DN > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 16:26

DN - 18 okt 18 kl. 00:15

Tunga aktieägare i Facebook: Avgå ZuckerbergRepresentanter för flera tunga fonder med aktier i Facebook kräver nu Mark Zuckerbergs avgång. Istället vill man ersätta Facebookgrundaren med en oberoende ordförande..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Facebook, Zuckerberg, Mark Zuckerbergs, Facebookgrundaren

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tunga, aktieägarei , Facebook, Avgå, Zuckerberg
DI - 30 apr 16 kl. 10:53

Aktieägare stämmer Facebook

En aktieägare i Facebook vill inleda en så kallad grupptalan mot bolaget, i syfte att stoppa införandet av en ny sorts aktier som inte ger innehavaren någon rösträtt..

SVT - 28 jul 18 kl. 09:32

Efter rekordraset: Aktieägare stämmer Facebook

Facebook stäms av en aktieägare sedan företagets dystra kvartalsrapport resulterat i ett rekordras på börsen..

YLE - 07 jan 14 kl. 04:51

Ovanligt att aktieägare stämmer styrelsen

Det hör till ovanligheterna att aktieägare inleder rättstvist mot bolagets styrelse, enligt rättslig expertis. Bruksägaren Olli Muurainen i Billnäs vill förmå aktieägare i Fiskars Abp att stämma styrelsen på grund av påstådd dålig förmögenhetsförvaltning. Det är sällan aktieägare tar till samma metoder som företagaren Olli Muurainen nu tar till för att förmå Fiskarsbolaget att sälja mark han behöver för att bygga upp ett kongresscentrum i Billnäs.

YLE - 10 okt 16 kl. 14:01

Aktieägare kräver att affären mellan Anvia och Elisa hävs

En av Anvias aktieägare har väckt klandertalan mot företagsarrangemanget som innebar att Elisa köpte upp Anvias telekomverksamhet. Företagsarrangemanget mellan Anvia och Elisa godkändes vid en extra bolagsstämma i juni. Den missnöjda aktieägaren kräver att affären makuleras.

YLE - 17 apr 15 kl. 14:43

Elisa håller infomöten för Anvias aktieägare

Telekommunikationsbolaget Elisa bjuder in Anvias aktieägare till två olika informationsmöten. Ett i Vasa och ett i Seinäjoki. Elisa erbjuder alla Anvias aktieägare 2000 euro per aktie.

DI - 13 nov 15 kl. 22:30

Aktieägare kräver att Volkswagen rensar ut

En ledande aktieägare kräver nu att den nye vd:n för Volkswagen, Mattias Müller, ska avgå. Det skriver Financial Times..

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 07:26

Kinnevik blir största aktieägare i Nya Tele2

Monsteraffären ”förväntas leda till ett betydande värdeskapande för samtliga aktieägare”, menar Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik. Investmentbolaget Kinnevik stödjer den föreslagna fusionen mellan Tele2 och Com Hem. Efter fusionen kommer Kinnevik att bli den största aktieägaren i det kombinerade bolaget med 27,3 procent av aktierna och 41,9 procent av rösterna.

Affärsvärlden - 06 mar 18 kl. 13:31

Felrekryterade vd:ar blir dyr affär för aktieägare

Framtvingade vd-avgångar kan bli mycket kostsamma. Oplanerade vd-byten kostar världens samlade aktieägare 112 miljarder dollar, cirka 920 miljarder kronor, i missad avkastning årligen, enligt revisions- och konsultföretaget Pwc..

DI - 24 maj 18 kl. 09:12

Fler aktieägare under första kvartalet 2018

Aktieägandet i Sverige fortsätter att öka. Under första kvartalet 2018 tillkom 9 774 nya ägare av aktier noterade i Sverige. Ökningen visar att den nedgång i antalet aktieägare som syntes under sista kvartalet 2017 var tillfällig och bekräftar den långsiktiga trenden med allt fler aktieägare.

DI - 11 nov 18 kl. 08:00

Chans till dubbel guldfest för AIK:s aktieägare

De medgångssupportrar som köpt AIK-aktien i år är storvinnare redan före fotbollsallsvenskans avgörande omgång på söndagen. Men för mer trogna aktieägare är kursen fortfarande en sorglig historia..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 09:37

Ericsson redovisar miljardkostnader

Telekomjätten Ericsson tar stora omstruktureringskostnader som kommer att sänka kvartalsresultatet med mångmiljardbelopp..

DN - 10 jan 19 kl. 09:19

Grupptalan mot Danske Bank för penningtvätt

En amerikansk pensionsfond har lämnat in en gruppstämning mot Danske Bank och fyra av dess toppchefer för att ha underlåtit att ha informerat om den gigantiska penningtvättskandalen som briserade på allvar i fjol..

DN - 09 jan 19 kl. 14:36

Huvudmisstänkt i pensionshärva gripen

En svensk affärsman som är huvudmisstänkt i pensionshärvan kring Falcon Funds har gripits av brittisk polis..

DN - 09 jan 19 kl. 14:26

Färre flög med SAS i december

SAS följer trenden och tappar passagerare i decembersiffrorna. Trots det, och det faktum att planen är långt ifrån fulla, lyckas de hålla lönsamheten. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:23

Mötet om handelskriget avslutat – försiktig optimism

Kina och USA avslutade efter en extra dag av förhandlingar på onsdagen samtalen i Peking om hur handelskriget mellan länderna ska lösas. Kina tycks till stor del uppfyllt kraven från USA på att öka importen av amerikanska varor, medan mer strukturella frågor fortfarande väntar på mer detaljerade lösningar..

DN - 08 jan 19 kl. 13:52

En familjekombi som känns härligt lagom

På väg hem från Göteborg och ett besök på Volvofabriken slår det mig: Att köra nya Kia Ceed är som att köra Volvos förra generation av V60. På ett sätt är det ett väldigt bra betyg. Och en slags garanti för framgång i bilhallarna..

DN - 08 jan 19 kl. 13:13

Uber planerar för börsnotering i år

Ubers planer på en börsnotering 2019 ligger fast, trots senare tids börsturbulens.  Det uppger nättaxitjänstens vd Dara Khosrowshahi i en intervju i Wall Street Journal. .

DN - 07 jan 19 kl. 16:05

Taxiförbundet pekar ut Uber för skattefusk

Taxiförbundet lät säkerhetsföretag granska konkurrenten. Uber tar uppgifterna på allvar..

DN - 07 jan 19 kl. 09:08

Iran vill stryka nollor i fallande valuta

Irans centralbank föreslår att fyra nollor stryks från landets valuta rial, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Irna. Orsaken är att valutan har rasat kraftigt, under 2018 gick värdet ned med över 60 procent..

DN - 06 jan 19 kl. 13:24

Därför är PFAS omstritt

De senaste åren har högfluorerade ämnen, även kallat PFAS, varit ett hett ämne inom kosmetikabranschen. När sex sminkproducenter fasar ut ämnesgruppen ur produktionen väcker det frågor. Vad är PFAS egentligen?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.