YA > Nyheter

Wednesday, 23 January, 20:43

Liknande nyheter

Taggar: Daglig, verksamhetvill , drain , pengartill , Musikhjälpen
Kristianstadsbladet - 04 dec 12 kl. 09:30

Daglig verksamhet ska omorganiseras

Foto: Peter Åklundh
Daglig verksamhet ska omorganiseras. Till exempel flyttar verksamheten på Åvillan till Lunnom och Lilla Butiken flyttar till gamla Försäkringskassans lokaler.
I dag bedriver kommunen daglig verksamhet på Åvillan, Lilla butiken, kommunens cafeteria, Kommunstore i Lunnom, Fixar-Malte samt Mediagruppen och Mediecaféet på Skogsbrynet.

BT - 02 maj 13 kl. 18:02

LOV ska införas i daglig verksamhet

Med start i september kan den som har rätt till daglig verksamhet inom kommunen, få välja utförare. Då införs lagen om valfrihet för daglig verksamhet. Kommunen har tidigare beslutat att Lagen om valfrihet, LOV, ska införas.

Trelleborgs Allehanda - 14 sep 12 kl. 06:30

Daglig verksamhet vill driva kaféer

Foto: Lars Ottosson
Besökarna på Akka och Gröningen behöver inte bli utan fika även om kommunen inte hittar någon entreprenör som vill driva restaurangerna. LSS-enheten är beredd att driva kaféer i form av daglig verksamhet för personer med funktionshinder.
?

YA - 21 maj 18 kl. 16:00

Statliga pengar ger höjd ersättning för deltagare i daglig verksamhet

Ett statligt tillskott gör att Ystads kommun höjer habiliteringsersättningen rejält. De omkring hundra personer som deltar i daglig verksamhet enligt LSS får 16 kronor mer per dag. Ystad I dag betalar Ystads kommun ut 42 kronor per dag i habiliteringsersättning för en heldag.

Kristianstadsbladet - 09 sep 11 kl. 17:29

Daglig verksamhet firades med jättekalas

Med ett jättekalas på Stortorget firade den dagliga verksamheten i Hässleholm sin 50-årsdag på fredagen. För ett halvt sekel sedan kläcktes idén om en daglig verksamhet av ett gäng eldsjälar. Men allt var inte bättre förr, om man får tro dagens brukare.

Nya Wermlands Tidningen - 22 jan 14 kl. 16:50

Återbruk på Daglig verksamhet

Daglig verksamhet i Degerfors har nu startat upp en loppisverksamhet. Återbruket kallas den och syftar till ta tillvara det som går, laga och snygga till och sedan sälja. – Återbruket kallar vi oss och kommer att ha öppet tre dagar i veckan, säger Kim Larsson på Daglig verksamhet..

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 13 kl. 15:44

67-åring var för gammal för daglig verksamhet

En 67-årig dement man från nordvästra Skåne stoppas från att få daglig verksamhet - han anses vara för gammal..

Nerikes Allehanda - 19 aug 13 kl. 08:50

Daglig verksamhet söker plats på landet

Socialnämnden vill att platserna inom daglig verksamhet breddas. Långt gångna planer finns på att kunna placera människor på exempelvis lantgård..

UNT - 09 sep 13 kl. 16:55

Daglig verksamhet bestulna på kaffekassan

Ett inbrott har skett hos Daglig verksamhet, som bland annat anordnar aktiviteter för människor med olika förståndshandikapp i Morgongåva..

LV - 08 nov 13 kl. 08:25

Behov av daglig verksamhet ökar

Antalet människor som behöver daglig verksamhet inom LSS kommer att öka i Vimmerby.
Nu vill Elisabeth Lago Nilsson, ordförande i socialnämnden, förändra kommunens arbete med funktionshindrade.
– Vi måste få ett större fokus på individen, säger hon..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

"X-Men"-regissören anklagas för övergrepp

Regissören Bryan Singer, som står bakom "X-Men"-filmerna och nu senast "Bohemian rhapsody", anklagas för att ha utnyttjat minderåriga pojkar sexuellt. Singer tillbakavisar anklagelserna som "homofoba".(TT).

YA - 30 minuter sedan

Sveriges VM-öde avgörs – följ liverapporteringen

Svenska handbollsherrarna möter obesegrade hemmanationen Danmark i en ödesmatch i VM. Troligen krävs svensk seger med minst två mål för att nå semifinal. Följ direktrapporteringen från Herning där det är avkast klockan 20.

YA - 15 minuter sedan

Färre förgiftningar av paracetamol

I fjol fick Giftinformationscentralen nästan 1 700 samtal från sjukhus om akut förgiftning efter överdos av paracetamol. Det är en nedgång med drygt nio procent jämfört med 2017.(TT).

YA - 45 minuter sedan

Skyllde på snön – fick inget gehör

Bortförklaringen om att bilen varit insnöad och att mannen inte visste att fordonet hade körförbud gick inte hem hos rätten. Nu får en Tomelillabo böter på närmare 4000 kronor..

YA - 1 timme sedan

Drönare orsakade flygstopp i USA

43 ankommande flygplan tvingades hålla sig kvar i luften över Newark-flygplatsen i New Jersey på tisdagen sedan två drönare observerats, enligt USA:s federala luftfartsmyndighet FAA.(TT).

YA - 1 timme sedan

Chef vid Svenska kraftnät larmade Säpo

I maj förra året varnade Svenska kraftnäts dåvarande säkerhetsskyddschef Alireza Hafezi för att det fanns brister i myndighetens säkerhetsarbete. När han inte fick gehör av ledningen vände han sig till Säkerhetspolisen.(TT).

YA - 1 timme sedan

Ett ton kebabkött låg oskyddat i skåpbil

När gränspolisen stoppade och kontrollerade en skåpbil vid Öresundsbron upptäcktes ett ton omärkt och oskyddat kött som skulle användas till kebab, skriver Sydsvenskan. Vid kontrollen, som gjordes i torsdags, hittades det grovstyckade kalvköttet som saknade stämplar och låg helt öppet i lastutrymmet.(TT).

YA - 1 timme sedan

Karvinen avgjorde för Luleå

I oktober fick SDHL-mötet mellan Djurgården och Luleå avbrytas efter en period sedan isen i Hovet gått sönder. Nu ställdes klubbarna mot varandra igen - och den här gången höll isen. Michelle Karvinen avgjorde för gästerna, då hon satte 3-2 på straff efter 11.

YA - 1 timme sedan

Andrea Lundgren får Vis litteraturpris

Författaren Andrea Lundgren får Tidningen Vis Litteraturpris 2018. Hon får priset på 50 000 kronor för novellsamlingen "Nordisk fauna".(TT).

YA - 2 timmar sedan

Frenkie de Jong går i ikonens fotspår

Barcelona har gjort klart med Ajaxmittfältaren Frenkie de Jong. Det meddelar klubben under onsdagen.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.