DN > Ekonomi

Sunday, 18 November, 06:36

DN - 18 okt 18 kl. 00:15

Tunga aktieägare i Facebook: Avgå ZuckerbergRepresentanter för flera tunga fonder med aktier i Facebook kräver nu Mark Zuckerbergs avgång. Istället vill man ersätta Facebookgrundaren med en oberoende ordförande..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Facebook, Zuckerberg, Mark Zuckerbergs, Facebookgrundaren

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tunga, aktieägarei , Facebook, Avgå, Zuckerberg
DI - 30 apr 16 kl. 10:53

Aktieägare stämmer Facebook

En aktieägare i Facebook vill inleda en så kallad grupptalan mot bolaget, i syfte att stoppa införandet av en ny sorts aktier som inte ger innehavaren någon rösträtt..

SVT - 28 jul 18 kl. 09:32

Efter rekordraset: Aktieägare stämmer Facebook

Facebook stäms av en aktieägare sedan företagets dystra kvartalsrapport resulterat i ett rekordras på börsen..

YLE - 07 jan 14 kl. 04:51

Ovanligt att aktieägare stämmer styrelsen

Det hör till ovanligheterna att aktieägare inleder rättstvist mot bolagets styrelse, enligt rättslig expertis. Bruksägaren Olli Muurainen i Billnäs vill förmå aktieägare i Fiskars Abp att stämma styrelsen på grund av påstådd dålig förmögenhetsförvaltning. Det är sällan aktieägare tar till samma metoder som företagaren Olli Muurainen nu tar till för att förmå Fiskarsbolaget att sälja mark han behöver för att bygga upp ett kongresscentrum i Billnäs.

YLE - 10 okt 16 kl. 14:01

Aktieägare kräver att affären mellan Anvia och Elisa hävs

En av Anvias aktieägare har väckt klandertalan mot företagsarrangemanget som innebar att Elisa köpte upp Anvias telekomverksamhet. Företagsarrangemanget mellan Anvia och Elisa godkändes vid en extra bolagsstämma i juni. Den missnöjda aktieägaren kräver att affären makuleras.

YLE - 17 apr 15 kl. 14:43

Elisa håller infomöten för Anvias aktieägare

Telekommunikationsbolaget Elisa bjuder in Anvias aktieägare till två olika informationsmöten. Ett i Vasa och ett i Seinäjoki. Elisa erbjuder alla Anvias aktieägare 2000 euro per aktie.

DI - 13 nov 15 kl. 22:30

Aktieägare kräver att Volkswagen rensar ut

En ledande aktieägare kräver nu att den nye vd:n för Volkswagen, Mattias Müller, ska avgå. Det skriver Financial Times..

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 07:26

Kinnevik blir största aktieägare i Nya Tele2

Monsteraffären ”förväntas leda till ett betydande värdeskapande för samtliga aktieägare”, menar Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik. Investmentbolaget Kinnevik stödjer den föreslagna fusionen mellan Tele2 och Com Hem. Efter fusionen kommer Kinnevik att bli den största aktieägaren i det kombinerade bolaget med 27,3 procent av aktierna och 41,9 procent av rösterna.

Affärsvärlden - 06 mar 18 kl. 13:31

Felrekryterade vd:ar blir dyr affär för aktieägare

Framtvingade vd-avgångar kan bli mycket kostsamma. Oplanerade vd-byten kostar världens samlade aktieägare 112 miljarder dollar, cirka 920 miljarder kronor, i missad avkastning årligen, enligt revisions- och konsultföretaget Pwc..

DI - 24 maj 18 kl. 09:12

Fler aktieägare under första kvartalet 2018

Aktieägandet i Sverige fortsätter att öka. Under första kvartalet 2018 tillkom 9 774 nya ägare av aktier noterade i Sverige. Ökningen visar att den nedgång i antalet aktieägare som syntes under sista kvartalet 2017 var tillfällig och bekräftar den långsiktiga trenden med allt fler aktieägare.

DI - 11 nov 18 kl. 08:00

Chans till dubbel guldfest för AIK:s aktieägare

De medgångssupportrar som köpt AIK-aktien i år är storvinnare redan före fotbollsallsvenskans avgörande omgång på söndagen. Men för mer trogna aktieägare är kursen fortfarande en sorglig historia..

Fler nyheter från DN

DN - 12 timmar sedan

Stjärnmäklarens miljoner hamnar utomlands – helt lagligt upplägg

Erik Olsson har ett utländskt moderbolag dit vinsterna från verksamheten i Sverige samlas i. Enligt de senaste fyra årsredovisningar har 24 miljoner i utdelning överförts dit. Allt är lagligt och stjärnmäklaren säger sig inte tjäna på det.

DN - Igår: 20:36

Många föräldrar sparar till barnens bostad

Sex av tio föräldrar sparar antingen själva eller genom någon annan till barnens första boende, visar en ny Sifoundersökning. Men många lägger inte undan pengar alls..

DN - Igår: 20:02

Allt fler väljer att binda bolåneräntan

Riksbankens planerade räntehöjning har fått bolånetagarna att binda sina bolåneräntor.  – Det är större intresse än vanligt, säger Anna Sundblad, presschef på Danske Bank i Sverige. .

DN - Igår: 15:47

Amazon gick om Google inom leveranser av smarta högtalare

De globala leveranserna av smarta högtalare växte på årsbasis med 173 procent till 19,7 miljoner enheter under det tredje kvartalet. Det visar siffror från analysföretaget Canalys..

DN - Igår: 13:27

Centerpartiet lägger egen budgetmotion

Centerpartiet kommer att lägga en egen budgetmotion, meddelar partiet.  Även Liberalerna meddelade tidigare i dag att de inte vill se en gemensam alliansmotion. .

DN - Igår: 09:44

Riksbanken ser klimatrisker för svensk penningpolitik

Klimatförändringarna kan leda till en mer oberäknelig inflation och nya faror i det finansiella systemet. Det är risker som Riksbanken behöver ta hänsyn till, skriver bankens forskare i en ny rapport..

DN - Igår: 09:40

Motaktion mot köphetsen på Black Friday

Varannan svensk väntas handla på Black Friday, enligt Svensk handel. Samtidigt växer en motrörelse mot ökad konsumtion.  – Det är ett sätt att försöka få människor att köpa mer än de behöver, säger Karin Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen..

DN - Igår: 08:05

Tomma lokaler kostar Postnord 30 miljoner

Postnords huvudkontor ”Arken” i Solna har blivit för stort för bolaget och en tredjedel av byggnaden står tom. Man har inte lyckats hitta någon ny hyresgäst till de tomma lokalerna som kostar företaget över 30 miljoner kronor om året i hyra, skriver Dagens Industri..

DN - I förrgår: 22:56

Facebook: Vi har stoppat 1,5 miljarder trollkonton

Efter hård kritik för att inte ha gjort tillräckligt för att stoppa hat och hot säger Facebook på torsdagen att man tagit bort mer än en miljard bluffkonton och ingripit mot miljoner bilder och inlägg..

DN - I förrgår: 22:07

Tusk: EU berett på att Brexit inte blir av

Ordföranden för Europeiska rådet Donald Tusk sa på torsdagen att EU är förberett på att skriva under det slutliga avtalet med Storbritannien den 25 november. Men han konstaterade också att det kan sluta med att Storbritannien inte lämnar EU..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.