PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 19 November, 03:42

PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 13:14

Sämre för GetingeGetinges omsättning för kvartalsperioden uppgick till 5.683 miljoner kronor. Analytiker hade räknat med en nettoomsättning på 5.428 miljoner. Orderingången uppgick till 6.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Getinge, Infront Data, Atrium Medical Corporation, Secqure Surgical Corporation, Atrium Medical, Atriums Medicals, USA, Kanada

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sämre för Getinge
VA - 21 apr 11 kl. 12:02

Nya finansiella mål för Getinge

21 april När Getinge tar sitt första kvartalskliv in i 2011 står ett nytt långsiktigt finansiellt marginalmål i händelsernas centrum liksom resonemang kring kommande förvärv. Den bilden avtecknar sig i de underlag Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför medicinteknikbolagets kvartalsrapport. Getinges långsiktiga och koncernövergripande ebita-marginal väntas revideras upp från tidigare bedömning om cirka 20 procent, då målet redan infriades under 2010.

BT - 20 aug 14 kl. 13:38

Fler skyddsvallar kan behövas i Getinge

Flera skolor och äldreboenden fortsätter hålla stängt i Getinge och nu överväger kommunen att bygga fler skyddsvallar. Två äldreboenden och ett gruppboende för personer med funktionsstörningar har evakuerats i Getinge. I samma ort har det kommunala bostadsbolaget HFAB låtit evakuera 49 hushåll samt enstaka hyresgäster i Oskarström, Sennan och Åled.

Barometern - 19 aug 14 kl. 09:56

Katastrofläge i halländska Getinge

Det råder katastrofläge i Getinge norr om Halmstad efter flera dagar med extremt regnväder. Och regnet väntas fortsätta. SMHI utfärdade sent i går kväll en klass 1-varning för norra delarna av Halland.

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 07:04

Getinge reserverar miljardbelopp

Skadeståndskraven har riktas mot Getinges dotterbolaget Atrium Medical i USA och Kanada och avser bolagets kirurgiska nätimplantat. Första målen förväntas upptas till prövning sent 2019 och i början av 2020. Reserveringen kommer att påverka rörelseresultatet i tredje kvartalet 2018 och kommer att redovisas som en jämförelsestörande post.

BT - 26 maj 14 kl. 14:16

Kvalitetsgranskning sänker Getinge

Medicinteknikföretaget Getinge har med kort varsel skjutit upp en planerad kapitalmarknadsdag. Orsaken är nya besked i en pågående kvalitetsgranskning i USA. Kursen föll som en sten.

BT - 16 okt 14 kl. 08:19

Vinstras för Getinge

Medicinteknikföretaget Getinge redovisar en vinst före skatt på 602 miljoner kronor för tredje kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på 1 445 miljoner kronor motsvarande period 2013. Analytiker hade i snitt räknat med en vinst före skatt på 648 miljoner kronor, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Reuters.

BT - 16 okt 14 kl. 11:10

Getinge rasar rejält på börsen

Getinges aktie föll i dag tvåsiffrigt, till den lägsta kursen på tre år, efter en dyster kvartalsrapport. Framför allt tyngde nedskrivningen av försäljningen. Medicinteknikföretaget redovisar en vinst före skatt på 602 miljoner kronor för tredje kvartalet 2014, ett rejält tapp från 1 445 miljoner kronor motsvarande period 2013.

Dagens PS - 29 jan 18 kl. 08:05

Getinge missar med halv miljard – sänker utdelning

Medicinteknikbolaget Getinge redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Även vinsten sjunker. Bolaget drar ner utdelningen till 1,5 kronor (1,75), väntat var 1,77 kronor per aktie, enligt Bloombergs sammanställning.

PrivataAffärer - 07 jun 18 kl. 11:45

”Överdriven kursreaktion i Getinge på gamla nyheter”

Det skriver Pareto Securities, som har en köprekommendation på aktien, i en kommentar. ”Vår uppfattning efter att ha talat med Getinge är att detta är mestadels gamla nyheter”, skriver analyshuset och fortsätter: ”Givetvis är en mindre reaktion rimlig, men inte 4-5 procent ned. Inte minst eftersom Getinge påpekar att man åtgärdar felet och dessutom fortsätter man att sälja nya korrekta system”.

