PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 20 January, 17:53

Liknande nyheter

Taggar: Sämre för Getinge
VA - 21 apr 11 kl. 12:02

Nya finansiella mål för Getinge

21 april När Getinge tar sitt första kvartalskliv in i 2011 står ett nytt långsiktigt finansiellt marginalmål i händelsernas centrum liksom resonemang kring kommande förvärv. Den bilden avtecknar sig i de underlag Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför medicinteknikbolagets kvartalsrapport. Getinges långsiktiga och koncernövergripande ebita-marginal väntas revideras upp från tidigare bedömning om cirka 20 procent, då målet redan infriades under 2010.

BT - 20 aug 14 kl. 13:38

Fler skyddsvallar kan behövas i Getinge

Flera skolor och äldreboenden fortsätter hålla stängt i Getinge och nu överväger kommunen att bygga fler skyddsvallar. Två äldreboenden och ett gruppboende för personer med funktionsstörningar har evakuerats i Getinge. I samma ort har det kommunala bostadsbolaget HFAB låtit evakuera 49 hushåll samt enstaka hyresgäster i Oskarström, Sennan och Åled.

Barometern - 19 aug 14 kl. 09:56

Katastrofläge i halländska Getinge

Det råder katastrofläge i Getinge norr om Halmstad efter flera dagar med extremt regnväder. Och regnet väntas fortsätta. SMHI utfärdade sent i går kväll en klass 1-varning för norra delarna av Halland.

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 07:04

Getinge reserverar miljardbelopp

Skadeståndskraven har riktas mot Getinges dotterbolaget Atrium Medical i USA och Kanada och avser bolagets kirurgiska nätimplantat. Första målen förväntas upptas till prövning sent 2019 och i början av 2020. Reserveringen kommer att påverka rörelseresultatet i tredje kvartalet 2018 och kommer att redovisas som en jämförelsestörande post.

BT - 26 maj 14 kl. 14:16

Kvalitetsgranskning sänker Getinge

Medicinteknikföretaget Getinge har med kort varsel skjutit upp en planerad kapitalmarknadsdag. Orsaken är nya besked i en pågående kvalitetsgranskning i USA. Kursen föll som en sten.

BT - 16 okt 14 kl. 08:19

Vinstras för Getinge

Medicinteknikföretaget Getinge redovisar en vinst före skatt på 602 miljoner kronor för tredje kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på 1 445 miljoner kronor motsvarande period 2013. Analytiker hade i snitt räknat med en vinst före skatt på 648 miljoner kronor, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Reuters.

BT - 16 okt 14 kl. 11:10

Getinge rasar rejält på börsen

Getinges aktie föll i dag tvåsiffrigt, till den lägsta kursen på tre år, efter en dyster kvartalsrapport. Framför allt tyngde nedskrivningen av försäljningen. Medicinteknikföretaget redovisar en vinst före skatt på 602 miljoner kronor för tredje kvartalet 2014, ett rejält tapp från 1 445 miljoner kronor motsvarande period 2013.

Dagens PS - 29 jan 18 kl. 08:05

Getinge missar med halv miljard – sänker utdelning

Medicinteknikbolaget Getinge redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Även vinsten sjunker. Bolaget drar ner utdelningen till 1,5 kronor (1,75), väntat var 1,77 kronor per aktie, enligt Bloombergs sammanställning.

PrivataAffärer - 07 jun 18 kl. 11:45

”Överdriven kursreaktion i Getinge på gamla nyheter”

Det skriver Pareto Securities, som har en köprekommendation på aktien, i en kommentar. ”Vår uppfattning efter att ha talat med Getinge är att detta är mestadels gamla nyheter”, skriver analyshuset och fortsätter: ”Givetvis är en mindre reaktion rimlig, men inte 4-5 procent ned. Inte minst eftersom Getinge påpekar att man åtgärdar felet och dessutom fortsätter man att sälja nya korrekta system”.

