessutom den mest lönsamma med en rörelsemarginal runt 20 procent. Det kan jämföras med bolagets totala rörelsemarginal som i det fjärde kvartalet var 13,5 procent.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Hernhag: Två högutdelare som är intressanta just nu

Conny Ohlsson : Hej Marcus! Vilka högutdelande bolag skulle du kunna tänka dig att köpa aktier i?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Trading Direkt: Två vinstvarningar och ny statsminister

Minuter före sändningsstart röstades Stefan Löfven fram som ny statsminister, vi har bjudit in politikreportern Sofie Polhammer för att diskutera just detta. Som alltid i programmet arbetade vi av en lång radda teknisk analys på era tittarönskemål. Tittarönskemål i dagens avsnitt: 1.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Redeyes nya toppval i Tech

Spelbolaget THQ Nordic beskrivs av Redeye som ett kvalitetsbolag i en tillväxtsektor, lett av en aktieägarvänlig ledning med förstklassigt ‘track-record’. ”Ett sådant bolag är sällan billigt”, skriver Redeye som ändå anser att dagens kursnivå för THQ-aktien om drygt 165 kr är attraktiv. Redeye har ett rimligt värde för THQ på 259 kr i ett basscenario.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Swedish Match in i Nordeas modellportfölj

Samtidigt stryks Storebrand ur den nordiska portföljen och i den svenska lämnar Attendo.  .

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Dags för rapportperioden – här är alla datum

Nu på måndag vecka 4 är det dags för en tungviktare i form av Sandvik. Tisdagen är blank i rapportkalendern medan onsdagen bjuder på ett fastighetsbolag i form av Castellum. Investmentbolaget Investor rapporterar på onsdagen medan fredagen innebär rapporter från både Telia, Ericsson och Öresund för att nämna några.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

IDL Biotech handelsstoppad

”Aktien har handelstoppats på grund av tekniska skäl. Mer information väntas från bolaget”, skriver handelsplatsen i ett pressmeddelande.  .

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Kepler: Mekonomen fortsatt köpvärd efter vinstvarningen

Det anser Kepler Cheuvreux, som sänker riktkursen för aktien till 115 kr (135), men upprepar sin köprekommendation. ”Vi förväntar oss att vinsterna stiger genom förvärvet av FTZ/Interteam och trots vår sänkta prognos handlas aktien till ett framåtblickande p/e-tal på 9x, vilket är attraktivt”, skriver mäklarfirman i en analysuppdatering på fredagen. Enligt Mekonomen väntas rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2018 landa i intervallet 105-115 miljoner kr, jämfört med 103 miljoner kr för det fjärde kvartalet 2017.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är fredagens färska köprekar

Barclays Capital höjer sin rekommendation för Boliden till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 255 från 230 kr. Det framgår av Bloomberg.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.