GöteborgsPosten - 15 aug 18 kl. 05:00

Formstarka Vapnö vill förlänga sviten - möter Getinge/Slöinge borta

I kväll möts Getinge/Slöinge och Vapnö på Getinge IP. Vapnö har tre matcher i rad utan förlust i division 4 Halland inför mötet med sjundeplacerade Getinge/Slöinge. Getinge/Slöinge förlorade sin senaste match med 1–10 mot Ullared..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Getinge köper TSS

Medicinteknikföretaget Getinge köper Therapeutic Support Systems (TSS) av USA-baserade Kinetic Concepts. Förvärvspriset uppgår till 275 miljoner dollar (cirka 1,8 miljarder kronor) på skuldfri basis, skriver Getinge i ett pressmeddelande. TSS är specialiserat på tillverkning av madrasser för behandling av trycksår.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 18:35

Här är GW:s nya investering

Investeringen på 2 miljoner kronor väntas ge honom runt 1,2 procent av bolagets aktiekapital efter emissionen. Leif G.W.

PrivataAffärer - I förrgår: 18:27

Stefan Persson fyller på portföljen

Köpen skedde via bolaget Ramsbury till en kurs om mellan knappt 154 till knappt 156 kronor per aktie, vilket ger ett totalt transaktionsvärde på närmare 850 miljoner kronor. Stefan Persson & familj äger drygt 46 procent av kapitalet samt närmare 74 procent av rösterna i H&M.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:36

”Oattraktiv värdering trots kursfallet”

”Med tanke på den låga resultatkvalitén är det mer relevant att fokusera på kassaflödet, där vi gjort ytterligare sänkningar efter -55 miljoner kronor i Q3 och -92 miljoner kronor hittills i år”, skriver Carnegie i en analys där riktkursen sänks från 115 till 105 kronor, och rekommendationen behåll upprepas, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen. Att orderingångstakten ökade för andra kvartalet i rad tycker Carnegie är ett positivt tecken på att omsättningstillväxten är på väg tillbaka efter investeringar i försäljningsorganisationen. Men banken oroas av ökningen av rörelsekapitalet och bolagets intäktsföring, och då särskilt av en ökning av de upplupna intäkterna.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:20

Hernhag: Fonden jag kastat ut ur min portfölj

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:45

SEB: Därför lär kronan dyka i december

Det så kallade ”PPM-flödet” är en känd faktor som brukar sätta press på den svenska kronan. Och så lär det bli även i år, menar SEB i den senaste upplagan av marknadsbrevet Ögat. Det handlar alltså om de åtskilliga premiepensionsmiljarder som Pensionsmyndigheten placerar i december i samband med att spararnas konton fylls på.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:08

Mitsubishi förnekar samtal med ABB

Läs också: Uppgifter: ABB förhandlar om försäljning av kraftdivisionen På torsdagskvällen uppgav Reuters, med hänvisning till källor, att ABB för samtal med japanska Hitachi och Mitsubishi Electric om att sälja hela eller delar av kraftdivisionen Power Grids. ABB ska enligt uppgifterna även ha startat förhandlingar med State Grid of China.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 09:39

Här är fredagens aktieanalyser

Det är Carnegie som höjer sin rekommendation för Eltel till köp från behåll. Riktkursen höjs till 17 från 15,50 kr. Eltel har haft ett tufft år och kursen har fallit över 50 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:08

Ökad förlust för Mackmyra efter varm sommar

Mackmyra redovisar ett rörelseresultat om -5,5 miljoner kronor för det tredje kvartalet (-1,1). Kvartalets nettoomsättning exklusive alkoholskatt summerade till 18,4 miljoner kronor (17,7). Bolaget framhåller att detta var det femtonde raka kvartalet med försäljningstillväxt, men att sommarens värme mattade försäljningen.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:24

Nibe bättre på alla punkter

Resultat före skatt blev 759 miljoner kr (612) och nettoresultatet uppgick till 607 miljoner kr (482), motsvarande 1,21 kr per aktie (0,96). Omsättningen uppgick till 5.785 miljoner kr (4.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:15

Starkt resultat av Balco

Rörelseresultatet blev 25,1 miljoner kr (12,2). Orderingången sjönk till 127 miljoner (202). Nettoomsättningen uppgick till 238 miljoner kr (206).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.