GöteborgsPosten - 15 aug 18 kl. 05:00

Formstarka Vapnö vill förlänga sviten - möter Getinge/Slöinge borta

I kväll möts Getinge/Slöinge och Vapnö på Getinge IP. Vapnö har tre matcher i rad utan förlust i division 4 Halland inför mötet med sjundeplacerade Getinge/Slöinge. Getinge/Slöinge förlorade sin senaste match med 1–10 mot Ullared..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Getinge köper TSS

Medicinteknikföretaget Getinge köper Therapeutic Support Systems (TSS) av USA-baserade Kinetic Concepts. Förvärvspriset uppgår till 275 miljoner dollar (cirka 1,8 miljarder kronor) på skuldfri basis, skriver Getinge i ett pressmeddelande. TSS är specialiserat på tillverkning av madrasser för behandling av trycksår.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 15:08

Barclays: Gruvbolaget höjs till övervikt

Det skriver brittiska Barclays i en färsk analys, där rekommendationen höjs till övervikt från jämvikt och riktkursen skruvas upp till 255 kr från 230 kr. ”Vi uppgraderar Boliden mot bakgrund av en minimal exponering mot koldioxidrisken, i kombination med att utsikterna förbättras gällande zinkpriserna samtidigt som risken för en starkare svensk krona är begränsad och resultatet bör förbättras i det fjärde kvartalet”, skriver bankens analytiker. Zinkpriset bör alltså stiga framöver, då de globala lagren är låga och utbudet begränsas av miljöskäl i Kina medan nya produktionsanläggningar i Europa ännu dröjer, resonerar Barclays.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:44

Carnegie: Oriflames inbromsning i Asien oroar

I en kommentar till de preliminära resultaten skriver Carnegie att kursreaktionen framstår ”som en rättvis reflektion av den svaga prestationen i Asien”. Affärsområdet Asien och Turkiet är Oriflames största sett till omsättning och är dessutom den mest lönsamma med en rörelsemarginal runt 20 procent. Det kan jämföras med bolagets totala rörelsemarginal som i det fjärde kvartalet var 13,5 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:24

Hernhag: Två högutdelare som är intressanta just nu

Conny Ohlsson : Hej Marcus! Vilka högutdelande bolag skulle du kunna tänka dig att köpa aktier i?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Trading Direkt: Två vinstvarningar och ny statsminister

Minuter före sändningsstart röstades Stefan Löfven fram som ny statsminister, vi har bjudit in politikreportern Sofie Polhammer för att diskutera just detta. Som alltid i programmet arbetade vi av en lång radda teknisk analys på era tittarönskemål. Tittarönskemål i dagens avsnitt: 1.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:35

Redeyes nya toppval i Tech

Spelbolaget THQ Nordic beskrivs av Redeye som ett kvalitetsbolag i en tillväxtsektor, lett av en aktieägarvänlig ledning med förstklassigt ‘track-record’. ”Ett sådant bolag är sällan billigt”, skriver Redeye som ändå anser att dagens kursnivå för THQ-aktien om drygt 165 kr är attraktiv. Redeye har ett rimligt värde för THQ på 259 kr i ett basscenario.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:58

Swedish Match in i Nordeas modellportfölj

Samtidigt stryks Storebrand ur den nordiska portföljen och i den svenska lämnar Attendo.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 09:48

Dags för rapportperioden – här är alla datum

Nu på måndag vecka 4 är det dags för en tungviktare i form av Sandvik. Tisdagen är blank i rapportkalendern medan onsdagen bjuder på ett fastighetsbolag i form av Castellum. Investmentbolaget Investor rapporterar på onsdagen medan fredagen innebär rapporter från både Telia, Ericsson och Öresund för att nämna några.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:22

IDL Biotech handelsstoppad

”Aktien har handelstoppats på grund av tekniska skäl. Mer information väntas från bolaget”, skriver handelsplatsen i ett pressmeddelande.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 09:15

Kepler: Mekonomen fortsatt köpvärd efter vinstvarningen

Det anser Kepler Cheuvreux, som sänker riktkursen för aktien till 115 kr (135), men upprepar sin köprekommendation. ”Vi förväntar oss att vinsterna stiger genom förvärvet av FTZ/Interteam och trots vår sänkta prognos handlas aktien till ett framåtblickande p/e-tal på 9x, vilket är attraktivt”, skriver mäklarfirman i en analysuppdatering på fredagen. Enligt Mekonomen väntas rörelseresultatet för det fjärde kvartalet 2018 landa i intervallet 105-115 miljoner kr, jämfört med 103 miljoner kr för det fjärde kvartalet 2017.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:08

Här är fredagens färska köprekar

Barclays Capital höjer sin rekommendation för Boliden till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 255 från 230 kr. Det framgår av Bloomberg.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.